ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:13 ,大小:76.50KB ,
资源ID:1378149      下载积分:5000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1378149.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(【学历类职业资格】英语阅读(一)自考题-34及答案解析.doc)为本站会员(syndromehi216)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

【学历类职业资格】英语阅读(一)自考题-34及答案解析.doc

1、英语阅读(一)自考题-34 及答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、B第一部分 选择题/B(总题数:0,分数:0.00)二、B(总题数:1,分数:20.00)It is becoming increasingly recognized that education is a process which continues throughout adult life. The scope of adult and continuing education has widened in recent years and now included, in addition to t

2、he development of the individual through cultural, physical and craft pursuits, such subjects as basic education: education for disadvantaged groups and those with special needs such as ethnic minorities or the disabled; consumer education; health education; and pre-retirement education. Continuing

3、education includes training for those in employment, to enable them to keep pace with technological change. The British government has taken a number of recent initiatives to improve opportunities for both adult and continuing education. In 1982 it launched a Professional, Industrial and Commercial

4、Updating Program, designed to help colleges and universities to meet the need to up-date and broaden the skills of those in mid-career in industry, commerce and the professions. A three-year program to encourage the expansion of educational opportunities for the adult unemployed was launched in 1984

5、Apart from provision for mature students at universities, courses are provided by further education colleges, adult education centers residential colleges, the Open Universities and various other bodies including a number of voluntary organizations. Most of the provision is made by the local educat

6、ion authorities in a wide variety of establishments, including schools used for adult evening classes and community schools which provide educational, social and cultural opportunities for the wider community. Most courses are part-time. Local authorities also maintain or aid many courses lasting be

7、tween a weekend and a fortnight. Long-term residential colleges, grant-aided by central government departments, provide courses of one or two years and aim to provided a liberal education without academic entry tests. Most students admitted are entitled to full maintenance grants.(分数:20.00)(1).One o

8、f the tasks of continuing education is _. A. to help employees get promoted and pay increased B. to widen employees knowledge of their countrys history C. to make employees spare time activities rich and various D. to keep employees well informed of recent technological developments(分数:4.00)A.B.C.D.

9、2).The word “initiatives“ in the 1st paragraph, most probably means _. A. plans B. offers C. measures D. proposals(分数:4.00)A.B.C.D.(3).The two programs launched by the British government are designed for _. A. students and teachers in colleges and universities B. the employed and unemployed respect

10、ively C. the government employees in Britain D. the disadvantaged and the disabled(分数:4.00)A.B.C.D.(4).Which of the following is mentioned in the passage? A. Higher education might be replaced by other types of education. B. Many British young people can receive higher education without entrance exa

11、minations. C. Only those who pass academic entry tests can get financial aid from the central government. D. The aid for improving adult and continuing education is provided by local and state governments.(分数:4.00)A.B.C.D.(5).It can be concluded from the passage that _. A. high schools should produc

12、e more skilled students B. adult education will probably become the main type of education in Britain and other developed countries C. the government should attach importance to various types of education to meet the needs of the changing world D. higher education should meet the demands of the deve

13、lopment of science and technology(分数:4.00)A.B.C.D.三、B第二部分 非选择题/B(总题数:0,分数:0.00)四、B(总题数:1,分数:30.00)My topic is the Constitution of the United States. Every year thousands of tourists visit the National Archives in Washington D.C., to view the original document, which is on permanent display. U U 1 /U

14、 /U. I shall deal with the background of the Constitution, the great Convention of 1787 that produced it, some of its leading principles and provisions, and the means by which U U 2 /U /U.In 1775 the thirteen British colonies that were to become the United States stretched along the Atlantic Coast o

15、f North America. U U 3 /U /U. Over the years the colonies had developed greatly. In 1775 they had a population of more than two millions. They enjoyed a large measure of self-government. Each colony had its own legislature U U 4 /U /U. Each colony wasseparate from the others. They had in common a Br

16、itish cultural and political heritage, and all were subject to laws passed by Parliament and owed allegiance to the British Crown.U U 5 /U /U. The American Revolution came because the colonies had grown stronger and were in less need of British support, because the people in them were less like Euro

