ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:51.50KB ,
资源ID:1078694      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1078694.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2019年中考英语二轮复习阅读理解基础优题(7).doc)为本站会员(wealthynice100)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2019年中考英语二轮复习阅读理解基础优题(7).doc

1、12019 年中考英语:阅读理解基础优题(7)及答案(2019 中考保健与健康类选练)Cooking Kills Four Million People a YearPolluted airborne particles(大气悬浮颗粒)kill 7 million people a year, reports the World Health Organization. That news may not come as a surprise to anyone who has seen images of chimneys in Beijing, Delhi or Mexico. But t

2、hose factoriesor even the jammed roadways of modern citiesare not the biggest killer. Each year, some 4.3 million people die earlier than they should because of polluted air inside their homes, says the WHO. Whats causing the air inside peoples homes to be so poisonous that it kills around 11,000 pe

3、ople a day? Stoves. “Having an open fire in your kitchen is like burning 400 cigarettes an hour.” says Kirk Smith, a professor at the University of California at Berkeley, whose research suggests that household air pollution from cooking killed between 3.5 million and 4 million people in 2013.Not al

4、l stoves cause this kind of harm. The ones Smiths talking about are those that the 3 billion people in the developing world use for heat and cooking, which burn solid fuels such as wood, coal, or crop waste instead of gas. The smoke from those fires produces harmful fine particles and carbon monoxid

5、e into homes. Poor ventilation then prevents that smoke from escaping, raising fine particle levels 100 times higher than the limits that the WHO considers acceptable.Breathing this air day in day out finally causes a lot of diseases: more than a third of the 4.3 million die of a stroke, while a qua

6、rter die of heart disease. And around one-third of annual lung disease deaths worldwide are due to waste from coal stoves.Exposure tends to be extremely harmful for the people who spend the most time around the fireusually women and young children. In fact, the WHO reports 2that household air pollut

7、ion almost doubles the risk for childhood lung disease. 1. According to Kirk Smiths research, _. A. factories are the biggest killer worldwide nowadaysB. burning 400 cigarettes an hour is extremely dangerousC. household air pollution from cooking is surprisingly harmfulD. some 4.3 million people die

8、 earlier each year than they should2. What should be the deadly killer in a household kitchen?A. Solid fuels. B. Coal stoves. C. Poor gas. D. Cooking smoke.3. The underlined word “ventilation” in Paragraph 4 probably means _.A. airing B. cooking C. burning D. cooling4. The author intends to tell peo

9、ple _.A. how to avoid polluted air in their homes B. to stop cooking in the household kitchenC. to guard against household pollution from cookingD. how to prevent childhood lung diseases in household参考答案 1 C 2. D 3. A 4. C【能力选练】 A【*大丰市第一次调研测试】 DSometimes people come into your life and you know at on

10、ce that they were sure to be there. They serve some sort of purpose(出于某种目的), teach you a lesson or help find out who you are or who you want to become. You never know who these people may be: your classmate, neighbor, teacher, long-lost friend or even a real stranger. But you know that every moment

11、they will affect your life in some serious way.Sometimes things happen to you. At the time they may seem terrible, painful (痛苦的) and unfair. But later you realize that without getting over those difficulties you would have never realized your further ability and strength. 3Everything happens for a r

12、eason and nothing happens by chance or with good or bad luck.The people you meet affect your life, and the successes and failure (失败) you experience, create who you are. Even the bad experiences can be learned from. In fact, they are probably the most poignant and important ones.Enjoy every day even

13、 every moment and take from it everything that you possibly can, for you may never be able to experience it again. Talk to people you have never talked to before, and really listen. You should set your sights high, hold your head up, tell yourself you are a great one and believe in yourself.You can

14、make your life anything you wish. Create(创造) your own life and then go out and live it.41. The people we meet .A. all know where to find us B. serve us on no purposeC. wont become our neighbor D. will change us in some way42. From the passage, we know that bad things can make us .A. terribly meet ba

15、d luck B. realize our further abilityC. find no serious success D. possibly enjoy every moment43. The underlined word “poignant“ in the passage means “ “.A. 平淡的 B. 明显的 C. 深刻的 D. 艰苦的44. The writers advice is that we should .A. never talk to strange people B. learn as much as we can each dayC. get ove

16、r difficulties painfully D. not believe in ourselves but others45. Which is the best title for the passage?A. Create Your Own Life B. Hold Your Head UpC. People You Meet in Life D. Things Happen to You参考答案 41-45 DBCBA【能力选练】 B4【*北海市】Johnny is a middle school student. He is nice, but he often forgets

17、doing his homework. Once, he didnt do his homework. He thought to himself, “I dont want to be punished(惩罚).So I need a good excuse(借口)“ He thought long, “I could say I lost my homework on the bus or on the train.“ He kept thinking of excuses until it was time for class.Finally, when the teacher, Mis

18、s Smith asked to look at his homework, Johnny said, “Um, my dog ate my homework.“ The teacher was surprised, looked at him for a long time, and then said, “But Johnny, you dont have a dog! All right, come to my office with your pen after class.“Sometimes, excuses dont work. When do something bad, we

