ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:28 ,大小:111KB ,
资源ID:1369097      下载积分:5000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1369097.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(【学历类职业资格】专升本英语-648及答案解析.doc)为本站会员(eventdump275)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

【学历类职业资格】专升本英语-648及答案解析.doc

1、专升本英语-648 及答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)二、Passage 1(总题数:5,分数:10.00)1.The study was made by _(分数:2.00)A.Edinburgh UniversityB.the World Health OrganizationC.Oxford UniversityD.Edinburgh University and the World Health Organization2.The number of boy smokers is _ that o

2、f girl smokers.(分数:2.00)A.larger thanB.as large asC.smaller thanD.as small as3.According to the article, more and more _ in Europe were giving up smoking.(分数:2.00)A.adultsB.boysC.girlsD.old men4.The country where the number of young women smokers increases fastest is _(分数:2.00)A.NorwayB.AustriaC.Hun

3、garyD.Sweden5.The main idea of the passage is _.(分数:2.00)A.to introduce something about girl smokers in EuropeB.to report something interesting happened in EnglandC.to describe the present condition of European smokersD.to ware young people around the world against smoking三、Passage 2(总题数:5,分数:10.00)

4、6.“this“ in paragraph 4 probably refers to _(分数:2.00)A.The tusks of male elephants are usually large and heavy.B.Tusks in good condition are in great demand, and may sell for as high as two thousand dollars or more.C.Elephants are perhaps the only animals that are hunted for their teeth.D.An elephan

5、t uses its long, pointed tusks as tools for digging in the ground for food.7.How do some countries protect elephants from being hunted?(分数:2.00)A.By persuading ivory hunters.B.By trying to take more care of elephants.C.By establishing elephant preserves.D.By fighting with ivory hunters.8.Female elep

6、hants in India and southern Asia have _(分数:2.00)A.large and heavy tusksB.small and short tusks or not any teeth at allC.small and short tusksD.long and light tusks9.How much may a tusk in good condition sell for?(分数:2.00)A.Exactly $2000B.Almost $2000C.Nearly $2000D.$2000 or more10.What does the writ

7、er imply according to the passage?(分数:2.00)A.Male elephants are hunted more than female elephantsB.Both male elephants and female elephants are equally huntedC.Each elephant has a long lifeD.There are not any ivory hunters in the world now.四、Passage 3(总题数:5,分数:10.00)11.The term “mental food“ (last s

8、entence) refers to _(分数:2.00)A.booksB.grasslandC.brainsD.subjects12.A cultured man is similar to a camel because _(分数:2.00)A.neither of them is interested in knowledgeB.the man reads books as much as a camel eats grassC.neither of them can be considered wiseD.both of them have the, ability to select

9、13.The writer thinks that it is _ to try to master every subject(分数:2.00)A.necessaryB.possibleC.not goodD.not interesting14.The writer thinks that one must _(分数:2.00)A.read as many books as he canB.try to read books on all the different subjectsC.only read books on subjects that interest himD.read a

10、nd absorb a lot15.In the second paragraph the writer mainly discusses _(分数:2.00)A.how to compare furniture with booksB.how to select reading materialsC.how to avoid missing anything interesting in the libraryD.why books must be absorbed五、Part Vocabulary an(总题数:30,分数:30.00)16.When Jane fell off the b

11、ike, the other children _(分数:1.00)A.were not able to help laughterB.could not help but laughingC.could not help laughingD.could not help to laugh17.What she does is often contrary _ what she says.(分数:1.00)A.uponB.inC.toD.for18.Whether she will go or not is _(分数:1.00)A.uncertainB.unsureC.unableD.unex

12、pected19.We can surely _ all difficulties that may come up.(分数:1.00)A.get onB.come overC.get overD.come across20._ about the robbery, the policemen rushed out in their cars to catch the robbers.(分数:1.00)A.Having been informedB.Having informedC.InformingD.Be informed21.lts time we _ away with our sha

