ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:793.50KB ,
资源ID:1104027      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1104027.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2019中考英语二轮复习阅读理解(编一).doc)为本站会员(feelhesitate105)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2019中考英语二轮复习阅读理解(编一).doc

1、12019中考英语阅读理解(编一)【实战训练】 A(2019 中考训练题)Times SupermarketOffice secretaries and accountants needed. Experience preferred but not necessary.Good pay. Free lunch. Training providedOffice secretaries:university education.a good standard of Chinese and Englishkind, pleasant and confidentcommunication skill

2、sAccountants:college educationcertificate(证书)in accounting(会计学)careful and patienta good standard of English.Face-to-face interview with Manager Jeff Smith: 9 a.m. 5 p.m. every day, except weekends. Applications by letter to Jeff Smith also welcome.Address: Block 3, Ninth Street, Sunshine Town.Dont

3、try to call or email us !1Times Supermarket needs _ according to this advertisement.A managers only B accountants onlyC office secretaries only D both office secretaries and accountants2If Sam gets the job as an office secretary or an accountant in Times Supermarket, _.A he will get a lower payB he

4、neednt pay for three mealsC he will have chances to be trainedD he will have to interview the manager every day23Which of the following is NOT necessary for job applicants(求职者)?A Much experience. B Good EnglishC Good personalities D Educational backgrounds.4To have a face-to-face interview with Jeff

5、 Smith, you can get there _.A at 8:45 a.m. on Sunday B at 5:00 p.m. on SaturdayC at 9:15 a.m. on Monday D at 5:30 p.m. on Tuesday5How many ways are there for job applicants to contact Jeff Smith?A One. B Two. C Three. D Four.【解析】试题分析:本文是时代超市的一则招聘广告:招聘办公室秘书,要求大学毕业,好的汉语和英语水平,和蔼、快乐、自信并用交流能力;招聘会计:专科毕业,会

6、计证,仔细有耐心并且要好的英语水平。并提供了面试的时间及地址等等。1D 细节理解题。题意:根据广告内容,时代超市需要什么?A. managers only 只要经理;B. accountants only只要会计;C. office secretaries only 只要秘书;D. both office secretaries and accountants要办公室秘书和会计。由广告第一句:Office secretaries and accountants needed. Experience preferred but not necessary.可知要招聘秘书和会计,故选 D。2C 细

7、节理解题。题意:如果萨姆得到了在时代超市当办公室秘书或是会计的工作,会怎样?A. he will get a lower pay他会获得较低的工资;B. he neednt pay for three meals他三餐不用付钱;C. he will have chances to be trained 他会得到培训的机会;D. he will have to interview the manager every day他必须每天面试经理。由广告第二段:Good pay. Free lunch. Training provided可知待遇高,免费午餐及提供训练。故选 C。3A 推理判断题。题意

8、对于求职者,下面哪一个不需要?A. Much experience.很多的经验;B. Good English 好的英文;C. Good personalities 好的性格;D. Educational backgrounds.教育背景。根据广告内容,对求职者要求有学历、语言水平、性格及交流能力。由短文第二句:Experience preferred but not necessary 有经验者优先但不是必需,故选A。4C 细节理解题。题意:为了和杰夫史密斯面试,你可以什么时间到那儿?A. at 8:45 a.m. on Sunday星期天上午 8:45;B. at 5:00 p.m. o

9、n Saturday 星期六下午 5:00;C. at 9:15 a.m. on Monday星期一上午 9:15;D. at 5:30 p.m. on Tuesday。根据广告中的:Face-to-face interview with Manager Jeff Smith: 9 a.m. 5 p.m. every day, except 3weekends可知除开周末外的每天上午 9:00 到下午 5:00 可以面试。故选 C。5B 细节理解题。题意:求职者有多少种联系杰夫史密斯的方式?A. One.一种;B. Two.两种;C. Three.三种;D. Four.四种。根据广告中的:Fa

