ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:14 ,大小:85.50KB ,
资源ID:1384135      下载积分:5000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1384135.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(【考研类试卷】工程硕士(GCT)英语-42及答案解析.doc)为本站会员(tireattitude366)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

【考研类试卷】工程硕士(GCT)英语-42及答案解析.doc

1、工程硕士(GCT)英语-42 及答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、BPart Vocabula(总题数:10,分数:20.00)1.Id rather have a room of my own, however small it is, than_ a room with someone else.(分数:2.00)A.shareB.to shareC.sharingD.to have shared2.Peter, who had been driving all day, suggested_ at the next town.(分数:2.00)A.to stopB.

2、stoppingC.stopD.having stopped3._she realized it was too late to go home.(分数:2.00)A.No sooner it grew dark thanB.Hardly did it grow dark thatC.Scarcely had it grown dark thanD.It was not until dark that4.I hope all the precautions against air pollution,_ suggested by the local government, will be se

3、riously considered here.(分数:2.00)A.whileB.sinceC.afterD.as5.We had to_ a lot of noise when the children were at home.(分数:2.00)A.go in forB.hold on toC.put up withD.keep pace with6.As Commander-in-Chief of the armed forces, I have directed that all measures_ for our defense.(分数:2.00)A.had been takenB

4、would be takenC.be takenD.to be taken7.The bank is reported in the local newspaper_ in broad daylight yesterday.(分数:2.00)A.being robbedB.having been robbedC.to have been robbedD.robbed8.Operations which left patients_ and in need of long periods of recovery time now leave them feeling relaxed and c

5、omfortable.(分数:2.00)A.exhaustedB.abandonedC.injuredD.deserted9._his sister, Jack is quiet and does not easily make friends with others.(分数:2.00)A.DislikeB.UnlikeC.AlikeD.Liking10.When people become unemployed, it is_ which is often worse than lack of wages.(分数:2.00)A.lazinessB.povertyC.idlenessD.ina

6、bility二、BPart Reading (总题数:15,分数:30.00)11.The second paragraph mainly tells us that_.(分数:2.00)A.parents should be strict with their childrenB.parental controls reflect only the needs of the parents and the values of the communityC.parental restrictions vary, and are not always enforced for the benef

7、it of the children aloneD.parents vary in their strictness towards their children according to the situation12.The primary aim of some companies sponsoring the search engines is to_.(分数:2.00)A.cash in on their important role as Web guidesB.boost their avenueC.reverse a series of lossesD.have their s

8、ites visited by the Internet users more13.What is worth noting from the example of Athens County is that_.(分数:2.00)A.greater efforts should be made to improve peoples living standardsB.70 percent of the people there have been employed for two yearsC.40 percent of the population no longer relies on w

9、elfareD.the living standards of most people are going down14._ is the most popular activity online.(分数:2.00)A.Sending pages of informationB.Sending E-mailC.Surfing the netD.Selling the top spot15.Eagerly watching the childs acquisition of new skills_.(分数:2.00)A.should be avoidedB.is universal among

10、parentsC.sets up dangerous states of worry in the childD.will make him lose interest in learning new things16.From the passage we know that welfare reform aims at_.(分数:2.00)A.saving welfare fundsB.rebuilding the work ethicC.providing more jobsD.cutting government expenses17.The consumer group compla

11、ined about_.(分数:2.00)A.special fees that Internet users were chargedB.Federal Trade CommissionC.Commercial AlertD.online search engines18.In moral matters, parents should_.(分数:2.00)A.observe the rules themselvesB.be aware of the marked difference between adults and childrenC.forbid things which have

12、 no foundation in moralityD.consistently ensure the security of their children19.In the process of childrens learning new skills parents_.(分数:2.00)A.should encourage them to read before they know the meaning of the words they readB.should not expect too much of themC.should achieve a balance between

13、 pushing them too hard and leaving them on their ownD.should create as many learning opportunities as possible20.Why arent people enjoying better lives when they have jobs?(分数:2.00)A.Because many families are divorced.B.Because government aid is now rare.C.Because their wages are low.D.Because the c

14、ost of living is rising.21.Which of the following is NOT a correct statement? _.(分数:2.00)A.There are too many pages or hyperlinks on the Internet, so people usually use search engine to find a certain site.B.More than 8 search engines are accused of selling their search engine spots by Commercial Al

