ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:67KB ,
资源ID:1382096      下载积分:5000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1382096.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(【考研类试卷】GCT工程硕士(英语)历年真题试卷汇编12及答案解析.doc)为本站会员(registerpick115)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

【考研类试卷】GCT工程硕士(英语)历年真题试卷汇编12及答案解析.doc

1、GCT 工程硕士(英语)历年真题试卷汇编 12 及答案解析(总分:50.00,做题时间:90 分钟)一、Reading Comprehensio(总题数:5,分数:50.00)1.Part II Reading ComprehensionDirections: In this part there are four passages, each followed by five questions or unfinished statements. For each of them, there are four choices marked A, B, C, and D. Choose th

2、e best one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.(分数:10.00)_Ever won the lottery? No? But did that stop you buying another lottery ticket? If the answer is another “ no, “ you might call yourself an optimist. According to researchers at University College Lon

3、don, human beings are sanguine creatures. It is all in the brain, they say. A study suggests that human brain is very efficient at processing good news: about 80% of people have a tendency to see the glass as half-full, not half-empty, even if they don“t consider themselves to be optimists. The good

4、 news is that this brings a health benefit, having a positive outlook on life reduces anxiety. A study of nearly 100, 000 women showed a lower risk of death from heart disease among optimists. But there are problems in always having an optimistic attitude. The authors of the study point out that the

5、 2008 financial crisis may have been caused by analysts overestimating their assets“ performance even in the face of clear evidence to the contrary. There are personal health risks too. Dr Tali Sharot, lead researcher, said: “Smoking Kills“ messages don“t work since people think their chances of can

6、cer are low. There“s a very fundamental tendency in the brain. “ But, as they say, every cloud has a silver lining. Even if seeing the world through rose-colored glasses poses a risk to our health, it“s not something that is likely to cause us to lose sleep. Let“s just keep our chins up and keep smi

7、ling!(分数:10.00)(1).What does “sanguine“(para.2)mean?(分数:2.00)A.DepressedB.CheerfulC.LuckyD.Emotional(2).The study mentioned in Paragraph 2 indicates that people_.(分数:2.00)A.are more optimistic than they believeB.are less optimistic than they believeC.like good news more than they thinkD.like good ne

8、ws less than they think(3).What mistake might analysts have made during the 2008 finacial crisis?(分数:2.00)A.Collecting false information.B.Overemphasizing evidence.C.Misjudging the situation.D.Giving a pessimistic forecast.(4).The author suggests in the last paragraph that we_.(分数:2.00)A.adjust our

9、goals in lifeB.learn to release bad moodC.avoid being overoptimisticD.maintain a positive attitude(5).What is the main idea of the passage?(分数:2.00)A.People tend to be optimistic even in crisis.B.Optimists enjoy life better than pessimists.C.Being optimistic has both benefits and risks.D.Optimism is

10、 what keeps us going forward.The International Olympic Committee(IOC)has launched an investigation into allegations that its officials in more than 50 countries have been selling London Olympics tickets on the black market for profit. The IOC met at an emergency session on Saturday to look into a pi

11、le of evidence uncovered by Britain“s Sunday Times newspaper. The paper claims that high-ranking Olympic officials have been selling tickets for the games at hugely inflated prices. The highest priced tickets on the black market were for the men“s 100-meter final. The IOC has issued a statement sayi

12、ng it takes these allegations very seriously and has immediately taken the first steps to investigate. IOC rules forbid national Olympics committees from selling tickets overseas, increasing ticket prices or selling tickets to unauthorized, third-party resellers. Despite this, Sunday Times undercove

13、r reporters posing as illegal ticket sellers say they have recorded evidence of 27 officials selling tickets distributed to 54 countries. One of the most serious allegations was against the Greek Olympic Committee president Spyros Capralos. He denies saying he had “pulled strings“ with the head of t

14、he London Olympics Sebastian Coe even though the paper posted videos of its reporters“ negotiations with Capralos on its website. Mr Capralos has so far refused to comment.(分数:10.00)(1).The IOC is investigating its own officials for_.(分数:2.00)A.running the black marketB.secretly meeting reportersC.i

15、llegally selling ticketsD.criticizing Sunday Times(2).The word “allegations“(Para. 1)probably means “ _. “(分数:2.00)A.discussionsB.claimsC.announcementsD.opinions(3).Sunday Times revealed_.(分数:2.00)A.details about IOC“s emergency sessionB.evidence against some IOC officialsC.ticket prices for men“s 1

