ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:848.50KB ,
资源ID:1092374      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1092374.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2019年中考英语二轮复习阅读理解基础题(1).doc)为本站会员(diecharacter305)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2019年中考英语二轮复习阅读理解基础题(1).doc

1、12019年中考英语阅读理解基础题(1)Passage A(2019 中考选练)Do you want to live a happier , less stressful (有压力的) life 、Try laughing for no reason at all . Thats how thousands of people start their day at Laughter Clubs around the world -and many doctors now think that having a good laugh might be one of the best ways

2、to stay healthy.The first Laughter Club was started in Mumbai , India , in 1995 by Dr Madam Kataria . “ Young children laugh about 300 times away. Adults laugh between 7 and 15 times a day , ”says Dr Kataria .Everyones naturally good at laughing -its the with their lives.” There are now more than 50

3、0 Laughter Clubs in India and over 1 300 worldwide.Many doctors are also interested in the effects of laughter on our health .According to a 5-year study at the UCLA School of Medicine in California ,with laughing there is less stress in the body .Laughter improves our health against illness by abou

4、t 40%So, what happens at a Laughter Club? I went along to my nearest club in South London to find out. I was quite nervous at the beginning of the class, to be honest -I wasnt interested in laughing with a group of strangers, and I was worried about looking stupid. Our laughter teacher told us to cl

5、ap our hands and sayho ho ho, ha ha ha,” while looking at each other .However,our bodies can t tell the difference between fake laughter and real laughter , so they still produce the same healthy effects.Surprisingly, it works! After ten minutes everybody in the room was laughter for realand some pe

6、ople just couldnt stop! At the end of the class I was surprised by how relaxed and comfortable I felt. So if youre under stress, then start laughter .You might be very pleased with the results!1. In which country was the first laughter Club started?2A. Britain B. America C. Australia D. India2. How

7、did the writer feel at the beginning of the class?A. Surprised B. Pleased C. Nervous D. Stressful3. When did the people in the club begin to laugh for real?A. After a few minutes B. After a few hours C. After a few seconds D. After a few days4. Which of the following is true according to the passage

8、A. Fake laughter and real laughter are both good for health.B. 40% of the people in Laughter Clubs are good friends C. Adults laugh more often than children in a day.D. Laughing is the best way to prevent illness.5. From the passage , if youre under stress what you will do ?A. go the open air B. ta

9、lk to your best friends C. start laughing D. sing songs 参考答案 DCAAC Passage B中考英语阅读理解分类练习:健康保健类If you are lucky enough, you may find the hummingbird (蜂鸟), the smallest bird of the animal world, in a south American forest.Though the hummingbird is no bigger than a bee and weighs only 2 to 3 grams, it

10、can fly as fast as 50 meters in a second. It can fly forwards (向前) as most birds do, and it can fly backwards as well. The strangest thing about it, however, is that it can stay still in the air, just like a helicopter.Whenever a hummingbird needs food, it will fly slowly towards a flower. It wont s

11、tand on the flower, as bees do, but just hangs to the flower and then begins to sunk (吸吮) the honey from inside the flower with its needle-like beak.The hummingbird is very particular in building its nest (巢). It takes great trouble to choose materials. It likes soft ones better than hard ones. Its

12、eggs are so small that a common match box can hold as many as one hundred of them.3【小题 1】Most of the hummingbirds live in a(n) _ forest. Anorth American Bsouth AsianCnorth Asian Dsouth American【小题 2】A hummingbird can fly as fast as _ meters in a second. Afifty Bfive hundredCfifteen Done hundred and

13、fifty【小题 3】The underlined word “helicopter” most probably means _. A轮船 B公共汽车 C火车 D直升飞机【小题 4】When a hummingbird builds a nest, it likes better. Asoft materials Bhard materialsCan material Dboth【小题 5】Which of the sentences is NOT true? AA hummingbird can even fly backwards.BYou cannot see the wings of

14、 a hummingbird move.CA hummingbird will fly quickly towards a flower when its hungry.DA common match box can hold as many as one hundred hummingbird eggs.Passage CFebruary 14th, Valentines Day, is a complicated but interesting occasion. First of all, Valentines Day is not a holiday from work. No one

15、 gets a day off. In many countries it is observed by sending cards to your friends and candy or flowers to your husband or wife if youre married, or to your boy friend or girl friend if youre not married. In Japan, some girls even give their fathers chocolates.Why is this holiday for people in love

16、called Valentines Day?One explanation comes from a Christian man whose name was something 4like“Valentine”. He lived at a time when the Roman Emperor refused to allow any Roman soldiers to get married for any reason. Many couples came to Valentine to be married. So he would secretly marry them in a

17、Christian ceremony. He was discovered and put in prison by the Emperor. One tradition says that he wrote notes to his friends by marking on leaves and then throwing them out of the window of his prison. The leaves were shaped like a heart. Valentine was killed on February 14th and Valentines Day rec

18、alls his tragic death.On Valentines Day, American elementary school children make or buy Valentine cards, write the name of a classmate on them, and take them to school and put them in a special Valentines Day box. And then on that day the box is opened, the cards are taken out and given out.1. Whic

19、h of the following is true about Valentines Day?A. It is observed by sending flowers to ones husband or wife.B. Children in Japan give their fathers chocolates.C. It is a legal holiday in many countries.D. People send candy to each other.2. The man called Valentine was put in prison because _.A. He

