ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:796KB ,
资源ID:1104009      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1104009.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2019中考英语二轮复习阅读理解精练(二)2.doc)为本站会员(inwarn120)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2019中考英语二轮复习阅读理解精练(二)2.doc

1、12019中考英语阅读理解精练(二)第一篇(2019 中考保健与健康类选练)Many of us dont pay attention to the importance of eye care. Its said that if you take care of your body, then you can be healthy. That is why our eyes should be given a lot of care. Natural eye care should be put in a number one place. There are several causes

2、leading to poor eyesight like not enough food, gene(基因) and aging(年龄增长). Televisions, computers and reading are also the causes of having poor eyesight. If you happen to work in front of the computer, it is best to take a rest every once in a while. Something dirty can cause redness and they will ma

3、ke you feel uncomfortable. It is bad for your eyes, too. If this happens, the best way is to clean your eyes by using cold water. You must also try your best to protect your eyes from harmful thing. For example, sunglasses are not just fashion but they can also serve as a great way to protect your e

4、yesight from UV rays. Eating healthy foods will do good to your eyesight. Remember that vitamins(维生素) A、C and E are good for eyes. Try to eat food groups that have these vitamins. And you should do eye exercises because exercise protects your eyesight, too. If a person exercises regularly(规律地) and e

5、ats the right kind of food, his eyes will stay in good condition for a long time. All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes. Being happy all the time can be helpful to a persons eyesight, too. In a word, eye care is very important, no matter how old a person is. 根据短文内容,选出

6、最佳答案。1. _ is the most important way to protect our eyes. A. Natural eye care B. Taking medicine C. Seeing the doctor D. Being happy all the time2. All the following causes can lead to bad eyesight except _. 2A. age B. height C. reading D. computer 3. What should you do if you have to work in front o

7、f the computer?A. Eat healthy foods. B. Clean the eyes by using cold water.C. Wear a pair of sunglasses. D. Have a rest after working for a while.4. What do the under words “UV rays” mean?A. 沙土 B. 闪电 C. 紫外线 D. 超声波 5. Which is the best title of the passage?A. Ways of Eye Care B. Ways of Eye Exercises

8、 C. Way of Being be Happy D. Way of Being Healthy参考答案 1A 2B 3D 4C 5A 第二篇2016中考英语阅读理解分类练习:记叙文Mr. Lee was in bed and was trying to go to sleep when he heard the bell ring. He turned on the light and looked at his clock. It was twelve oclock. “Who can it be at this time of night?“ He thought. He decide

9、d to go and find out. So he got of bed, put on his dressing gown and went to the door. When he opened the door, there was nobody there. “That is very strange.“ Then he went back to his bedroom, took off his dressing gown, got back into bed, turned off the light and tried to go to sleep.A few minutes

10、 later he heard the bell again. Mr. Lee jumped out of bed very quickly and rushed to the door. He opened it, but again he found no one there. He closed the door and tried not to feel angry. Then he saw a piece of paper on the floor. He picked it up. There were some words on it: “It is now after midn

11、ight, so it is April Fools Day. April Fool to you!“Oh, it was the English boy next door!“ Mr. Lee exclaimed (惊叫) and almost smiled. He went back to bed and felt asleep at once. The bell did not ring again.【小题 1】Mr. Lee went to bed _. Abefore twelve oclock Bafter twelve oclockCas soon as the bell ran

12、g Dwhen he saw the boy3【小题 2】Why did he rush to the door when he heard the bell ring the second time? AHe wanted to open the door for the visitorBHe wanted to find out who the visitor was.CHe was afraid of the ringDHe was waiting for someone.【小题 3】Mr. Lee found _on the floor at last. Aa letter Ba st

13、ampCa book Da piece of paper【小题 4】Mr. Lee thought the English boy _. Awas a bad boyBwas friendly with himCshouldnt ring the bell at midnightDdid a dangerous thing【小题 5】 From this passage, we learn that people can _ on April Fools Day. Asay “Hello“ to each otherBdance and sing at nightCplay jokes on

