ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:14 ,大小:86KB ,
资源ID:1368811      下载积分:5000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1368811.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(【学历类职业资格】专升本英语-180及答案解析.doc)为本站会员(eventdump275)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

【学历类职业资格】专升本英语-180及答案解析.doc

1、专升本英语-180 及答案解析(总分:140.00,做题时间:90 分钟)一、B语音知识/B(总题数:5,分数:5.00)A.cameraB.satisfyC.patientD.magazineA.paintB.kindC.fingerD.turnedA.replyB.freelyC.uglyD.lonelyA.lectureB.recognizeC.levelD.recentA.mouthB.doubleC.countD.ground二、B词汇与语法知识/B(总题数:15,分数:15.00)6.Which skirt do you like best, the white _ or the

2、red(分数:1.00)A.one; oneB.ones; onesC.one; anotherD.ones; other7.There is only _ milk left in the bottle.(分数:1.00)A.a littleB.littleC.fewD.a few8._ team is made up of ten people.(分数:1.00)A.EachB.BothC.AllD.Every9.We all regard _ our duty to help those who are too poor to go to school.(分数:1.00)A.thisB.

3、itC.thatD.which10.It is _ warmer today than yesterday.(分数:1.00)A.littleB.a littleC.fewD.a few11._ took us several hours to clear the snow and open the road to traffic.(分数:1.00)A.TheyB.AllC.HeD.It12.This summer my family are _ going to Dalian for holidays.(分数:1.00)A.eachB.everyC.allD.both13.The notic

4、e said that _ students should come to school this afternoon.(分数:1.00)A.eachB.everyC.allD.both14.There was very _ water for them to drink during their journey across the desert.(分数:1.00)A.littleB.fewC.a littleD.few15.He is a stranger here. _ people know him.(分数:1.00)A.LittleB.FewC.A littleD.A few16.L

5、ong, long ago there were very _ people in this place, but now it has become a town with 5,000,000 population.(分数:1.00)A.fewB.littleC.a fewD.a little17._ country in the world should do her best to keep the world peace.(分数:1.00)A.EachB.AllC.EveryD.Both18.This question is so difficult that only _ stude

6、nts can answer it.(分数:1.00)A.a littleB.a fewC.littleD.few19.Most of the students went to see the film. There are only _ students studying in the classroom.(分数:1.00)A.fewB.a fewC.littleD.a little20.It was at the music hall _ we met each other for the first time.(分数:1.00)A.whenB.whereC.whichD.that三、B完

7、形填空/B(总题数:20,分数:40.00)A.roleB.handC.actionD.effectA.awayB.onC.aboutD.offA.likeB.ofC.asD.inA.livesB.keepsC.spendsD.takesA.backB.downC.overD.aboutA.withB.aboutC.againstD.atA.ofB.forC.aboutD.throughA.byB.inC.withD.forA.heldB.calledC.devotedD.attendedA.forB.toC.withD.inA.weakB.poorC.strongD.richA.direct

8、edB.madeC.formedD.representedA.farB.goodC.longD.wellA.forB.withC.byD.fromA.MoreoverB.ButC.ThereforeD.YetA.foundB.acquiredC.ignoredD.forgotA.principalsB.teachersC.housesD.parentsA.ThatB.WhichC.WhatD.WhereA.battlesB.forcesC.issuesD.personsA.teachersB.parentsC.mothersD.fathers四、B阅读理解/B(总题数:5,分数:15.00)4

9、1.It can be learned from the passage that UNESCO _.(分数:3.00)A.holds international conference on the subject of illiteracy regularlyB.is an organization attached to the United NationsC.has done much to help the illiterates learn to read and writeD.is a big company in Paris42.It can be inferred from t

10、he passage that _.(分数:3.00)A.the world plan to help the illiterates learn to read and write will be realized very soonB.UNESCO is the most powerful organization to solve the problem of illiteracyC.responsible citizens should have been trainedD.in Africa over 80% of people can not read and write43.Th

