ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:26 ,大小:832.50KB ,
资源ID:1154423      下载积分:5000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1154423.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2019版高考英语大二轮复习第二部分阅读理解15生态环保类课件.ppt)为本站会员(lawfemale396)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2019版高考英语大二轮复习第二部分阅读理解15生态环保类课件.ppt

1、专题十五 生态环保类,-2-,(2018全国D) We may think were a culture that gets rid of our worn technology at the first sight of something shiny and new,but a new study shows that we keep using our old devices(装置) well after they go out of style.Thats bad news for the environmentand our walletsas these outdated devi

2、ces consume much more energy than the newer ones that do the same things.,-3-,To figure out how much power these devices are using,Callie Babbitt and her colleagues at the Rochester Institute of Technology in New York tracked the environmental costs for each product throughout its lifefrom when its

3、minerals are mined to when we stop using the device.This method provided a readout for how home energy use has evolved since the early 1990s.Devices were grouped by generation.Desktop computers,basic mobile phones,and box-set TVs defined 1992.Digital cameras arrived on the scene in 1997.And MP3 play

4、ers,smart phones,and LCD TVs entered homes in 2002,before tablets and e-readers showed up in 2007.,-4-,As we accumulated more devices,however,we didnt throw out our old ones.“The living-room television is replaced and gets planted in the kids room,and suddenly one day,you have a TV in every room of

5、the house,”said one researcher.The average number of electronic devices rose from four per household in 1992 to 13 in 2007.Were not just keeping these old deviceswe continue to use them.According to the analysis of Babbitts team,old desktop monitors and box TVs with cathode ray tubes are the worst d

6、evices with their energy consumption and contribution to greenhouse gas emissions(排放) more than doubling during the 1992 to 2007 window.,-5-,So whats the solution(解决方案)?The teams data only went up to 2007,but the researchers also explored what would happen if consumers replaced old products with new

7、 electronics that serve more than one function,such as a tablet for world processing and TV viewing.They found that more on-demand entertainment viewing on tablets instead of TVs and desktop computers could cut energy consumption by 44%.,-6-,32.What does the author think of new devices? A.They are e

8、nvironment-friendly. B.They are no better than the old. C.They cost more to use at home. D.They go out of style quickly. 33.Why did Babbitts team conduct the research? A.To reduce the cost of minerals. B.To test the life cycle of a product. C.To update consumers on new technology. D.To find out elec

9、tricity consumption of the devices. 34.Which of the following uses the least energy? A.The box-set TV. B.The tablet. C.The LCD TV. D.The desktop computer.,-7-,35.What does the text suggest people do about old electronic devices? A.Stop using them. B.Take them apart. C.Upgrade them. D.Recycle them.,-

10、8-,【文章结构】,-9-,【难点分析】 The teams data only went up to 2007,but the researchers also explored what would happen if consumers replaced old products with new electronics that serve more than one function,such as a tablet for world processing and TV viewing. 这个团队的数据仅仅是到2007年,但是研究人员也在探讨,如果消费者用像兼有文字处理和电视观看功

11、能的直板电脑一样的多功能电子产品替换旧产品的话,将会发生什么样的情况? 分析:what would happen if consumers replaced.是虚拟语气,使得作者的表述语气委婉。,-10-,【语篇导读】本文是议论文。当我们购买了新的电子设备时,我们仍然使用旧的电子设备。其实,旧电子设备耗费的能源比新设备要多,从而损害我们的环境、浪费我们的金钱。 32.A 推理判断题。根据第一段的最后一句“Thats bad news for the environmentand our walletsas these outdated devices consume much more ene

12、rgy than the newer ones that do the same things”可知,过时的设备要比新设备消耗更多的能源,因此可推测出新设备对环境有好处。 33.D 细节理解题。根据第二段的第一句“To figure out how much power these devices are using,Callie Babbitt.tracked the environmental costs for each product throughout its life”可知,Babbitt和她的同事做这项研究是为了发现这些设备所消耗的能量,所以选D项。,-11-,34.B 细节理

13、解题。根据文章的最后一句“They found that more on-demand entertainment viewing on tablets instead of TVs and desktop computers could cut energy consumption by 44%”可知,B项使用的能量最少。 35.A 推理判断题。根据第一段中的“We may think were a culture that gets rid of our worn technology.”以及第三段中的“As we accumulated more devices,however,we d

14、idnt throw out our old ones”可知,文章建议人们不要再使用旧的电子设备。,-12-,A (2018北京朝阳二模) Dear Koko, Ive learned about you from my amazing teacher.I think its fun that you can communicate with us humans by using the sign language.Ive spent a lot of time watching you in different videos and love you from the bottom of m

15、y heart.,-13-,Its heartbreaking to learn about all of the cruel things done to gorillas (大猩猩).In Africa,for example,the killers use guns to kill your fellows for meat.They dont understand the influence their actions are having on gorillas.Another thing is the loss of gorillas natural home,which is c

16、aused by the improved infrastructure such as building roads and airports.When we cut down trees,you become homeless.We take away your shelter and sources of food,leaving you with very little chance of survival.,-14-,Some of my classmates are writing to the relevant departments about these serious pr

17、oblems.Hopefully these letters will make a difference during your lifetime.Over the past three months,my class has been researching on gorillas,and Ive learned so many things.For example,Ive learned that you have a lot of feelings similar to mine and you are always so careful with everything you do.

