ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:10 ,大小:833.50KB ,
资源ID:1092385      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1092385.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2019年中考英语二轮复习阅读理解金享题二.doc)为本站会员(lawfemale396)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2019年中考英语二轮复习阅读理解金享题二.doc

1、12019 年中考英语阅读理解金享题二【能力选练】 A(2019 中考科普环保类选练)When youre curious (好奇) about something, and want to know more about it, you can use the way of asking questions. Asking questions is the first step to make discoveries and find interesting answers. The steps below can guide you during the research (研究).Ste

2、p 1 On a notecard or piece of paper, write down the subject that you are interested in. Just get the main idea down. For example, you might write: Discover more about dinosaurs.Step 2 Next, stop and think for a moment about what you already know about your subject. List what you already know like th

3、e sentences below:(1) Dinosaurs lived long before human beings appeared.(2) Dinosaurs lived on the earth for more than 150 million years.(3) Some dinosaurs fed on plants, some on meat.Step 3 What can you do with what you want to learn? By asking questions. On your paper, start writing down questions

4、 about the dinosaurs as you think of them:(1)Whats the best weather for dinosaurs to live in?(2)How many kinds of dinosaurs are there?(3)Have dinosaurs really disappeared?Step 4 Armed with your list of questions, you can now go to the nearest library or computer to begin your research. As you learn

5、more about your subject, youll probably discover some new questions. For example, you might discover that dinosaurs disappeared about 65 million years ago. Why? What happened? Asking new questions can help you research your subject more widely.The next time you find something interesting to research

6、 take time to organize (组织) your thinking by asking good questions. And remember learning more always brings more questions.1When you do some research, you should take the following steps: .2 list what you want to know choose a research subject list what you already know discover new problemsA B C

7、D2From the passage, we know .Adinosaurs appeared after human beings Bnot all the dinosaurs fed on meatCdinosaurs lived on the earth for 65 million years Ddinosaurs liked warm seasons3What does “Armed with your list of questions” mean?APutting your list of questions under your armBDiscussing your que

8、stions with your classmatesCWriting down your list of questionsDTaking your list of questions with you4According to the passage, which one is true?AYou can find all the answers onlineBLearn more, and youll have no questionsCAsking questions is the only way for researchDDuring the research, you may k

9、eep finding new questions5The best title for this passage is “ ”.ADiscovering Dinosaurs BAsking Good QuestionsCFinding Subjects DLearning Steps参考答案 CBDDB【能力选练】 B中考英语阅读理解(诺贝尔的故事)Alfred Nobel, the great Swedish inventor and industrialist, was born in Stockholm on October 21, 1833, but moved to Russia

10、with his parents in 1842, where his father, Immanuel, made a strong position for himself in the engineering industry. Immanuel Nobel invented landmine and made a lot of money from the government 3during the Crimean War, but went bankrupt soon after. Then, the family returned to Sweden in 1859, where

11、 Alfred began his own study of explosives in his fathers lab. He had never been to school or university but had taught himself, and by the time he was twenty, he became a skillful chemist and excellent linguist, speaking Swedish, Russian, German, French and English. He built up over 80 companies in

12、20 different countries. He was always searching for a meaning to life. He spent much time and money working on how to end the wars, and the peace between nations, until his death in Italy in 1896. His famous last will, in which he left money to provide prizes for outstanding work in physics, chemist

13、ry, physiology, medicine, literature and peace, is a memorial to his interests and ideas. And so, the man is remembered and respected long after his death.根据短文内容,选择能回答所提问题的正确答案。1. Where was Alfred Nobel born? He was born in _.A. Sweden B. StockholmC. Russia D. Moscow2. What did Immanuel Nobel invent

14、ed during the Crimean War?A. The engineering industry. B. A strong position.C. Landmine. D. Study of explosives. 3. Why did Alfred Nobel return to Sweden ? Because his father _.A. went bankrupt B. was put in prison C. was ill D. died 4. How many companies did Alfred Nobel build up? He built up _ com

15、panies in different countries. A. 20 B. 40 C. 60 D. 805. What was Alfred Nobel always searing for? _.A. More time and more money B. A meaning to life C. How to end the war D. The peace between nations答案及解析41. B。根据 Alfred Nobel, the great Swedish inventor and industrialist, was born in Stockholm on O

16、ctober 21, 1833. (伟大的瑞典发明家和实业家诺贝尔于 1883 年 10 月21 日出生于斯德哥尔摩)就能确定正确选项。2. C。根据 Immanuel Nobel invented landmine and made a lot of money from the government during the Crimean War(以马利诺贝尔在克里米亚战争中发明地雷,挣了很多钱)就能确定正确答案。3. A。根据 went bankrupt soon after(不久破产了)就能确定正确答案(from )。4. D。根据 He built up over 80 compani