16、00-meter finalD.pricing policy of the London Olympics(4).Which of the following is NOT against the IOC rules concerning its officials?(分数:2.00)A.Selling tickets internationally.B.Raising the prices of the tickets.C.Selling tickets to unofficial resellers.D.Giving tickets to their friends.(5).Faced w

17、ith the evidence against him, Capralos_.(分数:2.00)A.blamed other officialsB.admitted the factsC.issued a statementD.gave no responsePressed by competition and its own success, the popular search engine Google has created an automated way to search for new employees who are fully appropriate as well a

18、s high-achieving. In a project, the 100, 000 people who fill in online job applications for Google each month will be asked to complete a complicated questionnaire(问卷)exploring their attitudes, behaviour, personality and backgrounds going back to their school days. The questions range from whether a

19、pplicants have ever set a world record, to whether their workspace is messy or tidy or what magazines they read. Answers are studied by Google“s mathematicians to calculate a score meant to predict how well a person will fit into the organization“s diversified and competitive culture. Psychometric t

20、ests(心理测试)are already used by more traditional companies to select workers, but they are unheard of in a company like Google, which is built on a belief in individual talent. The online questionnaire is based on the answers to 300 questions sent out last summer to every employee at the head office i

21、n California“s Silicon Valley. Some questions were factual: What programming languages are you familiar with? What Internet mailing lists are you on? Other questions, however, tried to establish personality and behavioural characteristics: have you ever tutored another person? “We wanted to cast a v

22、ery wide net, “ said Laszlo Bock, Google“s Vice-President for People Operations. “ It is not unusual to walk into our office and bump into dogs. Maybe people who own dogs have some personality feature that is useful. “(分数:10.00)(1).Google has created a new way of recruiting in order to_.(分数:2.00)A.f

23、ind the most appropriate employeesB.better compete with other companiesC.spread its unique corporate cultureD.conduct an online research project(2).The information gained from the questionnaire will be_.(分数:2.00)A.analyzed in a reportB.summed up in a figureC.organized into a chartD.kept in its raw s

24、tate(3).What is true about the Google online questionnaire?(分数:2.00)A.It was based on a survey of its employees.B.It focuses on background questions.C.It was designed by some mathematicians.D.It has been filled out by 100, 000 people.(4).What distinguishes Google online questionnaire?(分数:2.00)A.Pref

25、erring those who own pets.B.Stressing overall personal qualities.C.Asking more complex questions.D.Believing in high-achieving experience.(5).By “casting a wide net“(last paragraph), Laszlo Bock means_.(分数:2.00)A.recruiting a wide range of talentsB.finding candidates with peculiar personalityC.ident

26、ifying candidates with wide interestsD.picking out as many applicants as possible(分数:10.00)(1).The purpose of the chart is to show_.(分数:2.00)A.the percentages of smokers in schoolsB.the increase of smokers in grades 912 during 20052009C.the number of teenage smokers in grades 912D.the amount of mone

27、y spent by young smokers over the years(2).Which grade had the highest percentage of smokers in 2005?(分数:2.00)A.The 9th.B.The 10th.C.The 11th.D.The 12th.(3).The percentage of the 9th grade smokers in 2009 was_.(分数:2.00)A.23.2B.25.2C.31.2D.33.4(4).Which grade saw the greatest increase of smokers over

28、 the four years?(分数:2.00)A.The 9th.B.The 10th.C.The 11th.D.The 12th.(5).What tendency can we find from the chart?(分数:2.00)A.Smokers in all grades have increased.B.The higher the grade, the more the smokers.C.The older a student, the more he smokes.D.Low graders smoke less heavily.GCT 工程硕士(英语)历年真题试卷汇

29、编 12 答案解析(总分:50.00,做题时间:90 分钟)一、Reading Comprehensio(总题数:5,分数:50.00)1.Part II Reading ComprehensionDirections: In this part there are four passages, each followed by five questions or unfinished statements. For each of them, there are four choices marked A, B, C, and D. Choose the best one and mark

30、your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.(分数:10.00)_解析:Ever won the lottery? No? But did that stop you buying another lottery ticket? If the answer is another “ no, “ you might call yourself an optimist. According to researchers at University College London, human beings

31、 are sanguine creatures. It is all in the brain, they say. A study suggests that human brain is very efficient at processing good news: about 80% of people have a tendency to see the glass as half-full, not half-empty, even if they don“t consider themselves to be optimists. The good news is that thi

32、s brings a health benefit, having a positive outlook on life reduces anxiety. A study of nearly 100, 000 women showed a lower risk of death from heart disease among optimists. But there are problems in always having an optimistic attitude. The authors of the study point out that the 2008 financial c

