ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:829.50KB ,
资源ID:1092312      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1092312.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2019年中考英语二轮复习完形填空精进练(二)1.doc)为本站会员(eventdump275)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2019年中考英语二轮复习完形填空精进练(二)1.doc

1、12019年中考英语完形填空精进练(二) (含答案)Passage AThe Readers is a popular TV show. It invites different people to read aloud on the stage. The _1_ also tells the moving stories behind those people. They can read everything _2_ poems, books, and letters. By reading aloud, the words on paper come to _3_. Many peopl

2、e are fans of the show. They begin to _4_ reading aloud at home. Now, the show gives people a _5_ place to read across China. It is a reading pavilion(朗读亭). They are in many cities, including Shanghai, Hangzhou and Xian. The pavilion is very _6_. Only one person can come into it each time. There is

3、a microphone in it and it _7_ peoples voices. Everyone can read for three minutes in the pavilion. They can read _8_ they like. The show will pick some of the readers and invite them to read on TV. People of all _9_ read in the pavilion. “Reading should be just like singing and talking. ” said Dong

4、Qing, the producer of the show. “We can express our true _10_ by reading aloud. ”1. A. show B. lesson C. research D. play2. A. in B. such as C. with D. at3. A. light B. reason C. life D. purpose4. A. mind B. keep C. finish D. enjoy5. A. special B. strange C. beautiful D. wonderful6. A. wide B. small

5、 C. tall D. big7. A. makes B. uses C. records D. improves8. A. nothing B. everything C. someone D. everyone9. A. comers B. others C. ages D. passersby10. A. feelings B. points C. spirits D. aims110、ABCDA BCBCA2Passage B2016中考英语完形填空分类练习及答案记叙文Lisa is an English girl. She is . She is twenty-two years o

6、ld now. She is actor. She is very nice. hair is long and blond. She blue and big eyes. Her like her very much.Lisa looks Huang Yongmei, a good actor. The actor Hong Kong. Lisas favorite is red. She is often(经常) . Lisa likes apples, oranges and bananas. is her good friend? Oh, she is Sally.【小题 1】 Aol

7、d Byoung Clong Ddifferent【小题 2】 Aa B/ Cthe Dan【小题 3】 AHers BShe CHer DHis【小题 4】 Ahas Bis Chave Dare【小题 5】 Amom Bfriends Cdad Dstudents【小题 6】 Aat B/ Clike Dthe same【小题 7】 Acome from Bfrom Cis from Din【小题 8】 Aclothes Bteacher Cgirl Dcolor【小题 9】 Ain a red Bin red Cat a red Dat red【小题 10】 AWho BWhose CW

8、here DHowPassage C【*广东】 通读下面短文,掌握其大意,然后在各小题所给的四个选项中,选出一个最佳3答案。One day a poor man was traveling on horseback. At noon, he tied his horse to a tree and then 46 to eat something. A few minutes later, a rich man came along and tied his horse to the same tree. “Please tie your horse to another tree,” sai

9、d the poor man. “My horse is wild. It will kill yours.”47 the rich man said, “I shall tie my horse as I like!” he tied up his horse and had his lunch nearby. After a moment they heard a terrible 48 , the two horses were fighting. They went up to them, but it was too 49 . The rich mans horse was kill

10、ed. “See what you horse has done!” cried the rich man. “You will have to 50 it.” And he brought the poor man before Mr. Know. Mr. Know asked the poor man some questions. But he made no 51 . At last Mr. Know said, “This man is dumb. He cannot speak.”“Oh,” the rich man shouted 52 . “He can! He spoke t

11、o me when I met him.”“Are you sure?” asked Mr. Know. “What did he 53 ?”“He told me not to tie my horse to the same tree because his horse was wild and would kill my horse.”“Oh,” said Mr. Know. “So he 54 you. Then can you expect to get money 55 him? ”The rich man said nothing and left silently. 46. A

12、 put down B. set down C. sat down D. turned down47. A. So B. But C. And D. Though48. A. song B. word C. bell D. noise49. A. late B. slow C. hard D. quick50. A. pay for B. look for C. wait for D. care for51. A. idea B. mistake C. money D. answer52. A. quietly B. angrily C. happily D. heavily53. A. s

13、peak B. tell C. talk D. say454. A. helped B. thanked C. warned D. ordered55. A. for B. from C. with D. about 主旨大意:本篇短文主要讲述了一个穷人和一个富人把马栓在同一树上,由一穷人的马比较凶悍,把富人马杀死了。然后富人与穷人找法官打官司。穷人用聪明的智慧打赢了官司的故事。46答案:C 【解析】本题考查词组辨析。A 项意为“镇压;制止” ;B 项意为“看作” ;C 英意为“坐下” ;D 项意为“调低” 。由语境可知“在中午,他把马拴在树上,然后坐下来吃东西” ,只有 C项具有“坐下”的意