11、e world plan mentioned in the passage aims at _.(分数:3.00)A.help the illiterates learn the basic skills of reading and writingB.emphasizing the function of UNESCOC.teaching basic skills to responsible citizensD.helping people gather information44.The figure of illiteracy in Europe makes up _.(分数:3.00

12、A.3.4% of the total population in the worldB.2.5 % of the total illiterate in the worldC.1.7% of the total population in the wordD.1.7 % of the total illiterate in the world45.According to the estimate, the illiterate population in the world is _.(分数:3.00)A.two hundred and fifty millionB.one hundre

13、d millionC.about half of the total population in the worldD.seven thousand million五、BB/B(总题数:5,分数:15.00)46.What do scientists say about the violent coming course of an asteroid with the earth?(分数:3.00)A.Violent coming courses of smaller asteroids with earth take place often than expected.B.Its still

14、 too early to say whether such a violent coming course might happen.C.Such a violent coming course might happen once every 25 years.D.It is very unlikely but the danger exists.47.What does the passage say about asteroids and meteoroids?(分数:3.00)A.They are heavenly bodies similar in nature.B.There ar

15、e more asteroids than meteoroids.C.They are heavenly bodies different in composition.D.Asteroids are more mysterious than meteoroids.48.What do people think of the suggestion of using nuclear weapon to change the course of asteroids?(分数:3.00)A.It sounds practical but it may not solve the problem.B.F

16、urther research should be done before it is proved to be capable.C.It may create more problems than it might solve.D.It is a waste of money because a violent coming course of asteroids with the earth is very. unlikely.49.Which of the following best describes the authors tone in this passage?(分数:3.00

17、A.He likes finding fault and giving his own severe judge.B.He believes whatever happens will be good and things will end well.C.He thinks whatever happens will be based on chance rather than reason.D.He thinks anything will not exist outside peoples mind.50.We can conclude from the passage that _.(

18、分数:3.00)A.asteroids racing across the night sky are likely to hit Earth in the near futureB.workable solutions still have to be found to prevent a violent coming course of aster olds with the earthC.the worry about asteroids can be left to future generations since it is unlikely to happen in our lif

19、etimeD.while pushing asteroids off course nuclear weapons would destroy the world六、BC/B(总题数:5,分数:15.00)51.The young mens balloon flew because the air in it was _.(分数:3.00)A.hotB.heavyC.coldD.fine52.Their balloon left the ground _.(分数:3.00)A.after some daysB.after two hoursC.after five minutesD.on No

20、vember 21st, 178353.The two men threw everything out of their balloon because _.(分数:3.00)A.the balloon went upB.the balloon went downC.it was coldD.it was exciting54.Two men crossed the English Channel in a balloon in _.(分数:3.00)A.1789B.1783C.1875D.178555.The people were happy because _.(分数:3.00)A.t

21、here was a lot of foodB.it was dangerousC.the balloon was in the airD.they were hot七、B补全对话/B(总题数:5,分数:10.00)填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_八、B书面表达/B(总题数:1,分数:25.00)61.根据下列图表以“Changes in the Ways People Spent Their Holiday”为题,写一篇 100 字左右的短文。YearWays1999 2003Travelling abroad 15% 25%Going to seasi

22、de 40% 35%Camping 10% 30%Staying at home 35% 10%Total 100% 100%(分数:25.00)_专升本英语-180 答案解析(总分:140.00,做题时间:90 分钟)一、B语音知识/B(总题数:5,分数:5.00)A.cameraB.satisfyC.patient D.magazine解析:A.paintB.kindC.finger D.turned解析:A.reply B.freelyC.uglyD.lonely解析:A.lectureB.recognizeC.levelD.recent 解析:A.mouthB.double C.cou

23、ntD.ground解析:二、B词汇与语法知识/B(总题数:15,分数:15.00)6.Which skirt do you like best, the white _ or the red(分数:1.00)A.one; one B.ones; onesC.one; anotherD.ones; other解析:7.There is only _ milk left in the bottle.(分数:1.00)A.a little B.littleC.fewD.a few解析:8._ team is made up of ten people.(分数:1.00)A.Each B.BothC