15、ert.C.The headquarters of Commercial Alert is in Portland Oregon.D.The search engines are Web guides.22.From the passage, it can be seen that the author_.(分数:2.00)A.believes the reform has reduced the governments burdenB.insists that welfare reform is doing little good for the poorC.is overenthusias

16、tic about the success of welfare reformD.considers welfare reform to be fundamentally successful23.According to the passage, before the welfare reform was carried out,_.(分数:2.00)A.the poverty rate was lowerB.average living standards were higherC.the average worker was paid higher wagesD.the poor use

17、d to rely on government aid24.The word “precept“(Line 3, Para. 3) probably means“_“(分数:2.00)A.ideaB.punishmentC.behaviourD.instruction25.All the following share one similarity EXCEPT_.(分数:2.00)A.LookSmartB.CMGIC.AltaVistaD.Microsoft三、BThe Main Librar(总题数:5,分数:10.00)26.Out of office hours, if you hav

18、e questions you should go to_.(分数:2.00)A.the Ground FloorB.The First FloorC.The Second FloorD.The Fourth Floor27.If you want to borrow books about American history, which floor would you go to? _.(分数:2.00)A.Ground FloorB.First FloorC.Third FloorD.The Fourth Floor28.If the book you want to borrow is

19、about engineering and it was returned yesterday, you would probably get it_.(分数:2.00)A.on the Ground FloorB.on the Recent Returns shelves, on the Second FloorC.on the Recent Returns shelves, on the Third FloorD.on the Fourth Floor29.What is the color code of the shelves where normal size novels are

20、placed?(分数:2.00)A.BlueB.RedC.YellowD.White30.If you want to look up a word in a dictionary, which floor would you go to? _.(分数:2.00)A.Ground floorB.First floorC.Third floorD.Fourth floor四、BPart Cloze/(总题数:10,分数:20.00)A.forB.againstC.supplementD.disposeA.only ifB.much asC.long beforeD.ever sinceA.sel

21、f-confidentB.self-sufficientC.self-satisfiedD.self-restrainedA.searchB.saveC.offerD.seekA.proportionB.percentageC.rateD.ratioA.other thanB.as well asC.instead ofD.more thanA.genuinelyB.obviouslyC.presumablyD.frequentlyA.vesselsB.routesC.pathsD.channelsA.enhanceB.mixC.feedD.raiseA.replaceB.purchaseC.

22、supplementD.dispose五、BPart Dialogue(总题数:10,分数:20.00)41.Manager: First, Id like the reservations made for my trip to Tokyo. Secretary: _.(分数:2.00)A.Sure, where are you heading for?B.No problem, I can do it for you.C.Is it a non-stop flight to Tokyo?D.Ill call the travel agent fight away.42.Host: Are

23、you sure youre leaving now? Its so early. Guest: _.(分数:2.00)A.Yes, I must. I have an assignment due tomorrow morning.B.Im afraid so. Thank you for your wonderful cooking.C.I dont want to, but I have to.D.I think its already very late now.43.Man: Excuse me, madam. May I sit here? Woman: _.(分数:2.00)A.

24、No, you cant.B.Yes, you may take the chair.C.Of course not.D.Im afraid its taken.44.Woman: Gee, its very warm in this reading room. Man: _(分数:2.00)A.Do you mind if I open the window?B.Shall I turn on the conditioner?C.Summer gets in early.D.Thats right.45.A: Could you do me a favour and take the box

25、 up to the sixth floor? B: _ No problem at all.(分数:2.00)A.With pleasure.B.My pleasure.C.For pleasure.D.At your pleasure.46.Pupil: I apologize for being late this morning. My alarm clock didnt ring. Teacher: _.(分数:2.00)A.Thats all fight. These things often happen.B.Would you please forgive me? I neve

26、r accept any apologies at all.C.Thank you. Youre really too kind apologizing to me.D.Never mind. You dont have to be so polite.47.A: Ill thank you_ my affairs alone. B: I will. Its none of my business.(分数:2.00)A.leavingB.to leaveC.for leavingD.not to leave48.Sam: Well all miss Geoff and Pat. Larry:

27、分数:2.00)A.Ill not miss Pat.B.Im afraid Ill miss only Geoff.C.Geoff and Pat are different.D.Well, well all miss Geoff.49.Guest: Oh, its ten oclock. Id better go now. Host: _.(分数:2.00)A.Ok. Please walk slowly.B.Why do you want to go now? Dont you want to stay?C.Wont you stay for another cup of coff

