ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:69.50KB ,
资源ID:1081382      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1081382.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(四川省广安市岳池县罗渡镇2019年中考英语阅读理解优编题(10).doc)为本站会员(twoload295)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

四川省广安市岳池县罗渡镇2019年中考英语阅读理解优编题(10).doc

1、12019 年罗渡中学中考英语:阅读理解优编题(10)附答案第一篇(2019 中考保健与健康类选练)Healthy eating doesnt just mean what you eat,but how you eatHere is some advice on healthy eating Eat with othersIt can help you to see others healthy eating habitsIf you usually eat with your parentsyou will find that the food you eat is more delici

2、ousListen to your bodyAsk yourself if you are really hungryHave a glass of water to see if you are thirsty-sometimes you are just thirsty,you need no foodStop eating before you feel fullEat breakfastBreakfast is the most important meal of the dayAfter you dont eat for the past ten hours,your body ne

3、eds food to get you goingYou will be smarter after eating breakfastEat healthy snacks like fruits,yogurt or cheeseWe all need snacks sometimesIn fact,its a good idea to eat two healthy snacks between your three mealsThis doesnt mean that you can eat a bag of chips instead of a mealDont eat dinner la

4、teWith our busy life,we always put off eating dinner until the last minuteTry to eat dinner at least 3 hours before you go to bedThis will give your body a chance to digest most of the food before you rest for the next 8-10 hours1Which snack is Not mentioned in the passage?AFruits BYogurt CChips DIc

5、e cream2Which of the following is TRUE according to the passage?ASnacks are bad for our healthBWe should keep eating until we are fullCDinner is the most important meal of the day2DWe should have dinner at least 3 hours before going to bed3The underlined(画线)word“digest”means“_”in ChineseA消化 B享用 C储存D

6、循环4The passage mainly tells us _Awhere to eat Bhow to eat Cwhy to eat Dwhen to eat参考答案 1D 2D 3A 4B第二篇【*昆明市模拟】B (256words)Jenney was a poor girl. Her parents died years ago. She had no sisters or brothers. She felt sad and lonely. She wanted to be loved very much. One day, when she was walking in a f

7、orest, she saw a dragonfly(蜻蜓) caught in a thorn bush(多刺灌木丛). No matter how hard it tried to free itself, it failed every time. Jenney was very sorry for it. She ran to set it free at once. But to her great surprise, the dragonfly didnt fly away, it changed into a beautiful fairy(仙女) instead.The bea

8、utiful fairy said to Jenney, “I must die without your help. Because of your kindness, you can get whatever you want from me.” Jenney wanted neither gold nor houses, she told the fairy that she wanted to be happy most. The fairy said something in a low voice in her ear. Then she disappeared.From then

9、 on, Jenney was happy every day. She was kind to everyone around her. Other people asked her the secret of her happiness. She smiled and said, “The secret of my happiness is that I listened to a good fairy.”When Jenney was very old and dying, all her neighbors stood around her and asked her the secr

10、et of happiness. They were afraid that the secret of happiness would die with her. The lovely old lady smiled and said, “The good fairy told me 3everyone needed me, no matter whether they were young or old, men or women.”76. Jenney was _ at the beginning of the story.A. pleased and joyful B. sad and

11、 lonelyC. afraid and angry D. happy and excited77. When the girl was_, she saw a dragonfly.A. playing with her neighbor B. crying for dead motherC. walking in the forest D. helping others78. When Jenney saw the dragonfly failed to free itself every time, she _.A. helped it to get free B. pretended t

12、o see nothingC. cut down the thorn bush D. asked others for help79. What did Jenney want from the fairy?A. Gold B. Houses C. To be rich D. To be happy 80. Which of the following is NOT true according to the passage?A. It was too difficult for the dragonfly to free itself .B. The fairy was thankful t

13、o the poor girls kindness.C. Jenney had a happy life because the fairy gave her lots of money.D. The secret of Jenneys happiness is the fairy told her everyone needs her.参考答案 76-80. BCADC第三篇【*厦门市】Recently,Chinese netizens(网民) enjoy themselves on “growing and stealing crops“ on the InternetThis is a

14、game called “Happy Farms“Now more and more people are joining in the game and getting addictedBecause of this game,some players have been fired(解雇),lovers have broken up,but none of them can stop Happy Farms from becoming more popularHere we interviewed some young netizens and lets see what their op

15、inions wereNongmin:Playing Happy Farms at work,thats terrible! A clerk was fired because she was online playing it at work4King:I find that all the dreams of having houses and fields,which are very hard to get in real life,are very easy to be realized in the gameI think I know the reason why the gam

16、e is so popularKaixin:We have to know how to control ourselvesWe should keep our minds on studyGames are just gamesI prefer to play sports with my classmates when I am freeKitty,I like Happy FarmsMy high-pressure work makes me feel like I cant breathe(呼吸)I wish I could have a real house and farm,but

17、 it seems so far awayI have to turn to virtual(虚拟) nature for my own house and farm阅读短文,根据短文内容选择最佳答案。( ) 1From this passage,we know that “Happy Farms“ is a _ gameAboring Bpopular Cdull( ) 2In the first paragraph,the underlined phrase “get addicted“ means “_“Abe sorry toBbe afraid ofCbe crazy about(

18、) 3Nongmin told us aan _ story about playing the game at workAshocking Bexciting Crelaxing( ) 4From Kaixins words,we can guess that he is most probably a _Afarmer Bworker Cstudent( ) 5_ have the similar idea about the gameANongmin and KingBKing and KittyCKaixin and Kitty解析1B 根据“.but none of them can

