ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:20 ,大小:89KB ,
资源ID:1369151      下载积分:5000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1369151.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(【学历类职业资格】专升本英语-693及答案解析.doc)为本站会员(boatfragile160)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

【学历类职业资格】专升本英语-693及答案解析.doc

1、专升本英语-693 及答案解析(总分:150.00,做题时间:90 分钟)一、 Phonetics(总题数:1,分数:5.00)A.thereB.thoughtC.clothesD.toothA.waterB.termC.flowerD.exerciseA.carryB.happyC.matterD.anyA.yellowB.downC.windowD.followA.aboutB.wouldC.roundD.outside二、 Vocabulary and Str(总题数:15,分数:15.00)1.Water is _ hydrogen and oxygen(分数:1.00)A.made

2、upB.made up ofC.made byD.making by2.You Can never _ that fellow for help at a critical moment(分数:1.00)A.rely onB.count onC.depend onD.trust on3.I can never forget _ the famous actress during her visit to our school(分数:1.00)A.having been metB.to meetC.to have metD.meeting4.Nelson said he had arrived

3、on The _ night.(分数:1.00)A.previousB.beforeC.formerD.foregoing5.Had the doctor been available,the child_.(分数:1.00)A.could not dieB.would not dieC.would not have diedD.could not have died6.They are _ to arrive in time(分数:1.00)A.likelyB.maybeC.possiblyD.probably7.They are nice boys and Im sure youll_th

4、em very well(分数:1.00)A.catch up withB.go up withC.come up withD.get on with8._all his riches, the king was never contented(分数:1.00)A.HoweverB.in spite ofC.ThoughD.Although9.Ive forgotten what you said;will you_ me?(分数:1.00)A.remindB.recallC.threatenD.realize10.If I cannot make myself _ English,I wil

5、l speak Chinese(分数:1.00)A.understood withB.understand withC.understood inD.understand in11.When one is unfamiliar with the customs,it is easy to make a_.(分数:1.00)A.failureB.flawC.falseD.mistake12.Tom,with a dog,_standing at the gate(分数:1.00)A.WasB.wereC.areD.have been13.We must _ a solid foundation

6、for the development of our heavy industry(分数:1.00)A.takeB.putC.layD.raise14.The headmaster wanted the classroom building _ as soon as possible.(分数:1.00)A.to set upB.to have been set upC.to be set upD.being set up15.Whose idea was it to go to the opera? I suggested _ .(分数:1.00)A.goB.to goC.that goD.g

7、oing三、 Cloze(总题数:0,分数:0.00)四、Henrys job was to e(总题数:10,分数:20.00)16.(分数:2.00)A.returnB.retainC.retireD.rest17.(分数:2.00)A.thenB.moreC.asD.like18.(分数:2.00)A.crossB.pastC.acrossD.into19.(分数:2.00)A.forceB.orderC.makeD.call20.(分数:2.00)A.pushingB.pullingC.fillingD.carrying21.(分数:2.00)A.long timeB.periodC.

8、momentD.some time22.(分数:2.00)A.thatB.whereC.howD.whether23.(分数:2.00)A.beforeB.thusC.afterD.so24.(分数:2.00)A.nothingB.somethingC.everythingD.anything25.(分数:2.00)A.arrivedB.apearedC.cameD.reached五、 Reading Comprehens(总题数:0,分数:0.00)六、Passage 1(总题数:5,分数:15.00)26.According to the author,,forbidding people

9、 to take drugs is_.(分数:3.00)A.unacceptable to the majority of peopleB.not an effective way to stop drug addictionC.in the interest of the people and the governorsD.in agreement with the basic rights of citizens27.The authors solution to the drug problem is_.(分数:3.00)A.to make ail drugs extremely cos

10、tlyB.to put honest warnings on all drug labelsC.to make the buying and selling of ail drugs illegalD.to tell people the dangerous effects of drugs on health28.Which of the following might best describe the authors arguments in the passage?(分数:3.00)A.Alarming.B.Unusual.C.Mysterious.D.Traditional.29.W

11、hich of the following can be inferred from the passage?(分数:3.00)A.Few people will take drugs ff they are allowedB.The United Stated will be easily defeated if its citizens are allowed to take drugsC.It is a general practice to forbid drugs in different countriesD.A majority of people will become add

