ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:29 ,大小:117.50KB ,
资源ID:1368982      下载积分:5000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1368982.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(【学历类职业资格】专升本英语-546及答案解析.doc)为本站会员(roleaisle130)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

【学历类职业资格】专升本英语-546及答案解析.doc

1、专升本英语-546 及答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、Part I Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)二、Passage 1(总题数:5,分数:10.00)1.The toys most boys play with are different from those that girls play with because _.(分数:2.00)A.their social roles are rigidly determinedB.most boys would like to follow their fathers professionsC.

2、boys like to play with their fathers while girls with their mothersD.they like challenging activities2.The authors view on the historical development of toys is _.(分数:2.00)A.the craftsmanship in toy - making has remained essentially unchangedB.toys have remained basically the same all through the ce

3、nturiesC.the toy industry has witnessed great leaps in technology in recent yearsD.toys are playing an increasingly important role in shaping a childs character3.Regarded as a kind of art form, toys _.(分数:2.00)A.reflect the pace of social progressB.also appeal greatly to adultsC.are not characterize

4、d by technological progressD.follow a direct line of ascent4.The author uses the example of a rattle to show that _.(分数:2.00)A.in toy - making there is a continuity in the use of materialsB.it often takes a long time to introduce new technology into toy -makingC.even the simplest toys can reflect th

5、e progress of technologyD.even a simple toy can mirror the artistic tastes of the time5.One aspect of the universality of toys“ lies in the fact that _.(分数:2.00)A.the basic characteristics of toys are the same the world overB.the improvement of craftsmanship in making toys depends on the efforts of

6、universitiesC.the exploration of the universe has led to the creation of new kinds of toysD.technological advances have greatly improved the durability of toys三、Passage 2(总题数:5,分数:10.00)6.It seems that the author of the passage _ what Dr. Cotes says in the book “The Privileged Ones“.(分数:2.00)A.knows

7、 little aboutB.is doubtful aboutC.is opposed toD.agrees with7.Which of the following statements is TRUE according to the passage?(分数:2.00)A.Rich children have earned what they have.B.Rich children usually lead a life of happiness.C.Rich children tend to feel isolated.D.Rich children are hardly given

8、 too many material things.8.In his book “The Privileged Ones“, Dr. Cotes implies that _.(分数:2.00)A.there are fewer problem in the rich family than the poor familyB.rich children live a life of separation from the worldC.rich children usually enjoy more love than poor childrenD.the quality of rich ch

9、ildrens family life may not be high9.According to the author of the passage, _.(分数:2.00)A.life is really a long journey of joy for rich childrenB.the rich children feel greatly satisfied with the property they inherit from their parents.C.it is most important for wealthy parents to make sure that th

10、eir families are rich in love as well as in moneyD.today all the wealthy parents are sure of the problems their money can bring10.In the doctors view, _.(分数:2.00)A.there are both advantages and disadvantages to being richB.rich children usually have little confidence in themselvesC.traveling a lot w

11、ill be beneficial to childrenD.rich kids are often short of money because of their life of luxury四、Passage 3(总题数:5,分数:10.00)11.According to the fourth paragraph, we know an Indians “tribal name“ refers to his _.(分数:2.00)A.first nameB.second nameC.nicknameD.life name12._ gave the second name of an In

12、dian.(分数:2.00)A.The chiefB.The tribeC.His childhood friendsD.His parents13.The sentence in the sixth paragraph “no one could pass on his name“ may mean that _.(分数:2.00)A.no one could change his name by himselfB.no one could give his name to a sonC.no one could give his name awayD.no one could give u

13、p his name14.According to passage, Indian names were important because they _.(分数:2.00)A.described the character of a manB.described the appearance of a manC.were never used by other peopleD.told us his profession15.An Indian could get better names if he _.(分数:2.00)A.did well in later battlesB.got o