19、 stop Happy Farms from becoming more popular ”可知正确答案为 B。2C 根据“Because of this game,some players have been fired.”可知是对 5addicted 的详细表述,故正确答案为 C。3A 由文中“.thats terrible! A clerk was fired because.”可以判断出是 shocking story,故正确答案为 A。4C 根据“We should keep our minds on study ”可以判断 Kaixin 是学生。5B 根据“.which are v

20、ery hard to get in real life, ”和“I wish I could have a real house and farm,but it seems so far away ”可知 King 和 Kitty 的观点是一致的,故正确答案为 B。第四篇阅读下列内容,从每小题所给的三个或四个选项中选出一个最佳答案。Ill tell you something about my English teacher, Mrs Wang. She is a middle aged (中年) woman. She is not tall and not short, and she i

21、s also not fat and not thin. She has long, black hair. She likes wearing (穿) a red dress. She is very beautiful. she speaks English very well. She has three classes a week, but they arent on Tuesday or Friday. All the students in her class love her very much.Mrs Wan lives near the school. She walks

22、to school with her son and her daughter early every morning. Her two children are twins. Theyre in Grade Four. But they are not in the same class. They often wear the same clothes. They look very happy.( )1. Mrs Wang is a middle aged _. She speaks English very well.A. mother B. teacher C. woman D. a

23、unt( )2. _ looks very beautiful.A. Her face B. Her long, black hair C. She D. Her body( )3. She has English classes only on _.A. Sunday, Wednesday and Tuesday B. Saturday, Thursday and FridayC. Monday, Wednesday and Thursday D. Monday, Tuesday and Thursday( )4. Mrs Wang and her children are _.A. not

24、 in a middle school B. not in the same schoolC. not in a primary school (小学) D. in different classes6( )5. The twins are very happy, they often wear _.A. the same trousers B. the same dressesC. the same clothes D. different clothes【参考答案】1C 2C 3C 4B 5C第五篇As space science develops(发展), man has learned

25、 more and more about space. Space is not only amazing but also dangerous. While working in space, spacemen are facing danger as well as success.Scientists have found out that the radiation(辐射)is the greatest danger to spacemen in space. When spacemen are working in space, they are in danger of the r

26、adiation from the sun and other stars, which is bad for their health. The harm(伤害)of the radiation wont be found until their children even grandchildren are born. Some special medicine may work a little, but no really effective(有效的)medicine has been found so far.Space rubbish is also thought to be a

27、 great danger to spacemen. Its reported that there were 9,000 man-made things flying in space. About 30% of these are satellites, 10% are spaceships, and the rest are space rubbish. An explosion(爆炸)in space in 1999 made a cloud of 300,000 fragments, each at least 4mm in size. A small piece of these

28、even knocked a spaceship window and caused some damage(损坏).Scientists are watching and reporting any possible danger all the time. They are working to deal with space rubbish. Although space is really dangerous, it interests many people on the earth. In the near future, it may become possible for pe

29、ople to spend a few days in a space hotel. We may even choose to leave the earth and live in space in a few years. So we should do something to help improve the space environment.1Most of the man-made things flying in space are_.A. satellites B. spaceships C. space shuttles D. space rubbish2The radi

30、ation from the sun and other stars is _ to spacemen.7A. good B. helpful C. useful D. harmful3The underlined word “fragments”means “_”.A. 碎片 B. 泡沫 C. 烟雾 D. 飞碟4The passage talks about _ kinds of danger in space.A. two B. three C. four D. five5Which of the following is TRUE?A. Scientists have found out

31、 ways to solve any problem in space.B. Every one of us can have a travel to space in ten years.C. The harm of the radiation may be found in the spacemens children.D. Space is really dangerous, so it doesnt interest anyone on the earth.【答案】1D 2D 3A 4A 5C【解析】试题分析:本文叙述了宇航员在天空遇到的危险。可知在太空中宇航员可能遇到的两种危险有:辐

32、射和太空垃圾。辐射的危害可能直到宇航员的孩子甚至孙子才被发现。在太空中人造的东西中,大约有 30%是人造卫星,10%是太空飞船,剩下的都是太空垃圾。爆炸会产生碎片,一片小的碎片会给飞船带来损害。科学家正在观察和报道太空中的危险,正在想办法解决这些危险。1D 推理判断题。根据 About 30% of these are satellites, 10% are spaceships, and the rest are space rubbish.可知人造的东西在太空中成为垃圾的比例为 1-30%-10%=60%。故选 D。2D 细节理解题。根据文中信息 When spacemen are wor

33、king in space, they are in danger of the radiation from the sun and other stars, which is bad for their health. 可知来自太阳和其他星体的辐射对宇航员有害,故选 D。3A 词义猜测题。根据 A small piece of these even knocked a spaceship window and caused some damage(损坏).可知爆炸会产生碎片,一片小的碎片会给飞船带来损害。故选A。4A 细节理解题。根据 Scientists have found out t

34、hat the radiation(辐射)is the greatest danger to spacemen in space.和 Space rubbish is also thought to be a 8great danger to spacemen.可知在太空中宇航员可能遇到的危险有:辐射和太空垃圾,共两种。故选 A。5C 细节理解题。根据 The harm of the radiation wont be found until their children even grandchildren are born.可知辐射的危害可能在宇航员的孩子甚至孙子身上发生。故选 C。【难度】一般

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1