12、ict to drugs if they are allowed to take them30.Many people believe that_.(分数:3.00)A.taking drugs once in a while will not be harmfulB.a single smoke of opium will make you an addict to itC.the authorities are honest in dealing with the drug problemD.it is a heroic activity to destroy all the drugs

13、available七、Passage 2(总题数:5,分数:15.00)31.American university students are usually under pressure of the world because_.(分数:3.00)A.their academic performance will affect their future careersB.they are heavily involved in student affairsC.they have to observe university disciplineD.they want to run for

14、positions of authority32.The student organizations seem to be effective in _.(分数:3.00)A.dealing with the academic affairs of the universityB.ensuring that the students observe university regulationsC.evaluating studentsperformance by bringing them before a courtD.keeping up the studentsenthusiasm fo

15、r social activities33.According to the first paragraph an American student is allowed_.(分数:3.00)A.to live in a different universityB.to take a particular course in a different universityC.to live at home and drive to classesD.to get two degrees from two different universities34.Normally a student wo

16、uld at least attend _ classes each week.(分数:3.00)A.36B.20C.12D.1535.Some students are enthusiastic for positions in student organizations probably because_.(分数:3.00)A.they hate the constant pressure and strain of their studyB.they will then be able to stay longer in the universityC.such positions he

17、lp them get better jobsD.such positions are usually well paid八、Passage 3(总题数:5,分数:15.00)36.Why does the common man in England seem to be as accurate - or as inaccurate - as the weatherman in his prediction ?(分数:3.00)A.Because the weather in England is so variable.B.Because the common man in England

18、has as much knowledge about weather as the weathermen.C.Because by lunchtime there could be thunder and lightening in England.D.Because English weather always defies forecast.37.In England, which of the following greetings are more likely to be heard?(分数:3.00)A.What a beautiful day!B.Good morning, h

19、ow are you ?C.How do you do?D.Nice to meet you!38.In the following, which subject is the safest one to start a conversation?(分数:3.00)A.SalaryB.PrivacyC.PoliticsD.Weather39.What does “meteorological experts ”mean in paragraph three?(分数:3.00)A.predictorsB.witchC.weathermenD.a kind of Englishman40.What

20、 is the reason that the Englishmen enter into a conversation?(分数:3.00)A.Because the English have developed many different attitudes and habits.B.Because living on an island separated from the rest of Europe has much to do with it.C.Because the English are quite shy and reserved.D.Because an Englishm

21、an often seems uneasy, even embarrassed when he meets with strangers or foreigners.九、Passage 4(总题数:5,分数:15.00)41.Which of the following phrases in the fifth paragraph indicates the fridge s negative effect on the environment?(分数:3.00)A.“Hum away continuously”.B.“Climatically almost unnecessary”.C.Ar

22、tificially-cooled space”.D.“with mild temperatures”.42.What is the author s overall attitude toward fridges?(分数:3.00)A.Neutral.B.Critical.C.Objective.D.Compromisin43.The statement “In my fridgeless Fifties childhood, I was fed well and healthily.”(Line 1, Par(分数:3.00)A.2) suggests that_.A. the autho

23、r was well-fed and healthy even without a fridge in his fiftiesB. the author was not accustomed to using fridges even in his fiftiesC. there was no fridge in the author s home in the 1950sD. the fridge was in its early stage of development in the 1950s44.Who benefited the least from fridges accordin

24、g to the author?(分数:3.00)A.Inventors.B.Consumers.C.Manufacturers.D.Traveling salesmen.45.Why does the author say that nothing was wasted before the invention of fridges ?(分数:3.00)A.People would not buy more food than was necessary.B.Food was delivered to people two or three times a week.C.Food was s

25、old fresh and did not get rotten easily.D.People had effective ways to preserve their foo十、Passage 5(总题数:5,分数:15.00)46.Which of the following planets is NOT mentioned ?(分数:3.00)A.VenusB.JupiterC.EarthD.Mars47.Scientists think that in the future space stations can be built for the following purposes

26、EXCEPT _.(分数:3.00)A.carrying passengers to planetsB.acting as stop- over pointsC.refueling spacecraftD.providing supply of air, food and water48.Which of the following statements is true?(分数:3.00)A.Recently, two American astronauts have landed on Mars.B.The surface of Mars is very hot.C.The journey

27、to the moon started the future exploration in space.D.There is life in Venus.49.What may man find in the future?(分数:3.00)A.There will be no place the same as our Earth.B.There will be many places, better than our Earth.C.There will be some planets which may be suitable for our human being to live.D.

