ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:54KB ,
资源ID:1078693      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1078693.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2019年中考英语二轮复习阅读理解基础优题(6)人教新目标版.doc)为本站会员(sumcourage256)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2019年中考英语二轮复习阅读理解基础优题(6)人教新目标版.doc

1、12019 年中考(人教)英语:阅读理解基础优题(6)Passage A(2019 中考教育类选练)There are many fruit and vegetable gardens across the countryside. More students, at Madison Elementary School, are growing their own food in the gardens.The vegetables are washed. Then kids can eat them at a salad party. They are also sold in the sc

2、hool dining hall for lunch. This month, students will plant tomatoes, potatoes, carrots, broccoli (西兰花) and strawberries.Why are students learning how to grow food? Teachers want kids to learn healthy eating habits. Healthy food gives us energy. We need energy to grow.Many kids are now trying new fo

3、od and learning how to grow food. Lisa is the parent volunteer of the program. She says a lot of students have told her, “I like salad. I didnt think I liked salad!” Then those students have gone home and asked their parents to buy vegetables that they have tried at school.Lisas daughter, Lucy, is o

4、ne of those students. She is in Grade Two. “I love the garden,” she says. “I didnt really like vegetables before we had the garden. Then we found out that gardening is cool. Now I like vegetables. My favorite vegetable is carrots.”1. The kids love to grow their own food . A. on the farms B. in the g

5、ardens C. in the school D. on the beach 2. This month, the kids will plant kinds of fruits and vegetables. A. 3 B. 4 C. 5 D. 63. The students learn how to grow food because .A. they like playing in the countryside B. they need healthy food for energyC. their teachers like healthy food D. their paren

6、ts want them to do this4. Many students like to eat the salad . 2A. they have tried at schoolB. they have planted at homeC. their teachers boughtD. their mothers chose5. didnt like vegetables before gardening. A. Some parents B. Lisa C. The teachers D. Lucy参考答案 1B 2C 3B 4A 5DPassage B阅读下列材料,从 A、B、C、

7、D 四个选项中选出最佳答案。Parents are the closest people to you in the world. They love you just because you are you. And they would do anything for you. Like a lot of middle school students, Zhuang Shuxia has her problem. She and her parents dont get on well. “I really want to be my Daddys little girl. But he

8、just doesnt understand. He speaks to me but doesnt listen to me ,” said Zhuang, a Junior 3 student in Hebei.Of course, lots of kids feel that way. But you and your parents will be much happier if you can be friends. Why dont you take a walk and have a talk with your parents first?Here are some ways

9、to have a good talk with them:Find a good time to talk, like when youre having dinner, going out for a walk or watching TV.Tell them something youre interested in, or ask them about their lives when they were young. They love to talk about it.Listen to them carefully, and look at them in the eyes. B

10、e honest. Your parents will trust(信任)you more. And a trusting family is a happy family.351. Who are the closest people to us according to the passage?A. The people who love us. B. The people who understand us. C. Our father and mother. D. All the family members.52. Zhuang Shuxias problem is _.A. Her

11、 father doesnt think she works hard enough.B. Her father doesnt like to speak to her.C. She really wants to be a big girl.D. She cant get on well with her parents.53.Which of the following is NOT true according to the passage? A. Your parents love you just because you are such a good child.B. Childr

12、en and their parents will be happier if they make friends with each other.C. It is a good time for children to talk with their parents when having dinner. D. Children can win their parents trust if they are honest.参考答案 5153 CDA Passage CLast summer holiday, I stayed in the countryside with my grandp

13、arents. One day, his next door neighbor, an old wise man told me a story. Jim was a boy of 12, his parents died. He was alone and didnt get on well with others. People always laughed at him. No one showed kindness to him. His only friend was a dog named Tige. He gave his dog enough to eat and drink,

14、 but sometimes he was not polite to it. One day as he walked down the street, a young lady was walking in front of him. Suddenly one of her bags dropped from her arms. As she stopped to pick it up, she dropped other bags. He came up to help her. “Thank you, dear! You are a nice boy!” she said kindly

15、 with a smile.A special feeling came to him. These were the first kind words he had ever heard. He watched her until she went far away. “Thank you, dear! You are a nice boy!” he repeated(重复)the womans 4words. Then in a low voice he said to his dog. “You are a nice little dog!” Tige raised(竖起)its ear

16、s as if it understood. “Uhum! Even a dog likes kind words!” he thought. From then on, the boy changed.After telling this story, the old man stopped for a while, and then he said, “I was that boy. This is the very place where that kind woman planted in the first seed(种子)of kindness. All of us should

17、learn about kindness. What a great power(力量) it has!”54. Jim was a boy at the age of _.A. 11 B. 12 C. 13 D. 1455. After Jims parents died, he lived with_.A. his uncle B. the old man C. his dog D. the old lady56. When the young lady dropped her bags, Jim _.A. went away with his dog B. came up and hel

18、ped herC. repeated her words D. watched her far away57.The best title of this passage may be “_”.A. A young lady B. A poor boy C. A nice dog D. A great power参考答案 5457 BCBD Passage D“全民阅读”策略The Chinese government has a policy called “Nationwide Reading”, a movement to develop better reading habits am

