ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:58.50KB ,
资源ID:1081358      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1081358.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(四川省广安市岳池县罗渡镇2019中考英语二轮复习大阅读练习(7).doc)为本站会员(appealoxygen216)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

四川省广安市岳池县罗渡镇2019中考英语二轮复习大阅读练习(7).doc

1、12019 中考英语大阅读练习(7)及答案Part A(2019 选练)通读短文,掌握大意,从所给的选项中选出一个最佳选项。There is good news for the children in the countryside. We will never forget the girl 1 big eyes. Her big eyes are 2 us her dream: I wish to 3 ! In China, there are still many girls and boys like 4 . They want to go to school, but their 5

2、 are too poor. If the family has two or three children 6 it is harder to pay(付钱) the money for 7 of them. So the parents often ask 8 to stay at home, and boys to go to school.Now they neednt the money. From 2006 on, children can go to school for free in some poor places. They dont have to pay for bo

3、oks and other things. Some of them can even get money from the local government(政府 ) to make their life 9 . Soon, each child in the countryside can go to school for free. All families are very happy with the news. It is 10 great. 1. A. with B. on C. to D. in2. A. saying B. telling C. speaking D. tal

4、king3. A. go to work B. go to bed C. go to school D. go home4. A. him B. her C. his D. hers5. A. cities B. cities C. houses D. families26. A. everyone B. both C. every D. all7. A. teachers B. girls C. boys D. each child8. A. look up B. turn on C. worry about D. make sure9. A. better B. shorter C. lo

5、nger D. worse10. A. not B. never C. hardly D. really【答案】(1)A;(2)B;(3)C;(4)B;(5)D;(6)D;(7)B;(8)C;(9)A;(10)D; 【考点】日常生活类,社会现象类 【解析】 【分析】本文讲述的是我国的教育扶贫政策。以前,在我国农村,有很多孩子因为家庭贫困而无法上学。有些家庭有两个或三个孩子,他们没有足够的钱供所有的孩子上学读书,只让男孩去上学,让女孩呆在家里。现在好了,在中国农村的所有孩子都可以免费上学,这样家长就不用担心学费了。有些家庭还可以得到政府的扶持。(1)A 考查介词及语境理解。句意:我们绝不会忘记那

6、位长着大眼睛的女孩。A. with 带有,具有;B. on 在上;C. to 向,朝,对于;D. in 在里,用语言。长着,带有:with。故选 A。(2)B 考查动词及语境理解。句意:她的大眼睛在告诉我们她的梦想:我要上学。A. saying 说,讲;B. telling 告诉,讲述;C. speaking 说,说话;D. talking 说话,谈话。她渴求的眼神是想要告诉人们她的梦想,故选 B。(3)C 考查动词短语及语境理解。句意:我想要上学。A. go to work 上班;B. go to bed 睡觉;C. go to school 上学;D. go home 回家。由下文可知,中

7、国有许多像她这样不能上学的孩子。故选 C。(4)B 考查代词及语境理解。句意:在中国,还有许多孩子像她一样。A. him 他;B. her3她;C. his 他的;D. hers 她的。指上文中的女孩:她。故选 B。(5)D 考查名词及语境理解。句意:他们想上学,但他们家太穷了。A. schools 学校;B. cities 城市;C. houses 房屋;D. families 家,家庭。付不起学费,家里穷。故选 D。(6)D 考查代词及语境理解。句意:如果家里有两三个孩子,为他们都付学费,难。A. everyone 每人,人人,后不能用 of 结构;B. both 两者都;C. every

8、 每一,每个,后不跟of 结构;D. all 所有。孩子多,不确定是两个,B 错。故选 D。(7)B 考查名词及语境理解。句意:因此,家长让女孩待在家,男孩去上学。A. teachers老师;B. girls 女孩;C. boys 男孩;D. each child 每个小孩。与后句的 boys 男孩相对,女孩:girls。故选 B。(8)C 考查动词短语及语境理解。句意:现在他们不必担心钱了。A. look up 仰望;B. turn on 打开;C. worry about 担忧;D. make sure 确信。由下文可知,我国开始实施免费教育,家长不必担心上学的钱了。故选 C。(9)A 考

