ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:18 ,大小:89.50KB ,
资源ID:1384020      下载积分:5000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1384020.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(【考研类试卷】工程硕士(GCT)英语-190及答案解析.doc)为本站会员(lawfemale396)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

【考研类试卷】工程硕士(GCT)英语-190及答案解析.doc

1、工程硕士(GCT)英语-190 及答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、Part Vocabulary an(总题数:10,分数:20.00)1.What he said just now bad little to do with the question_ discussion.(分数:2.00)A.onB.inC.underD.at2.All flights _ because of the snowstorm, many passengers could do nothing but take the train.(分数:2.00)A.had been cancele

2、dB.have been canceledC.were canceledD.having been canceled3.Over a third of the population was estimated to have no _to the health service.(分数:2.00)A.assessmentB.assignmentC.exceptionD.access4.The suggestion that the mayor _ the prizes was accepted by everyone.(分数:2.00)A.would presentB.presentC.pres

3、entsD.ought to present5.As teachers we should concern ourselves with what is said, not what we think_.(分数:2.00)A.ought to be saidB.must sayC.have to be saidD.need to say6.Because Edgar was convinced of the accuracy of this fact, he_ his opinion.(分数:2.00)A.struck atB.strove forC.stuck toD.stood for7.

4、You are very selfish. Its high time you_ that you are not the most important person in the world, “Edgar said to his boss angrily.(分数:2.00)A.realizedB.have realizedC.realizeD.should realize8.These goods are_for export, though a few of them may be sold on the home market.(分数:2.00)A.essentiallyB.comp

5、letelyC.necessarilyD.remarkably9.When I try to understand _ that prevents so many Americans from being as happy as one might expect, it seems to me that there are two causes.(分数:2.00)A.why it doesB.what it doesC.what it isD.why it is10.Some diseases are _ by certain water animals.(分数:2.00)A.transpla

6、ntedB.transformedC.transportedD.transmitted二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)11.A really fearless soldier_.(分数:2.00)A.is of little use to the armyB.is without equalC.is nothing but a dead soldierD.easily gets killed in a battle12.Children would play with fire until their hands were burnt away if_.(

7、分数:2.00)A.they were given no warning beforehandB.they had never burnt themselvesC.they had no sense of painD.they were fearful of the fire13.People sometimes succeed in timely avoiding danger because_.(分数:2.00)A.they have gained experienceB.they jump out of the way in timeC.they are calm in face of

8、dangerD.they are warned of the danger and can take quick action14.Implied but not stated:_.(分数:2.00)A.Fear is always something helpfulB.Too much fear is harmfulC.Fear ought to be used as a servant and guideD.Fear is something unprofitable15.Fear should be used properly because _.(分数:2.00)A.an airpla

9、ne may crash on your houseB.you may get cancerC.fear can only be used as a servant and guideD.men are now letting fear rule them too much16.The main idea of the passage is that_.(分数:2.00)A.teachers should do as little as possible in helping students learn to readB.teachers should encourage students

10、to read as widely as possibleC.reading ability is something acquired rather than taughtD.reading is more complicated than generally believed17.The problem with the reading course as mentioned in the first Paragraph is that_.(分数:2.00)A.it is one of the most difficult school coursesB.students spend en

11、dless hours in readingC.reading tasks are assigned with little guidanceD.too much time is spent in teaching about reading18.The word “scrutiny“ (Line 3, Par(分数:2.00)A.3) most probably means“_“A. inquiryB. observationC. controlD. suspicion19.The teaching of reading will be successful if_.(分数:2.00)A.t

12、eachers can improve conditions at school for the studentsB.teachers can enable students to develop their own way of readingC.teachers can devise the most efficient system for readingD.teachers can make their teaching activities observable20.According to the passage, learning to read will no longer b

13、e a difficult task when_.(分数:2.00)A.children become highly motivatedB.teacher and learner roles are interchangeableC.teaching helps children in the search for knowledgeD.reading enriches childrens experience21.Few airlines want to impose a total ban on their passengers using electronic devices becau

14、se_.(分数:2.00)A.they dont believe there is such a danger as radio interferenceB.the harmful effect of electromagnetic interference is yet to be provedC.most passengers refuse to take a plane which bans the use of radio and cassette playersD.they have other effective safety measures to fall back on22.

