ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:94.50KB ,
资源ID:1078749      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1078749.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2019年中考英语选练(12)外研版.doc)为本站会员(livefirmly316)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2019年中考英语选练(12)外研版.doc

1、1(阅读理解)(限时:30 分钟)一、阅读理解。A 菜单Ganluyuan TongrenMENUSOUPSTofu soup ¥8.00 Bone soup ¥12.00 Chicken soup ¥20.00STAPLESFried rice¥10.00 Fried noodles¥10.00Hot dog¥4.00 Rice¥2.00Meat pie¥10.00 Sandwich¥10.00 Hamburger¥10.00MAIN COURSESRoast chicken¥30.00 Italian pizza¥9.00Indian curries¥15.00 Pork and cabb

2、age¥15.00Cheese pie¥10.00 Beef¥15.00Beijing Roast Duck¥50.00 Sausage¥15.00DESSERTSFruit salad¥8.00 Apple pie¥8.00Ice cream¥3.00 Pear pancake¥9.00DRINKSCoke¥8.00 Coffee¥15.00Tea¥7.00 Lemon juice¥6.00Apple juice¥3.00 Beer¥17.00Wine¥30.00 Milk¥3.00 Thanks for coming! Tel:08565223748( C )1.What kind of

3、soup can you have in this 2restaurant?AVegetable soup. BEgg soup.CBone soup.( A )2.How many kinds of staples are there in this restaurant?A7. B8. C9.( C )3.If you want to have a kind of dessert and a drink,how much will you pay at least?A¥7.00. B¥9.00. C¥6.00.( C )4.If you have seventeen yuan,what c

4、an you buy in this restaurant?AFive ice creams and a sandwich.BA bottle of beer and a hot dog.CAn apple pie and a pear pancake.( C )5.Which is TRUE according to the “MENU”?AIf you have only ¥20.00,you can buy Beef and Fried rice.BGanluyuan Restaurant only serves traditional Chinese food.CThe cheapes

5、t main course is Italian pizza.BThere are some similarities and some differences between growing up in Australia and China.I lived in a small town of about 20,000 people, called Gympie on the east coast of Queensland. It is not as crowded in Australia, so people can live in houses that have front an

6、d back yards. I always enjoyed playing on the grass in the front yard.Each weekday morning I would wake up at about 7 a.m. and get ready for school. My favourite cereal(谷物) was called Weet-Bix. I often ate nine or ten Weet-Bix to copy my favourite sports stars that I saw on TV!As well as playing spo

7、rts, I also played the saxophone. Some mornings I went to school early for band practice and played my saxophone, before classes started at 8:30 a.m. English and PE were my favourite subjects at school. My 3friends and I played tag(捉人游戏) or handball during our lunch breaks.School finished at 3 p.m.

8、After that I would usually go to sports training. In summer I played cricket and in winter I played hockey. Sometimes I played tennis too!When I finally got home I was very tired. For a special treat, my mother sometimes cooked my favourite meal: apricot(杏子) chicken! Then I did my homework and read

9、a book. I always went to sleep before 9 p.m.On the weekend I played sports, visited a friends house or watched TV.Gympie was a great place to grow up!1. What is the writers house like in Gympie?A.A house without yards.B.A house with a front yard. C.A house with a back yard.D.A house with front and b

10、ack yards.2. How long should the writer stay at school on the weekday?A.For 8 hours. B.For 7 hours. C.For 6.5 hours. D.For 6 hours.3. How many sports does the writer talk about?A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.4. Which of the following is TRUE according to the passage?A.The writer has no interest in W

11、eet-Bix.B.The writers favourite dish is apricot chicken.C.The writer felt fresh after he got home.D.The writer neednt practice for the band.参考答案:主旨大意 本文是一篇记叙文,讲述了作者在学校及家里学习和生活的情况。1.D 细节理解题。由第二段“people can live in houses that have front and back yards.”可知选 D。2.C 数字计算题。由短文内容可知,作者 8:30上课,3 点放学,在校时间共计六个

12、半小时,故选 C。3.C 归纳判断题。文中共提到 handball, cricket, hockey, tennis四种运动,故选 C。44.BCIt was a cold night in Washington,D.C.and I was heading back to the hotel when a man approached me. He asked if I would give him some money so he could get something to eat. Id read the signs: “Dont give money to panhandlers(乞丐

13、)” So I shook my head and kept walking.I wasnt prepared for a reply, but with resignation, he said,“ really am homeless and I really am hungry! You can come with me and watch me eat!” But I kept on walking.The incident bothered me for the rest of the week. I had money in my pocket and it wouldnt hav

14、e killed me to hand over a buck or two even if he had been lying. On a frigid, cold night, no less,I assumed(呈现) the worst of a fellow human being.Flying back to Anchorage, I couldnt help thinking of him. I tried to rationalize my failure to help by assuming government agencies, churches, and charit

