1、1Unit 4 Body language李仕才一、阅读理解。Crossing your legs is an extremely common habit; most people dont even notice that theyre doing it when they sit down. While you may find it comfortable to sit with one knee crossed over the other, it might be causing health problems that you are not aware of.A study p
2、ublished in Blood Pressure Monitoring stated that sitting with your legs crossed can increase your blood pressure. The reason for this is that the blood in your legs has to work against gravity to be pumped back to your heart and that crossing one leg over the other increases resistance, making it e
3、ven harder for the blood to circulate. This causes your body to increase your blood pressure to push the blood back to the heart. You wont feel any immediate effects, but repeated, drawn-out increases in blood pressure can cause long-term health issues. So, planning to sit for a long period of time?
4、 Dont keep your legs crossed.Crossing your legs at the knee can also cause pressure on the major nerve in your leg that passes just below your knee and along the outside of your leg, explains Richard Graves, a medical expert. This pressure can cause numbness and temporary paralysis (麻痹) of some of t
5、he muscles in your foot and leg, preventing you from being able to raise your anklewhat we know as that “pins and needles” sensation. While the feeling of discomfort may only last a minute or two, repeatedly crossing your legs until they feel numb can cause permanent nerve damage.So next time you si
6、t down, try to get yourself in the habit of sitting with both of your feet on the floor. Not only will it help your posture and stability, but it will also save your health in the long run.1.What can we learn about crossing ones legs?A. It is a very bad social habit.B. It is usually practiced delibe
7、rately.2C. It can make others feel uncomfortable.D. It can do harm to peoples health.2.According to the study, sitting with your legs crossed can_.A. resist gravity effectively B. affect your blood pressureC. lead to heart attacks easily D. improve the function of legs3.In the third paragraph “pins
8、and needles“ probably means_.A. serious muscle injuries B. being a little nervousC. slight sharp pains D. being highly flexible4.What is the main purpose of the text?A. To give readers some advice.B. To compare common habits.C. To evaluate effects of an experiment.D. To introduce research methods.【文
9、章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了研究发现跷二郎腿对身体有害,大家要改掉跷二郎腿的坏习惯。1.D 【解析】细节理解题。根据第一段中的“ it might be causing health problems that you are not aware of.”可知,跷二郎腿对健康有害。2.B 【解析】细节理解题。根据第二段中的“ sitting with your legs crossed can increase your blood pressure.”可知,跷二郎腿会使血压升高。4.A 【解析】文章意图题。根据文章内容,特别是第一段中的“it might be causing hea
10、lth problems that you are not aware of.”及最后一段中的“So next time you sit down, try to get yourself in the habit of sitting with both of your feet on the floor.”可知,研究发现跷二郎腿对健康有害,因此这篇文章的目的是建议大家改掉跷二郎腿的坏习惯。二、单句语法填空31 (face) with a new situation, we make assumptions based on our experiences.答案:Faced2Simon ha
11、s lived in Spain for more than 10 years, but (curious) enough, he cant speak a word of Spanish.答案:curiously3(2018北京东城区模拟)At the conference, political leaders from many countries promised to work together to defend the world terrorism and other threats.答案:against4That means the price is likely (go) d
12、own because of the competition.答案:to go5Toms still angry with me.You are (blame). How dare you call him a liar! Hes the last person (lie)答案:to blame; to lie6I appreciate the professors new approach to (teach) languages.答案:teaching7 (misunderstand) by others when you do nothing wrong at all is quite
13、a bad experience.答案:Being misunderstood8You ought never to turn your back your friends on a threatened danger.答案:to9The kitchen is often the busiest room in a household; its important (function) properly.答案:to function10The doctor will give you some medicine (ease) your pain.答案:to ease三、完形填空。We rare
14、ly get a chance to see pure care and love for those who need it most. And this story will 1 serve to remind us there is still lots of good in the world and that we are responsible for 2 that goodness. Ms Noriza, 49 years old, was walking in the street when she smelt a(an) 3 smell. She noticed many p
15、eople were holding their 4 and hurried by. Looking around she found an old man in a wheelchair vomiting (呕吐)and his clothes were made 5 . “Nobody was helping him even though he looked so 6 , ” Ms Noriza explained. She found some people were not only not doing something about it, but were complaining
16、. The 7 was more than she could bear. 8 , she went 4up to help. She went and bought a pair of shorts and a T-shirt in a nearby store and helped the old man get 9 . After that, she accompanied him back to his flat 10 she went to work. There was kindness shown by some other 11 , including Mr Goh. He w