28、ee?D.Yeah, its really late. Why not immediately?50.A: Lunch together tomorrow? B: _.(分数:2.00)A.It s very kind of you.B.I love it.C.You bet.D.Sounds nice.工程硕士(GCT)英语-42 答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、BPart Vocabula(总题数:10,分数:20.00)1.Id rather have a room of my own, however small it is, than_ a room with

29、 someone else.(分数:2.00)A.share B.to shareC.sharingD.to have shared解析:根据 Id rather have 应选择 share 构成平行结构。因此 A 项为正确答案。2.Peter, who had been driving all day, suggested_ at the next town.(分数:2.00)A.to stopB.stopping C.stopD.having stopped解析:根据“suggest +doing”这一用法,可先排除 A、C 两项,D 项为完成式,说明该动作发生在谓语动作之前,根据句意显

30、然不对。因此 B 项为正确答案。3._she realized it was too late to go home.(分数:2.00)A.No sooner it grew dark thanB.Hardly did it grow dark thatC.Scarcely had it grown dark thanD.It was not until dark that 解析:A 项不正确,No sooner than 为固定搭配,但句子须倒装。B、C 两项不正确,Hardly 和 Scarcely 须和 when 搭配。因此 D 项为正确答案。4.I hope all the preca

31、utions against air pollution,_ suggested by the local government, will be seriously considered here.(分数:2.00)A.whileB.sinceC.afterD.as 解析:本题空格处是说就像地方政府建议的那样。as 引导的是非限制性的关系从句,无显著先行词。正确答案为 D。5.We had to_ a lot of noise when the children were at home.(分数:2.00)A.go in forB.hold on toC.put up with D.keep

32、 pace with解析:C 项“put up with 忍受,容忍”符合题意,如:I cant put up with your hypocrisy any more(我再也不能容忍你的虚伪态度了)。A 项 go in for 意为“从事于,酷爱,参加”,B 项 hold on to 意为“抓住不放,坚持”,D 项 keep pace with 意为“跟上,和齐步前进”,都与题意不符。因此 C 项为正确答案。6.As Commander-in-Chief of the armed forces, I have directed that all measures_ for our defen

33、se.(分数:2.00)A.had been takenB.would be takenC.be taken D.to be taken解析:本题中,因为主句中谓语为 direct,要求宾语从句中谓语形式为“should+原形动词”,should 可省略。因此 C 项为正确答案。7.The bank is reported in the local newspaper_ in broad daylight yesterday.(分数:2.00)A.being robbedB.having been robbedC.to have been robbed D.robbed解析:动词不定式后跟完成

34、式表示发生在过去的事情。因此 C 项为正确答案。8.Operations which left patients_ and in need of long periods of recovery time now leave them feeling relaxed and comfortable.(分数:2.00)A.exhausted B.abandonedC.injuredD.deserted解析:本题空格处是说使病人极度疲劳并需要长时间的恢复期。A 项 exhausted 意为“极度疲劳,耗尽的”符合题意。其他三项中,B 项 abandoned 意为“被废弃的,被抛弃的”,C 项 in

35、jured 意为“受伤的”,D 项 deserted 意为“被抛弃的,无人光顾的”,都与题意不符。因此 A 项为正确答案。9._his sister, Jack is quiet and does not easily make friends with others.(分数:2.00)A.DislikeB.Unlike C.AlikeD.Liking解析:本题空格处是说杰克不像他的姐姐。B 项 Unlike (介词)意为“不像,和不同”符合题意。其他三项中,A 项 Dislike 意为“不喜欢;厌恶”,C 项 Alike 意为“相似的,相像的”,D 项 Liking 意为“爱好”,都与题意不

36、符。因此 B 项为正确答案。10.When people become unemployed, it is_ which is often worse than lack of wages.(分数:2.00)A.lazinessB.povertyC.idleness D.inability解析:C 项“idleness 闲散,懒惰,赋闲无事”符合题意。其他三项中,A 项 laziness 意为“懒惰,无精打采”, B 项 poverty 意为“贫穷”,D 项 inability 意为“无力,无能”,都与题意不符。因此 C项为正确答案。二、BPart Reading (总题数:15,分数:30.