14、ld enoughC.became a cowardD.became a liar五、Part Vocabulary an(总题数:30,分数:30.00)16.John was made _ day and night.(分数:1.00)A.workB.to workC.workingD.to be worked17.She considered that Mr. Smith had taken _ of his position.(分数:1.00)A.profitB.benefitC.interestedD.advantage18.The little girl needs _ after

15、 her shock.(分数:1.00)A.being comfortedB.be comfortedC.comfortingD.comforted19.The only thing _ really matters to the children is how soon they can return to their uncles farm.(分数:1.00)A.whatB.whichC.wasD.that20.The mans dirty shirt _ an unpleasant smell.(分数:1.00)A.gave upB.gave overC.gave offD.gave a

16、way21.He had the “right“ accent, _ middle - class parents in court, reliable witnesses, and he could obviously afford a very good solicitor.(分数:1.00)A.respectableB.respectfulC.respectiveD.respecting22.The Minister of Justice has _ an immense amount of correspondence before breakfast.(分数:1.00)A.got o

17、verB.got behindC.got roundD.got through23.The witness claimed _ a man in the party, but he was not sure whether this was the man.(分数:1.00)A.to seeB.to have seenC.that he sawD.that he has seen24.The managing director took the _ for the accident, although it was not really his fault.(分数:1.00)A.guiltB.

18、blameC.accusationD.charge25._ what to do, he went to the old man for help.(分数:1.00)A.Not knowingB.Not knowC.Not to knowD.Not known26._ it will do us harm or good remains to be seen.(分数:1.00)A.WhetherB.IfC.AsD.All27.Now _ the words and phrases exactly as you hear them.(分数:1.00)A.saidB.talkC.speakD.re

19、peat28.By the end of next year, we will _.(分数:1.00)A.accomplish the taskB.have accomplished the taskC.be accomplishingD.have the task accomplished29.Not until _ his shoes did he enter one of the low - ceilinged rooms of the Japanese house.(分数:1.00)A.did he removeB.he had removedC.had he removedD.he

20、removed30.So rapidly _ increased that the governments housing programme needs revision.(分数:1.00)A.has the populationB.the population asC.the population hadD.have the population31.I met Mary again, _ I had already spoken.(分数:1.00)A.whomB.to whomC.whoD.to who32.Americans use their cars for nearly 90 p

21、er cent of all personal _.(分数:1.00)A.tripsB.travelsC.voyageD.journey33.What can we do for them _ all the help they have given us?(分数:1.00)A.in regard toB.in return forC.in honour ofD.in reply to34.Im very sorry for what had happened; the serious consequences ought to _ out to those concerned at the

22、very beginning.(分数:1.00)A.have pointedB.pointC.be pointedD.have been pointed35.In their letter to the students representative assembly, the freshmen insisted on in the Student Union.(分数:1.00)A.representedB.being representedC.having representedD.have been represented36.My departure will depend _ I ge

23、t leave or not.(分数:1.00)A.on thatB.in whetherC.upon whetherD.on if37.I wish I _ yesterday, instead of staying at home.(分数:1.00)A.cameB.comeC.should comeD.had come38.Mr. Peter wanted Steve to take half the money, but Steve did not _ it.(分数:1.00)A.obtainB.achieveC.acceptD.receive39.If the weather is _

24、 suitable, we will play the football match on Tuesday.(分数:1.00)A.by means ofB.by any meansC.by no meansD.by all means40._ the English examination I would have gone to the concert last Saturday.(分数:1.00)A.But forB.As forC.In spite ofD.Because of41.Marys professor had her _ paper many times before all

25、owing her to present it to the committee.(分数:1.00)A.rewrittenB.to rewriteC.rewriteD.rewriting42.“Didnt the council turn down Franks proposal?” “Yes. Now he regrets _ it.”(分数:1.00)A.to submitB.to have submittedC.having submittedD.submitted43.“Will he be able to win the championship?“(分数:1.00)A.I dont