20、secretly got married in a Christian ceremonyB. He helped people get married when love was not allowedC. He helped Roman soldiers get marriedD. He wanted to kill the Roman Emperor 3. So he would secretly marry them in a Christian ceremony. “marry” is closest in meaning to _.A. Which priest is going t

21、o marry them?B. She has married off all her daughters.C. Im glad Hubert married a girl of spirit.D. At present she doesnt intend to marry at all.4. People celebrate Valentines Day _.A. to take a day off B. in memory of Valentine C. C. to show their love D. both B and C55. American school children do

22、nt _ on Valentines Day.A. buy Valentine cardsB. make cards for their teachersC. give each other Valentine cardsD. put their cards in a Valentines Day box参考答案 15 ACADBPassage DMaybe London Underground is one of the busiest underground. Thousands of people travel around the city on the underground eve

23、ry day. During the rush hour it is very crowded.In order to solve this problem, people have tried many ways,but they hardly work.Recently a new way will be tried.In England, people used to stand on the right of escalators(自动扶梯),allowing others to walk on the left, which is polite.The rule has been f

24、ollowed for a long time.But there is some changes to this rule. People can stand on both sides of escalators at Holborn station. As one of the busiest stations of London Underground, Holborn was the first station in the country to ask travelers to stand on both the right and left sides of escalators

25、 A test was carried out first.The test which lasted for three weeks showed that standing on both sides actually reduced congestion by 30 percent 16,220 people an hour are able to travel on the escalator during rush hours compared to the usual 12,745 when both standing and walking are allowed.Transp

26、ort for London(TfL) hopes the new standing rule will make the most of wasted space on longer escalators, where most people choose to wait on the right. London Underground operations director Peter McNaught said, “The etiquette(礼节) on London Underground is for customers to stand on the right of escal

27、ators, allowing others to walk on the left. However, few customers choose to walk on longer escalators such as at Holborn, so much of the lefthand side is unused. We hope that this can lead to reduced congestion at Holborn and make journeys easier for all of our customers.”( )6. In England, people o

28、ften walk on the _.A. the right of escalators B. the left of escalatorsC. the top of escalators D. the foot of escalators6( )7. The test lasted for _.Athree weeks B. four weeks C. two months D. one month( )8. London Underground operations director Peter McNaught encouraged the people to _.Astand on

29、both sides B. stand on the leftC. stay at home often D. take the underground less( )9. The underlined word “congestion” probably means “_” in Chinese.A事故 B. 人数 C. 拥堵 D. 班次( )10. The passage mainly tells us _.A. the traffic in EnglandB. the London Underground operations directorC. the number of peopl

30、e on the escalatorD. new underground escalator rule in England610 B A A C D Passage E阅读下列材料,从 A、B、C、D 四个选项中选出最佳的答案。Language SOLUTIONSDo you think you are poor at learning languages?Are you feeling left out because everyone speaks a foreign language except you?Language Solutions has the answer!Here a

31、t Language Solutions we make learning languages simple and fun. We offer courses in French, German and Spanish at all levels. Class are small(no more than 6 students in each) and our teachers are all high qualified and experienced. There are computers in every classroom and we have a library.This is

32、 what three of our students have to say about Language Solutions:7“Im really enjoying my course at LS. My teacher comes from Spain and we speak only Spanish during lessonsthats why I can speak Spanish more fluently now!”Anne Daley, aged 17“Im studying German at LS because I want to go to a German co

33、llege in three years. Im a complete beginner and Im surprised at how quickly Im learning. Im working hard but having a lot of fun, too!”Julian Henderson, aged 16“Im learning French at LS because I need it at work. I like the lesson at LS because the class is small and whenever I have a problem, I ca

34、n discuss it with my teacher.”Gloria Hopkin, aged 22SO WHAT ARE YOU WAITING FOR?Visit our Website for further information about our courses.1. What is Language Solution?A. A tour guide training school. B. A foreign worker training school.C. An oversea travel agency. D. A foreign language training sc

35、hool.【答案】D【考点】推理判断题【解析】分析文章以后不难看出,全文是一篇广告体。目的是为了推销自己,再从第四段 We offer course in French, German and Spanish at all levels.可以看出,他们是一个语言培训学校,因此答案选 D。2. How many students are there in a class at LS?A. No more than 6. B. At least 6.C. Less than 16. D. At least 16.【答案】A【考点】细节理解题【解析】在文章左半部分第四段第五行 no more tha

36、n 6 students in each可以看出,一个班不超过 6个人,故选 A。3. How do they make language learning easy and interesting at LS?8A. Speak many languages in one class. B. Have high qualified and experienced students.C. Send beginners to German colleges. D. Offer small classes with good foreign teachers.【答案】D【考点】细节理解题【解析】从

37、文章左半部分第四段第五行可以看到,Class are small and out teachers are all high qualified and experienced.因此选 D4. What does Julia Henderson plan to do in three years?A. Visit France with her teacher. B. Go to a German college.C. Study at Language Solution. D. Start to learn Spanish.【答案】B【考点】细节理解题【解析】从右半部分第二段第一行第二行可以看到,Im studying German at LS because I want to go to a German college in three years.因此得出答案选 B。5. The underlined part “left out” is closest in meaning to _.A. Happy. B. Tired C. Upset. D. Bored.【答案】C【考点】猜测词义题【解析】由文章左半部分第二段可以看出,你是否觉得因为除了你以外,大家都能讲一门外语?因此推断出选 C。【参考答案】DADBC9

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1