ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:6 ,大小:927KB ,
资源ID:1217610      下载积分:5000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1217610.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2019高考英语专题复习记叙文阅读解题诀窍课后练习新人教版.doc)为本站会员(王申宇)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2019高考英语专题复习记叙文阅读解题诀窍课后练习新人教版.doc

1、1记叙文阅读解题诀窍专项练习ASamuel Osmond is a 19-year-old law student from Cornwall, England. He never studied the piano. However, he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes after he hears them. He learns a piece of music by listening to it in parts. T

2、hen he thinks about the notes in his head. Two years ago, he played his first piece Moonlight Sonata(奏鸣曲)by Beethoven. He surprised everyone around him.Amazed that he remembered this long and difficult piece of music and played it perfectly, his teachers say Samuel is unbelievable .They say his abil

3、ity is very rare, but Samuel doesnt even realize that what he can do is special. Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents, but music teachers told him he should study music instead. Now, he studies law and music.Samuel cant understand why everyone is so surprised. “I grew u

4、p with music. My mother played the piano and my father played the guitar. About two years ago, I suddenly decided to start playing the piano, without being able to read music and without having any lessons. It comes easily to me I hear the notes and can bear them in mindeach and every note,” says Sa

5、muel.Recently, Samuel performed a piece during a special event at his college. The piece had more than a thousand notes. The audience was impressed by his amazing performance. He is now learning a piece that is so difficult that many professional pianists cant play it. Samuel says confidently,” Its

6、all about super memoryI guess I have that gift.”However, Samuels ability to remember things doesnt stop with music. His family says that even when he was a young boy, Samuel heard someone read a story, and then he could retell the story word for word.Samuel is still only a teenager. He doesnt know w

7、hat he wants to do in the future. For now, he is just happy to play beautiful music and continue his studies.1. What is special about Samuel Osmond? A. He has a gift for writing music.B. He can write down the note he hears.C. He is a top student at the law school.D. He can play the musical piece he

8、hears.2. What can we learn from Paragraph 2?A. Samuel chose law against the wish of his parents.B. Samuel planned to be a lawyer rather than a musician.C. Samuel thinks of himself as a man of great musical ability.D. Samuel studies law and music on the advice of his teachers.3. Everyone around Samue

9、l was surprised because he _.A. received a good early education in musicB. played the guitar and the piano perfectlyC. could play the piano without reading music2D. could play the guitar better than his father4. What can we infer about Samuel in Paragraph 4?A. He became famous during a special event

10、 at his college.B. He is proud of his ability to remember things accurately.C. He plays the piano better than many professional pianists.D. He impressed the audience by playing all the musical pieces.5. Which of the following is the best title of the passage?A. The Qualities of a MusicianB. The Stor

11、y of a Musical TalentC. The Importance of Early EducationD. The Relationship between Memory and Music.BElizabeth Freeman was born about 1742 to African American parents who were slaves. At the age of six months she was acquired, along with her sister, by John Ashley, a wealthy Massachusetts slavehol

12、ders. She became known as “Mumbet” or “Mum Bett.” For nearly 30 years Mumbet served the Ashley family. One day, Ashleys wife tried to strike Mumbets sister with a spade. Mumbet protected her sister and took the blow instead. Furious, she left the house and refused to come back. When the Ashleys trie

13、d to make her return, Mumbet consulted a lawyer, Theodore Sedgewick. With his help, Mumbet sued(起诉) for her freedom. While serving the Ashleys, Mumbet had listened to many discussions of the new Massachusetts constitution. If the constitution said that all people were free and equal, then she though

14、t it should apply to her. Eventually, Mumbet won her freedom the first slave in Massachusetts to do so under the new constitution. Strangely enough, after the trial, the Ashleys asked Mumbet to come back and work for them as a paid employee. She declined and instead went to work for Segdewick. Mumbe

15、t died in 1829, but her legacy lived on in her many descendants(后裔). One of her great-grandchildren was W.E.B. Du Bois, one of the founder of the NAACP, and an important writer and spokesperson for African American civil rights. Mumbets tombstone still stands in the Massachusetts cemetery where she

16、was buried. It reads, in part: “She was born a slave and remained a slave and remained a slave for nearly thirty years. She could neither read nor write, yet in her own sphere she had no superior or equal.” 6. What do we know about Mumbet according to Paragraph 1? A. She was born a slave B. She was

17、a slaveholder C. She had a famous sister D. She was born into a rich family 7. Why did Mumbet run away from the Ashleys? A. She found an employer B. She wanted to be a lawyer C. She was hit and got angry D. She had to take care of her sister 38. What did Mumbet learn from discussions about the new c

18、onstitution? A. She should always obey her owners orders. B. She should be as free and equal as whites. C. How to be a good servant. D. How to apply for a job. 9. What did Mumbet do after the trial? A. She chose to work for a lawyer. B. She found the NAACP. C. She continued to serve the Ashleys. D.