26、 fear soB.I dont guess soC.I dont hope soD.I dont think so44._ is she in London than she rings up her old friend Mary.(分数:1.00)A.ScarcelyB.RarelyC.No soonerD.Hardly45.Tom is _ many other people who work here.(分数:1.00)A.junior toB.junior thanC.more junior toD.more junior than六、Part Identificatio(总题数:

27、10,分数:10.00)46.(Looker - ons) can get (a) better view (of) the game than the (participants).(分数:1.00)A.Looker onsB.aC.ofD.participants47.Cathy (had) better (to change) her study habits if she (hopes to) be admitted (to a good university).(分数:1.00)A.hadB.to changeC.hopes toD.to a good university48.I

28、wish I (have) (someone) to (talk over) this problem (with).(分数:1.00)A.haveB.someoneC.talk overD.with49.The (athlete), together (with) (his coach) and several relatives, (are) traveling to the Olympic Games.(分数:1.00)A.athleteB.withC.his coachD.are50.The poor man, (having been) brutally (beated by) th

29、e police, (cried) out (in) pains.(分数:1.00)A.having beenB.beated byC.criedD.in51.A bone marrow test, (what) (involves) extracting fluid from the marrow, (maybe) necessary (for diagnosing) leukemi(分数:1.00)A.A. whatB. involvesC. maybeD. for diagnosing52.The harder he (tried), the (worst) he (danced) be

30、fore the (large) audience.(分数:1.00)A.triedB.worstC.dancedD.large53.I do not know where (could he have) (gone) (so early) (in the) morning.(分数:1.00)A.could he haveB.goneC.so earlyD.in the54.(Writing) in a terse, lucid style, the book (describes) the (authors) childhood experiences in Louisiana (just

31、before) the outbreak of the Civil War.(分数:1.00)A.WritingB.describesC.authorsD.just before55.It was (him) who did all the work (on) the invention, but somebody (else) got (all the credit).(分数:1.00)A.himB.onC.elseD.all the credit七、Part Cloze(总题数:0,分数:0.00)八、Its interesting how(总题数:20,分数:10.00)56.(分数:0

32、50)A.mustB.shouldC.wouldD.might57.(分数:0.50)A.overB.forC.onD.through58.(分数:0.50)A.exhibitedB.indicatedC.showedD.displayed59.(分数:0.50)A.bothB.allC.eitherD.neither60.(分数:0.50)A.withB.atC.fromD.out61.(分数:0.50)A.publishedB.noticedC.writtenD.recorded62.(分数:0.50)A.alwaysB.repeatedlyC.sometimesD.seldom63.(

33、分数:0.50)A.takenB.shotC.exposedD.preserved64.(分数:0.50)A.bookB.trunkC.treeD.branch65.(分数:0.50)A.takenB.payC.spentD.cost66.(分数:0.50)A.distantB.deepC.longD.far67.(分数:0.50)A.laterB.latterC.nextD.late68.(分数:0.50)A.firmlyB.strictlyC.actuallyD.absolutely69.(分数:0.50)A.engagedB.interestedC.broughtD.absorbed70

34、分数:0.50)A.remindB.memorizeC.reciteD.recall71.(分数:0.50)A.determineB.happenC.tryD.prefer72.(分数:0.50)A.fadedB.faintC.paleD.declined73.(分数:0.50)A.commandsB.objectivesC.tendenciesD.claims74.(分数:0.50)A.turnB.exploreC.traceD.trade75.(分数:0.50)A.NormallyB.AccordinglyC.RegularlyD.Entirely九、Part Translation(

35、总题数:0,分数:0.00)十、Section A(总题数:5,分数:10.00)76.In the ancient world, as is today, most boys played with some kinds of toys and most girls with another. In societies where social roles are rigidly determined, boys pattern their play after the activities of their fathers and girls after the tasks of thei