13、bby shelf.(分数:1.00)A.didB.doC.have doneD.shall do22.She is so _ that she doesnt even know where Beijing is.(分数:1.00)A.foolishB.competentC.innocentD.ignorant23.The islands chief _ was its beauty.(分数:1.00)A.featureB.characterC.natureD.temper24.The clothes a person wears may express his _ or social pos

14、ition.(分数:1.00)A.curiosityB.statusC.determinationD.significance25.All things _, her paper is of great value.(分数:1.00)A.considerB.having consideredC.consideredD.considering26.Professor Knight, _ list of achievements includes two Nobel Prizes, will address the meeting tonight.(分数:1.00)A.whoB.thatC.who

15、seD.whom27.Grace _ tears when she heard the sad news.(分数:1.00)A.broke inB.broke intoC.broke offD.broke through28.I think the _ are more important to us than the dead.(分数:1.00)A.livelyB.aliveC.livingD.lives29.Ann prefers hiking _ the cinem(分数:1.00)A.A. to going toB. than going toC. than to go toD. to

16、 go to30.Some women _ a good salary in a job instead of staying home, but they decided not to work for the sake of the family.(分数:1.00)A.must makeB.should have madeC.would makeD.could have made31.My teacher _ me to speak English.(分数:1.00)A.courageB.discouragedC.encouragedD.encouragement32.The man de

17、nied _ any thing at the supermarket when he was questioned by the police.(分数:1.00)A.to have stolenB.to stealC.having stolenD.having been stealing33.The farmer used wood to build a house _ to store grain.(分数:1.00)A.withB.in whichC.whichD.where34.By the year 2010, scientist probably _ a cure for cance

18、r.(分数:1.00)A.will be discoveringB.are discoveringC.will have discoveredD.have discovered35.Johans score on the test is the highest in the group; he _ last night.(分数:1.00)A.should have studiedB.must have studiedC.has studiedD.should study36.I had my teeth _ out yesterday because I suffered a lot.(分数:

19、1.00)A.pullingB.pulledC.to pullD.pull37.They are _ from each other by commas.(分数:1.00)A.separatedB.dividedC.distributedD.shared38.“Do you think _ I should attend the lecture?“ she asked me.(分数:1.00)A.thatB.whetherC.ifD.when39.Not only _tolerant of other peoples opinions, but he is also patient.(分数:1

20、00)A.he isB.is heC.he will beD.will he be40.I am sure he is fully _ of the danger.(分数:1.00)A.certainB.awareC.confidentD.curious41.She was glad that the wicked man had decided _(分数:1.00)A.not killing herB.his not killing herC.not to kill herD.to not kill her42.Never before that night _ the extent of

21、 my own power.(分数:1.00)A.had I feltB.I had feltC.did I feelD.I did felt43.She sent her son to England so that he could learn English from _ speakers.(分数:1.00)A.nativeB.localC.homeD.national44.Every means _ but without much result.(分数:1.00)A.have been triedB.has been triedC.have triedD.has tried45.Hi

22、s salary as a bus driver is much higher _(分数:1.00)A.in comparison the salary of a teacherB.than a teacherC.than that of a teacherD.to compare as a teacher六、Part Identificatio(总题数:10,分数:10.00)46.I think (that) the day (will) finally come (that) air pollution can be put (C) control.(分数:1.00)A.thatB.wi

23、llC.thatD.under47.(In) our school library, we (have) (all kinds of) English papers, English Weekly (including).(分数:1.00)A.InB.haveC.all kinds ofD.including48.The building, (which) roof can (be seen) here, is (the) biggest supermarket (in) town.(分数:1.00)A.whichB.be seenC.theD.in49.All things (had) be

24、en canceled (because) of the snowstorm, many passengers could do (nothing) but (take) the train.(分数:1.00)A.hadB.becauseC.nothingD.take50.He (wrote) the story, (typing) it (into) the computer and (handed) it to the chief editor.(分数:1.00)A.wroteB.typingC.intoD.handed51.I must get down (to) (write) the

25、 composition. (There) is only 20 minutes (left)(分数:1.00)A.toB.writeC.ThereD.left52.Ive (got) five brothers; each of (them) is quite different (from) (the others)(分数:1.00)A.gotB.themC.fromD.the others53.Only (when) the war was over in 1918 (he was) able to (get) happily back (to) work.(分数:1.00)A.when