17、es in 20 different countries(他在 20 个国家建了 80 多个公司)就能确定答案。5. B。根据 He was always searching for a meaning to life(他总是在搜索生活的意义)就能确定答案。【能力选练】 C中考英语阅读理解*她用爱创造奇迹An eight-year-old child heard her parents talking about her little brother. All she knew was that he was very sick and they had no money. Only a ve

18、ry expensive operation could save him now and there was no one to lend them the money.When she heard her daddy say to her tearful mother, “Only a miracle can save him now,” the little girl went to her bedroom and pulled her money from its hiding place and counted it carefully.She hurried to a drugst

19、ore (药店) with the money in her hand.“And what do you want?” asked the salesman. “Its for my little brother,” the girl answered. “Hes really, really sick and I want to buy a miracle.” “Pardon?” said the salesman.“My brother Andrew has something bad growing inside his head and my daddy says only a mir

20、acle can save him. So how much does a miracle cost?” “We dont sell a miracle here, child. Im sorry,” the salesman said with a smile.5“Listen, if it isnt enough, I can try and get some more. Just tell me how much it costs.”A well-dressed man heard it and asked, “What kind of a miracle does your broth

21、er need?”“I dont know,” she answered with her eyes full of tears. “Hes really sick and mum says he needs an operation. But my daddy cant pay for it, so I have brought all my money.”“How much do you have?” asked the man. “$ 1.11, but I can try and get some more,” she answered.“Well, what luck,” smile

22、d the man. “$ 1.11, the price of a miracle for little brothers.”He took up the girls hand and said, “Take me to where you live. I want to see your brother and meet your parents. Lets see if I have the kind of miracle you need.”That well-dressed man was Dr Carlton Armstrong, a famous doctor. The oper

23、ation was successful and it wasnt long before Andrew was home again.How much did the miracle cost? (from )根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。1. What was the trouble in the little girls family?A. Her brother was seriously ill.B. They had no money.C. Nothing could save her brother.D. Both A and B.2. In the

24、eye of the little girl, a miracle might be _.A. something interestingB. something beautifulC. some wonderful medicineD. some good food3. The little girl said again and again “.I can try and get some more.” That shows _.6A. she had still kept some money B. she hoped not to be refusedC. There was no n

25、eed to worry about money D. she thought money was easy to get4. What made the miracle happen?A. The girls love for her brother.B. The girls money.C. The medicine from the drugstore.D. Nobody can tell.5. From the passage we can infer (推断) that _.A. The doctor didnt ask for any payB. A miracle is sure

26、 to happen if you keep onC. The little girl is lovely but not so cleverD. Andrew was in fact not so sick as they had thought【答案及解析】1. 选 D。根据第 1 段中的 All she knew was that he was very sick and they had no money 可知答案。2. 选 C。由于这个小女孩的家很穷,而她的兄弟又病得那样重,所以她的父亲说 Only a miracle can save him now,小女孩听了之后便翻出她所有的“

27、积蓄”去药店购买miracle,由此可见,小女孩可能认为 miracle 是一种什么很神奇的药。注:miracle 的实际意思是“奇迹”,Only a miracle can save him now 的意思是“只有出现奇迹才可能救得了他” (from )。3. 选 D。The urchin 要 Paul 把车停在他家门前后,立即扶着他残疾的弟弟出来,让他看看Paul 的车,然后告诉弟弟他想为他做的事,所以他只是想告诉他弟弟他的愿望。4. 选 C。The urchin 在坐过 Paul 的车后没有忘记弟弟,并且承诺也要给弟弟买一辆车,可见他对弟弟有着一份深深的爱。答案选 C,而 A、B、D 三

28、项与文章不符。5. 选 C。通读全文,我们不得不为 The urchin 的行为所感动,他是一个好哥哥。文章就是讲述了他这样的一位好哥哥,C 选项最合适。【能力选练】 D7面貌识别技术The Spring Festival travel rush started on Friday Jan.13, in 2017. It is the biggest thing for Chinese to travel in the Spring Festival. It has become the worlds largest human movement every year.During those

29、 days, billions of trips were made by travellers. On Friday, 8.55 million trips were made on railways, 58 million by roads, 0.59 million by waterways and 1.3 million by air across the country, according to the Ministry of Transport. New services were offered during this years spring rush to improve

