ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:20 ,大小:120KB ,
资源ID:1374303      下载积分:5000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1374303.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(【学历类职业资格】山西省专升本综合英语模拟7及答案解析.doc)为本站会员(hopesteam270)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

【学历类职业资格】山西省专升本综合英语模拟7及答案解析.doc

1、山西省专升本综合英语模拟 7 及答案解析(总分:150.00,做题时间:90 分钟)一、Vocabulary and he must know how to get his huge staff to work efficiently with their respective responsibilities. No matter what he has to do throughout the day, however, the supermarket manager must be ready for any emergency that may arise. They say in t

2、he trade that you arc not really an experienced supermarket manager until you have dealt with a flood, a fire, a birth and a death in your store.(分数:15.00)(1).The main purpose of the passage is to show _.(分数:3.00)A.how the supermarket has replaced the old general storeB.how the old-fashioned general

3、 store is fast disappearingC.how supermarket managers run modern supermarketsD.how the role of the shop manager has undergone an overall change(2).It is a pity that there are fewer old general stores now because _.(分数:3.00)A.there is less trading businessB.there used to be more social activities in

4、the old daysC.supermarket managers has more problemsD.there is less personal contact between manager and customer(3).Who are Mrs. Smith and Mrs. Jones mentioned in the first paragraph?(分数:3.00)A.Shop assistants.B.Friends of the shop manager“s.C.Two regular customers of the store.D.Two regular custom

5、ers of the supermarket.(4).How has the job of the store manager changed?(分数:3.00)A.He doesn“t sell tea or washing powder any more.B.He must try hard to remember the names of the regular customers.C.He has to give advice and make decisions when problems arise.D.He has to take care of a large staff as

6、 well as business.(5).The author compared the supermarket manager to _.(分数:3.00)A.a military leaderB.a school inspectorC.traffic supervisorD.an orchestra conductor五、Passage 2(总题数:1,分数:15.00)First Great Western provides a convenient and accurate ticket selling service. We start a legal contract with

7、us when you purchase a ticket and travel with us; these are available at our staffed stations or from our Customer Services Teams. Tickets for traveling on our services can be purchased by a variety of methods whose details are given below. You can buy a full range of tickets from First Great Wester

8、n ticket offices. When buying a ticket we promise to give you detailed information and to sell you the most appropriate ticket for your journey. Ticket selling (出售) machines, most of which accept both cash and credit cards, will be available at many First Great Western stations offering a wide range

9、 of tickets for services travelling from that station. Tickets for travel on First Great Western services or elsewhere on the National Rail network may be purchased in advance online at www.firstgreatwestern.co.uk. Tickets purchased online can be posted to you, or collected at many stations through

10、ticket selling machines. When journeys start at stations where there is no ticketing facility available, it is your responsibility to pay your fare to the on-board staff who are able to issue the normal range of tickets. If you are travelling in a group of 10 or more people you should contact our gr

11、oup booking service on 08457 000 125. Not only will our staff be able to direct you to trains with sufficient seats, you may enjoy a discount on your ticket.(分数:15.00)(1).The information provided in the passage is for people who travel by _.(分数:3.00)A.planeB.trainC.shipD.bus(2).When you buy a ticket

12、 the agent promises to give you fair information on tickets to help you _.(分数:3.00)A.get the most appropriate ticketB.purchase a ticket in advance onlineC.pay the right fair to the on-board staffD.collect the ticket from the ticket selling machine(3).How can you get your ticket if you have booked i

13、t online?(分数:3.00)A.From the booking office in a railway station.B.By visiting the website of First Great Western.C.From a ticket agent.D.By mail delivery.(4).When can you buy a ticket direct from the on-board staff?(分数:3.00)A.When you start from a station with no ticketing service.B.When the ticket

14、s are all sold out in the booking office.C.When you travel in a group of ten or more people.D.When you travel on a train with sufficient seats.(5).What is the advantage for passengers who travel in a group of ten or more?(分数:3.00)A.They may buy the tickets direct from the on-board staff.B.They will

15、not pay for booking service.C.They may get a discount.D.They can pay in cash.六、Passage 3(总题数:1,分数:15.00)We have recently heard a great deal about the bad effects of computers on our social and economic institutions. In industry, computers mean automation, and automation means unemployment. The Unite

16、d States, with its extravagant investment in computers, is plagued (使得 灾祸,烦恼) by unemployment for unskilled workers. Already computers have begun to displace workers whose tasks are simple. The variety of jobs, formerly done only by humans, that the machine can perform more rapidly, accurately, and