26、B.he wasC.getD.to54.(If) the had (applied) (by) August 15, the university (would accept) him this semester.(分数:1.00)A.IfB.appliedC.byD.would accept55.The journalists (had to) stop (working) on the news (that) the president had suddenly (as soon as) they heard it.(分数:1.00)A.had toB.workingC.thatD.as

27、soon as七、Part Cloze(总题数:0,分数:0.00)56.(分数:0.50)A.allowedB.encouragedC.forbiddenD.permitted57.(分数:0.50)A.shouldB.would ratherC.needntD.had better to58.(分数:0.50)A.changeB.warningC.cigarettesD.bill59.(分数:0.50)A.InsteadB.ThereforeC.OtherwiseD.However60.(分数:0.50)A.leftB.tookC.returnedD.bought61.(分数:0.50)A

28、largeB.exactC.enoughD.small62.(分数:0.50)A.oldB.wellC.sickD.young63.(分数:0.50)A.awayB.roundC.overD.aside64.(分数:0.50)A.had never seenB.had always askedC.would not meetD.had often thought of65.(分数:0.50)A.funB.interestedC.funnyD.difficult66.(分数:0.50)A.quarrelB.shoutingC.silenceD.laughing67.(分数:0.50)A.afr

29、aidB.fondC.carefulD.sure68.(分数:0.50)A.worried aboutB.anxious aboutC.angry atD.surprised by69.(分数:0.50)A.speakB.sayC.askD.buy70.(分数:0.50)A.rememberedB.wantedC.forgotD.feared71.(分数:0.50)A.allB.andC.butD.to72.(分数:0.50)A.alwaysB.neverC.seldomD.anxiously73.(分数:0.50)A.toB.forC.withD.about74.(分数:0.50)A.so

30、as to be seenB.so as not to be recognizedC.so as to be not caughtD.so as not to be seen75.(分数:0.50)A.throughB.intoC.byD.in九、Part Translation(总题数:0,分数:0.00)十、Section A(总题数:5,分数:10.00)76.Within a few short years, girl in Europe have become heavier smokers than boys, for reasons experts still fail to u

31、nderstand (passage 1)(分数:2.00)_77.An elephant uses its long,pointed tusks as tools for digging in the ground for foodHe also uses them as weapons in combat(passage2)(分数:2.00)_78.Tusks in good condition are in great demand,and may sell for as high as two thousand dollars or more(passage2)(分数:2.00)_79

32、When students first go to a library,they may be at a loss as to what to read of all the different subjects(passage3)(分数:2.00)_80.If you try to master every Subject you may become very wise,but you Will be very lonely and you will probably lose all your friends(passage3)(分数:2.00)_十一、Section B(总题数:5,

33、分数:10.00)81.抚养他长大的叔叔现在住在伦敦。(分数:2.00)_82.昨晚突然发生的大火夺取了十个人的生命。(分数:2.00)_83.在中国,人们常常把毛主席比作太阳。(分数:2.00)_84.他的家庭很贫穷,经常穿一些过时的衣服。(分数:2.00)_85.幸亏有他的帮助,我们得以按时完成任务。(分数:2.00)_专升本英语-648 答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)二、Passage 1(总题数:5,分数:10.00)1.The study was made by _(分数:2.00)A.Edi

34、nburgh UniversityB.the World Health OrganizationC.Oxford UniversityD.Edinburgh University and the World Health Organization 解析:原文讲到 by Edinburgh University together with the World Health Organization,可见“是由爱丁堡大学和世界卫生组织一起进行的,因此选 D。2.The number of boy smokers is _ that of girl smokers.(分数:2.00)A.larger

35、 thanB.as large asC.smaller than D.as small as解析:答案在第一段第一句话 With in a few short years,girls Europe have become heavier smokers than boys即“在短短几年内,在欧洲女孩吸烟的人数变得比男孩多”,因此答案为 C。3.According to the article, more and more _ in Europe were giving up smoking.(分数:2.00)A.adults B.boysC.girlsD.old men解析:根据第二段 whi

