ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:6 ,大小:787KB ,
资源ID:1225940      下载积分:5000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1225940.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2019年中考英语一轮题型组合练(8)(阅读理解)外研版.doc)为本站会员(lawfemale396)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2019年中考英语一轮题型组合练(8)(阅读理解)外研版.doc

1、12019 年中考英语一轮练(8) (阅读理解)一、阅读理解。A阅读下列短 文,从每小题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。There was a young boy, born in a poor family. Once he was asked by his teacher to write a paper about what he wanted to be and do when he grew up. That night he wrote a seven-page paper describing his goal of owning a horse ranch (养

2、马场). He wrote about his dream in great detail and he even drew a picture of a 200-acre(英亩) ranch on the paper. The next day he gave it to the teacher. Two days later he got his paper back. On the front page was a large red “F“ with a note that read, “See me after class. “The boy with the dream went

3、to see the teacher after class and asked, “Why did I get an F?“Your dream will never come true. You come from a poor family,“ the teacher said. “If you rewrite your paper, I will reconsider your grade. “The boy went home and thought about it hard. He asked his father what he should do. His father sa

4、id, “You have to make up your own mind on this. I think it is a very important decision for you. “Finally, the boy handed in the same paper, making no changes at all. He said,“You can keep the F and Ill keep my dream. “Twenty years passed. The young man had a 200-acre horse ranch of his own.Dont let

5、 anyone steal your dream.根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填入题前括号内。( )1. Whats the young boys dream?A. To have dreams. B. To own many big houses.C. To be an artist. D. To have a horse ranch.( )2. The young boy got an “F” on his paper because .A. his dream couldnt come true B. he didnt describe his dream in detailC.

6、 the teacher didnt think his dream could come true2D. the teacher thought he was too naughty( )3. What did the young boys father think of his problem?A. His father thought his dream could come true.B. His father thought he should make the decision by himself.C. His father didnt think his dream could

7、 come true.D. His father didnt say anything useful to him.( )4. According to the passage, the young boy at last.A, didnt achieve his dream B. became poorerC. had a small house D. achieved his dream( )5. What is the passage mainly telling us?A. A person shouldnt change his idea.B. A person should hav

8、e his own dream and try to achieve it.C. A person shouldnt listen to his teacher sometimes.D. We shouldnt steal others dreams.参考答案 15、DCBDB B2018益阳改编 Driver WantedDrive for busy restaurants some evening and weekend work.All meals are free. Call 3232-5678.House for Sale¥160,000, built in 2016The hous

9、e with 3 bedrooms, a bathroom, a living room, a kitchen. Its on the north side of the city. Wangwang SupermarketThe biggest shopping centre in our city will open on 8th July, 2018.Everybody with a Hunan Daily of 1th May, 2018 will get a small present that day. Youre welcome. Tel: 2897-4123Lisas Spec

10、ial ConcertTime: 2 p.m., 3rd July, 2018Place: Peoples HallTicket Price: ¥ 100 for adults¥ 60 for students1.If you work as a driver for the restaurant, you may . A.work full time B.work all day3C.have no rest D.get free meals2.Any customer with a Hunan Daily of 1st May, 2018 will get a small present

11、from . A.Peoples Hall B.Wangwang Supermarket C.Hunan Daily D.Lisas Special Concert3.If Mr Mars and his two students want to go to Lisas concert, the tickets will cost . A.300 yuan B.220 yuan C.180 yuan D.160 yuan 参考答案:1-3 DBBC 话题 体裁 词数 难度 建议用时太空探索 说明文 264 5 分钟根据短文内容,从短文前的方框中选出能填入空白处的最佳选项。A. There wi

12、ll probably be no school on Mars. B. It might take us two or three days to get to Mars. C. There is a problem for us to live on Mars. D. Food will not be the same. E. First, people will have more space. Many people believe that, by the year 2100, we will live on the planet Mars(火星). Here is what lif

13、e could be like. First of all, transport(交通工具) should be much better. By 2100, spaceship can travel at half of the speed of light. 1 Secondly, humans need food, water and air to live. Scientists should be able to find plants that can grow on Mars. These plants will provide us with food and air. 2 We