36、r mothers.(分数:2.00)_77.What is remarkable about the history of toys is not so much how they changed over the centuries but how much they have remained the same.(分数:2.00)_78.But most important is the quality of family life. Money cant buy love.(分数:2.00)_79.But privileged children do have a better sen

37、se of their positions in the world.(分数:2.00)_80.Todays wealthy parents perhaps realize their riches can be more of a heavy load than a happiness to their children.(分数:2.00)_十一、Section B(总题数:5,分数:10.00)81.据报道,那条铁路曾因洪水而停止修建。(分数:2.00)_82.只要我们继续努力,就能提前完成任务。(分数:2.00)_83.我记得几年前曾见过他。(分数:2.00)_84.他几乎和他父亲一般高

38、分数:2.00)_85.质量和价格都没有变。(分数:2.00)_专升本英语-546 答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、Part I Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)二、Passage 1(总题数:5,分数:10.00)1.The toys most boys play with are different from those that girls play with because _.(分数:2.00)A.their social roles are rigidly determined B.most boys would like to

39、follow their fathers professionsC.boys like to play with their fathers while girls with their mothersD.they like challenging activities解析:可以从第 2 段的第 2 句和第 3 句得出。B 项说“大多数的男孩要继承父业”,C、 D 项内容在文章中根本就没有提及。2.The authors view on the historical development of toys is _.(分数:2.00)A.the craftsmanship in toy - m

40、aking has remained essentially unchangedB.toys have remained basically the same all through the centuries C.the toy industry has witnessed great leaps in technology in recent yearsD.toys are playing an increasingly important role in shaping a childs character解析:本题问的是作者对玩具发展史的观点。这是一个综合性的问题。这篇文章主要是从时间

41、和空间两个方面叙述玩具的普遍性。上题讨论的是玩具“普及世界各地”,从空间角度看它的普遍性。而本题是从时间角度讨论玩具的普遍性。见文章的第 3 段第 1 句。3.Regarded as a kind of art form, toys _.(分数:2.00)A.reflect the pace of social progressB.also appeal greatly to adultsC.are not characterized by technological progress D.follow a direct line of ascent解析:本题是个局部性的问题。文章的第 4 段

42、的第 1 句说,玩具作为一种艺术形式,“不会发生像成人用的发明创造所体现出的那种技术飞跃”。这就点明了本题的答案是 C 项。4.The author uses the example of a rattle to show that _.(分数:2.00)A.in toy - making there is a continuity in the use of materialsB.it often takes a long time to introduce new technology into toy -makingC.even the simplest toys can reflect

43、 the progress of technologyD.even a simple toy can mirror the artistic tastes of the time 解析:本题要求考生推断作者用意。作者在文章此段的最后一句指出,像拨浪鼓这种玩具也是“时代艺术风格的产物”。所以 D,项是答案。5.One aspect of the universality of toys“ lies in the fact that _.(分数:2.00)A.the basic characteristics of toys are the same the world over B.the im

44、provement of craftsmanship in making toys depends on the efforts of universitiesC.the exploration of the universe has led to the creation of new kinds of toysD.technological advances have greatly improved the durability of toys解析:A 项说,“全世界各地的玩具基本特征是相同的”,是本题的答案,文章的第 3 段第 2 句说:It is the universality o

45、f toys with regard to their development in all parts of the world就是这个意思。三、Passage 2(总题数:5,分数:10.00)6.It seems that the author of the passage _ what Dr. Cotes says in the book “The Privileged Ones“.(分数:2.00)A.knows little aboutB.is doubtful aboutC.is opposed toD.agrees with 解析:这是问作者态度的题。根据整篇文章的语气可知,作

46、者是同意 DrColes 的观点的。7.Which of the following statements is TRUE according to the passage?(分数:2.00)A.Rich children have earned what they have.B.Rich children usually lead a life of happiness.C.Rich children tend to feel isolated. D.Rich children are hardly given too many material things.解析:第四段中句子“So money will never be one o

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1