17、peans than their ancestors had been, U U 6 /U /U. Beginning in 1775 the Revolution continued for several years. With the aid of France the colonies won the war, and in 1783 Great Britain signed a treaty recognizing their independence. U U 7 /U /U.Before the war ended, these thirteen states realized

18、that they would need to work together in peacetime U U 8 /U /U. In 1782 they put into effect a plan for unity under a federal system. This meant that each of the states would remain independent in many ways but would join with the others in a government that would be able to do things U U 9 /U /U. U

19、nfortunately this plan did not provide for a federal government strong enough to enable it to do what needed to be done. This became clear after a few years of experience. In 1786 a call went out to all the states inviting them to send delegates to a meeting U U 10 /U /U. This meeting was the Consti

20、tutional Convention, a great turning point in American History.A. that individual states could not do by themselves with successB. The first had been established in 1607, the last in 1732C. to be sent to the thirteen states for approvalD. composed of two houses and modeled after the British Parliame

21、ntE. and because to the colonists it seemed that the British government meant to assume more and more control over them and to restrict their libertiesF. This is the document that has shaped our national life for more than 180 yearsG. to be held in Philadelphia in the spring of 1787H. Meanwhile the

22、thirteen new states had created the United States of AmericaI. no more important meeting has been held in AmericaJ. it has been adapted over so long a time to the needs of a changing societyK. as they had been forced to do in wartimeL. Then came a revolt against British rule(分数:30.00)填空项 1:_填空项 1:_填

23、空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_五、B(总题数:12,分数:25.00)1.(fortunate) The life guard on duty was walking on the beach that bay, but 1 he didnt notice the woman who was drowning.(分数:2.00)填空项 1:_2.(use) Many organizations and groups can help banning campers get started and provide 1

24、 information to experienced campers.(分数:2.00)填空项 1:_3.(legal) Under French law, it is 1 to import dangerous waste, such as hospital rubbish.(分数:2.00)填空项 1:_4.(dependent) Chinas new generation of professional women have financial 1 and high expectations of a mate, but mens attitudes have not kept pac

25、e with the changes.(分数:2.00)填空项 1:_5.(supervise) Most health services are provided free of charge for low-income groups and at moderate chafes for others, through local and national agencies, under the 1 of the Department of Health.(分数:2.00)填空项 1:_6.(able) The rights protection law for the consumers

26、 1 any impaired consumer to claim money from the company.(分数:2.00)填空项 1:_7.(able) Recent innovations with computer aided design 1 us to produce magazines which are more creative, efficient and cost-effective.(分数:2.00)填空项 1:_8.(admit) The young artist wrote to the Art School of Harvard University for

27、 1 to the MA Programme.(分数:2.00)填空项 1:_9.(approve) They wrote a new plan of government to be sent to the thirteen states for 1.(分数:2.00)填空项 1:_10.(write) Unlike other belief systems, Greek culture recognized no single truth or code and produced no sacred, 1 text like the Bible.(分数:2.00)填空项 1:_11.(pe

28、rmanence) The universal human yeanling for something 1, enduring, without shadow of change.(分数:2.00)填空项 1:_12.(effect) An 1 measure of parental attention is homework.(分数:3.00)填空项 1:_六、B(总题数:1,分数:25.00)U U 1 /U /UUThe Constitution is the defender of the rights of the individual./U U U 2 /U /UUIt upho

29、lds the principles of freedom of religion, freedom of the press, and freedom of speech./U U U 3 /U /UUIt provides for a fair trial for persons accused of crimes, and forbids cruel and unusual punishments./U U U 4 /U /UUIt protects the home against unlawful search by authorities./U It forbids any sta

30、te to deprive any person of life, liberty or property without due process of law, or to deny to any person equal protection of the laws.How has the Constitution kept up with changing needs and ideas? How has it managed to survive for nearly two hundred years? The answer is: changes have been made in

31、 it ever since the beginning. U U 5 /U /UUThe changes have been made in two waysby formal amendment and by interpretation by the Supreme Court./U(分数:25.00)_英语阅读(一)自考题-34 答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、B第一部分 选择题/B(总题数:0,分数:0.00)二、B(总题数:1,分数:20.00)It is becoming increasingly recognized that education is