24、AllD.Every解析:9.We all regard _ our duty to help those who are too poor to go to school.(分数:1.00)A.thisB.it C.thatD.which解析:10.It is _ warmer today than yesterday.(分数:1.00)A.littleB.a little C.fewD.a few解析:11._ took us several hours to clear the snow and open the road to traffic.(分数:1.00)A.TheyB.All

25、C.HeD.It 解析:12.This summer my family are _ going to Dalian for holidays.(分数:1.00)A.eachB.everyC.all D.both解析:13.The notice said that _ students should come to school this afternoon.(分数:1.00)A.eachB.everyC.all D.both解析:14.There was very _ water for them to drink during their journey across the desert

26、分数:1.00)A.little B.fewC.a littleD.few解析:15.He is a stranger here. _ people know him.(分数:1.00)A.LittleB.Few C.A littleD.A few解析:16.Long, long ago there were very _ people in this place, but now it has become a town with 5,000,000 population.(分数:1.00)A.few B.littleC.a fewD.a little解析:17._ country in

27、 the world should do her best to keep the world peace.(分数:1.00)A.EachB.AllC.Every D.Both解析:18.This question is so difficult that only _ students can answer it.(分数:1.00)A.a littleB.a few C.littleD.few解析:19.Most of the students went to see the film. There are only _ students studying in the classroom.

28、分数:1.00)A.fewB.a few C.littleD.a little解析:20.It was at the music hall _ we met each other for the first time.(分数:1.00)A.whenB.whereC.whichD.that 解析:三、B完形填空/B(总题数:20,分数:40.00)A.role B.handC.actionD.effect解析:A.awayB.on C.aboutD.off解析:A.likeB.ofC.as D.in解析:A.livesB.keepsC.spends D.takes解析:A.backB.down

29、C.overD.about 解析:A.withB.about C.againstD.at解析:A.of B.forC.aboutD.through解析:A.byB.in C.withD.for解析:A.heldB.calledC.devoted D.attended解析:A.forB.toC.with D.in解析:A.weakB.poorC.strong D.rich解析:A.directed B.madeC.formedD.represented解析:A.farB.goodC.longD.well 解析:A.forB.with C.byD.from解析:A.MoreoverB.ButC.T

30、herefore D.Yet解析:A.foundB.acquiredC.ignored D.forgot解析:A.principalsB.teachersC.housesD.parents 解析:A.ThatB.WhichC.What D.Where解析:A.battlesB.forces C.issuesD.persons解析:A.teachersB.parents C.mothersD.fathers解析:四、B阅读理解/B(总题数:5,分数:15.00)41.It can be learned from the passage that UNESCO _.(分数:3.00)A.holds

31、 international conference on the subject of illiteracy regularlyB.is an organization attached to the United Nations C.has done much to help the illiterates learn to read and writeD.is a big company in Paris解析:42.It can be inferred from the passage that _.(分数:3.00)A.the world plan to help the illiter

32、ates learn to read and write will be realized very soonB.UNESCO is the most powerful organization to solve the problem of illiteracyC.responsible citizens should have been trainedD.in Africa over 80% of people can not read and write 解析:43.The world plan mentioned in the passage aims at _.(分数:3.00)A.

