ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:70KB ,
资源ID:1382105      下载积分:5000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1382105.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(【考研类试卷】GCT工程硕士(英语)历年真题试卷汇编9及答案解析.doc)为本站会员(progressking105)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

【考研类试卷】GCT工程硕士(英语)历年真题试卷汇编9及答案解析.doc

1、GCT工程硕士(英语)历年真题试卷汇编 9及答案解析(总分:50.00,做题时间:90 分钟)一、Reading Comprehensio(总题数:5,分数:50.00)1.Part II Reading ComprehensionDirections: In this part there are four passages, each followed by five questions or unfinished statements. For each of them, there are four choices marked A, B, C, and D. Choose the b

2、est one and mark your answer on the ANSWER SHEET with a single line through the center.(分数:10.00)_Happiness is becoming a huge area in psychological research and even in government policy, with the UK government exploring a “happiness index. “ It“s tough, though, to define exactly what happiness is,

3、 and what makes us happy. There are two broad ways of looking at happiness: short-term happiness(a great cookie, a bottle of wine)and long-term happiness(financial security, achieving your goals). Both types of happiness are valid, and important. The problem is, they“re often in competition. Let“s s

4、ay you“ve got a goal of losing 50 pounds this year. You know you“d be happier and healthier if you weren“t carrying that extra weight. To achieve long-term happiness, you need to go on a diet. In the short-term, though, it“s not that easy. A chocolate cake, or a large glass of wine, might seem like

5、just the thing to cheer you up at the end of a long dayor to celebrate with friends. It“s the same with lots of other goal. If you“ve got a tendency to prioritize long-term happiness at the expense of day-to-day pleasures, you should start looking for some small ways to bring a little joy back into

6、your life. I“m not suggesting that you go out and get drunk every night, or that you stuff yourself with cake. There are plenty of other ways to enjoy yourself. Don“t pin all your hopes of happiness on some far-off future, though. There“s no point working a 60-hour week and making yourself thoroughl

7、y miserable in the belief that things will be perfect as soon as you“re making a six-figure salary.(分数:10.00)(1).A proper title for the passage is “ _. “(分数:2.00)A.Happy ThereafterB.Beyond HappinessC.Happiness In, Happiness OutD.Happy Now or in the Future?(2).Paragraph 2 is mainly about_.(分数:2.00)A.

8、what makes us happyB.how to understand happinessC.how we can be happierD.what happiness can bring us(3).The example in Paragraph 3 is meant to emphasize that_.(分数:2.00)A.both short-term happiness and long-term happiness are importantB.we tend to seek short-term happiness instead of long-term happine

9、ssC.people prefer long-term happiness to short-term happinessD.short-term happiness may contradict long-term happiness(4).The word “prioritize“(last paragraph)probably means_.(分数:2.00)A.treat something as more important than othersB.improve something“s value or qualityC.put extra emphasis on somethi

10、ngD.look for something that is difficult to find(5).The author suggests in the last paragraph that sacrificing short-term happiness for long-term happiness_.(分数:2.00)A.works wellB.can be justifiedC.is not worth whileD.makes no differenceThanks to the introduction of new drugs, many of the early prob

11、lems in organ transplants, such as tissue rejection, have, to a great extent, now been solved. However, there remains a major problem. The people in need of transplant surgery far outnumber the available organs. Many countries, such as Britain, have huge waiting lists of people whose lives could be

12、saved by being given a kidney, lung, heart, or liver transplant. Sadly, many of them die before they reach the top of those lists. Under the present British policy, people are asked to carry donor(捐赠人)cards, and/or put their names on the national donor register. Thus, if they lose their lives sudden

13、ly, for example, in a traffic accident, they have given permission in advance of their deaths for their organs to be used. If they have not done so, surgeons are faced with the task of asking the grieved relatives for permission to use the organs of the dead. Of course, often the relatives are too u

14、pset even to think of such a thing until it is too late. Organ transplants have to take place quite soon after the death of the donor. Dying and donating organs is not something most of us like to think about, and only about 14% of people have registered. Now it has been suggested that, instead of t

15、he present register, there should be a register of potential donors who haven“t made up their minds.(分数:10.00)(1).Nowadays a major problem in transplant surgery is_.(分数:2.00)A.the shortage of qualified doctorsB.the lack of transplant organsC.tissue rejectionD.immature techniques(2).It can be inferre

16、d from the passage that transplant organs most likely come from_.(分数:2.00)A.people who die in fatal accidentsB.criminals who are sentenced to deathC.patients who die from serious diseasesD.people who are mentally healthy(3).What is the advantage of registering in advance to donate organs?(分数:2.00)A.

