ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:945KB ,
资源ID:1209431      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1209431.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2019中考英语任务型大阅读组合练(二).doc)为本站会员(sofeeling205)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2019中考英语任务型大阅读组合练(二).doc

1、12019中考英语任务型+大阅读组合练(二)一、阅读理解A(2019 中考选练)Alberts father was a very important and busy man, who worked so many hours that he often had to work whole weekends. One Sunday, Albert woke early, hearing his dad opening the front door to go to his office. Albert ran to ask him some questions:“Why do you hav

2、e to go to work today, Daddy? We could play”“I cant. I have some very important matters to deal with.”“And why are they so important, Daddy?”“Well, because if they turn out well, they will mean a great deal to the company.”“And why will they mean a great deal?”“Well, because the company will make a

3、lot of money, and its possible theyll promote(提升) me.”“And why do you want them to promote you?”“Well, to have a better job and earn more money.”“Great! And when you have a better job, will you be able to play with me?”Alberts father thought for a while, and the boy continued his questions.“And why

4、do you need to earn more money?”“Well, to be able to have a bigger and better house, and so that you can have more things.”“And what would we need a bigger house for? For somewhere to put all those new things?”“No, my son, because with a bigger house well be more comfortable and well be able to do m

5、ore things.”Albert thought for a while, then smiled.2“Will we be able to do more things together? Great! Then go quickly. I will wait the remaining years before we have a bigger house.”On hearing this, Alberts father closed the front door, without leaving. Albert was growing up very fast, and his fa

6、ther knew he couldnt wait for so long. So he took off his jacket, put down his computer and his reports, and sat with Albert to play with him. Albert, who was as surprised as he was happy, said, “Yes, I think the promotion and the new house can wait for a few years.”1.Albert wanted his father to at

7、weekends. A.play with him B.go to workC.make much money D.do more things2.Alberts father wanted to do the things EXCEPT . A.having a better houseB.buying a new computer C.having a better jobD.earning a lot of money3.We can learn from the last paragraph that Alberts father thought . A.interest was ve

8、ry important in lifeB.every child had his own wish in lifeC.it was not necessary to work hardD.it was important to spend time staying with family4.What is the best title of the passage? A.A Busy Dad B.A Naughty ChildC.A Big Company D.A Comfortable House主旨大意 本文是一篇记叙文。文章通过讲述周末 Albert想让爸爸陪他一起玩的故事,说明花时间

9、陪伴家人很重要。1.A 细节理解题。根据第二段中的“We could play”以及下文“And when you have a better job, will you be able to play with me?”可知,Albert 想让爸爸和他一起玩。2.B 细节理解题。根据文中的“to have a better job and earn more money”和“to 3be able to have a bigger and better house”可知,Albert 的爸爸想拥有更好的工作,赚更多钱,买更好的房子。3.D 推理判断题。通读最后一段可知,Albert 的爸爸最

10、后没有去加班,在家陪儿子一起玩,因为他认为陪伴家人很重要。4.A 主旨大意题。通读全文可知,文章主要围绕 Albert忙碌的爸爸展开,因此,最佳标题为“A Busy Dad”。BNowadays people have many fashionable entertainments, such as playing online games, traveling around the world, having picnics outside and so on. But have you heard of gardening? Over the years it has become one

11、 of the most fashionable entertainments all over the world. For many people, young and old, gardening is something they love. More and more people enjoy making a perfect garden even though they may get their hands dirty while doing it. Many of us may puzzle, “Why has gardening become millions of peo

12、ples favorite thing? ”First, for many people gardening is a good way to relax. When you have a day working nervously all the time, you may feel tired after you go home. Planting new flowers and vegetables along with a number of other gardening allows you to keep active and energetic because you are

13、doing something you are interested in. It not only gives a pleasant garden for your home, but also give you time to enjoy your work with your family or your friends together.Second, a well kept garden can bring joy to your life. It is a great place to spend sunny afternoons. Imagine you are in a com

14、fortable and peaceful garden, with a cup of tea in one hand, enjoying the relaxing sound of garden water nearby. How fabulous it is! As the sun slowly sets in the sky, you can enjoy the sunlight, too. How are you feeling? Its so perfect!Of course, it is true that gardening can take you much time and

15、 you need to work all year round, but putting time into it as a hobby will give you unusual results. So this is why plenty of people enjoy it.( )6.From the passage above, fashionable entertainments may include the following except _.A. playing online games B. traveling around the worldC. having picn

16、ics outside D. singing songs in the singing 4club( )7. The first reason for people to like gardening is that_.A. it is a good way to relax B. they like to get their hands dirty while doing it C. it can bring joy to their life D. they can enjoy their work with workmates( )8. What does the underlined

