ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:21 ,大小:93.50KB ,
资源ID:1369026      下载积分:5000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1369026.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(【学历类职业资格】专升本英语-587及答案解析.doc)为本站会员(syndromehi216)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

【学历类职业资格】专升本英语-587及答案解析.doc

1、专升本英语-587 及答案解析(总分:150.00,做题时间:90 分钟)一、 Phonetics(总题数:1,分数:5.00)A.chinB.biteC.aliveD.sideA.gaateB.hateC.jadeD.staffA.cheapB.sweatC.treatD.leapA.childB.chefC.churchD.chickenA.choreB.chocolateC.schoolD.arch二、 Vocabulary and Str(总题数:15,分数:15.00)1.Mary _ a dress when she cut her finger.(分数:1.00)A.madeB.

2、is makingC.was makingD.makes2.The volleyball match will be put off if it _.(分数:1.00)A.will rainB.rainsC.rainedD.is raining3.A new school was _ in the village last year.(分数:1.00)A.held upB.set upC.sent upD.brought up4.I learned to _ a bicycle as a small boy.(分数:1.00)A.driveB.runC.operateD.ride5.Will

3、you _ me a favor, please?(分数:1.00)A.doB.makeC.giveD.bring6.Does _ matter if he cant finish the job on time?(分数:1.00)A.thisB.thatC.heD.it7.These oranges taste _.(分数:1.00)A.goodB.wellC.to be goodD.to be well8.It was so cold that they kept the fire _ all night.(分数:1.00)A.to burnB.burnC.burningD.burned9

4、I invited Tom and Ann to dinner, but _ of them came.(分数:1.00)A.neitherB.bothC.eitherD.none10.China is larger than _ country in Asi(分数:1.00)A.A. anyB. any otherC. otherD. another11._ food youve cooked!(分数:1.00)A.How a niceB.What a niceC.How niceD.What nice12.Shes upstairs _ letters.(分数:1.00)A.writes

5、B.is writingC.writeD.writing13.After watching _ TV, she played _ violin for an hour.(分数:1.00)A./. /B.the. theC.the. /D./. the14.The library needs _ , but itll have to wait until Sunday.(分数:1.00)A.cleaningB.be cleanedC.cleanD.being cleaned15.The experiment was _ easier than we had expected.(分数:1.00)A

6、moreB.much moreC.muchD.more much三、 Cloze(总题数:0,分数:0.00)四、An elderly woman die(总题数:10,分数:20.00)16.(分数:2.00)A.outB.upC.overD.on17.(分数:2.00)A.correctlyB.clearlyC.fluentlyD.actually18.(分数:2.00)A.hurtB.involvedC.includedD.avoided19.(分数:2.00)A.petrolB.adviceC.glassD.glasses20.(分数:2.00)A.hadB.stillC.hardl

7、yD.ever21.(分数:2.00)A.attemptB.answerC.warningD.sign22.(分数:2.00)A.driveB.travelC.moveD.entertain23.(分数:2.00)A.womenB.adultsC.driversD.vehicle24.(分数:2.00)A.naturalB.reasonableC.unfairD.unexpected25.(分数:2.00)A.wordsB.questionsC.conditionsD.cases五、 Reading Comprehens(总题数:0,分数:0.00)六、Passage One(总题数:5,分数

8、15.00)26.The four people in the car were going to do _.(分数:3.00)A.something not very importantB.something very importantC.nothing at allD.anything they liked27.The accident was caused by _.(分数:3.00)A.the driver of the first carB.the driver of the second carC.the driver of the third carD.both B and

9、C28.The old road _.(分数:3.00)A.was very busy though there was a new motorwayB.was never very busyC.was always very busy and dangerousD.was very busy and dangerous before the construction of the new motorway29.The driver who caused the accident _.(分数:3.00)A.drove very, very fastB.killed another driver

10、C.killed himselfD.both A and C30.On the day of the accident, part of the old road _.(分数:3.00)A.was damagedB.was broadened to make traffic easierC.was under repairD.was closed to cars七、Passage Two(总题数:5,分数:15.00)31.The little house was “full of so many. memories“ (Par(分数:3.00)A.3 ) means _.A. that th

11、e house remembers many, many thingsB. that an important part of Mrs. Robsons life was spent thereC. that it was full of furnitureD. that it was not empty32.Mrs. Robson had lived in the house _.(分数:3.00)A.since she had sold her flatB.for less than a decadeC.since she had been bornD.for more than ten

12、years33.The cause of the death of the goldfish was most probably _.(分数:3.00)A.lack of careB.old ageC.the small fish tankD.lack of water34.Mrs. Robson _.(分数:3.00)A.was a very proud personB.was helplessC.did not like asking people for favorsD.wanted to live without her husband35.On her last night in t