14、思,故选 C。47答案:B 【解析】由语境可知,这个穷人不让富人把马和他的拴在同一棵树上,但是这个富人却不听穷的话。此处表转折关系,故应填 but.48答案:D 【解析】由下句“the two horses were fighting”可知他们听到了一声可怕的声音。四个项中只有 noise意为“声音” 。49答案:A 【解析】由 They went up to them 及 The rich mans horse was killed可知,此应为形容词,且表示“晚了”的意思。A 项意为“晚了” ;B 项意为“慢的” ;C 项意为“困难的” ;D 项意为“快的” 。故选 A。50答案:A 【解析

15、A 项意为“赔偿” ;B 项意为“寻找” ;C 项意为“等候” ;D 项意为“照顾” 。由语境可知,这个富人是想让这个穷人赔偿他已死的马。故选 A。51答案:D 【解析】别人问这个穷人问题,但是他并没有回答。52答案:B 【解析】A 项意为“安静地” ;B 项意为“生气地” ;C 项意为“高兴地” ;D 项意为“沉重地” 。联系上下文可知此时富人的状态是“生气在大声喊” ,故选 B。53答案:D 【解析】speak 强调说话的能力,说某种语言。tell“告诉“。talk 指谈话 say 指说的内容,带宾语。句意为“他说的什么内容?”强调说话的内容,故选 D。54答案:C 【解析】此处具有“警

16、告;告诫”的意思。四个选项中只有 C具有此意,故选 C。55答案:B 【解析】get from 意为“从处得到”故选 B。Passage D通读下面短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,选出一个最佳答案,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。About ten years ago when I was a student at college, I spent my summer holidays (41) at a museum. (42) was hard for me then. Dad had lost his job and Mom was 5sick in bed. I w

17、as wondering (43) I would be able to go on with my studies the next term.One day while I was working, I saw an old man (44) in with a little girl in a wheelchair. As I looked at the girl, I found that she had no arms or legs. She was wearing a white dress and she (45) had a hat on. As the old man (4

18、6) the wheelchair up to me. I was busy with my work. I turned my head toward the girl and gave her a wink(眨眼). When I took the money from her grandfather, I looked back at the girl who was giving me the prettiest (47) I have ever seen. Suddenly her handicap(生理缺陷) was covered and all I saw was this b

19、eautiful girl, whose smile gave me a better understanding of what (48) is all about. She brought me into her mind of love and peace. Im now a successful businessman and (49) I get down and think about the trouble of the world, I think about that little girl and the (50) lesson about life that she ta

20、ught me. Thank you!( ) 46. A. traveling B. teaching C. studying D. Working( ) 47. A. Study B. Life C. Business D. School( ) 48 A. what B. that C. where D. if( ) 49. A. came B. go C. come D. went( ) 50. A. too B. either C. yet D. also( ) 51. A. pulled B. lifted C. pushed D. led( 52 A. smile B. hat C.

21、 dress D. picture( )53. A. work B. life C. money D. knowledge( )54. A. whatever B. whenever C. whoever D. wherever( ) 55. A. Positive B. creative C. professional D. negative【参考答案】4655 DBDCD CABBAPassage E阅读短文,掌握其大意,然后从从 A、B、C、D 中选出可以填入空白处的最佳选项。A few years ago, my husband and I were on an island for

22、a long weekend with our two daughters. As we wondered about what to do 11 , our girls jumped in and told us exactly what they wanted to do. “ 12 want to go to the butterfly museum.” said Ariela and Eliana.6As soon as we 13 into the main area of the museum, we saw thousands of 14 butterflies, all fla

23、pping (拍打) their colorful wings. My girls were 15 up and down, and I knew we had made the right 16 to come to the museum. They were having so much fun. I 17 to our museum tour guide because I was curious (好奇的), and asked, “ 18 do butterflies live?”She said, “About ten days.”“What can butterflies do

24、19 ten days?” I asked.The guide stopped, looked at me and said, “They make the world 20 more beautiful place.”“Wow, I said, “I never thought about butterflies like that. Thank you.”After we said goodbye, I 21 stop thinking about what the guide had said. She was right. We all have 22 offer the world

25、with the time we have. 23 we focus our gifts on taking care of each other every day, we can make a 24 . How thankful it is that you can have the influence on your family, friends and neighbors! Like a butterfly, you have your own way of making the world a little 25 for everyone.11. A. now B. next C.