17、word “fabulous” mean in Chinese?A. 糟糕的 B. 凉快的 C. 极好的 D. 热烈的( )9. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Gardening is the most fashionable entertainment in the world.B. Doing some gardening can keep your friends energetic.C. You cant enjoy the relaxing sound of water outside the g

18、arden.D. Its true that gardening can take you much time all the year round.( )10. The best title for this passage might be “_” A. Enjoy Your Special Hobby B. GardeningMany Peoples FavoriteC. What Is Gardening About D. A Good Place to Spend Time参考答案 610 D A C D B 二、任务型阅读阅读表达。Should Shanghai bid for(申

19、办 ) the Summer Olympics in 2028? Here are some peoples opinions.Some people said, “The games will improve Shanghais global influence and the city is powerful and must try to become a platform(平台) for major international dialogues.43. Shanghai has succeeded in holding the World Expo in 2010 and the c

20、ity can also hold a successful Summer Olympics.” Others, however, are not sure that its a good idea. They think the Olympics would be too expensive and the money could be better spent on other things.44.The 2008 Beijing Olympics brought much prestige(声望) to the city and to China, but its cost, over

21、40 million, was high and the Olympic site(场地) in the center of the city is now largely unused. 5Could Shanghai learn from Beijings experience and do it better?My answer is yes. As one American said, “A great city has to do great things.” Shanghai is a great city and is not afraid of facing challeng

22、es. Holding the 2028 Summer Olympics would prove that.1Why dont some people agree to bid for the 2028 Summer Olympics?2How much did the 2008 Beijing Olympics cost?将划线句子翻译成汉语:34给文章起一个适当的标题:5【答案】1Because they think the Olympics would be too expensive and the money could be better spent on other things

23、2It cost over $40 million3上海已经成功的举办了 2010年的世博会,这个城市也能举办一届成功的夏季奥运会。42008 年的北京奥运会给北京和中国带来了很大的声望,但是它的花费,4000 万美元是很高的,并且位于市中心的奥林匹克运动场地现在并没有充分的被利用。5Should Shanghai bid for(申办) the Summer Olympics in 2028?【解析】试题分析:就上海申办 2028年夏季奥运会这个问题人们有不同的观点,一些人不同意举办2028年夏季奥运会是因为他们认为奥运会太贵了,这些钱能更好地花在其他事情上。作者的答案是应该申办。1据 O

24、thers, however, are not sure that its a good idea. They think the Olympics would be too expensive and the money could be better spent on other things.,故一些人不同意举办 2028年夏季奥运会是因为他们认为奥运会太贵了,这些钱能更好地花在其他6事情上。Because they think the Olympics would be too expensive and the money could be better spent on other

25、 things2根据 but its cost, over $40 million,可知 2008年奥运会花了 4千万多美元,It cost over $40 million。3上海已经成功的举办了 2010年的世博会,这个城市也能举办一届成功的夏季奥运会。.42008 年的北京奥运会给北京和中国带来了很大的声望,但是它的花费,4000 万美元是很高的,并且位于市中心的奥林匹克运动场地现在并没有充分的被利用。.5通读全文且据 Should Shanghai bid for(申办) the Summer Olympics in 2028? Here are some peoples opinio

26、ns.,故正确答案为 上海应该申办 2028年夏季奥运会吗?Should Shanghai bid for(申办) the Summer Olympics in 2028?.【难度】较难三、短文综合填空Long long ago, there was a small village in the Middle East. In the village there was an old man (1) _ Sthira. He lived by himself. His only son had gone far away to study. Sthiras friends (2) _ (won

27、der) whether his son would return, but Sthira always said, “Whatever happens, happens for good.”One day the old mans son returned and the villagers were very happy for Sthira. He thanked the villagers and said (3) _ (polite), “Whatever happens, happens for good.”However, later, Sthiras son broke his

28、 (4) _. Once again the villagers came to visit (5) _ (he) and once again the old man thanked them and said “Whatever happens, happens for good.” Some of the villagers were surprised (6)_(hear) this. Why? What was good? His sons leg got badly (7) _!After a few days, the army came to the village and f

29、orced all the young men to (8) _ the army. When they found his son had a (9)_(break) leg, they left him behind. Once again, all the villagers came to congratulate him on his (10)_ _ luck, like always, the old man was still thankful to them and said, “Whatever happens, happens for good.”【参考答案】1. call

30、ed/named 2. wondered 3. politely 4. leg 5. him76. to hear 7. hurt 8. join 9. broken 10. good四、短文改错(2019 中考选练)Dear Sam,I have accepted the history book you sent to me. Here I wish to express my thanks to you of your kindness. Now I am write an English article on friends and friendship. Eager to have

31、a history book, I searched several bookstores for it. To my surprised, I couldnt find the book I wanted it. I was worrying about it while you happened to appear. You immediately offered to lend me your. That was very kind of you. The book you posted to me will certain be helpful. Thanks again! I will return to you as soon as possible. Yours,Johnson8

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1