17、economically, increases with each new generation of computers. If we follow this trend, say the pessimists (悲观主义者), we are faced with the prospect of mass unemployment for all but a handful of highly trained, highly intelligent professionals, who will then be more influential and overworked than the

18、y are now. Only recently a distinguished English physicist predicted that within twenty years electronic engineers might have to become conscientious objectors in order to prevent these machines from wrecking out (使遭难,破坏) social and economic institutions. What can we do about it? It is foolish to dr

19、eam of reversing history. We cannot pass laws forbidding the advancement of science and technology. The computing machines are here, and they will grow because engineers want to build them, soldiers want to enlist them in new weapon systems and politicians want their help in the process of governmen

20、t. In short, they will flourish because they enable us to accomplish tasks that could never before have been undertaken, no matter how many unskilled laborers we might have set to work. Computers will continue to amplify our intelligence for just the same reason that engines continue to amplify our

21、muscles. The question we must ask is not whether we shall have computers or not have computers, but rather, since we are going to have them, how we can make the most humane and intelligent use of them.(分数:15.00)(1).The author insists that _.(分数:3.00)A.computers will continue to have bad effects on o

22、ur social and economic institutionsB.computers will continue to cause mass unemploymentC.computers will lead to economic controlsD.computers will continue to flourish, but there is no cause for pessimism(2).According to the article, which of the following best characterizes the author“s attitude tow

23、ards the computer?(分数:3.00)A.Extremely pessimistic.B.Cautiously optimistic.C.Extremely optimistic.D.Cautiously pessimistic.(3).The author suggests that computers will continue to grow and flourish because _.(分数:3.00)A.it is foolish and impossible to reverse historyB.no laws can forbid the advancemen

24、t of science and technologyC.engines amplify our musclesD.they can be and have been put to good use(4).The main idea of the last paragraph is _.(分数:3.00)A.that computers are misleadingB.that computers have caused industrial strifeC.that we are able to build bigger and faster computersD.that we can m

25、ake the most humane and intelligent use of computers(5).“Conscientious objectors“ in the first paragraph is closest in meaning to _.(分数:3.00)A.people who refuse to do something for moral reasonsB.objects in the minds of the engineersC.pessimists who find the whole situation hopelessD.machines that c

26、an prevent computers from ruining us七、Passage 4(总题数:1,分数:15.00)A library is more than just a place where books are stored. A library is a source of information. That information may come from books (fiction, nonfiction, or reference books), from periodicals (newspapers, magazines, and journals), fro

27、m audio-visual materials (records, cassettes, microfilm, video tapes, etc.), or even from a computer terminal. Students go to libraries to study and to write research papers. The periodicals room of a university library is where foreign students often find newspapers and magazines from their countri

28、es. In the reference room, they can find catalogs from many universities in the U. S. and other countries. If you are buying a used car, the reference librarian can show you the Blue Book, which lists the prices of new and used ears. People who need information in a hurry can telephone the reference

29、 librarian at many libraries. There are as many different library services as there are types of people who use them. Children“s libraries provide materials for young readers. They sometimes have story tellers who read stories to groups of children, and a few have computers for the children to play

30、with. Music lovers can listen to recordings of their favorite musicians in music libraries. Some libraries offer special services for blind people, such as books in Braille, “talking“ books, and Kurzweil Reading Machines. Libraries provide entertainment as well as information. Novels and short stori

31、es from a library“s fiction collection are a good source of enjoyable reading practice. Public libraries often sponsor lectures on topics of interest to members of the community, and a few even offer concerts and films. No matter what your interests are, you will find that a library can be a great p

32、lace to enjoy yourself while you learn.(分数:15.00)(1).In libraries, readers can get information from _.(分数:3.00)A.computer terminal, books, periodicals or nonfictionB.books, periodicals, audio-visual materials or video tapesC.periodicals, books, audio-visual materials or a computer terminalD.material

33、s, reference books, periodicals, audio-visual or journals(2).In the reference room of the library you can find _.(分数:3.00)A.materials for young readersB.university catalogsC.newspapers and magazinesD.the fiction collection(3).Foreign students often go to _ to read newspapers and magazines from their

34、 countries.(分数:3.00)A.periodical roomsB.reference roomsC.music roomsD.computer centers(4).The last sentence in the last paragraph implies that readers can _.(分数:3.00)A.find entertainment and information in a libraryB.read both novels and short stories in a bookstoreC.enjoy concerts and films in a th

35、eaterD.attend many lectures at colleges(5).What is the main idea of the passage?(分数:3.00)A.There are many kinds of libraries.B.A library is a place where books are stored.C.Libraries provide entertainment.D.Libraries offer many different services.八、Writing(总题数:1,分数:40.00)21.Directions: In this part