19、 must learn to be honest(诚实的).That will not make the problem more serious; that will make others think that youre a better person. And even the dog will like you more, too.根据短文,判断句子正误,正确的写上 A,错误的写上 B61.Johnny is not an excellent student.62.He often finishes his homework on time.63.He has a strong do

20、g.64.From it, we learn that we should be an honest student .65.Miss Smith knows Johnny doesnt do his homework.参考答案 (A)61-65 ABABA 【能力选练】 C阅读下列内容,从每小题所给的三个或四个选项中选出一个最佳答案。The word “day” has two meanings. When we talk about the number of days in a year, we are using “day” to mean 24 hours. But when we

21、talk about day and night, we are using “day” to mean the time between sunrise and sunset. Since the earth looks like a ball, the sun can shine on only half of it at a time. Always one half of the earth is having day and the other half night. A place is moved from day into night and from night into d

22、ay over and over by the 5spinning(旋转)of the earth. At the equator(赤道)day and night are sometimes the same length(长度). They are each twelve hours long. The sun rises at 6 oclock in the morning and sets at 6 oclock in the evening. For six months the North Pole is tilted(倾斜)toward the sun. In those mon

23、ths the Northern Hemisphere(半球)gets more hours of sunlight than the Southern Hemisphere. Days are longer than nights. South of the equator nights are longer than days. For the other six months the North Pole is tilted away from the sun. Then the Southern Hemisphere gets more sunlight. Days are longe

24、r than nights. North of the equator nights are longer than days. Winter is the season of long nights. Summer is the season of long days.1When the Western Hemisphere is having day, the Eastern Hemisphere is having _.A. both day and night B. dayC. neither day nor night D. night2A place is moved from d

25、ay into night and from night into day over and over by _ of the earth.A. the pushing B. the pulling C. the spinning D. the passing3At the equator day is as long as night _.A. sometimes B. never C. usually D. always4When the North Pole is tilted toward the sun, the Northern Hemisphere gets _ sunlight

26、A. less B. more C. all D. no5When it is winter in China, _.A. the USA is tilted toward the sunB. the South Pole is tilted away from the sunC. the North Pole is tilted toward the sunD. the North Pole is tilted away from the sun【参考答案】1D 2C 3A 4B 5D【能力选练】 D6Dear daughter,You are a wonderful person and

27、 your mother and I love you. It will not be long before you leave home to make your way in the world. Can I please give you some friendly advice? Here are some things that you should never do.1. Never Look Down Upon Yourself.You are great and able to achieve great things so believe in yourself. When

28、 things go badly, never stop believing. Some girls get upset and lose confidence. And then all kinds of problems can follow.2. Never Get Upset With Your Looks.We think you look great . Please be happy with the person you are and the body you have. Eat well, take exercise and be healthy. Some girls b

29、ecome upset because they try to lose weight or get the perfect shape. You look fine.3. Never spend money more than your income.Never spend money more than your income and save a little every month. Dont borrow others money if possible.4. Never Give Less Than Your Best.We are very proud of what you h

30、ave succeeded so far. You should be proud too. Keep doing well. Keep trying your hardest at everything you do. No one can ask for more than that.5. Never Forget That Your Parents Love You.Whatever happens in life, your family will still be your family. Whatever difficulties you have, you can always

31、talk to us and we will try to help. We are here for you.LoveDad1 From the letter, we can know the daughter will _soon.A. leave school B. go to collegeC. go to another city D. face lots of difficulties2According to the father, some girls become upset because they _.A. arent healthy enough B. dont mak

32、e enough money7C. dont have good jobs D. try to have the perfect shape3When someone gets upset and loses confidence, _.A. nobody will love him B. he cant get good incomeC. all problems will follow him D. his parents wont believe in him anymore4The father thinks his daughter has been a _person.A. hap

33、py B. successful C. perfect D. hard-working5The father writes this letter to his daughter in order to tell her_.A. that her parents love her B. what she should never doC. how she can become successful D. that her parents will always help her【答案】1A 2D 3C 4B 5B【解析】试题分析:女儿将很快离开学校,父亲用信的方式告诉女儿不要做的几件事情:不要

34、看不起自己,不要对自己的长相感到沮丧,不要忘记父母是爱你的等。1A 细节理解题。据 It will not be long before you leave home to make your way in the world. 和上下文可知,从信中我们能知道女儿将很快离开学校。故正确答案为 A。2D 细节理解题。根据 Some girls become upset because they try to lose weight or get the perfect shape.可知,根据父亲的说法,一些女孩变得沮丧因为他们试图有一个完美的形体。故该题正确答案为 D。3C 细节理解题。根据 S

35、ome girls get upset and lose confidence. And then all kinds of problems can follow. 可知,当有人变得沮丧和失去信心,所有的问题将跟随着他。即该题选 C。4B 细节理解题。根据 4. Never Give Less Than Your Best.We are very proud of what you have succeeded so far. 可知,这个爸爸认为他的女儿是一个成功的人。故正确答案为 B。5B 主旨大意题。根据 Here are some things that you should never do. 可知,这个爸爸写信给他的女儿为了告诉她她永远不该做什么。故正确答案为 B。【难度】一般8

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1