37、00)11.The second paragraph mainly tells us that_.(分数:2.00)A.parents should be strict with their childrenB.parental controls reflect only the needs of the parents and the values of the communityC.parental restrictions vary, and are not always enforced for the benefit of the children alone D.parents v

38、ary in their strictness towards their children according to the situation解析:根据文章第二段的大意,A、D 项本段并无涉及。B 项不全面,均应排除。12.The primary aim of some companies sponsoring the search engines is to_.(分数:2.00)A.cash in on their important role as Web guidesB.boost their avenueC.reverse a series of lossesD.have thei

39、r sites visited by the Internet users more 解析:从文章的最后一句“To boost revenue,search engines in the past year have been accepting payments from businesses interested in receiving a higher ranking in certain categories or ensuring that their sites are reviewed more frequently(为了增加收入,搜索引擎在过去几年里接受了一些公司的资助,这些

40、都是想在同类中提高地位或者愿意使网站被人们经常浏览的公司)”。可知,资助搜索引擎的公司的目的就是让自己的网站被上网者多多浏览,D 项正符合这个含义。13.What is worth noting from the example of Athens County is that_.(分数:2.00)A.greater efforts should be made to improve peoples living standards B.70 percent of the people there have been employed for two yearsC.40 percent of

41、the population no longer relies on welfareD.the living standards of most people are going down解析:最主要的依据应该是第三小段内容。14._ is the most popular activity online.(分数:2.00)A.Sending pages of informationB.Sending E-mail C.Surfing the netD.Selling the top spot解析:什么是网上最受欢迎的活动呢?从文章第二段最后一句“search requests rank as

42、 the second most popular online activity after E-mail(搜索的需求是网上仅次于 E-mail 的第二大受欢迎的活动)”可以看出,网上最受欢迎的活动是收发 E-mail。因此正确答案为 B。15.Eagerly watching the childs acquisition of new skills_.(分数:2.00)A.should be avoidedB.is universal among parents C.sets up dangerous states of worry in the childD.will make him l

43、ose interest in learning new things解析:依据文章第一段第一行,这种做法在父母中是普及的。C、D 项具有一定的干扰。C 项是由第一段第四行引起的:而 D 项是由第八行而引起的,C、D 项均不符合题意。16.From the passage we know that welfare reform aims at_.(分数:2.00)A.saving welfare fundsB.rebuilding the work ethic C.providing more jobsD.cutting government expenses解析:依据为倒数第二段第三行。17

44、The consumer group complained about_.(分数:2.00)A.special fees that Internet users were charged B.Federal Trade CommissionC.Commercial AlertD.online search engines解析:有关消费者抱怨的内容从文章第一段第二行“asserting that many online search engines are concealing the impact special fees have on search results by Internet

45、 users”,可以看出,搜索引擎隐瞒了网络使用者得到搜索结果的特殊费用,可以看出这个机构是抱怨用户被收取了特殊费用,所以答案是 A。18.In moral matters, parents should_.(分数:2.00)A.observe the rules themselves B.be aware of the marked difference between adults and childrenC.forbid things which have no foundation in moralityD.consistently ensure the security of the

46、ir children解析:依据文章第三段第四行。再依据文章最后一段可以得出结论:关于道德教育问题,父母应该以身作则,带头遵循。19.In the process of childrens learning new skills parents_.(分数:2.00)A.should encourage them to read before they know the meaning of the words they readB.should not expect too much of themC.should achieve a balance between pushing them

47、too hard and leaving them on their own D.should create as many learning opportunities as possible解析:文章第一段第三行说明父母逼得太过分,应避免。文章第一段第八行说明对小孩太放任自由同样不利。根据这两方面,父母对孩子的“严”和“松”之间应有一个恰当的度(平衡)。20.Why arent people enjoying better lives when they have jobs?(分数:2.00)A.Because many families are divorced.B.Because go

48、vernment aid is now rare.C.Because their wages are low. D.Because the cost of living is rising.解析:依据是第二段第二句的内容。21.Which of the following is NOT a correct statement? _.(分数:2.00)A.There are too many pages or hyperlinks on the Internet, so people usually use search engine to find a certain site.B.More than 8 search engines are accused of selling their search engine spots by Commercial Alert. C.The headquarters of Commercial Alert is in Portland Oregon.D.The search engines are Web guides.解析:本题不正

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1