9、查形容词及语境理解。句意:其中有一些人甚至可以从当地政府得到一些钱使他们的生活更好。A. better 更好;B. shorter 更短/矮;C. longer 更长;D. worse 更差。在政府的帮助下,生活变得更好。故选 A。(10)D 考查副词及语境理解。句意:真的很棒。A. not 不;B. never 绝不;C. hardly 几乎不;D. really 真地,确实。党的惠民政策真的很棒。故选 D。【考点】考查社会生活类短文。完型填空考查词汇在篇章中的运用能力,做完型填空首先要跳过空格通读文章掌握其大意,然后细读文章字斟句酌逐一作答,注意考虑句型、语法、搭配、语境等因素。最后通读一

10、遍检查验证。Part BA(2019 中考教育类选练)Next time youre unhappy or complaining about your life, dont turn to a cheerful comedy. You might find a tear-jerking tragedy(催人泪下的悲剧) is just the thing you need to brighten your day.A team of researchers at Ohio State University, US, has found sad movies can make people h

11、appier, Science Daily reported last month. Many people find tragedies make them realize how good their own lives are, 4the study showed.“People seem to use tragedies as a way to reflect on the important relationships in their own lives,” said Silvia Knobloch-Westerwick, leader of the study. “Tragic

12、stories often focus on themes of eternal(永恒的) love, and this leads viewers to think about their loved ones and count their good and helpful things.”In the study, researchers gathered 361 college students and showed them the 2007 movie, Atonement. The movie is about two lovers who are separated(分离) a

13、nd finally die during World War II. Before and after the movie, the students were asked questions measuring(衡量) how happy they were with their lives. Researchers also asked them before, after and three times during the movie to measure various emotions, including sadness.Researchers found that the s

14、adder students felt while watching the movie, the more likely they were to think about real people they had close relationships with in life. This increased their happiness after watching the movie.Knobloch-Westerwick explained that negative(消极的) moods make people more thoughtful.“Positive(积极的) emot

15、ions show that everything is fine, you dont have to worry, you dont have to think about problems in your life,” she said. “But negative emotions, like sadness, make you think more critically about your situation. So seeing a tragic movie may make you sad, but that will make you to think more about y

16、our own close relationships and appreciate them more.”The link between watching a tragic story and feeling better has long been recognized. The ancient Greeks even had a word for the feeling of happiness after seeing something sad that led to the modern English word “catharsis (宣泄)”.The study also s

17、howed that relationships are a very important source of happiness in our lives, so it is no surprise that thinking about your loved ones makes you happier, researchers said. 1. Which of the following about the study of Ohio State University is NOT true?A. Only sadness is measured in the study.5B. St

18、udents emotions are measured by asking questions.C. The study shows relationships are a source of happiness. D. Those who felt sadder when watching the movie were more likely to be happier after that.2. Why are ancient Greeks mentioned in the passage? A. To introduce the meaning of the word “Cathars

19、is”.B. To explain the importance of knowing how to become happier.C. To prove that they were of high intelligence and guessed its meaning.D. To tell readers the relationship between tragedies and happiness was found long ago. 3. From Knobloch-Westerwicks explanation, we can learn that .A. seeing tra

20、gedies makes you more thoughtful B. positive emotions make you think more about your relationshipsC. negative emotions show you have no need to think about your situation D. after seeing comedies, you will appreciate your close relationships more4. Which is the title of the passage?A. Watching sad f

21、ilms may start smiles B. There is eternal love in the world C. Its useless to complain about life D. Comedies should make way for tragedies参考答案 1A 2D 3A 4AB(2019 中考教育类选练)We all s ee and hear about extraordinary(优秀的) people around us and wonder why we cant be more like them. Its not the big things th