13、he house, Mrs. Robson was feeling _.(分数:3.00)A.very depressed and dismayedB.very cheerful but completely helplessC.proud and sadD.a bit sad but not entirely unhappy八、Passage Three(总题数:5,分数:15.00)36.Which of tile following is TRUE?(分数:3.00)A.All students had traveled in commercial planes before.B.All

14、 students were nervous.C.Most students felt nervous traveling in commercial planes.D.Most students felt nervous when they were taken up in a fighter plan37.The officer allowed _.(分数:3.00)A.the students to fly the plane all the timeB.all students to fly the planeC.the students who were not frightened

15、 to fly on their ownD.some students to fly a little while38.George went to the air force training school because he wanted _.(分数:3.00)A.to fight the warB.to flyC.to he a pilotD.to be a passenger39.George asked the question because he wanted to show that he was _.(分数:3.00)A.interestingB.not nervousC.

16、differentD.eager to learn40.The first thing George did at the training school was _.(分数:3.00)A.to take an experienced pilot in a planeB.to be taken up into the air in a plane by an officerC.to fly a commercial planeD.to talk about his ideas九、Passage Four(总题数:5,分数:15.00)41.In ancient times, the pract

17、ice of making noise was meant _.(分数:3.00)A.to keep the evil spirits awayB.to have funC.to celebrate the coming of the new yearD.to keep to a custom42.Auld Lang Syne is _.(分数:3.00)A.a Scottish song which says good-bye to old friendsB.a Scottish song that welcomes the coming of the new yearC.a song su

18、ng by the Scottish people onlyD.a Scottish song remembering old friends and good times43.A New Year resolution is _.(分数:3.00)A.made to begin a new yearB.a promise to make a jokeC.a decision to improve oneself and make one a better personD.to be kept for the New Years Day only44.Is it true, according

19、 to the passage, that people all over the world celebrate New Year on January 1st?(分数:3.00)A.Yes.B.No, only the Europeans and North Americans do so.C.It isnt mentioned.D.No, only the Romans did so.45.The Jewish New Year most probably comes between _.(分数:3.00)A.July and SeptemberB.October and Decembe

20、rC.January and MarchD.April and June十、Passage Five(总题数:5,分数:15.00)46.According to the passage foreign language students should not worry too much about making mistakes because _.(分数:3.00)A.native speakers, like foreign students, also try hard to learn their languageB.communication is the primary goa

21、l of language learningC.native speakers will ignore their mistakesD.everyone makes mistakes in speaking a strange language47.The main idea that passage wants to tell us is that at the very beginning, _.(分数:3.00)A.we should not be afraid of making mistakes when speaking a foreign languageB.we must le

22、arn a foreign language well as it is very usefulC.we can learn a foreign language without making any mistakesD.English is an international language48.According to the passage, language learners can reduce the number of their mistakes by _.(分数:3.00)A.asking native speakers for explanationsB.reading g

23、ood books in the foreign languageC.comparing their speech with that of native speakersD.paying no attention to them while speaking49.According to the passage, the present tense in English is _.(分数:3.00)A.not used to express ones readiness to do something in the immediate futureB.used with some verbs

24、 but not with others to express future intentionC.basically the same in English as it is in SpanishD.not the most difficult problem for foreign students50.The authors major conclusion about mistakes in foreign language learning is that _.(分数:3.00)A.mistakes are not important in the process of learni

25、ng a languageB.learners are often very afraid of making mistakesC.making mistakes can help the learner discover the rulesD.native speakers often do not tell foreign language learners about their mistakes十一、 Daily Conversation(总题数:0,分数:0.00)十二、A. Ive never been t(总题数:5,分数:10.00)51.Bob: The boss wont

26、be here today.“ Lets have a party.Alice: _(分数:2.00)填空项 1:_52.Joe: How are you getting along in math class?Jane: _(分数:2.00)填空项 1:_53.Henry: Do you think well get to the airport on time?Nancy: _(分数:2.00)填空项 1:_54.George: You look pale. Whats the matter with you?Rose: _(分数:2.00)填空项 1:_55.Pat: Where did

27、 you get that computer?Ann: _(分数:2.00)填空项 1:_十三、 Writing(总题数:1,分数:25.00)56.你的朋友 Glad 要从另一个城市来看你。你将到机场去接他。但出于某种原因,你不能去了。写封信给他,解释原因,并告诉他如何到你家。(分数:25.00)_专升本英语-587 答案解析(总分:150.00,做题时间:90 分钟)一、 Phonetics(总题数:1,分数:5.00)A.chin B.biteC.aliveD.side解析:A.gaateB.hateC.jadeD.staff 解析:A.cheapB.sweat C.treatD.lea

