ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:5 ,大小:803.71KB ,
资源ID:1110615      下载积分:5000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1110615.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2019年中考英语总复习优化设计第三部分题型专题探究专题四阅读理解专题提升演练人教新目标版.docx)为本站会员(eventdump275)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2019年中考英语总复习优化设计第三部分题型专题探究专题四阅读理解专题提升演练人教新目标版.docx

1、1专题四 阅读理解专题提升演练题型 1 判断正误型阅读理解 (2017乌鲁木齐中考)根据文章内容, 判断文后句子的正确(T)与错误(F)。“Lets take a taxi.”We may say or hear it anywhere. Its convenient for us to take a taxi now. Here is an interesting story about taxi.On a spring night of 1907, a young man named Alan went to see an opera in New York with his girlfr

2、iend. After the opera, they talked about it happily, then they left the theater. Alan wanted to go home in a carriage(马车)because he didnt drive his car and it was too late. It was only half a mile from his home and the normal price should be about 10 dollars. But to his surprise, he was told to pay

3、100 dollars! It was unexpected and Alan got angry. He argued with the man who drove the carriage and they had a fight. Unluckily, Alan was beaten badly and he had to go home on foot with his girlfriend.After that, Alan came up with an idea. He asked one of his friends to make a special clock. The cl

4、ock could show how far a man drove and how long it took. Alan put this clock in his own car and named his car “taxi”.Then he drove his taxi to help people go to different places. He started his new business.1.Alan and his girlfriend went to see an opera in a carriage.答案:F解析:由第二段前三句可知,艾伦和他的女朋友是看完歌剧回家

5、时坐的马车,而不是去看歌剧时坐的马车。所以本题的表述是错误的。2.ThepriceoftheridewasfarmoreexpensivethanAlanthought.答案:T解析:由第二段第四至第六句可知,从艾伦家到剧院一般需要 10美元,但是车夫却要 100美元,所以这个价格大大超出了艾伦的预料。所以本题的表述正确。3.Alanfeltitwasunfairtopaysomuchmoney.答案:T解析:由艾伦跟车夫打架可知他觉得付那么多车费不公平。所以本题的表述正确。4.AfriendofAlanputthespecialclockinthecarriage.答案:F解析:由第三段最后

6、一句“Alanputthisclockinhisowncarandnamedhiscartaxi.”可知是艾伦自己把这个特殊的表放到马车上的,而不是他的朋友放的。所以本题的表述错误。5.Alanusedhistaxitodobusiness.答案:T2解析:由最后一段可知,艾伦用他的出租车做起了生意。题型 2 选择型阅读理解 (2018河南中考)The spring season brings warm weather, flowers and other changes for people to enjoy. For some restaurant cooks, the most exci

7、ting spring arrival is ramps.Ramps are a wild plant in the eastern mountains of North America. They are one of the first plants that grow in the spring, usually between April and May. They are recognized(识别) by their red stem(茎), and two long and wide green leaves. They are also famous for their str

8、ong taste, similar to onions(洋葱).Ramps are not as well-known as other vegetables, but they have a long history in the United States. In the Appalachian Mountains, ramps have been an important food for a long time. During spring, it is common for small towns in the Appalachian area to hold large ramp

9、 dinners for the community.However, over the last 30 years, ramps popularity has grown quickly. They are now a highly-desired vegetable for many nice restaurants in cities like New York and Washington D.C.One reason the plant is popular is that it grows in the wild. It is difficult to grow them on f

10、arms. Most restaurants get them from foragers, who collect ramps by searching forests for some small pieces of land where they grow. Ramps have a short season. Within a few weeks of full growth, the plant is done for the year. This short life is some reason for their popularity.And that popularity c

11、ould lead to their disappearance from Earth. In 1995, the local government in Quebec, Canada, stopped people selling the plant to businesses in order to protect the plant against being over-dug.The season is short, but it has not ended yet. If you are in the right place, you still have time to try a