14、each otherDsend presents to children第三篇判断正误-阅读理解。Now TV programs play an important part in our daily life. We can get a lot of knowledge and a lot of fun from it. Today is Saturday. The following are some TV 4programs on different channels today. Now read these TV programs and try to find some infor

15、mation for you and your family members.SXTV Channel 713: 12 Football MatchXATV Channel 415: 30 TV PlaySXTV Channel 618: 30 Cartoon FilmCCTV Channel 112: 38 Law TodayCCTV Channel 119: 00 News ReportCCTV Channel 321: 00 The Latest Music1. My grandfather is interested in laws. He can watch CCTV Channel

16、 1 at noon.2. My father is a football fan. He prefers football matches. He can watch CCTV Channel 1.3. My mother likes watching TV plays. She wants to watch XATV Channel 4 in the afternoon.4. My sister is only six years old. I want to find a program for her. I think she can watch CCTV Channel 6.5. I

17、m a student. I like music, but I am not very busy tonight. So I can watch CCTV Channel 3 this evening.【答案及解析】1. A 事实细节题。从表中右栏第格看出,中午 12点 38分中央电视台 1频道有“今日说法”节目,爷爷当然可以观看。2. B 事实细节题。从上表左栏第格可看出,播放足球赛的是 SXTV Channel 7,而不是 CCTV Channel 1。3. A 事实细节题。从表中右栏第 1格我们可以看到,15 点 30分西安电视台 4频道播放电视剧,母亲完全可以看。4. B 事实细节题

18、从表中左栏第 2格可以看到,SXTV Channel 6 有适合六岁的妹妹看的卡通片,而不是 CCTV Channel 6。5. A 事实细节题。今天晚上我不很忙,因此可以看 CCTV Channel 3的 The Latest Music节目。5第四篇阅读下列材料,从 A、B、C、D 四个选项中选出最佳的答案。Dr. Sharon M. Draper is an excellent teacher as well as a successful writer. She is a woman of achievements. She had been honored(荣誉) as the N

19、ational Teacher of the Year, is a five-time winner of the Coretta Scott King Literary Awards, and is a New York Times bestselling writer. Tears of a Tiger has received many awards. It was one of the top 100 books for young adults.She was chosen as Ohios Outstanding High School Language Arts Educator

20、 Ohio Teacher of the Year, and as a NCNW Excellence in Teaching Award winner.She is a Milken Family Foundation National Educator Award winner.She is a YWCA Career Woman of Achievement, and is the recipient(接受者) if the Deans Award from Howard University School of Education.5 years ago she was named

21、Ohio Pioneer in Education by the Ohio State Department of Education, and received the Beacon of Light Humanitarian Award, as well as the Doctor of Laws Degree from Pepperdine University.She has been honored at the White House six times, and was chosen as one of only four writers in the country to sp

22、eak at National Book Festival Gala in Washington, D.C. Her book Copper Sun has been chosen by the US State Department and the International Reading Association as the United States novel for the international reading project. Students in the US, Nigeria, and Ghana are reading the book and sharing th

23、e ideas.She has worked all over the United States, as well as in Russia, Ghana, Togo, Kenya, Ethiopia, Bermuda, and Guam, spreading the word about the power of successful teaching and excellence in education.She became known when she won first prize in a literary(文学的) competition. She was given $500

24、0 and her short story, One Small Torch, came out. Besides her short stories, poems, articles can often be read in literary journals(期刊). Her books are also very popular in America, too. Here are some:We Beat the Street (Dutton, 2005)6Copper Sun (Simon and Schuster, 2006)Fire from the Rock (Dutton, 2