28、p解析:A.childB.chef C.churchD.chicken解析:A.choreB.chocolateC.school D.arch解析:二、 Vocabulary and Str(总题数:15,分数:15.00)1.Mary _ a dress when she cut her finger.(分数:1.00)A.madeB.is makingC.was making D.makes解析:was making 是动词的过去进行时,表示在过去某一时间里,动作正在进行。2.The volleyball match will be put off if it _.(分数:1.00)A.w

29、ill rainB.rains C.rainedD.is raining解析:在条件或时间状语从句中,用一般现在时代替将来时。3.A new school was _ in the village last year.(分数:1.00)A.held upB.set up C.sent upD.brought up解析:was set up 意为“建立”,又如 put up,establish 均为“建立”之意。4.I learned to _ a bicycle as a small boy.(分数:1.00)A.driveB.runC.operateD.ride 解析:to,ride a b

30、icycle“骑自行车”。5.Will you _ me a favor, please?(分数:1.00)A.do B.makeC.giveD.bring解析:do somebody a favor“帮助某人”。6.Does _ matter if he cant finish the job on time?(分数:1.00)A.thisB.thatC.heD.it 解析:本句为习惯用法。It 是形式主语,代替 if he.。7.These oranges taste _.(分数:1.00)A.good B.wellC.to be goodD.to be well解析:在感官动词 tast

31、e(smell,feel,look,sound)等词后,接形容词做表语。8.It was so cold that they kept the fire _ all night.(分数:1.00)A.to burnB.burnC.burning D.burned解析:keep+动词 ing 为一习惯句型,“使保持某一状态”。9.I invited Tom and Ann to dinner, but _ of them came.(分数:1.00)A.neither B.bothC.eitherD.none解析:由 but 一词得知后面半句应为否定形式,neither 一词表示全部否定,即两者

32、都不。10.China is larger than _ country in Asi(分数:1.00)A.A. anyB. any otherC. otherD. another解析:本句的比较级,应该用 any other 来排除 China 一词本身,表示比较范围。11._ food youve cooked!(分数:1.00)A.How a niceB.What a niceC.How niceD.What nice 解析:food 是不可数名词,前面不能用不定冠词。本句为感叹句,what nice 用以修饰 food。12.Shes upstairs _ letters.(分数:1.

33、00)A.writesB.is writingC.writeD.writing 解析:writing a letter 为现在介词短语,在本句中作为伴随状语。13.After watching _ TV, she played _ violin for an hour.(分数:1.00)A./. /B.the. theC.the. /D./. the 解析:习惯用法。TV 前通常不用定冠词。而在乐器前应加上定冠词。14.The library needs _ , but itll have to wait until Sunday.(分数:1.00)A.cleaning B.be cleane

34、dC.cleanD.being cleaned解析:在 need(want,require)等词后,用动名词的主动态表示被动意义,也可以接动词不定式的被动态。本句也可用 needs to be cleaned。15.The experiment was _ easier than we had expected.(分数:1.00)A.moreB.much moreC.much D.more much解析:much(even,still 等词)用于修饰比较级,表示程度。三、 Cloze(总题数:0,分数:0.00)四、An elderly woman die(总题数:10,分数:20.00)16

35、分数:2.00)A.outB.up C.overD.on解析:此题测试句意理解。17.(分数:2.00)A.correctly B.clearlyC.fluentlyD.actually解析:此题测试句意理解。18.(分数:2.00)A.hurtB.involved C.includedD.avoided解析:此题测试词组记忆。be involved 意为“被扯进、被卷入”。19.(分数:2.00)A.petrolB.adviceC.glassD.glasses 解析:此题测试句意理解。注意“眼镜”一词为 glasses。20.(分数:2.00)A.hadB.still C.hardlyD

36、ever解析:此题测试句意理解。读懂前半句可知,此处需要填“仍然”一词。21.(分数:2.00)A.attempt B.answerC.warningD.sign解析:此题测试词组记忆。to make no attempt 意为“不想、无意”。22.(分数:2.00)A.drive B.travelC.moveD.entertain解析:此题测试句意理解和词组记忆。fitness to drive 意思为“适合驾驶”,the question ofcome up 意思为“提出一个问题来”。23.(分数:2.00)A.womenB.adultsC.drivers D.vehicle解析:此题测