22、at make someone extraordinary. Its the small things. They become extraordinary by making a difference in someones life. Here are some of the things extraordinary people do every day:6Praise(表扬)someone. It can make the others feel great about themselves. A compliment can have a positive impact(影响) on

23、 their lives. Your team or family will love you for it.Its OK to admit(承认) you were wrong. You will not only gain the respect of your team mates, but you will also gain credibility(信用).When you need help, dont be shy or stop yourself. Everyone needs a little help sometimes. When you ask for help, yo

24、u receive help. Youre willing to listen; you also need support at times.When you dont understand how something works, let an expert show you. When you let someone teach you something, you are telling the person that you respect his talent, time and what he is talking about.Sometimes it is very impor

25、tant to stay silent. Especially when youre angry, process your emotions, think back to what happened, and then come to a decision about how to deal with it. Before you say anything, consider others feeling. Never be rude with words or actions.( ) 1. In the passage, how many points about being an ext

26、raordinary person does the writer refer to? A. Five. B. Six. C. Seven. D. Eight.( ) 2. For an extraordinary people, if he makes a mistake, what will he do?A. Praise others. B. Be angry. C. Admit his mistake. D. Stay silent.( ) 3. What makes a person become extraordinary?A. Do some big and great thin

27、gs. B. Some small things.C. Having a lot of money. D. To be a famous person.( ) 4. Something unhappy happens, and you have to make a decision. What shouldnt you do?A. Stay silent. B. Process your emotions.C. Think back to what happened. D. Be rude with words or actions.( ) 5. What is the best title

28、for the passage?A. How to process your emotions. B. How to admit mistakes.C. How to become an extraordinary person. D. How to do more small things. 7参考答案 1A 2C 3B 4D 5CC(2019 中考保健与健康类选练)How much sleep is enough?To stay in good health, some expert in the US say, adults should get seven to eight hours

29、 of sleep. Teenager need nine to ten hours. And pre-school children need more than 10 hours of sleep a night.Experts say the quality(质量)of our sleep becomes poor as we grow older. This happens because the brain unit that controls sleep begins to weaken slowly as we age.Experts say the change starts

30、in our 30s. By the time we reach our 50s, a person may have lost 50 percent of their ability to have a restful sleep.These people have trouble failing and staying asleep through the night. From middle age on, these problems only get worse, and they can have a bad effect on their health. Signs that s

31、how you may not be getting enough sleep.Youre always hungry or youve got unwanted weight. If you are in short of sleep, certain chemicals in your body will not work well and tell your brain in time that you have eaten enough.You have trouble making decisions. Not having enough sleep may make your br

32、ain work slower in problem solving.You have trouble remembering things. Sleep helps prepare the brain for new memories.Your feeling changes unreasonably. People who dont sleep well may feel unable to control their feelings.You are having trouble seeing. If there is a shortage of sleep, you may not b

33、e able to see thing as clearly as usual.How to improve your sleep? Here are a few things people can do to get better 8sleep.Health experts say that exercise and avoiding work on computers make people go to sleep more easily. A cool room is also a good choice for sleeping well.1.What can we learn fro

34、m the passage?A. With the help of medicine, we can sleep better.B. People begin to have sleep problems in their 40s.C. Teenagers usually need more sleep than adults.D. Few people have sleep problems in their late years.2.The underlined word”effect” in the passage is close in meaning to .A. Knowledge

35、 B. influence C. excuse D. activity3.According to the passage, which of the following is NOT a sign that you are not sleeping well?A. You often get hungry. B. Your eyesight is failing.C. You have proper memory D.You always feel tired.4.It is possible that the article is taken from . A. a middle-school textbook B. a scientific reportC. A magazine on health D. an ad in the newspaper参考答案 1C 2B 3D 4C

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1