15、Why is it difficult to predict the possible effects of electromagnetic fields on an airplanes computers? _.(分数:2.00)A.Because it is extremely dangerous to conduct such research on an airplane.B.Because it remains a mystery what wavelengths are liable to be interfered with.C.Because research scientis

16、ts have not been to produce the same effects in labs.D.Because experts lack adequate equipment to do such researc23.What is said about the over 100 aircraft incidents in the past 15 years?(分数:2.00)A.They may have been caused by the damage to the radio systems.B.They may have taken place during take-

17、off and landing.C.They were proved to have been caused by the passengers portable computers.D.They were suspected to have resulted from electromagnetic interferenc24.It can be inferred from the passage that the author_.(分数:2.00)A.is in favor of prohibiting passengers use of electronic devices comple

18、telyB.has overestimated the danger of electromagnetic interferenceC.hasnt formed his own opinion on this problemD.regards it as unreasonable to exercise a total ban during flight25.The passage is mainly about_.(分数:2.00)A.a new regulation for all airlinesB.the defects of electronic devicesC.a possibl

19、e cause of aircraft crashesD.effective safety measures for air flight26.The passage wants to _.(分数:2.00)A.tell patients what they can do and what they cantB.tell people when they can visit patients and when they cantC.give patients guidelines on how to treat their illnessesD.give people ideas on how

20、 to treat their illnesses27.From the passage we can know patients in hospital _.(分数:2.00)A.cant carry their medical documents to the hospital.B.must arrange their relatives or friends to help them for clothes.C.should have all their meals.D.can phone only one of their relatives or friends one day.28

21、This passage most probably appear_.(分数:2.00)A.in the newspaperB.in a magazineC.in a booklet for patientsD.in an academic book29.Among the following people, who mostly need to read this passage?(分数:2.00)A.doctorsB.nursesC.patientsD.Visitors30.According to the passage, if you want to see your friend

22、who is in hospital, you have to_.(分数:2.00)A.go there with his relativesB.go at 7:008:00a.m.C.go with some alcoholic drinks for your friendD.be not suffering illnesses that can be easily passed on七、Part Cloze(总题数:0,分数:0.00)八、Science textbooks an(总题数:10,分数:20.00)31.(分数:2.00)A.oddB.evenC.greekD.roman32

23、分数:2.00)A.textbooksB.journalsC.discussionsD.sections33.(分数:2.00)A.informationB.abilitiesC.featuresD.expectation34.(分数:2.00)A.textbooksB.magazinesC.manualsD.booklet35.(分数:2.00)A.AlthoughB.SinceC.WhileD.However36.(分数:2.00)A.frontB.backC.mainD.last37.(分数:2.00)A.increaseB.liftC.raiseD.enhance38.(分数:2.

24、00)A.howB.whatC.whenD.where39.(分数:2.00)A.TextbooksB.JournalsC.ManualsD.Booklet40.(分数:2.00)A.fallsB.fallenC.groupedD.turned九、Part Dialogue Comp(总题数:10,分数:20.00)41.A: Can I get you a cup of tea?B: _.(分数:2.00)A.Thats very nice of you.B.With pleasure.C.You can, please.D.Thank you for the te42.A: I adore

25、 your hat.B: _.(分数:2.00)A.Yours is lovely, too.B.I think yours is better.C.Im afraid its a cheap one.D.Youre kind to say so.43.A: Im terribly sorry, Professor. Could I have an extra day or two for the assignment? My computer broke down last night.B: _.(分数:2.00)A.You dont have to apologize.B.I accept

26、 your apology.C.You may only have one.D.Sorry to hear that.44.Wilson: Hello. May I speak to Peter?Peter: _.(分数:2.00)A.Sorry, the number is engaged. Will you hold?B.Yes, speaking.C.Hello. Whore you, please?D.Hello. Thank you for callin45.A: I believe weve met somewhere before.B: No, _.(分数:2.00)A.it i

27、snt the same.B.it cant be true,C.I dont think so.D.Id rather not.46.Customer. Good evening. I booked a table for 4 under the name Hunt.Waiter: Just a minute. _.(分数:2.00)A.Im sorry, but we are full tonight.B.Thats right, but you are late.C.Oh, yes, table 9, this way please.D.Please go upstairs and se