18、I think that you are really worth saving. Weve come up with many ideas to help you and your fellows.One of the best ideas is to communicate with the President of the World Bank and have him give more financial support to the organizations for gorillas.Another idea is to make public laws on the kille

19、rs.I also think we need to keep educating people about gorillas.,-15-,I love writing to you and hope you can understand how important youve become to our class.Would it be too much to ask for a return letter?,【语篇解读】本文是写给大猩猩的一封信,信中讲述了大猩猩当前的悲惨遭遇及人类采取的保护措施。,-16-,1.According to the passage,Koko is proba

20、bly . A.a killer of gorillas B.a member of the gorilla family C.an expert on gorillas D.a governor in charge of gorillas,答案,解析,-17-,2.What is mainly talked about in the second paragraph? A.The problems gorillas face at present. B.The danger gorillas cause for humans. C.The unique characteristic gori

21、llas have. D.The natural environment gorillas live in.,答案,解析,-18-,3.Which of the following is the authors suggestion according to this passage? A.Gorillas should be protected in nature reserves. B.Killers for gorillas should be legally responsible. C.Organizations should be set up to protect gorilla

22、s. D.People should make donations to gorilla protection.,答案,解析,-19-,B (2018河北石家庄二模) Though the harmful effects of plastic on wildlife and human health are well-documented,this material is hard to avoid.Nearly everything we touch,from grocery bags to drink bottles,to food packaging,contains plastic.N

23、ow,Amsterdams Ekoplaza supermarket is making it a little easier for consumers to reduce consumption of single-use plastic bags and containers,which are blocking our landfills at alarming rates,with a special plastic-free aisle(通道).Believed to be the worlds first,the aisle has 700 products on sale in

24、cluding rice,beans,yogurt,chocolate milk,cereal,snacks and meat.,-20-,While items still require packaging,everything is housed inside reusable or recyclable containers made of glass,metal or cardboard.The unique idea was given to the grocery-chain officials by UK-based environmental group A Plastic

25、Planet,which takes the lead to advocate for at least one plastic-free aisle in supermarkets around the globe.The non-profit has even created a signature “plastic-free” mark to help consumers identify eco-friendly packaging.“This is a consumer-led campaign,” said a group co-founder Sian Sutherland.“W

26、ere a grassroots organization.So obviously were working with industry and the government,but most importantly,we represent the public.”,-21-,Ekoplaza,which plans to roll out the plastic-free aisles across its 74 stores by the end of the year,is not the only company trying to reduce plastic waste.In

27、Berlin,the Original Unverpackt grocery store has been trying to change customer habits since 2014 by selling everything,from grains to produce and even soaps without plastic packaging.The supermarket,which requires customers to bring their own reusable containers,even sells chewable toothpaste that

28、needs no tubes. Though it is encouraging to see companies trying to make a difference,for real change to happen,consumers have to avoid products encased in plastics,even if it means giving up their favorite food or drink.As Sutherland put it,“Plastic food and drink packaging remains useful and yet a

29、 destructive presence on the earth for centuries afterwards.”,-22-,【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了阿姆斯特丹的Ekoplaza超市及世界其他的一些有名超市致力于为顾客提供无塑料通道,鼓励顾客使用可再循环利用的购物袋,以减少塑料的白色污染。,-23-,4.What does Ekoplaza want to do by setting up a plastic-free aisle? A.Cut down managing cost. B.Reduce plastic-packaging. C.Make shopping

30、 much easier. D.Increase the amount of sales.,答案,解析,-24-,5.Which of the following can make a real difference? A.Consumers. B.Supermarkets. C.Organizations. D.Companies.,答案,解析,-25-,6.What does Sutherland think of plastic packaging in the future? A.It will be of no use to consumers. B.It will exist fo

31、r a long time. C.It will disappear in this century. D.It will replace other containers.,答案,解析,-26-,7.What might be the title of the passage? A.Plastics are Harmful to the Environment B.Non-profits can Help the Supermarkets C.Consumers should Change Shopping Habits D.Supermarkets Take Action for a Cleaner Planet,答案,解析,

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1