25、007)Just Another Hero (Simon and Schuster, 2009)Out of my Mind (Simon and Schuster, 2010)1. Which one is probably not Dr. Sharon M. Drapers job?A. a writer B. a teacher C. doctor D. a teacher and writer【答案】C【考点】细节理解题【解析】本题属于细节题,从文章的第一句 Dr. Sharon M. Draper is an excellent teacher as well as a succes

26、sful writer.可以知晓。2. Many honors were offered to Draper including _.A. the White House B. Ohio Pioneer in EducationC. New York Times D. Language Arts Educator【答案】B【考点】细节理解题【解析】本题属于细节题,从文章的 5 years ago she was named Ohio Pioneer in Education by the Ohio State Department of Education, and received the

27、Beacon of Light Humanitarian Award, as well as the Doctor of Laws Degree from Pepperdine University.可以知晓。3. She has written _ in literary journals.A. Copper Sun B. One Small TorchC. Out of my Mind D. Tears of a Tiger【答案】B【考点】细节理解题【解析】本题属于细节题,从文章的最后一段 She was given $5000 and her short story, One Smal

28、l Torch, came out. Besides her short stories, poems, articles can often be read in literary journals(期刊)可以知晓。4. Which one can be said about Draper?A. She has been to many countries for writing.B. She only writes stories and poems.7C. She has been to the White House at least 6 times.D. She has been h

29、onored as the National Teacher five times.【答案】C【考点】细节理解题【解析】本题属于细节题,从文章的倒数第三段 She has been honored at the White House six times可以知晓。5. The passage is mainly about _.A. Drapers achievements B. Drapers experienceC. Drapers character D. Drapers effort【答案】A【考点】推理判断题【解析】本题属于推理判断题,文章主要在讲 Draper各种成就,而非经历、个

30、性、努力。【参考答案】CBBCA第五篇In Britain, Boxing Day is usually celebrated on December 26th,which is the following day after Christmas Day.However,strictly speaking, Boxing Day is the first weekday after Christmas.Like Christmas Day, Boxing Day is a public holiday.This means its a nonworking day in the whole o

31、f Britain.When Boxing Day falls on a Saturday or Sunday,the following Monday is the public holiday.The exact origin(起源)of the holiday is unclear.One of the thoughts is that during the Middle Ages,when great sailing ships were setting off to discover new land,a Christmas Box was placed by a priest (神

32、父)on each ship.Those sailors who wanted to ensure a safe return would drop money into the box.It was sealed_up and kept on board until the ship came home safely.Then the box was handed over to the priest in the exchange for the saying of a mass of thanks for the success of the sailing.The priest wou

33、ldnt open it to share the contents with the poor until Christmas.One more thought is about the“Alms Box”placed in every church on Christmas Day.Worshippers (做礼拜的人)put gifts for the poor into it.These boxes were always opened the day after Christmas,that is why that day became known as Boxing Day.Tod

34、ay,many businesses,organizations and families try to keep the traditional 8spirit of Boxing Day alive by donating(捐赠)their time,services and money to aid Food Banks,providing gifts for the poor,or helping families in need.Besides,spending time with family and shopping are popular Boxing Day activiti

35、es now.( )6.If Christmas Day is on a Saturday,Boxing Day will be celebrated on_.ADecember 25th BDecember 26th CDecember 27th DDecember 28th( )7.Sailors dropped money into the Christmas Box in order to_.Asave the poor Bpay for the priestCdiscover new land Dpray for sailing safely( )8.The underlined p

36、hrase sealed up probably means “_”in the passage.A密封 B悬挂 C归还 D传递( )9.The following activities can show the traditional spirit of Boxing Day EXCEPT_.Aoffering gifts to the poor Bsupporting families in needCspending time with family Dgiving money to aid Food Banks( )10.The purpose of the passage is_.Ato praise the kindness of priests Bto introduce the origins of Boxing DayCto call on people to help the poor Dto compare Boxing Day with Christmas Day610 C D A C B 9

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1