26、 once D. again12. A. We B. You C. I D. They 13. A. drove B. walked C. looked D. brought 14. A. free B. lonely C. beautiful D. ordinary 15. A. coming B. moving C. showing D. jumping 16. A. way B. time C. decision D. advice17. A. got B. went C. turned D. worried18. A. How soon B. How long C. How much

27、D. How often 19. A. on B. for C. over D. in20. A. a B. an C. the D. (不填)21. A. can B. cant C. could D. couldnt22. A. nothing B. anything C. something D. everything23. A. When B. Since C. Unless D. Whether724. A. note B. chance C. lesson D. difference25. A. better B. faster C. larger D. slower【主旨大意】

28、这是一篇记叙文,讲述了几年前作者一家人旅游期间发生的故事。作者一家人去小岛旅游,他们在博物馆看到了许多蝴蝶,并就蝴蝶的情况与导游进行了交流。文章告诉我们:人就像蝴蝶一样,都在不停地以各自的方式来装点世界,世界也因此而美丽。11. B 根据后半句“our girls jumped in and told us exactly what they wanted to do.”可知,我们还不知道下一步的计划。now 现在;next 下一个;once 一次;again 又,再。故选 B。12. A 根据后面的 said Ariela and Eliana可知,空格处指的是 Ariela and Eli

29、ana两人,所以此处应用“我们”表达;句中缺主语,应用代词主格表达。故选 A。13. B 根据空格后面的地点 into the main area of the museum可知,我们应是“步行”进去的。drive 驾驶;walk 步行;look 看;bring 带来。故选 B。14. C 根据后面的 all flapping (拍打) their colorful wings 可知,蝴蝶很漂亮。free 空闲的,自由的;lonely 单独的;beautiful 美丽的;ordinary 一般的。故选 C。15. D 根据第二段中的“into the main area of the muse

30、um, we saw thousands of 14 butterflies, all flapping (拍打) their colorful wings.”及语境可推知,孩子们来回走动着观看蝴蝶。come 来;move 移动;show 给看;jump 跳。故选 D。16. C 根据第一段第二句中的“we wondered about what to do 11 ,”及下句“They were having so much fun.”可知,我们做了一个正确的“决定” 。way 方法,道路;time 时间;decision 决定;advice 建议。故选 C。17. C 根据句意“我很好奇,于

31、是转身面对导游问话”可知应用“转向”一词。turn to sb.表示“转向某人” 。get 得到;go 去;turn 变得,转动;worry 担心。故选 C。18. B 根据下句中的 About ten days可知,此处应是询问“多长时间” 。how soon 多久以后;how long 多长时间;how much 多少(钱);how often 多久一次。故选 B。19. D 根据上面两段话中的“ 18 do butterflies live?” She said, “About ten days.”可知,此处是问“10 天后蝴蝶能做些什么” 。on 在上,表方位;for 总计,达到,后跟

32、时间段;over 超过,在上,表数量、方位;in 在里面,在以后,表方位、时间。故选 D。20. A 根据空格后面第一次出现的可数名词 place可知此处表泛指,应用不定冠词表达;more以辅音音素开头,所以应用不定冠词 a。故选 A。821. D 根据后面的“We all have 22 offer the world with the time we have. 23 we focus our gifts on taking care of each other every day,”可知,我一直没有停止思考导游说的话,故本句应是否定句;由从句中的谓语动词 said可知应用一般过去时态。故

33、选 D。22. C 根据句意及语境可知,作者认为人人都能向世界提供一些力所能及的东西。本句是肯定句,故应用 something表达。nothing 没有任何事情/东西,表否定;anything 任何事情/东西,常用于否定句、疑问句或条件句;something 一些事情/东西,常用于肯定句;everything 一切。故选 C。23. A 根据上下文内容即语境可知,我们每天把精力集中在彼此照应上,彼此之间就会互有影响。分析句子结构可知,we focus our gifts on taking care of each other every day是时间状语从句,表示主从句的动作先后发生,所以是

34、 when的用法。when 当时候,引导时间状语从句;since 自从以来,既然,引导时间状语从句或原因状语从句;unless 除非,引导条件状语从句;whether 是否,引导宾语从句。故选 A。24. D 根据最后一段第一句“How thankful it is that you can have the influence on your family, friends and neighbors!”可知,人们相互之间都会有影响。note 记录,笔记;chance 机会;lesson 课,教训;difference 差异,不同之处。make a difference 表示“有关系;有影响” ,是固定搭配。故选 D。25. A 根据第七段中的“They make the world 20 more beautiful place.”及上下文内容可知,蝴蝶让世界更加美丽,人就像蝴蝶一样,也有各自的让世界变好的方式。better 更好;faster 更快;larger 更大;slower 更慢。故选 A。9

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1