30、passengers travel speed. A few major train stations, such as Guangzhou and Changsha, used face recognition(面貌识别) technology for the first time. The technology could shorten passengers travel time. It was convenient for train station staff who checked train tickets and ID cards. The technology compar

31、ed passengers faces with the photos on the ID cards. Passengers at those stations only needed to stand in front of a camera for a few seconds after putting their ID cards into a machine. Many passengers experienced the technology at Guangzhou South Railway Station. They described the technology with

32、 “convenient, fast and wonderful”. 根据上述内容,判断下列句子正误,正确的为“T” ,错误的为“F” 。1. It is very difficult for Chinese to travel in the Spring Festival.2. Most trips were made by air across the country during the Spring Festival. 3. The train stations in Guangzhou and Changsha used face recognition(面貌识别) technolo

33、gy for the first time. 4. Travellers didnt need to show their ID cards with the new technology. 5. The technology is convenient, fast and wonderful. 【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了中国的春运,这是一年一度人潮流动最大的时候。公路、铁路和航空都在全速运转。文章重点提到了新技术的运用面貌识别技术。1. T 【解析】推理判断题。题干意为:对中国人来说春节出行很困难。根据文章第一段可知,春节是每年规模最大的人口迁移的时候,所以出行肯定是困难的。故

34、本题表述正确。2. F 【解析】细节理解题。题干意为:在春节期间全国的旅行主要是通过航空。根据第二8段第二句“On Friday, 8.55 million trips were made on railways, 58 million by roads, 0.59 million by waterways and 1.3 million by air across the country.”可知主要是通过公路,故本题表述错误。3. T 【解析】细节理解题。题干意为:广州和长沙火车站第一次使用面貌识别技术。根据第三段第一句“A few major train stations, such as

35、 Guangzhou and Changsha, used face recognition(面貌识别) technology for the first time.”可知本题表述正确。4. F 【解析】细节理解题。题干意为:有了这项新科技,旅客不再需要出示身份证。根据第四段第二句“Passengers at those stations only needed to stand in front of a camera for a few seconds after putting their ID cards into a machine.”可知需要出示身份证,故本题表述错误。5. T 【

36、解析】细节理解题。题干意为:这项科技便捷、迅速而且很棒。根据文章最后一句“They described the technology with convenient, fast and wonderful ”可知本题表述正确。【能力选练】 E阅读下面短文或图表,并选择正确答案。A smart diet, a healthy lifeNo matter how old your kids are, you can take steps to improve a healthy diet and to encourage good eating habits.Tip One: Family Mea

37、lsFamily meals are nice for both parents and kids. Children like to guess what they are going to have and parents get the chance to introduce new foods to children. Parents can also use the mealtime as a chance to talk with their kids about their life.Tip Two: Healthy Snacks(零食)Kids, especially youn

38、ger ones, will eat mostly what can get at home. Thats why its important to have enough healthy snacks, such as fruits, vegetables, nuts, yogurt and wholegrain biscuits.Tip Three: Being a Good ExampleThe best way for you to encourage healthy eating is to eat well yourself. 9Kids will follow the lead

39、of the adults they see every day. By eating fruits and vegetables and avoiding fast food and sweet drinks, you are sending the right message.Tip Four: No Shouts about Food Parents might find themselves shouting at children to get them to have healthy foods in front of them. This in fact can make chi

40、ldren dislike what they are asked to eat. You need to work a bit on different cooking methods(方式,方法).Tip Five: Get Kids Included(参与)Most kids will enjoy making the decision about food. Talk to them about making choices and planning a healthy meal. It can help them to make good decisions on their own

41、 about the foods they want to eat.46.What is the authors attitude(态度) toward snacks?A.Snacks shouldnt be eaten. B.Healthy snacks can be accepted.C.Kids can only have snacks at home. D.Its not necessary to have snacks at home.47.The best way for parents to encourage a healthy diet is _.A.to have fami

42、ly meals B.to eat healthy snacksC.to be a good example D.to get kids included 48.What does the underlined phrase “the right message” mean?A.Being a good cook. B.Healthy eating.C.Eating fast food. D.Cooking at home.49.According to Tip Four, what should parents do if kids refuse to eat healthy food?A.

43、Explain how healthy it is.B.Try cooking it in a different way.C.Never cook the same food.D.Ask kids to get used to its taste.50.Why should parents get kids included when they make the decision about food?A.To let kids eat anything they like.B.To help kids become a wonderful cook.C.To help kids make good choices by themselves.D.To set a good example of eating healthy food.参考答案 46-50BCBBC 10

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1