17、The transplant may take place soon after the death of the donor.B.The donor“s relatives would agree with the surgery.C.More people would choose donation of their organs after death.D.Surgeons will not be liable to any legal consequences.(4).The low percentage of people who have registered to donate

18、organs indicates that_.(分数:2.00)A.the present register system doesn“t workB.dying and donating organs is an unpleasant issueC.very few people know how to donate their organsD.permission from relatives is hard to obtain(5).What has been proposed to get more donor organs?(分数:2.00)A.Asking more people

19、to register to donate organs after death.B.Having more people carry donor cards when they get around.C.Encouraging more people to consider organ donation through registering.D.Getting more people to donate organs by offering huge monetary rewards.Recently, the American Heart Association surveyed 1,

20、000 people nationwide about their thoughts on sodium and heart health. 61% said that they believed sea salt was a low-sodium alternative to table salt. They can be forgiven for thinking so. Sea salt is marketed as a healthy food, added to soups, potato chips and a wide variety of packaged snacks lab

21、eled “ low sodium, “ “all natural“ and “healthy. “ But in reality, sea salt and table salt are not terribly different, at least chemically. The real differences are in how the two are used in cooking. Table salt comes from underground salt deposits. Companies that sell it typically add something to

22、keep it from clumping(结块). During processing, table salt is stripped of many of its natural minerals. Sea salt, on the other hand, is made from evaporated seawater. With little processing, it retains most of its minerals, which some cooks say give it a better flavor. But both contain the same amount

23、 of sodium chloride(氯化的)by weight, which means they contribute equally to total sodium consumption and have the same effect on blood pressure. Officials recommend that adults consume no more than 2, 300 milligrams of sodium a day, equivalent to a teaspoon of salt. You should eat less if you are blac

24、k, hypertensive(患高血压的)or older than 40. Yet most Americans consume more than double the amount they need, mostly from processed foods, so it is best to limit saltof any kind.(分数:10.00)(1).According to the survey, more than half the people believe that_.(分数:2.00)A.table salt should be used in cooking

25、B.it is necessary to eat sea saltC.sea salt is a high-sodium productD.sea salt is a healthier choice than table salt(2).The difference between table salt and sea salt lies in that table salt_.(分数:2.00)A.contains less natural minerals than sea saltB.forms clumps more easily than sea saltC.tastes bett

26、er than sea saltD.goes through less processing than sea salt(3).The word “strip“ in Para. 2 is closest in meaning to “ _. “(分数:2.00)A.breakB.addC.removeD.change(4).According to the passage, the proper amount of salt consumption is related to one“s_.(分数:2.00)A.appetiteB.ageC.sexD.weight(5).According

27、to the passage, Americans_.(分数:2.00)A.consume much more salt than they actually needB.consume about 2, 300 milligrams of salt a dayC.prefer fresh food to salted processed foodD.try to limit their salt consumption of any kind(分数:10.00)(1).A proper title for the chart is “ _. “(分数:2.00)A.Schedule Char

28、t for Job HuntingB.Flow Chart for Recruitment ProcessC.Descriptive Chart for an Open PositionD.Organization Chart for a Hiring Company(2).The chart is probably designed for_.(分数:2.00)A.job applicantsB.school graduatesC.the company general managerD.the human resources department(3).What happens right

29、 after the interview?(分数:2.00)A.The company will review other interviewees.B.The company will notify those who get an offer.C.The applicants will confirm job offers with the company.D.The applicants will call in to check whether they get the offer.(4).A work contract is signed when_.(分数:2.00)A.all o

30、ptions have been consideredB.there is no more interviewee to reviewC.the applicant accepts the company“s offerD.the company finishes training for its new staff(5).What does “Com. “ in “Com. Offer“ possibly mean?(分数:2.00)A.Confirm.B.Company.C.Compensate.D.Communicate.GCT工程硕士(英语)历年真题试卷汇编 9答案解析(总分:50.0

31、0,做题时间:90 分钟)一、Reading Comprehensio(总题数:5,分数:50.00)1.Part II Reading ComprehensionDirections: In this part there are four passages, each followed by five questions or unfinished statements. For each of them, there are four choices marked A, B, C, and D. Choose the best one and mark your answer on th

32、e ANSWER SHEET with a single line through the center.(分数:10.00)_解析:Happiness is becoming a huge area in psychological research and even in government policy, with the UK government exploring a “happiness index. “ It“s tough, though, to define exactly what happiness is, and what makes us happy. There