28、There will be a planet for man to be used as home in the near futur50.Spaceships of the future will be _.(分数:3.00)A.faster and lighterB.more convenient and comfortableC.bigger and lighterD.quicker and larger十一、 Daily Conversation(总题数:0,分数:0.00)十二、A. oh,go to the regi(总题数:5,分数:10.00)51.Simon:Would yo

29、u care for a drink?Gary:_.(分数:2.00)填空项 1:_52.George:Excuse me,but how can I see a doctor?Security guard:_.(分数:2.00)填空项 1:_53.Ming: Hello, is that you, Tony? This is Xiao Ming speaking.Tony: Hi, Xiao Ming, _.(分数:2.00)填空项 1:_54.Petel:_.Pharmacist:The instructions are on the label. Remember:one each ti

30、me, and three times each day.(分数:2.00)填空项 1:_55.Jim:The Great wall looks great. _.Lucy:It was first built about twenty-five hundred years ago.(分数:2.00)填空项 1:_十三、 Writing(总题数:1,分数:25.00)56.德国专家 Mark Blue 帮助你们共建奥林匹克村。你们在一起工作了两年,现在他要回国,请你写一篇致辞。对他给予你们的帮助表示感谢。致辞包括以下几个方面。(1)两年来你们之间建立了一种纯洁的友谊。(2)对他及他的政府给予你

31、们的帮助表示感谢。(3)欢迎他能再次来到中国。(4)祝他和他的家人身体健康,万事如意。(分数:25.00)_专升本英语-693 答案解析(总分:150.00,做题时间:90 分钟)一、 Phonetics(总题数:1,分数:5.00)A.thereB.thoughtC.clothes D.tooth解析:解析 *A.waterB.term C.flowerD.exercise解析:解析 *A.carryB.happyC.matterD.any 解析:解析 *A.yellowB.down C.windowD.follow解析:解析 *A.aboutB.would C.roundD.outside

32、解析:解析 *二、 Vocabulary and Str(总题数:15,分数:15.00)1.Water is _ hydrogen and oxygen(分数:1.00)A.made upB.made up of C.made byD.making by解析:解析be made up of“由组成,含有”;make up“组成,构成”;be made by“由制造”。2.You Can never _ that fellow for help at a critical moment(分数:1.00)A.rely onB.count on C.depend onD.trust on解析:解析

33、count on“指望”。3.I can never forget _ the famous actress during her visit to our school(分数:1.00)A.having been metB.to meetC.to have metD.meeting 解析:解析forget doing sth忘了已做过某事。注意区别 forget to do sth。忘了而没有做某事。4.Nelson said he had arrived on The _ night.(分数:1.00)A.previousB.beforeC.former D.foregoing解析:解析t

34、he former night“前夜”是固定用法。5.Had the doctor been available,the child_.(分数:1.00)A.could not dieB.would not dieC.would not have died D.could not have died解析:解析根据前半句以及选项可以推断,本句是一个虚拟语句,表示与过去的事实相反。6.They are _ to arrive in time(分数:1.00)A.likely B.maybeC.possiblyD.probably解析:解析likely“很可能,多半”,表示有充分根据的预测。poss

35、ibly 表示客观上潜在的可能性;probably 是有几分根据的推测。另外 possibly,probably 都不能以“人”作主语,而 likely 可以用“人”作主语。若用 maybe“或许,大概”,则应表述为 Maybe they will arrive in time7.They are nice boys and Im sure youll_them very well(分数:1.00)A.catch up withB.go up withC.come up withD.get on with 解析:解析get on with sb与某人相处,get on well with sb

36、与某人相处融洽。8._all his riches, the king was never contented(分数:1.00)A.HoweverB.in spite of C.ThoughD.Although解析:解析in spite of“尽管,不管”,后面可以接名词或名词性短语,A、C、D 三项均无此用法。9.Ive forgotten what you said;will you_ me?(分数:1.00)A.remind B.recallC.threatenD.realize解析:解析remind sb(of sth)“提醒某人()。”10.If I cannot make myse