12、 taste of ramps yourself.1.Why are ramps so popular in North America? A.Because they grow in spring.B.Because they have a good taste.C.Because they are hard to get.D.Because they have a long history.答案:C2.Which of the following is the picture of a ramp? 答案:D33.What does the word “they” refer to(指的是)

13、 A.foragers B.rampsC.customers D.restaurants答案:B4.Why were people stopped from selling ramps to businesses? A.Because ramps were in great danger.B.Because ramps smell polluted the air.C.Because it cost too much to grow ramps.D.Because the government wanted to make money.答案:A5.Whats the best title f

14、or the text? A.Americans go crazy for ramps in the springB.Americans have discovered a new vegetableC.Ramps were once popular in North AmericaD.Ramps will soon be enjoyed all over the world答案:A题型 3 任务型阅读理解 【1】(2017山东德州中考)阅读短文, 从短文下面方框中的六个句子中选择五个还原到短文中, 使短文通顺完整、衔接自然。In Australia there is a famous isl

15、and called Fraser Island. A great many visitors come here for holidays every year. Why? The reason is that it is special.1. . In fact, it is the largest sand island in the world. Its about 200 kilometers long and 240 kilometers wide. Though the island is a popular place of interest, there is no airp

16、ort on the island. The long beach along the east coast works as the airport.2. . On the island there are sand hills without any plants, but there are forests with old trees, beautiful flowers and over a hundred lakes, too.3. . Every year, visitors come to enjoy the islands natural beauty. People lik

17、e camping and hiking there.4. . Animals were killed for food and this made them in danger of extinction(灭绝). They threw rubbish everywhere, and the lakes were seriously polluted. 5. . Rules have been set up. For example, visitors are not allowed to use motorboats(摩托艇) or go fishing in the lakes, and

18、 they mustnt leave any rubbish. 4A.Planes arrive and leave from hereB.Anyone who breaks the rules will be punishedC.The island is completely made of sandD.Unluckily, visitors have caused many problemsE.Many kinds of birds and animals live in the forestF.So it is time to protect the environment of th

19、e island答案:1.C 2.A 3.E 4.D 5.F【2】阅读下面短文, 然后根据短文内容补全对应表格中所缺失的信息, 每空仅填一词。HowtodealwithhomesicknessWhen you sleep somewhere else, like at a summer camp or a friends house, you know youre there for a fun time. But for some kids, when they are away from home they feel sad. They start to miss their own be

20、ds, their own parents, and all the things at home. Its called being homesick (想家的). Do you want to feel less homesick? Heres how: Spend more time in doing fun things. The more fun things you do, the less time youll have to feel homesick. So try to take part in activities and soon you might start to

21、have a good time.You can make a plan to call your mum or dad. For a night visit, maybe you can call once that night, and again in the morning. In the camp, you might set a regular day and time for a phone call home. You can also send e-mails or short messages to keep in touch (保持联系) with your family

22、 and friends. If youre going to be away for a while, you might even write a letter! When you get in touch with someone, make sure to tell them about the fun things youre doing! Sometimes, just tell someone that youre feeling homesick. This will help you feel better. Maybe you can tell a friend that

23、you feel homesick. And the two of you can do something fun, such as telling jokes. If youre at a camp, a camp counselor (顾问) would be a good person to talk to. He or she might have some ideas to help you feel better.StructureofthepassageTitle How to deal with homesickness Headings NotesWhen to feel

24、homesickWhen you are 1. from home, you might feel homesick. Find fun Try to take part in a lot of 2. . Make a 4. to call your parents. Send e-mails or short messages to your family and friends.Keep in 3. Write a letter if you are away for a while.5Share the fun things with your family and friends.Ta

25、lk to your friend, and do something fun with him/her.Talk to someone Talk to your counselor, and get some helpful 5. from him/her. 答案:详解1.away/far 解析:由句子“Butforsomekids,whentheyareawayfromhometheyfeelsad.”可知答案。2.activities/events/things 解析:由句子“Sotrytotakepartinactivitiesandsoonyoumightstarttohaveagoodtime.”可知答案。3.touch4.plan5.ideas/opinions/suggestions/advice

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1