28、e if there is a spare tabl47.Customer: How much are the eggs?Saleswoman: _.(分数:2.00)A.They are free-range.B.We have some free-range eggs.C.The free-range eggs cost more than regular ones.D.The free-range ones are 3.95 a dozen.48.A: This is one of a pair, isnt it?B: Yes, madam.A: Well, can I see the

29、other one, please?B: _.(分数:2.00)A.Certainly, madam, here it is.B.Fancy meeting you here.C.Thats right, but you are late.D.How can I help you?49.Sophie: Why dont you take your friends to the football game?Keith: _.(分数:2.00)A.I dont think its a clever idea.B.Cant you think of anything better?C.Well, t

30、hey are not really football fans.D.Nothing is worse than this. They hate football.50.A: I wonder whether you could put my friend up for a few days?B: Tell me when.A: Next weekend actually.B: _.(分数:2.00)A.Ive found it very easy.B.What are you doing here?C.Let me think it over, and Ill tell you later.

31、D.Ive got an appointment at 11.工程硕士(GCT)英语-190 答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、Part Vocabulary an(总题数:10,分数:20.00)1.What he said just now bad little to do with the question_ discussion.(分数:2.00)A.onB.inC.under D.at解析:本题空格处是说在讨论中的问题。under discussion 构成一习惯搭配,含“讨论中”之意,相似的搭配还有:“under threat”(处于威胁之中);“under

32、construction”(正在建造中);“under arrest”(处于被捕状态中)。 因此 C 项为正确答案。2.All flights _ because of the snowstorm, many passengers could do nothing but take the train.(分数:2.00)A.had been canceledB.have been canceledC.were canceledD.having been canceled 解析:本题空格处是说因为暴风雪,所有的班机都取消了。该题为“逻辑主语+doing”构成主语独立:结构,表示原因。因此 D 项

33、为正确答案。3.Over a third of the population was estimated to have no _to the health service.(分数:2.00)A.assessmentB.assignmentC.exceptionD.access 解析:本题空格处是说无法享用公共医疗卫生服务。“Have (no)access to”构成固定词组,意为“有(没有)途径,机会进入(享用,使用)”的意思。其他三项中,A 项 assessment 意为“评价,估价,评定”,B 项 assignment 意为“分配,委派,任务,指定的作业”,C 项 exception 意

34、为“除以外”,都与题意不符。因此 D 项为正确答案。4.The suggestion that the mayor _ the prizes was accepted by everyone.(分数:2.00)A.would presentB.present C.presentsD.ought to present解析:同位语从句中的谓语形式应根据 suggestion 的要求,应为“ should+动词原形”, should 可省略。5.As teachers we should concern ourselves with what is said, not what we think_.

35、分数:2.00)A.ought to be said B.must sayC.have to be saidD.need to say解析:本题空格处是说不是我们认为应该说什么。句中的“we think”为插入语,根据与空格相对应的“what is said”,排除 B 项和 D 项,又因 what 作单数处理,C 项错。因此 A 项为正确答案。6.Because Edgar was convinced of the accuracy of this fact, he_ his opinion.(分数:2.00)A.struck atB.strove forC.stuck to D.stoo

36、d for解析:本题空格处是说他坚持他的意见。C 项的 stuck to 意为“坚持(观点,意见)”,符合句意。其他三项中,A 项 struck at 意为“敲打,猛击”,B 项 strove for 意为“为努力,奋斗,努力争取”,D 项 stood for 意为“代表,意味,支持,主张”,都与题意不符。因此 C 项为正确答案。Part Two Reading Comprehension7.“You are very selfish. Its high time you_ that you are not the most important person in the world, “Ed

37、gar said to his boss angrily.(分数:2.00)A.realized B.have realizedC.realizeD.should realize解析:本题空格处是说你早该认识到你不是世界上最重要的人。该题为“Its high time that”结构,从句中的动词使用过去时表虚拟,故 A 项正确。类似的结构还有“Its time that”和“Its about time that”等。8.These goods are_for export, though a few of them may be sold on the home market.(分数:2.