37、lf _ English,I will speak Chinese(分数:1.00)A.understood withB.understand withC.understood in D.understand in解析:解析make one self understood“使自己为别人所理解”。11.When one is unfamiliar with the customs,it is easy to make a_.(分数:1.00)A.failureB.flawC.falseD.mistake 解析:解析词组 make a mistake“犯错误”。12.Tom,with a dog,

38、standing at the gate(分数:1.00)A.Was B.wereC.areD.have been解析:解析with a dog 是插入成分,谓语动词应与前面的主语名词的数相一致,只能选 A。13.We must _ a solid foundation for the development of our heavy industry(分数:1.00)A.takeB.putC.lay D.raise解析:解析lay a solid foundation“打下坚实基础”。14.The headmaster wanted the classroom building _ as

39、soon as possible.(分数:1.00)A.to set upB.to have been set upC.to be set up D.being set up解析:解析考查 want sthto be done 句型。15.Whose idea was it to go to the opera? I suggested _ .(分数:1.00)A.goB.to goC.that goD.going 解析:解析suggest 可接名词、动名词及宾语从句(多用虚拟语气表示建议)但不能接不定式。所以只能选 D。三、 Cloze(总题数:0,分数:0.00)四、Henrys job

40、was to e(总题数:10,分数:20.00)16.(分数:2.00)A.returnB.retainC.retire D.rest解析:17.(分数:2.00)A.thenB.moreC.as D.like解析:18.(分数:2.00)A.crossB.pastC.across D.into解析:19.(分数:2.00)A.forceB.orderC.make D.call解析:20.(分数:2.00)A.pushing B.pullingC.fillingD.carrying解析:21.(分数:2.00)A.long timeB.periodC.momentD.some time 解析

41、22.(分数:2.00)A.thatB.whereC.howD.whether 解析:23.(分数:2.00)A.before B.thusC.afterD.so解析:24.(分数:2.00)A.nothingB.somethingC.everythingD.anything 解析:25.(分数:2.00)A.arrivedB.apearedC.cameD.reached 解析:五、 Reading Comprehens(总题数:0,分数:0.00)六、Passage 1(总题数:5,分数:15.00)26.According to the author,,forbidding people

42、 to take drugs is_.(分数:3.00)A.unacceptable to the majority of peopleB.not an effective way to stop drug addiction C.in the interest of the people and the governorsD.in agreement with the basic rights of citizens解析:27.The authors solution to the drug problem is_.(分数:3.00)A.to make ail drugs extremely

43、 costly B.to put honest warnings on all drug labelsC.to make the buying and selling of ail drugs illegalD.to tell people the dangerous effects of drugs on health解析:28.Which of the following might best describe the authors arguments in the passage?(分数:3.00)A.Alarming.B.Unusual. C.Mysterious.D.Traditi

44、onal.解析:29.Which of the following can be inferred from the passage?(分数:3.00)A.Few people will take drugs ff they are allowedB.The United Stated will be easily defeated if its citizens are allowed to take drugsC.It is a general practice to forbid drugs in different countries D.A majority of people wi

45、ll become addict to drugs if they are allowed to take them解析:30.Many people believe that_.(分数:3.00)A.taking drugs once in a while will not be harmfulB.a single smoke of opium will make you an addict to it C.the authorities are honest in dealing with the drug problemD.it is a heroic activity to destr

46、oy all the drugs available解析:七、Passage 2(总题数:5,分数:15.00)31.American university students are usually under pressure of the world because_.(分数:3.00)A.their academic performance will affect their future careers B.they are heavily involved in student affairsC.they have to observe university disciplineD.

47、they want to run for positions of authority解析:32.The student organizations seem to be effective in _.(分数:3.00)A.dealing with the academic affairs of the universityB.ensuring that the students observe university regulations C.evaluating studentsperformance by bringing them before a courtD.keeping up

48、the studentsenthusiasm for social activities解析:33.According to the first paragraph an American student is allowed_.(分数:3.00)A.to live in a different universityB.to take a particular course in a different university C.to live at home and drive to classesD.to get two degrees from two different universities解析:34.Norma

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1