36、you are required to write a composition entitled My view on Job-hopping in at least 100 words according to the following Chinese outline. Please remember to write it on the Answer Sheet.Outline: (1)现在更换工作对许多人来说是司空见惯的事; (2)为什么会出现这种现象; (3)你的看法。 (分数:40.00)_山西省专升本综合英语模拟 7 答案解析(总分:150.00,做题时间:90 分钟)一、Voc

37、abulary and he must know how to get his huge staff to work efficiently with their respective responsibilities. No matter what he has to do throughout the day, however, the supermarket manager must be ready for any emergency that may arise. They say in the trade that you arc not really an experienced

38、 supermarket manager until you have dealt with a flood, a fire, a birth and a death in your store.(分数:15.00)(1).The main purpose of the passage is to show _.(分数:3.00)A.how the supermarket has replaced the old general storeB.how the old-fashioned general store is fast disappearingC.how supermarket ma

39、nagers run modern supermarkets D.how the role of the shop manager has undergone an overall change解析:解析 主旨大意题。文章的中心主要在第二段,通过阅读可知老式的商店正在消失,取而代之的是现代化的超市,而且管理者的角色和职能也发生了变化,第二段又着重介绍了超市经理的职责。因此选C。(2).It is a pity that there are fewer old general stores now because _.(分数:3.00)A.there is less trading busine

40、ssB.there used to be more social activities in the old daysC.supermarket managers has more problemsD.there is less personal contact between manager and customer 解析:解析 推理判断题。根据第一段第二句“This is, perhaps, a pity, because. personally.”可知老式商店的消失是一种遗憾因为店主与客户之间的私人接触越来越少。故选 D。(3).Who are Mrs. Smith and Mrs. J

41、ones mentioned in the first paragraph?(分数:3.00)A.Shop assistants.B.Friends of the shop manager“s.C.Two regular customers of the store. D.Two regular customers of the supermarket.解析:解析 推理判断题。根据第一段倒数第二句话可推出 Mrs. Smith 和 Mrs. Jones 应该是那家商店的老客户。因此应该选 C。(4).How has the job of the store manager changed?(分

42、数:3.00)A.He doesn“t sell tea or washing powder any more.B.He must try hard to remember the names of the regular customers.C.He has to give advice and make decisions when problems arise.D.He has to take care of a large staff as well as business. 解析:解析 推理判断题。根据第二段第三句话“The modern Supermarket manager ha

43、s to cope with a staff of as many as a hundred, .of running a large business.”以及下文的描述可知现在的商店经理需要管理一大批员工和超市所有的生意,故选 D。(5).The author compared the supermarket manager to _.(分数:3.00)A.a military leader B.a school inspectorC.traffic supervisorD.an orchestra conductor解析:解析 事实细节题。根据第二段第四句话“Every morning t

44、he manager must, like the commander of an army division, .of the day”可知作者把经理比喻成军队的指挥官,the commander of an army division 同 a military leader 意思一样,故选 A。五、Passage 2(总题数:1,分数:15.00)First Great Western provides a convenient and accurate ticket selling service. We start a legal contract with us when you p

45、urchase a ticket and travel with us; these are available at our staffed stations or from our Customer Services Teams. Tickets for traveling on our services can be purchased by a variety of methods whose details are given below. You can buy a full range of tickets from First Great Western ticket offi

46、ces. When buying a ticket we promise to give you detailed information and to sell you the most appropriate ticket for your journey. Ticket selling (出售) machines, most of which accept both cash and credit cards, will be available at many First Great Western stations offering a wide range of tickets f

47、or services travelling from that station. Tickets for travel on First Great Western services or elsewhere on the National Rail network may be purchased in advance online at www.firstgreatwestern.co.uk. Tickets purchased online can be posted to you, or collected at many stations through ticket sellin

48、g machines. When journeys start at stations where there is no ticketing facility available, it is your responsibility to pay your fare to the on-board staff who are able to issue the normal range of tickets. If you are travelling in a group of 10 or more people you should contact our group booking s

49、ervice on 08457 000 125. Not only will our staff be able to direct you to trains with sufficient seats, you may enjoy a discount on your ticket.(分数:15.00)(1).The information provided in the passage is for people who travel by _.(分数:3.00)A.planeB.train C.shipD.bus解析:解析 事实细节题。文章前五段只是讲 First Great Western 能为人们提供方便的购票服务,至于是何种旅行方式的购票服务,并没有详细说明,但是从文章最后一段最后一句“Not only will our staff be able to direct you t

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1