33、 are two broad ways of looking at happiness: short-term happiness(a great cookie, a bottle of wine)and long-term happiness(financial security, achieving your goals). Both types of happiness are valid, and important. The problem is, they“re often in competition. Let“s say you“ve got a goal of losing

34、50 pounds this year. You know you“d be happier and healthier if you weren“t carrying that extra weight. To achieve long-term happiness, you need to go on a diet. In the short-term, though, it“s not that easy. A chocolate cake, or a large glass of wine, might seem like just the thing to cheer you up

35、at the end of a long dayor to celebrate with friends. It“s the same with lots of other goal. If you“ve got a tendency to prioritize long-term happiness at the expense of day-to-day pleasures, you should start looking for some small ways to bring a little joy back into your life. I“m not suggesting t

36、hat you go out and get drunk every night, or that you stuff yourself with cake. There are plenty of other ways to enjoy yourself. Don“t pin all your hopes of happiness on some far-off future, though. There“s no point working a 60-hour week and making yourself thoroughly miserable in the belief that

37、things will be perfect as soon as you“re making a six-figure salary.(分数:10.00)(1).A proper title for the passage is “ _. “(分数:2.00)A.Happy ThereafterB.Beyond HappinessC.Happiness In, Happiness OutD.Happy Now or in the Future? 解析:(2).Paragraph 2 is mainly about_.(分数:2.00)A.what makes us happyB.how to

38、 understand happiness C.how we can be happierD.what happiness can bring us解析:(3).The example in Paragraph 3 is meant to emphasize that_.(分数:2.00)A.both short-term happiness and long-term happiness are importantB.we tend to seek short-term happiness instead of long-term happinessC.people prefer long-

39、term happiness to short-term happinessD.short-term happiness may contradict long-term happiness 解析:(4).The word “prioritize“(last paragraph)probably means_.(分数:2.00)A.treat something as more important than othersB.improve something“s value or qualityC.put extra emphasis on something D.look for somet

40、hing that is difficult to find解析:(5).The author suggests in the last paragraph that sacrificing short-term happiness for long-term happiness_.(分数:2.00)A.works wellB.can be justifiedC.is not worth whileD.makes no difference 解析:Thanks to the introduction of new drugs, many of the early problems in org

41、an transplants, such as tissue rejection, have, to a great extent, now been solved. However, there remains a major problem. The people in need of transplant surgery far outnumber the available organs. Many countries, such as Britain, have huge waiting lists of people whose lives could be saved by be

42、ing given a kidney, lung, heart, or liver transplant. Sadly, many of them die before they reach the top of those lists. Under the present British policy, people are asked to carry donor(捐赠人)cards, and/or put their names on the national donor register. Thus, if they lose their lives suddenly, for exa

43、mple, in a traffic accident, they have given permission in advance of their deaths for their organs to be used. If they have not done so, surgeons are faced with the task of asking the grieved relatives for permission to use the organs of the dead. Of course, often the relatives are too upset even t

44、o think of such a thing until it is too late. Organ transplants have to take place quite soon after the death of the donor. Dying and donating organs is not something most of us like to think about, and only about 14% of people have registered. Now it has been suggested that, instead of the present

45、register, there should be a register of potential donors who haven“t made up their minds.(分数:10.00)(1).Nowadays a major problem in transplant surgery is_.(分数:2.00)A.the shortage of qualified doctorsB.the lack of transplant organs C.tissue rejectionD.immature techniques解析:(2).It can be inferred from

46、the passage that transplant organs most likely come from_.(分数:2.00)A.people who die in fatal accidents B.criminals who are sentenced to deathC.patients who die from serious diseasesD.people who are mentally healthy解析:(3).What is the advantage of registering in advance to donate organs?(分数:2.00)A.The

47、 transplant may take place soon after the death of the donor. B.The donor“s relatives would agree with the surgery.C.More people would choose donation of their organs after death.D.Surgeons will not be liable to any legal consequences.解析:(4).The low percentage of people who have registered to donate

48、 organs indicates that_.(分数:2.00)A.the present register system doesn“t workB.dying and donating organs is an unpleasant issue C.very few people know how to donate their organsD.permission from relatives is hard to obtain解析:(5).What has been proposed to get more donor organs?(分数:2.00)A.Asking more people to register to donate organs after death.B.Having more people carry donor cards when they get around.C.Encouraging more people to consider organ donation through registering. D.Getting more people to donate organs by offering huge monetary rewards.解析:Recently, the American Heart Asso

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1