33、help the illiterates learn the basic skills of reading and writing B.emphasizing the function of UNESCOC.teaching basic skills to responsible citizensD.helping people gather information解析:44.The figure of illiteracy in Europe makes up _.(分数:3.00)A.3.4% of the total population in the worldB.2.5 % of

34、the total illiterate in the worldC.1.7% of the total population in the word D.1.7 % of the total illiterate in the world解析:45.According to the estimate, the illiterate population in the world is _.(分数:3.00)A.two hundred and fifty millionB.one hundred millionC.about half of the total population in th

35、e world D.seven thousand million解析:五、BB/B(总题数:5,分数:15.00)46.What do scientists say about the violent coming course of an asteroid with the earth?(分数:3.00)A.Violent coming courses of smaller asteroids with earth take place often than expected.B.Its still too early to say whether such a violent coming

36、 course might happen.C.Such a violent coming course might happen once every 25 years.D.It is very unlikely but the danger exists. 解析:47.What does the passage say about asteroids and meteoroids?(分数:3.00)A.They are heavenly bodies similar in nature. B.There are more asteroids than meteoroids.C.They ar

37、e heavenly bodies different in composition.D.Asteroids are more mysterious than meteoroids.解析:48.What do people think of the suggestion of using nuclear weapon to change the course of asteroids?(分数:3.00)A.It sounds practical but it may not solve the problem.B.Further research should be done before i

38、t is proved to be capable.C.It may create more problems than it might solve. D.It is a waste of money because a violent coming course of asteroids with the earth is very. unlikely.解析:49.Which of the following best describes the authors tone in this passage?(分数:3.00)A.He likes finding fault and givin

39、g his own severe judge.B.He believes whatever happens will be good and things will end well.C.He thinks whatever happens will be based on chance rather than reason.D.He thinks anything will not exist outside peoples mind. 解析:50.We can conclude from the passage that _.(分数:3.00)A.asteroids racing acro

40、ss the night sky are likely to hit Earth in the near futureB.workable solutions still have to be found to prevent a violent coming course of aster olds with the earth C.the worry about asteroids can be left to future generations since it is unlikely to happen in our lifetimeD.while pushing asteroids

41、 off course nuclear weapons would destroy the world解析:六、BC/B(总题数:5,分数:15.00)51.The young mens balloon flew because the air in it was _.(分数:3.00)A.hot B.heavyC.coldD.fine解析:52.Their balloon left the ground _.(分数:3.00)A.after some daysB.after two hoursC.after five minutesD.on November 21st, 1783 解析:53

42、The two men threw everything out of their balloon because _.(分数:3.00)A.the balloon went upB.the balloon went down C.it was coldD.it was exciting解析:54.Two men crossed the English Channel in a balloon in _.(分数:3.00)A.1789B.1783C.1875D.1785 解析:55.The people were happy because _.(分数:3.00)A.there was a

43、lot of foodB.it was dangerousC.the balloon was in the air D.they were hot解析:七、B补全对话/B(总题数:5,分数:10.00)填空项 1:_ (正确答案:Would you like to go and watch a volleyball match with me)解析:填空项 1:_ (正确答案:Which teams are going to play)解析:填空项 1:_ (正确答案:What time will the match start)解析:填空项 1:_ (正确答案:Shall we meet a

44、t the gate of the stadium at ten to four)解析:填空项 1:_ (正确答案:Dont be late)解析:八、B书面表达/B(总题数:1,分数:25.00)61.根据下列图表以“Changes in the Ways People Spent Their Holiday”为题,写一篇 100 字左右的短文。YearWays1999 2003Travelling abroad 15% 25%Going to seaside 40% 35%Camping 10% 30%Staying at home 35% 10%Total 100% 100%(分数:25

45、00)_正确答案:()解析:BChanges in the Ways People Spent Their Holiday/B The ways people spent their holidays have changed greatly in the past five years. In 1999,35% of people spent their holidays at home. The number dropped greatly to 10% in 2003. It seems that people have more time and more money to enjo

46、y the outside world than before. The table shows that the number of people spending their holiday travelling abroad has also in creased. Compared with 15% in the year 1999 ,the rate in 2003 raised to 25%. Because people now have much more money than before, they can afford to travel abroad, and the

47、rate may continue to rise in the near future. From the table we also know that the number of people going to the seaside remained nearly the same ,while the number of people who go camping has risen from 10% in 1999 to 30% in 2003. The reason may be that people become tired of the city life. They want to be close to the nature.

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1