10、ce-to-face interview with Manager Jeff Smith: 9 a.m. 5 p.m. every day, except weekends. Applications by letter to Jeff Smith also welcome.可知有面试或是寄信两种方式,故选 B。【考点定位】 考查广告类短文阅读。【实战训练】 B2016中考英语阅读理解分类练习:广告布告类配对阅读:将下面五个人的性格特征和某报社编辑给他们的交友建议相匹配。【小题 1】Sara likes to make friends with popular people, because

11、she finds it easier to communicate with them.【小题 2】When Jane is happy, she likes to talk to everyone in her class. But when she feels sad, she doesnt even say “hi” to anyone.【小题 3】.Paul is poor in his study, and he always feels shy to talk with others, so he has very few friends.【小题 4】When Peter fee

12、ls uncomfortable talking with someone, he often look here and there.【小题 5】Susan is a good student, but she is never sure what to talk about when shestays with others. ABe confident in yourself. Everyone has its good qualities. People who haveself-confidence are more attractive.BIt is not polite to l

13、ook around when talking with people. Try to look people in theeye even you are not interested in the conversation. Then people will find it easier totalk to you.CTry to make friends with kinds of people, not just with those who are easy to communicate. Then you will find there are greater chances fo

14、r making friends.4DOnce you get to know a person, find more chances to meet. For example, you canplay soccer together or have a short travel. Then you will each other well.E. Try to help others. For instance, look after people who are ill or help people takecare of their pets. Be kind to others and

15、you will be treated kindly.F. Other will think you are strange if you are friendly one day and dont talk the next day. Learn to share your feelings with others. Share your sadness with your others,and you will be happy again.G. Care about whats happening in the world. Read more newspapers, listen to

16、 the top CDs, and find out something about new sports or movie stars. Then talk about things that a person may interested in.【实战训练】 CAs a child, I was really afraid of the dark and of getting lost. These fears were very real and caused me some uncomfortable moments.Maybe it was the strange way thing

17、s looked and sounded in my own room at night that scared me so much. There was never complete darkness, but always a streetlight or passing car lights, which made clothes on the back of a chair take on the shape of a wild animal. Out of the corner of my eye, I saw the curtains(窗帘) seem to move when

18、there was no wind. A very low sound in the floor would seem a hundred times louder than in the day. My imagination (想象) would run wild, and my heart would beat fast. I would lie very still so that the “enemy(敌人) “ would not discover me.Another of my childhood fears was that I would get lost, especia

19、lly on the way home from school. Every morning I got on the school bus right near my home. That 5was no problem. After school, though, when all the buses were lined up along the street, I was afraid that I would get in the wrong one and be taken to some other strange places. On school or family trip

20、s to a park or a museum, I wouldnt let the leaders out of my sight.Perhaps one of the worst fears of all I had as a child was that of not being liked or accepted by others. Being popular was so important to me then, and the fear of not being liked was a serious one.One of the processes(过程) growing u

21、p is being able to realize and overcome our fears. Understanding the things that scared us as children helps us achieve greater success later in life.( )1. The author had _kind(s) of fears when she was a child.A. one B. two C. three D. none( )2. _ would scare the author at night.A. Streetlight and c

22、ar lights B. Wild animals and enemiesC. Moving curtains and wind D. Strange sights and sounds( )3. When she went to some other places, she would _.A. walk away without others B. take a bus by herselfC. follow others closely D. make sure not to take a wrong bus( )4. Which of the following would be po

23、ssibly true when she was a child?A. She was usually popular among people. B. She was always the leader of the others.C. She always got poor grades. D. She was not at all liked by others.( )5. The underlined word “overcome“ means “_“ in Chinese.A. 接受 B. 忍受 C. 信服 D. 克服阅读理解 15 CDCAD【实战训练】 DNo one can c

24、hange the weather. Nobody can control the weather. But if we read correctly the signs around us, we can tell what the more important changes in the weather will be. This way of telling what the weather will be like on the following day or two is called weather forecasting. For many centuries and in