17、as so 12 by what Ms Noriza had done that he got his friend to 13 the press of this story. “Her 14 towards a stranger moved me. It was 15 and complete kindness, ” said Mr Goh. Sometimes we are so focused on conflicts, arguments and all sorts of 16 things that we forget that the world is what it is be
18、cause of us. If we want to see a society full of love, we should deliver that 17 through our actions and our lives. So next time we are given this priceless 18 to touch someone elses life, let us 19 the moment and do something good, not just for the society, but for our 20 as well. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 介
19、绍了 Ms Noriza在大街上帮助素不相识的老人的事情。通过本文作者呼吁人们要相信善良, 秉承善良, 传播善良, 让社会变得更加美好。1. A. approximately B. hopefullyC. finally D. merely【解析】选 B。approximately 大约; hopefully有希望地 ; finally最后; merely仅仅。在文章末段作者发表了自己的感慨, 由此判断作者讲述这个故事的目的是希望人们能够把善良的美德传播开来, 故选 B。2. A. spreading B. praisingC. searching D. discovering【解析】选 A。
20、spread 传播; praise表扬; search搜寻; discover发现。从文章最后两段内容可知作者希望人们用善良来驱逐冷漠, 用道德来传递温暖 , 鼓励人们亲身去做, 而不局限于仅仅去发现或者表扬善良的行为, 故选 A。3. A. strong B. fragrantC. sweet D. unpleasant【解析】选 D。strong 强壮的; fragrant芳香的; sweet 甜的; unpleasant不愉快的。根据下文内容可知 Ms Noriza闻到的是老人的呕吐物的味道, 当然不会好闻, 故选 D。4. A. ears B. eyes C. noses D. mou
21、ths5【解析】选 C。从当时的情景可知老人的呕吐物发出难闻的味道, 路过的人都捏着鼻子, hold ones nose“捏紧鼻子” 。故选 C。5. A. wet B. dirtyC. wrinkled D. broken【解析】选 B。wet 潮湿的; dirty脏的; wrinkled有褶皱的; broken破损的。根据语境可知坐在轮椅上的老人呕吐时把衣服弄脏了, 故选 B。6. A. pitiful B. desperate C. hopeless D. merciful【解析】选 A。pitiful 可怜的; desperate绝望的; hopeless 没希望的; merciful
22、仁慈的。在此 Ms Noriza指老人的状况很可怜, 令人同情, 故选 A。7. A. action B. smell C. word D. sight【解析】选 D。上文 Ms Noriza描述了当时的情景, 她对没人帮助老人的这种情形看不下去, 故选 D。8. A. However B. Besides C. Therefore D. Otherwise【解析】选 C。however 然而; besides 此外; therefore因此; otherwise否则。从语境可知此处表示因果关系, 故选 C。9. A. cleaned B. dressedC. changed D. shave
23、d【解析】选 C。clean 清洁; dress打扮; change换; shave剃。根据上文可知老人把衣服弄脏了, 而且 Ms Noriza给他买了新衣服, 由此判断她帮他换上干净的衣服 , get changed “换衣服”, 故选 C。10. A. before B. until C. after D. when【解析】选 A。从常识和语境可知善良的 Ms Noriza先送老人回家, 然后去上班, 故选 A。11. A. customers B. passers-by C. women D. salesmen【解析】选 B。从上文中的 “She noticed many people
24、were holding their and hurried by”. 可知 Ms Noriza只是在大街上路过, 所以选 B。 612. A. attracted B. encouraged C. inspired D. touched【解析】选 D。attract 吸引; encourage鼓励; inspire激励; touch触动。根据下文 Mr Goh说的话 “. . . towards a stranger moved me. ”可知他被 Ms Noriza的行为感动了, 故选 D。13. A. warn B. convince C. remind D. inform【解析】选 D
25、。warn 警告; convince使人信服; remind 提醒; inform通知。从语境可知Mr Goh让他的朋友把 Ms Noriza的善良行为告诉了媒体, 故选 D。14. A. politeness B. honesty C. selflessness D. carefulness【解析】选 C。politeness 礼貌; honesty 诚实; selflessness 无私; carefulness 认真。根据故事内容以及后句中的 complete kindness可知此处 Mr Goh指 Ms Noriza对待一个素不相识的人的那份善良和无私, 故选 C。15. A. pu
26、re B. simple C. common D. unusual【解析】选 A。pure 纯的; simple 简单的; common常见的; unusual不同寻常的。根据and连接并列成分前后一致的原则可以判断填 pure, 表示不带有其他目的、纯粹的, 故选A。16. A. mental B. negative C. positive D. practical【解析】选 B。mental 精神的; negative消极的; positive 积极的; practical实际的。根据前面列举的名词 conflicts, arguments可知此处指一些消极、负面的事情, 故选 B。17.
27、 A. motto B. message C. speech D. solution【解析】选 B。motto 箴言; message信息; speech 演讲; solution解决方法。从 if从句的内容可知如果人们想要一个充满爱的社会, 那么就需要通过我们的行为来传递这种信息, 故选 B。18. A. gift B. situation C. experience D. opportunity7【解析】选 D。gift 礼物, 天赋; situation 情形; experience经历, 经验; opportunity机会。在文中作者呼吁人们要在别人需要帮助的时候, 伸出援助之手, 由
28、此可知此处指当人们遇到这样的事情, 即有机会去传递爱心的时候 , 不要错过这个机会, 故选 D。19. A. seize B. find C. celebrate D. seek【解析】选 A。seize 抓住; find 发现; celebrate 庆祝 ; seek寻求。从上文可知作者希望人们遇到此事时, 把美好、善良传递下去, 希望人们抓住机会。故选 A。20. A. memories B. parents C. souls D. future【解析】选 C。memory 记忆; parent 父母; soul 灵魂; future 将来。俗话说: 赠人玫瑰, 手留余香。善意的行为不仅传
29、播善良和美好, 也给自己带来快乐, 让心灵得到洗礼和升华。故选 C。四、1She is not at all mean; in the contrary, she is quite generous. 答案:inon2Were trying to raise awareness about the environment in generally and air pollution in particular. 答案:generallygeneral3Nurses do all they can to make patients feel with ease. 答案:withat4We don
30、t have enough books for anybody; some of you will have to share. 答案:anybodyeverybody5He didnt participate in the oral competition,because he didnt want to lose a face. 答案:去掉 a五、单元语法 v.ing形式作状语或定语1(2016全国卷)People probably cooked their food in large pots, (use) twigs(树枝) to remove it.答案:using2 (transl
31、ate) into many languages, the book written by Lu Yao is popular in many countries.答案:Having been translated3A hearty laugh relieves physical tension, (leave) your muscles relaxed for over half an hour.答案:leaving84Do you know the young man (wait) outside the school gate?答案:waiting5The new film (show) in the cinema is exciting and I hope I will see again with my parents at this weekend.答案:being shown
copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1