19、She went to live with her grandchildren. 10. What is the test mainly about? A. A story of a famous writer and spokesperson. B. The friendship between a lawyer and a slave. C. The life of a brave African American woman. D. A trial that shocked the whole world. 4记叙文阅读解题诀窍专项练习参考答案A考点:考查人物传记类阅读。文章大意:本文主

20、要讲述了一位音乐天才的故事,在不懂乐谱,也从来没有上过钢琴课的情况下就能够演奏很难的乐曲。而且他有超强的记忆力,他就是 Samuel Osmond。1. D 解析:细节题。根据第一段第三句 However, he can play very difficult musical pieces by musicians such as Chopin and Beethoven just a few minutes after he hears them.得知他在听完一个乐曲几分钟以后就可以立刻演奏这些很难学的乐曲。说明他的记忆力和音乐才能很突出。故 D正确。2. B 解析:推理题。根据第二段最后两

21、句 Samuel wanted to become a lawyer as it was the wish of his parents, but music teachers told him he should study music instead. Now, he studies law and music.因为他父母亲希望他学习法律,所以他希望自己成为律师,但是他的音乐老师让他学习音乐,所以现在法律和音乐他一起学习。根据句意可知他原来计划是学习法律的。故 B正确。3. C 解析:细节题。根据第三段 2、3 行 About two years ago, I suddenly decid

22、ed to start playing the piano, without being able to read music and without having any lessons.得知他在不理解乐谱也不去上音乐课的情况下,就会弹钢琴,这让人们非常惊讶。故 C正确。4. B 解析:推理题。根据第四段最后一句 Samuel says confidently,” Its all about super memoryI guess I have that gift.”他很自信地说:这是关于超级记忆的事情我认为我有那个天赋。本句说明他很自豪自己有这样的能力。故 B正确。5. B 解析:主旨大意

23、题。本文主要讲述了一位音乐天才的故事,在不懂乐谱,也从来没有上过钢琴课的情况下就能够演奏很难的乐曲。他就是 Samuel Osmond。故 B正确。长难句解析:About two years ago, I suddenly decided to start playing the piano, without being able to read music and without having any lessons.翻译:大约 2年前,我突然决定开始弹钢琴,我不懂乐谱也没有上过音乐课。分析:本句中的介词短语 without being able to read music and with

24、out having any lessons在句中是伴随状语。表示“我决定弹钢琴的时候”所处的状态。B考点:考查人物传记类阅读。文章大意:本文介绍了生来就是奴隶的 Elizabeth Freeman为了获得自由而进行斗争,最后获得自由的故事,以及人们对她的评价。6. A 解析:推理题。根据文章第一行 Elizabeth Freeman was born about 1742 to African American parents who were slaves.可知她是一对奴隶父母亲生下的孩子,天生就是一位奴隶。故 A正确。7. C 解析:推理题。根据第二段前 3行 One day, Ashl

25、ey s wife tried to strike Mumbets sister with a spade. Mumbet protected her sister and took the blow instead. Furious, she left the house and refused to come back.可知 Ashley的妻子要打她的妹妹,Mumbet 为了保护妹妹而被 Ashley的妻子打了,之后她就离开了 Ashley 的5家。由句意知她离开是因为她被打了,她非常生气,所以才离开。故 C正确。8. B 解析:推理题。根据文章第三段前 3行 While serving

26、the Ashleys, Mumbet had listened to many discussions of the new Massachusetts constitution. If the constitution said that all people were free and equal, then she thought it should apply to her.可知她一直在了解与宪法有关的内容,目的是为了获得和白人一样的平等权利。故 B正确。9. A 解析:细节题。根据文章第 2、4 段 When the Ashleys tried to make her return

27、 Mumbet consulted a lawyer, Theodore Sedgewick. With his help, Mumbet sued(起诉) for her freedom. 和 She declined and instead went to work for Segdewick.可知 Theodore Sedgewick是帮助她获得自由的律师。当 Ashley请求她回去的时候,她拒绝了,而是选择为律师工作。故 A正确。10. C 解析:主旨大意题。本文属于人物传记类短文,介绍了生来就是奴隶的Elizabeth Freeman为了获得自由而进行斗争的故事,以及人们对她的评价。故 C项说法和文章主要内容相符。故 C正确。长难句解析:When the Ashleys tried to make her return, Mumbet consulted a lawyer, Theodore Sedgewick.翻译:当 Ashley一家人试图让她回去为他们服务的时候,Mumbet 咨询了一位律师Theodore Sedgewick。分析:本句中的 When the Ashleys tried to make her return是一个时间状语从句,句中有一个冠词的用法:the+姓氏的复数形式。表示“一家人/夫妻两人” 。6

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1