37、试句意理解。本文主要讲的是司机违章所导致的事故,因此政府应对司机严加管理。to introduce stricter controls over drivers 意为“对司机实行严格管理”。24.(分数:2.00)A.naturalB.reasonableC.unfair D.unexpected解析:此题测试词汇记忆。unfair 意为“不公平的”。25.(分数:2.00)A.wordsB.questionsC.conditionsD.cases 解析:此题测试句意理解。上文讲的均为交通事故案例。此处 cases 意为“案例”。With these cases in mind 意思为“(正是

38、由于)注意到、考虑到了这些案例”。五、 Reading Comprehens(总题数:0,分数:0.00)六、Passage One(总题数:5,分数:15.00)26.The four people in the car were going to do _.(分数:3.00)A.something not very important B.something very importantC.nothing at allD.anything they liked解析:此考题为细节题。根据文章最后一段第 3 句 I read later that they were going shop pi

39、ngjust shopping,nothing more important than that,我们可以断定 A 为正确答案。27.The accident was caused by _.(分数:3.00)A.the driver of the first carB.the driver of the second carC.the driver of the third car D.both B and C解析:此考题为细节题。在第 3 段中作者写道:.the third one moving at a very high speedthe third car came flying p

40、ast the second one,由此我们可以知道第 3 辆车的司机高速驾驶,是引起事故的主要原因,因此应选 C。28.The old road _.(分数:3.00)A.was very busy though there was a new motorwayB.was never very busyC.was always very busy and dangerousD.was very busy and dangerous before the construction of the new motorway 解析:根据文章第 1 段第 4 句 It was an old road

41、 that used to be very busyand dangerousbefore the motorway was built,我们可以断定 D 正确。29.The driver who caused the accident _.(分数:3.00)A.drove very, very fast B.killed another driverC.killed himselfD.both A and C解析:此考题为细节题。我们知道事故的起因是第 3 个司机的高速驾驶。文章最后一段提及该司机伤势严重,而另两辆车的司机的情况在文中未被提及,故 B,C 和 D 不是正确答案,A 为唯一正确

42、选择。30.On the day of the accident, part of the old road _.(分数:3.00)A.was damagedB.was broadened to make traffic easierC.was under repair D.was closed to cars解析:此考题为细节题。根据第 2 段第 1 句中 Anyway,the men were repairing part of the road,我们完全可以认定 C 正确。七、Passage Two(总题数:5,分数:15.00)31.The little house was “full

43、 of so many. memories“ (Par(分数:3.00)A.3 ) means _.A. that the house remembers many, many thingsB. that an important part of Mrs. Robsons life was spent thereC. that it was full of furnitureD. that it was not empty解析:此考题为词汇题。full of memories 出现在文章第 2 段 Naturally she was sad at the thought of leaving

44、the house,as it was full of so many memories。作者把房子的 full of memories 看作Mrs Robson 伤感的原因,对比 4 个选项:A,房子记忆很多事情;BMrsRobson 一生中重要的一段时间在此度过;C房中有很多家具;D房子未空,我们不难发现 B 正确。32.Mrs. Robson had lived in the house _.(分数:3.00)A.since she had sold her flatB.for less than a decadeC.since she had been bornD.for more t

45、han ten years 解析:此考题为细节题。文章的第 1 段最后两句告诉我们:Since her husband had died ten Years beforeShe had continued to live in their little house,alone,由于她丈夫在 10 年前去世,我们可以断定老妇人在此居住已 10 年有余,故选 D。33.The cause of the death of the goldfish was most probably _.(分数:3.00)A.lack of care B.old ageC.the small fish tankD.l

46、ack of water解析:此考题为推理题。从 MrsRobson 在车开出后仍叮嘱女儿 Kate,you wont forget to collect the goldfish,will you?从这一事实以及她对女儿说话的口气中,我们知道她对女儿不放心,在潜意识中认为女儿对金鱼会疏于照顾。事实上金鱼死于原来的鱼缸中,缸中并不缺水,鱼龄在文章中也未提及。综合以上事实,我们可以肯定 A 正确。34.Mrs. Robson _.(分数:3.00)A.was a very proud personB.was helplessC.did not like asking people for fav

47、ors D.wanted to live without her husband解析:此考题为细节题。根据文章第 1 段的but MrsRobson hated to admit(承认) that she needed helpSince her husband had died ten years before,she had prided herself on her independence(独立生活)She had continued to live in their little house,alone,我们可以认定C 为正确答案。35.On her last night in the house, Mrs. Robson was feeling _.(分数:3.00)A.very depressed and dismayedB.very cheerful but completely helplessC.proud and sadD.a bit sad but not entirely unhappy 解析:此考题为细节题。文章第 2 段告诉我们:(MrsRobson)was sad at the thought of leaving the house, as“was full of so many memori

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1