38、00)A.essentially B.completelyC.necessarilyD.remarkably解析:本题空格处是说这些货物基本上都是用来出口的。A 项“essentially 基本地,本质地”符合题意,如:“Besides,television is essentially a passive medium”(除此以外,电视实质上是一种被动的媒介)。其他三项中,B 项 completely 意为“完整地,全部地;彻底地”,C 项 necessarily 意为“必要地,必须地”,D 项 remarkably 意为“异常地,非凡地,值得注意地,显著地”,都与题意不符。因此 A 项为正

39、确答案。9.When I try to understand _ that prevents so many Americans from being as happy as one might expect, it seems to me that there are two causes.(分数:2.00)A.why it doesB.what it doesC.what it is D.why it is解析:“it isthat”是强调结构,可先排除 A、B 两项。that 句中的 prevents 缺主语,排除 D 项。因此 C 项为正确答案。10.Some diseases are

40、 _ by certain water animals.(分数:2.00)A.transplantedB.transformedC.transportedD.transmitted 解析:D 项 transmitted 意为“传送,传导,流传,发射,传染,传播”符合题意,如:Parents transmit some of their characteristics to their children(父母把一些特有的素质遗传给儿女)。其他三项中,A 项 transplanted 意为“移植,迁移”,B 项 transformed 意为“改变,改造,改革”,C项 transported 意为“

41、运输,流放,放逐”,都与题意不符。因此 D 项为正确答案。二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)11.A really fearless soldier_.(分数:2.00)A.is of little use to the armyB.is without equalC.is nothing but a dead soldierD.easily gets killed in a battle 解析:从第一段倒数第二句可知正确答案为 D 项。12.Children would play with fire until their hands were burnt

42、 away if_.(分数:2.00)A.they were given no warning beforehandB.they had never burnt themselvesC.they had no sense of pain D.they were fearful of the fire解析:从第一段第二句即可知正确答案为 C 项。13.People sometimes succeed in timely avoiding danger because_.(分数:2.00)A.they have gained experienceB.they jump out of the way

43、 in timeC.they are calm in face of dangerD.they are warned of the danger and can take quick action 解析:从第三段第二句和第四段第一句的内容可知正确答案为 D 项。14.Implied but not stated:_.(分数:2.00)A.Fear is always something helpfulB.Too much fear is harmful C.Fear ought to be used as a servant and guideD.Fear is something unpro

44、fitable解析:A 项错在 always,该词导致该项表达的意思走向极端,与原文意思不符。C 项是文章直接表达的思想,虽符合文章内容,但不是隐含的意思,不符题意。D 项与文章的内容相反。只有 B 项才是文章隐含的意思。因此,正确答案为 B 项。15.Fear should be used properly because _.(分数:2.00)A.an airplane may crash on your houseB.you may get cancerC.fear can only be used as a servant and guide D.men are now letting

45、 fear rule them too much解析:从第二段第一句和第三段第一句,就可知正确答案为 C 项。16.The main idea of the passage is that_.(分数:2.00)A.teachers should do as little as possible in helping students learn to readB.teachers should encourage students to read as widely as possibleC.reading ability is something acquired rather than t

46、aught D.reading is more complicated than generally believed解析:依据文章第一段第五行说明阅读能力并不是通过教师教就能掌握的。教师所应做的是给学生创造一个好的环境和条件,激发学生阅读的渴望,培养出良好的阅读习惯、方法,只有这样,才能掌握阅读技能,提高阅读水平。17.The problem with the reading course as mentioned in the first Paragraph is that_.(分数:2.00)A.it is one of the most difficult school courses

47、B.students spend endless hours in readingC.reading tasks are assigned with little guidanceD.too much time is spent in teaching about reading 解析:参见文章第一段第四行。18.The word “scrutiny“ (Line 3, Par(分数:2.00)A.3) most probably means“_“A. inquiryB. observationC. controlD. suspicion解析:首先四选项的含义应该明确:A询问;B观察;C控制;

48、D怀疑。出现该词的句子为“process is not open to public scrutiny”。而最明显的提示出现在第二段最后一句 scrutiny 最可能的词义应该是 observation。19.The teaching of reading will be successful if_.(分数:2.00)A.teachers can improve conditions at school for the studentsB.teachers can enable students to develop their own way of reading C.teachers can devise the most efficient system for readingD.teachers can make their teaching activities observable解析:依据文章第:二段第二行 B 项符合其意思。20.According to the passage, learning to read will no longer be a difficult task when_.(分数:2.00)A.c

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1