14、 could easily jump too high and fly slowly away into space. To prevent(阻止) this, humans on Mars have to wear special shoes to make themselves heavier. 4Life on Mars will be better in many ways. 3 It is possible to live in a large building with many bedrooms. Then, robots will do most of the work, so

15、 we have more time for hobbies. 4 Every student can study, do their homework on the computer and take exams in online schools. Each student will also have his or her own online teacher called “e-teacher”. However, in some ways, life on Mars may not be better than that on the earth today. 5 Meals wil

16、l probably be in the shape of pills(药片) and will not be as delicious as they are today. Also, space travel will make many people feel ill. 1. 【解析】选 B。本段说飞船的速度是光速的一半,花费很短的时间就能到达火星。2. 【解析】选 C。本段讲述了在火星上生活的难题:容易失重。3. 【解析】选 E。本段介绍了入住火星的优势:住的条件大为改善。4. 【解析】选 A。本段介绍了学生上学方面的情况,故选 A。5. 【解析】选 D。本段讲述了在饮食方面存在的差别

17、DDo you know how chocolate is made? Recently my class had a field trip to the Cadbury Chocolate Factory in Toronto, Canada.We were divided into 10 groups and visited an old building. The guide first explained the history of the factory. Then we got some earbuds(耳塞) to protect our ears from the nois

18、e of the machines. We also needed to wear disposable(一次性的) lab clothes and hairnets(发网) to make sure we didnt dirty their work area.After these preparations, we went upstairs and entered the chocolate-making area. The floor was filled up with many machines. Each machine had a different job. The whol

19、e floor only had two people working, because machines did most of the work. Next, the guide explained the history of chocolate making. There was a picture of the factory 100 years ago, and there were more than 1,000 people working in the factory. But now the factory is very different. Its amazing ho

20、w technology is changing peoples life.Later, we saw the chocolate-making process. We got a cocoa bean, some 5powdered(粉状的) chocolate and a final chocolate product. I opened the cocoa bean and tasted it. It tasted bitter, kind of like dark chocolate. It is the raw material used to make chocolate. The

21、 powdered chocolate tasted good already. It is a combination of cocoa beans, milk and sugar. The final product tasted delicious.Finally, we bought some chocolate at a shop in the factory. It was at a very low price. This field trip taught me how important technology is. I also learned about the choc

22、olate industry.1.The students needed to before they entered the chocolate-making area. know the history of the factory wear disposable lab clothes wear earbuds wear hairnetsA. B. C. D.2.After the students learned about the history of chocolate making, they . A.entered an old buildingB.learned about

23、the history of the factory C.went upstairs D.saw the chocolate-making process3.According to Paragraph 3, the writer wrote “Its amazing how technology is changing peoples life.” when he found that . A.machines were doing most of the work in this factoryB.more people were working in the factory than b

24、eforeC.people were making more and more delicious chocolateD.chocolate foods were changing the world4.What is the best title of the passage?A.How machines help to make chocolate B.Why people like chocolate C.Visiting a chocolate factory D.The history of a chocolate factory 参考答案:6主旨大意 本文是一篇记叙文,主要讲述了作

25、者的班级组织了一次实地考察,同学们走进加拿大多伦多的一家巧克力工厂,详细了解了巧克力的生产历史以及巧克力的制作过程。1.B 细节理解题。根据第二段中的“Then we got some earbuds to protect our ears from the noise of the machines. We also needed to wear disposable lab clothes and hairnets to make sure we didnt dirty their work area.”可知,学生们在进入巧克力生产区之前需要戴上耳塞、穿上一次性实验大衣,并戴上发网。故选 B。2.D 细节理解题。第三段主要讲述的是导游向学生们介绍了巧克力的生产历史,第四段开头提到学生们见到了巧克力的生产过程。故选 D。3.A 推理判断题。第三段开头提到作者一进到工厂的巧克力生产区就看到了很多机器,整层楼只有两个工作人员,机器做了大部分生产工作。由此可推断,作者感叹现代科技是如何改变了人们的生活。故选 A。4.C 标题归纳题。这篇短文主要讲述了作者和同学一起参观了一家巧克力工厂,了解了巧克力的生产历史以及巧克力的制作过程。只有选项 C 能涵盖这五段讲述的内容,故 C 项作为标题最合适。

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1