33、risis may have been caused by analysts overestimating their assets“ performance even in the face of clear evidence to the contrary. There are personal health risks too. Dr Tali Sharot, lead researcher, said: “Smoking Kills“ messages don“t work since people think their chances of cancer are low. Ther

34、e“s a very fundamental tendency in the brain. “ But, as they say, every cloud has a silver lining. Even if seeing the world through rose-colored glasses poses a risk to our health, it“s not something that is likely to cause us to lose sleep. Let“s just keep our chins up and keep smiling!(分数:10.00)(1

35、).What does “sanguine“(para.2)mean?(分数:2.00)A.DepressedB.Cheerful C.LuckyD.Emotional解析:(2).The study mentioned in Paragraph 2 indicates that people_.(分数:2.00)A.are more optimistic than they believe B.are less optimistic than they believeC.like good news more than they thinkD.like good news less than

36、 they think解析:(3).What mistake might analysts have made during the 2008 finacial crisis?(分数:2.00)A.Collecting false information.B.Overemphasizing evidence.C.Misjudging the situation. D.Giving a pessimistic forecast.解析:(4).The author suggests in the last paragraph that we_.(分数:2.00)A.adjust our goals

37、 in lifeB.learn to release bad moodC.avoid being overoptimisticD.maintain a positive attitude 解析:(5).What is the main idea of the passage?(分数:2.00)A.People tend to be optimistic even in crisis.B.Optimists enjoy life better than pessimists.C.Being optimistic has both benefits and risks. D.Optimism is

38、 what keeps us going forward.解析:The International Olympic Committee(IOC)has launched an investigation into allegations that its officials in more than 50 countries have been selling London Olympics tickets on the black market for profit. The IOC met at an emergency session on Saturday to look into a

39、 pile of evidence uncovered by Britain“s Sunday Times newspaper. The paper claims that high-ranking Olympic officials have been selling tickets for the games at hugely inflated prices. The highest priced tickets on the black market were for the men“s 100-meter final. The IOC has issued a statement s

40、aying it takes these allegations very seriously and has immediately taken the first steps to investigate. IOC rules forbid national Olympics committees from selling tickets overseas, increasing ticket prices or selling tickets to unauthorized, third-party resellers. Despite this, Sunday Times underc

41、over reporters posing as illegal ticket sellers say they have recorded evidence of 27 officials selling tickets distributed to 54 countries. One of the most serious allegations was against the Greek Olympic Committee president Spyros Capralos. He denies saying he had “pulled strings“ with the head o

42、f the London Olympics Sebastian Coe even though the paper posted videos of its reporters“ negotiations with Capralos on its website. Mr Capralos has so far refused to comment.(分数:10.00)(1).The IOC is investigating its own officials for_.(分数:2.00)A.running the black marketB.secretly meeting reporters

43、C.illegally selling tickets D.criticizing Sunday Times解析:(2).The word “allegations“(Para. 1)probably means “ _. “(分数:2.00)A.discussionsB.claims C.announcementsD.opinions解析:(3).Sunday Times revealed_.(分数:2.00)A.details about IOC“s emergency sessionB.evidence against some IOC officials C.ticket prices

44、 for men“s 100-meter finalD.pricing policy of the London Olympics解析:(4).Which of the following is NOT against the IOC rules concerning its officials?(分数:2.00)A.Selling tickets internationally.B.Raising the prices of the tickets.C.Selling tickets to unofficial resellers.D.Giving tickets to their frie

45、nds. 解析:(5).Faced with the evidence against him, Capralos_.(分数:2.00)A.blamed other officialsB.admitted the factsC.issued a statementD.gave no response 解析:Pressed by competition and its own success, the popular search engine Google has created an automated way to search for new employees who are full

46、y appropriate as well as high-achieving. In a project, the 100, 000 people who fill in online job applications for Google each month will be asked to complete a complicated questionnaire(问卷)exploring their attitudes, behaviour, personality and backgrounds going back to their school days. The questio

47、ns range from whether applicants have ever set a world record, to whether their workspace is messy or tidy or what magazines they read. Answers are studied by Google“s mathematicians to calculate a score meant to predict how well a person will fit into the organization“s diversified and competitive

48、culture. Psychometric tests(心理测试)are already used by more traditional companies to select workers, but they are unheard of in a company like Google, which is built on a belief in individual talent. The online questionnaire is based on the answers to 300 questions sent out last summer to every employ

49、ee at the head office in California“s Silicon Valley. Some questions were factual: What programming languages are you familiar with? What Internet mailing lists are you on? Other questions, however, tried to establish personality and behavioural characteristics: have you ever tutored another person? “We wanted to cast a ve

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1