32、a process which continues throughout adult life. The scope of adult and continuing education has widened in recent years and now included, in addition to the development of the individual through cultural, physical and craft pursuits, such subjects as basic education: education for disadvantaged gro

33、ups and those with special needs such as ethnic minorities or the disabled; consumer education; health education; and pre-retirement education. Continuing education includes training for those in employment, to enable them to keep pace with technological change. The British government has taken a nu

34、mber of recent initiatives to improve opportunities for both adult and continuing education. In 1982 it launched a Professional, Industrial and Commercial Updating Program, designed to help colleges and universities to meet the need to up-date and broaden the skills of those in mid-career in industr

35、y, commerce and the professions. A three-year program to encourage the expansion of educational opportunities for the adult unemployed was launched in 1984.Apart from provision for mature students at universities, courses are provided by further education colleges, adult education centers residentia

36、l colleges, the Open Universities and various other bodies including a number of voluntary organizations. Most of the provision is made by the local education authorities in a wide variety of establishments, including schools used for adult evening classes and community schools which provide educati

37、onal, social and cultural opportunities for the wider community. Most courses are part-time. Local authorities also maintain or aid many courses lasting between a weekend and a fortnight. Long-term residential colleges, grant-aided by central government departments, provide courses of one or two yea

38、rs and aim to provided a liberal education without academic entry tests. Most students admitted are entitled to full maintenance grants.(分数:20.00)(1).One of the tasks of continuing education is _. A. to help employees get promoted and pay increased B. to widen employees knowledge of their countrys h

39、istory C. to make employees spare time activities rich and various D. to keep employees well informed of recent technological developments(分数:4.00)A.B.C.D. 解析:解析 细节理解题。文章第六行中说道:Continuing education includes training for those in employment, to enable them to keep pace with technological change.继续教育包

40、括对员工的培训,使他们能够跟得上科技发展的步伐。(2).The word “initiatives“ in the 1st paragraph, most probably means _. A. plans B. offers C. measures D. proposals(分数:4.00)A.B.C. D.解析:解析 词义辨析题。文章第八行中说道:The British government has taken a number of recent initiatives to improve opportunities for both adult and continuing edu

41、cation.英国政府最近采取了一系列的措施来管理成人教育及继续教育领域。其中 take a number of initiatives to do sth.指采取措施做某事。四个选项中只有 C 的 measure(措施)有这个意思。(3).The two programs launched by the British government are designed for _. A. students and teachers in colleges and universities B. the employed and unemployed respectively C. the go

42、vernment employees in Britain D. the disadvantaged and the disabled(分数:4.00)A.B. C.D.解析:解析 细节理解题。文中第一段倒数第六行中说道:The British government has taken a number of.continuing education.英国政府最近采取了一系列的措施来管理成人教育及继续教育领域。紧接着就说第一个启动的项目是:1982 年,工商业领域职业更新计划项目,旨在帮助各个大学拓宽中层管理人才的技能。1984 年,一个“三年”计划项目旨在扩大对失业人员的教育机会。可见这两个

43、项目的目的就是帮助公司雇员和失业人员的。(4).Which of the following is mentioned in the passage? A. Higher education might be replaced by other types of education. B. Many British young people can receive higher education without entrance examinations. C. Only those who pass academic entry tests can get financial aid fr

44、om the central government. D. The aid for improving adult and continuing education is provided by local and state governments.(分数:4.00)A.B.C.D. 解析:解析 判断题。文章中第一段主要讲述了为了满足公司职员及失业人员的需求,当地政府所做的一系列措施。在最后一段的第三行中说道:Most of the provision is made by the local education authorities.这些中措施都是由当地政府来进行的。(5).It can

45、 be concluded from the passage that _. A. high schools should produce more skilled students B. adult education will probably become the main type of education in Britain and other developed countries C. the government should attach importance to various types of education to meet the needs of the changing world D. higher education should meet the demands of the development of science and technology(分数:4.00)A.B. C.D.解析:解析 推理题。这篇文章主要是围绕继续教育及成人教育来展开的。由此可以推断出成人教育有可能今后成为英国及其他发达国家的主要教育方式。三、B第二部分 非选择题

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1