36、le adults were giving up smoking in ever growing numbers,more and more young people were taking it up,particularly girls即“虽然越来越多的成年人戒了烟,但越来越多的年轻人尤其是女孩却成为烟民”,只有 A 正确。4.The country where the number of young women smokers increases fastest is _(分数:2.00)A.NorwayB.Austria C.HungaryD.Sweden解析:由第六段可知,澳大利亚的

37、女性吸烟者由 17%增加到 36%,增长速度最快。5.The main idea of the passage is _.(分数:2.00)A.to introduce something about girl smokers in Europe B.to report something interesting happened in EnglandC.to describe the present condition of European smokersD.to ware young people around the world against smoking解析:主要介绍欧洲女性吸烟

38、者不断增加的情况。三、Passage 2(总题数:5,分数:10.00)6.“this“ in paragraph 4 probably refers to _(分数:2.00)A.The tusks of male elephants are usually large and heavy.B.Tusks in good condition are in great demand, and may sell for as high as two thousand dollars or more. C.Elephants are perhaps the only animals that ar

39、e hunted for their teeth.D.An elephant uses its long, pointed tusks as tools for digging in the ground for food.解析:根据原文,因为象牙需求很大,导致价格很高,所以大量大象被捕杀。7.How do some countries protect elephants from being hunted?(分数:2.00)A.By persuading ivory hunters.B.By trying to take more care of elephants.C.By establi

40、shing elephant preserves. D.By fighting with ivory hunters.解析:答案在原文第四段 They have established elephant preserves,即“他们建立了大象保护区”,故选 C。8.Female elephants in India and southern Asia have _(分数:2.00)A.large and heavy tusksB.small and short tusks or not any teeth at all C.small and short tusksD.long and lig

41、ht tusks解析:根据第三段 In India and other parts of southern Asia,female elephants have small,short tusks of none at all即“在印度和南亚的其他地区,雌象的象牙短小或根本没有”,断定答案为 B。9.How much may a tusk in good condition sell for?(分数:2.00)A.Exactly $2000B.Almost $2000C.Nearly $2000D.$2000 or more 解析:由第四段 Tusks in good condition ar

42、e in great demand,and may sell for as high as two thousand dollars or more即“好象牙供不应求,价格可高达$2000 或更高”,推断答案为 D。10.What does the writer imply according to the passage?(分数:2.00)A.Male elephants are hunted more than female elephants B.Both male elephants and female elephants are equally huntedC.Each eleph

43、ant has a long lifeD.There are not any ivory hunters in the world now.解析:综合上下文,由于雄性大象的象牙更大更坚硬,质地更好,可以卖到更高的价钱,所以被捕杀的更多。四、Passage 3(总题数:5,分数:10.00)11.The term “mental food“ (last sentence) refers to _(分数:2.00)A.books B.grasslandC.brainsD.subjects解析:全文都是围绕读书而展开,所以此处的精神食粮指的是书籍。12.A cultured man is simil

44、ar to a camel because _(分数:2.00)A.neither of them is interested in knowledgeB.the man reads books as much as a camel eats grassC.neither of them can be considered wiseD.both of them have the, ability to select 解析:由第二段倒数第二句“he has at least one of the qualities of the cultured man,the power to pick an

45、d choose”,即“骆驼至少具有一种有修养的人的品质,就是挑选和选择的能力”,因此选 D。13.The writer thinks that it is _ to try to master every subject(分数:2.00)A.necessaryB.possibleC.not good D.not interesting解析:综合上下文,作者认为阅读应有选择得进行,反之则是不好的。14.The writer thinks that one must _(分数:2.00)A.read as many books as he canB.try to read books on all the different subjectsC.only read books on subjects that interest him D.read and absorb a lot解析:根据第二段 It is much better to concentrate on a few subjects which interest you,即“最好集中精力读令你感兴趣的几个专题”,只有 C 正确。15.In the second paragraph the writer mainly discusses _(分数:2.00)A.how to compare furniture

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1