15、ies were there to feed him. Besides,youre not supposed to give money to panhandlers.Somewhere over Seattle, I started to write my weekly garden column for The Anchorage Daily News. Out of the blue, I came up with an idea. Beans Caf, the soup kitchen in Anchorage, feeds hundreds of hungry Alaskans ev

16、ery day. Why not try to get all my readers to plant one row in their gardens dedicated to Beans? Dedicate a row and take it down to Beans. Clean and simple.We didnt keep records back then,but the idea began to take off. Folks would fax me or call when they book something in. Those who only grew flow

17、ers donated them. Food for the spirit. And salve for my conscience.21Where did the story happen?A. On the way to the hotel in washington,D.C. B. On the way to the hotel in Anchorage. C. In the hotel in washington,D.C. D. In the hotel in Anchorage. 22Why didnt the writer give money to the man?5A. He

18、was kindless. B. He was lack of moneyC. He was busy. .D. He hardly believed the man.23The meaning of The underline part “out of the blue” is _.A. Suddenly B. Luckily C. Finally D. Specially24How did the writer feel for the rest of the week?A. calm. B. excited. C. surprised. D. regret.25What can we l

19、earn from this passage?A. Never give money to panhandlers. B. We d better plant a row for the hunger.C. Only charities should help the hunger. D. Always give money to panhandlers.参考答案 21.A 22. D 23. A 24. D 25. BDStill in shock! I moved around the house purposelessly trying to decide what to put int

20、o the suitcases(行李箱). Earlier that evening, Id received a call telling me that my brother was killed in a car crash. “Come as soon as you can,” cried my mother.I wanted to hurry to her at once. But my husband, Larry, and I were packing to move from New York to Seattle. Our house was in total mess. S

21、upper dishes sat on the kitchen table. Toys lay everywhere. I purposelessly picked things up and put them down. Mothers crying went through my head again and again.Larry called some friends to tell them what had happened. Someone asked to speak to me. “If theres anything I can do, let me know.” But

22、I didnt know what to ask for.Suddenly, the doorbell rang. It was Emerson. He and his wife Donna lived in the block nearby.“Ive come to clean your shoes,” he said.I asked him to repeat.“Donna had to stay with the baby,” he said, “but we want to help you. I 6remember when my father died, it took me ho

23、urs to clean our shoes for the funeral(葬礼). Give me all your shoes.”I gathered all our dirty shoes to the kitchen. Emerson got to work right away. Watching him devoting himself to one task helped me pull my own thoughts into order. I told myself to wash clothes first. Then, Larry and I bathed the ch

24、ildren and put them to bed. One job after another.When we returned to clear the dishes, Emerson had left. All our shoes stood in a line against the wall, clean, shining. I couldnt help crying. Early next morning, we left for the airport with all the jobs done.Now whenever I hear of a friend whos los

25、t a loved one, I no longer call with the polite offer, “If theres anything I can do” Instead I try to think of one specific task that suits that mans need, like taking the dog to the boarding kennel, or house-sitting during the funeral. If the person asks, “How did you know I needed that done?” I re

26、ply, “Because a man once cleaned my shoes.”1.The writer didnt know what to put into the suitcases because . A.she couldnt do it on her ownB.she was too sad to do anythingC.she wanted to take everything to SeattleD.she was not good at housework2.Heres a time line of what happened in the story.The wri

27、ters brother was killed in a car crash.The writer washed the clothes.They left for the airport.Which of the events should go in the empty box above?A.Emerson came to clean the shoes.B.The couple bathed the children.C.They cleared the supper dishes.D.The writer found the shoes cleaned.3.If one of her

28、 friends has lost a loved one, what will the writer probably NOT do?7A.Call her friend to ask what she can do.B.Look after her friends young children.C.Take her friends dog to the boarding kennel.D.Offer her friend house-sitting during the funeral.4.Which sentence best expresses the theme of this st

29、ory?A.One persons loss is anothers gain.B.An act of kindness is often rewarded.C.A near neighbour is better than a brother far off.D.Do something specific to help those in need.参考答案:主旨大意 本文是一篇记叙文。文章叙述了作者的哥哥在车祸中丧生,母亲让她尽快过去,由于悲伤,她不知所措,邻居过来帮助她的故事。1.B 推理判断题。根据第一段最后两句可以推断,她接到她母亲的电话说她哥哥在车祸中丧生,由于悲伤,她不知所措。故

30、选 B。2.A 细节理解题。根据短文倒数第三段第一、二句“I gathered all our dirty shoes to the kitchen. Emerson got to work right away.”和第四句“I told myself to wash clothes first.”可知选 A。3.A 细节理解题。根据短文最后一段第一句“Now whenever I hear of a friend whos lost a loved one, I no longer call with the polite offer”可知选 A。4.D 主旨大意题。通读全文可知,本文主要叙述了“二、短文改错。

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1