19、ong the population.Realizing the importance of reading in national strength, China has gradually raised “Nationwide Reading” as a national strategyThere are still problems, however, such as a lower reading rate compared with the worlds main countries, less public resources, and mixed quality of read

20、ing materials. A national survey showed that Chinese read 3.26 ebooks and 4.58 paper books on average in 2015, compared with an average of 16 books in Europe and the 5United States. The United States introduced the Reading Excellence Act in 1998 and the No Child Left Behind Act in 2002. The Republic

21、 of Korea and Japan have also introduced laws to call on reading.Our country encourages schools, colleges and universities to open their libraries to the public, and calls on bookstores to offer reading space and organize reading for customers.Reading is not just an important professional skill. It

22、is also a way to enjoy informative(教育性的), creative, and inspiring works in literature that enrich our life experiences. Like any skill worth mastering, a reading habit requires time and dedication to develop. It is, however, a lifelong source of enjoyment and entertainment and a good hobby for anyon

23、e who wants to pick up a book.1. What is “Nationwide Reading”?A. Its a movement to buy books. B. Its a movement to go to the libraries.C. Its a movement to join reading clubs. D. Its a movement to develop better reading habits.2. China has gradually raised “Nationwide Reading” because _A. reading is

24、 important in national strengthB. there are many problems in readingC. Chinese read fewer books than Europeans and AmericansD. Japan and America introduced laws to call on reading3. What does the underlined word “strategy” in the passage mean in Chinese?A. 方法 B. 策略 C. 形式 D. 基金4. Our country encourag

25、es schools, colleges and universities to _ in order to raise “Nationwide Reading”A. open their libraries to the public B. offer reading spaceC. provide books for free D. volunteer to teach the public5. Whats the main idea of the passage?A. Reading is a waste of time. B. Reading is hard to do.C. Read

26、ing is an important hobby. D. Reading is difficult for kids.【主旨大意】本文是一篇说明文。文章介绍了中国政府提倡“全民阅读”的国策,政府已经6认识到了培养国民阅读习惯的重要性,但是此策略在实施中仍存在很多问题。1. D 【解析】细节理解题。题干意为:“全民阅读”是什么?根据第一段可知全民阅读是培养全民更好的阅读习惯的运动。故选 D。2. A 【解析】细节理解题。题干意为:中国逐渐提升“全民阅读”是因为_。根据第二段第一句“Realizing the importance of reading in national strength.

27、可知答案为 A 项。3. B 【解析】词义猜测题。题干意为:文中划线单词“strategy”的汉语意思是什么?根据全文的介绍可知“全民阅读”是一个国家战略或者策略。因此选 B。4. A 【解析】细节理解题。题干意为:为了提高“全民阅读” ,我们国家鼓励学校、学院和大学_。根据文章第四段“Our country encourages schools, colleges and universities to open their libraries to the public, and calls on bookstores to offer reading space and organiz

28、e reading for customers.”可知应选 A。5. C 【解析】主旨大意题。题干意为:这篇文章的主旨大意是什么?本文主要讲了阅读是一项重要的技能,阅读习惯需要好好培养,故选 C。Passage ESeveral months after I was badly hurt in a car accident, my father sent me to a blind school.That morning was the new beginning. I went to this school and I heard lots of children. My new teach

29、er took me to the class where we were taught to write and type in Braille(盲文) . I found it quite difficult.“Hi, sweetheart, how is school going?“ asked my father.“Daddy, I cant do this. I try and try but I just dont get it. I dont know if I am ever going to learn to read Braille. It/s too difficult,

30、 I cried.Daddy just held me in his arm and said, “Do you remember that we went to the temple which is on the top of a mountain? When we were climbing the mountain, my legs started aching, I sat down and said, I cant see the temple. You cant see it because it is covered with fog. Although you cant s

31、ee it, I know it is there. I will make sure you will climb up to it.“That day you showed me that just you cant see something does not mean it is not 7there. So although climbing the mountain was difficult, I knew I would get to the top.“I was cleat what my dad wanted me to understand.I went back to

32、school and started with new energy. Very soon I could red.One of my classmates said, “You are lucky, you know, you have at least seen the world. I have just heard it. I have been told there are many colors in this world but I dont understand what color means.“After listening to her for the first tim

33、e in two years, I felt lucky. And on that day I learnt that although the light in my eyes is gone, I must see the world with the light in my heart.1. What can we know about the writer?A. He was born blind.B. He was sent to a blind school because he wanted to learn Braille.C. He couldnt see anything

34、after a car accident.D. He disliked the new school.2. What did the writer think of reading Braille?A. It was easy. B. It was difficultC. It was interesting. D. It was boring.3. What did the writers dad want him to understand?A. You cant see anything, but it doesnt mean it is not there.B. Climbing th

35、e mountain is as easy as learning Braille.C. Nothing in the world is difficult for one who sets his mind to it.D. Cheer up! Life is full of choices, so choose to be happy.4. One of the writers classmates thinks he is lucky because the writer_.A. has once seen the worldB. spent the least time learnin

36、g Braille wellC. knew the real meaning of colorD. could tell what the world is like without seeing it5. What does the last paragraph want to tell us?8A. The most beautiful thing in the world must be felt with the heart.B. People cant live a happy life unless the can see.C. The writer will live a healthy life with the light in his heart.D. The writers suffering(痛苦) would go away in the wind.阅读理解参考答案:15、CBCAC

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1