25、all countries, people have studied the weather and 6tried to make weather forecasting. Rings around the sun are a sign of coming rain. Many people feel their joints hurt in their bones if wet weather is coming. Some birds fly high if fine weather is coming, but they fly near the ground if rainy or s

26、tormy weather is on the way. It is probably because of the insects which they are hunting that they fly low. If you see a rainbow during rainy weather, this is a sign that the weather will become clear and fine. Such rainbows come in the evening. If the stars twinkle clearly at night, then fine weat

27、her will continue. If a fog appears in the morning just above a river, then the day will be warm. If the sunset is mostly red in color, then the following day will be fine. If a rainbow appears in the morning, rainy weather will probably come. Most of the above sayings have been made by the people w

28、ho have used their eyes and brains to make weather forecasting.1. According to the passage, peoples joints ache _.A. is a sign of coming rain B. without any reason C. because they are ill D. because of the insects2. Which is true about weather forecasting?A. Weather forecasting is a recorder about t

29、he weather on the following day or two. B. Weather forecasting is a way of telling what the weather will be like.C. Weather forecasting is a sign of coming rain.D. People can change the weather.3. The birds fly high and the stars twinkle clearly is a sign that the weather will _.A. be warm B. be rai

30、ny C. become clear and fine D. be cold4. A rainbow is a _ of the weather.A. sign B. way C. method D. road5. We must _ to make weather forecasting.A. use our eyes and brains B. study the weather hard C. read correctly the signs D. All of the above7参考答案 15、ABCAD 【实战训练】 E胡子睡觉时盖不盖被子Zaks grandfather, Sta

31、n, was very famous. Why? Because he had very, very, very long white beard(胡子)One day, Zak asked his grandfather, “When you sleep, do you put your beard outside or inside the quilt?” “Im not sure. I never care about that, ” said his grandfather. “Ill have a look tonight.”Stan went to bed that night a

32、nd pulled up the quilt. His beard was inside the quilt at first. Then he remembered his grandsons question. Aha! But wait. Did that feel comfortable?Then he put his beard outside the quilt. He also didnt feel quite comfortable. So he put the beard inside the quilt again. But he soon felt it would be

33、 better if it was outside the quilt. The beard went in and out of the quilt all night long.In the morning, he was so tired that he cut his long beard off.根据上述内容,判断下列句子正误,正确的为“T” ,错误的为“F” 。1. Zaks grandfather was very famous because he had very long white beard.2. Stans beard was outside the quilt at

34、 first.3. Stan felt it would be worse if the beard was outside the quilt.4. In the morning, Stan was so tired that he cut his long beard off.5. Stan spent a sleepless night.【主旨大意】本文是一篇幽默小故事。扎克的爷爷留着很长很长的白胡子,很出名。一天,扎克问爷爷在睡觉时胡子放被子里面还是外面,爷爷懵了,他没有注意过。晚上睡觉时爷爷注意看了,发现胡子放在被子里面外面都不自在,折腾了一个晚上,胡子放进放出,一晚没睡着。第二天,

35、他直接把胡子剪了。1. T 【解析】细节理解题。题干意为:扎克的爷爷因留着又长又白的胡子而出名。根据第一段“Zaks grandfather, Stan, was very famous. Why? Because he had very, very, very long white beard(胡子) ”可知表述正确。2. F 【解析】细节理解题。题干意为:斯坦的胡子起初在被子外面。根据第三段第二句8“His beard was inside the quilt at first.”可知表述错误。3. F 【解析】细节理解题。题干意为:斯坦认为把胡子放在被子外面感觉更糟糕。根据第四段倒数第二

36、句“But he soon felt it would be better if it was outside the quilt.”可知表述错误。4. T 【解析】细节理解题。题干意为:早上斯坦太累了以至于他把他的长胡子剪掉了!根据文章最后一段“In the morning, he was so tired that he cut his long beard off.”可知爷爷被折磨得累极了,直接把胡子剪了,故表述正确。5. T 【解析】推理判断题。题干意为:斯坦一整晚没睡。根据文中倒数第二段最后一句“The beard went in and out of the quilt all night long.”可知表述正确。

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1