ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:14 ,大小:87KB ,
资源ID:1384156      下载积分:5000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1384156.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(【考研类试卷】工程硕士(GCT)英语-61及答案解析.doc)为本站会员(figureissue185)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

【考研类试卷】工程硕士(GCT)英语-61及答案解析.doc

1、工程硕士(GCT)英语-61 及答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、BPart Vocabula(总题数:10,分数:20.00)1._ evidence that language-acquiring ability must be stimulated.(分数:2.00)A.If beingB.It isC.There isD.There being2.The manager would rather his daughter _ in the same office.(分数:2.00)A.had not workedB.not to workC.does not wo

2、rkD.did not work3.The early pioneers had to _ many hardships to settle on the new land.(分数:2.00)A.go along withB.go back onC.go throughD.go into4.Wouldnt you rather your child _ to bed early?(分数:2.00)A.goB.wentC.would goD.goes5.Without proper lessons, you could_ a lot of bad habits when playing the

3、piano.(分数:2.00)A.keep upB.pick upC.draw upD.catch up6.If I hadnt stood under the ladder to catch you when you fell, you _ now.(分数:2.00)A.wouldnt be smilingB.couldnt have smiledC.wont smileD.didnt smile7.The project_ by the end of 2000, will expand the citys telephone network to cover 1 000 000 users

4、分数:2.00)A.accomplishedB.being accomplishedC.to be accomplishedD.having been accomplished8.The newcomers found it impossible to _ themselves to the climate sufficiently to make permanent homes in the new country.(分数:2.00)A.suitB.adaptC.regulateD.coordinate9.Although Anne is happy with her success s

5、he wonders_ will happen to her private life.(分数:2.00)A.thatB.whatC.itD.this10.Although many people view conflict as bad, conflict is sometimes useful _ it forces people to test the relative merits of their attitudes and behaviors.(分数:2.00)A.by whichB.to whichC.in thatD.so that二、BPart Reading (总题数:15

6、分数:30.00)11.The author chose to study engineering at a small liberal-arts university because he_.(分数:2.00)A.wanted to be an example of practicality and rationalityB.intended to be a combination of engineer and humanistC.wanted to coordinate engineering with liberal-arts courses in collegeD.intended

7、 to be a sensible student with noble ideals12.The findings of the experiment show that_.(分数:2.00)A.errors are more likely when a referee keeps close to the ballB.the farther the referee is from the incident, the fewer the errorsC.the more slowly the referee runs, the more likely will errors occurD.e

8、rrors are less likely when a referee stays in one spot13.The word “they“ in “together they threaten to confuse.“ (Line 3, Para. 5) refers to(分数:2.00)A.engineering and the liberal-artsB.reality and noble idealsC.flexibility and a value systemD.practicality and rationality14.According to the author, b

9、y interacting with people who study liberal-arts, engineering students can_.(分数:2.00)A.balance engineering and the liberal-artsB.receive guidance in their careersC.become noble idealistsD.broaden their horizons15.In order to raise the efficiency of the water supply, measures should be taken to_.(分数:

10、2.00)A.guarantee full protection of the environmentB.centralize the management of water resourcesC.increase the sense of responsibility of agencies at all levelsD.encourage local and regional of water resources16.What is one of the possible conclusions of the experiment?(分数:2.00)A.The ideal retireme

11、nt age for an experienced football referee is 35.B.Age should not be the chief consideration in choosing a football referee.C.A football referee should be as young and energetic as possible.D.An experienced football referee can do well even when in poor physical condition.17.The authors experience s

12、hows that he was_.(分数:2.00)A.creativeB.ambitiousC.unrealisticD.irrational18.The number of refereeing errors in the experimental matches was_.(分数:2.00)A.slightly above averageB.higher than in the 1998 World CupC.quite unexpectedD.as high as in a standard match19.As indicated in the passage, the water

13、 problem _.(分数:2.00)A.has been exaggerated by some experts in the fieldB.is underestimated by government organizations at different levelsC.poses a challenge to the technology of building reservoirsD.is already serious in certain parts of the world.20.The experiment conducted by the researcher was m

14、eant to_.(分数:2.00)A.review the decisions of referees at the 1998 World CupB.analyse the causes of errors made by football refereesC.set a standard for football refereeingD.reexamine the rules for football refereeing21.The word “officials“ (Line 2, Para. 4) most probably refers to_.(分数:2.00)A.the res

15、earchers involved in the experimentB.the inspectors of the football tournamentC.the referees of the football tournamentD.the observers at the site of the experiment22.In the eyes of the author, a successful engineering student is expected_.(分数:2.00)A.to have an excellent academic recordB.to be wise

16、and matureC.to be imaginative with a value system to guide himD.to be a technical genius with a wide vision23.The author says that in some hot and dry areas it is advisable to _.(分数:2.00)A.build big lakes to store waterB.construct big pumping stationsC.channel water from nearby rivers to croplandD.b

17、uild small and cheap irrigation systems24.What is the real cause of the potential water crisis?(分数:2.00)A.The world population is increasing faster and faster.B.Half of the worlds water resources have been seriously polluted.C.Humanity has not placed sufficient value on water resources.D.Only half o

18、f the worlds water can be used.25.According to the author, the water price should _.(分数:2.00)A.correspond to its real valueB.be reduced to the minimumC.stimulate domestic demandD.take into account the occurrences of droughts三、BPopular Hotels (总题数:5,分数:10.00)26.According to the passage, which of the

19、following statements in NOT true?(分数:2.00)A.Days Inn Downtown Gold Coast is the cheapest hotel.B.Chicago Lakeshore is a five-star hotel.C.Whitehall Hotel is in the heart of the Gold Coast.D.Ramada Inn Lakeshore is near to Chicagos 20-mile bicycle path.27.The above passage is most probably taken from

20、 _.(分数:2.00)A.a newspaperB.a fashion magazineC.a science bookD.a tourist book28.If you want to take photos of flowers, which hotel should be the best choice?(分数:2.00)A.Chicago LakeshoreB.Whitehall HotelC.Best Western HotelD.Ramada Inn Lakeshore29.The only hotel in Chicago directly overlooking Lake M

21、ichigan is _.(分数:2.00)A.Chicago LakeshoreB.Days Inn Downtown Gold CoastC.Best Western HotelD.Ramada Inn Lakeshore30.If you want to have a walk every morning in Lincoln Park, which hotel should be the best choice?(分数:2.00)A.Chicago LakeshoreB.Whitehall HotelC.Days Inn Downtown Gold CoastD.Ramada Inn

22、Lakeshore四、BPart Cloze/(总题数:10,分数:20.00)A.likeB.alikeC.asD.ofA.bear outB.bear onC.bear upD.bear withA.withB.toC.onD.ofA.put upB.put onC.put offD.put forwardA.surviveB.liveC.aliveD.lifeA.destroyedB.hurtC.woundedD.damagedA.anotherB.the otherC.oneD.otherA.whetherB.ifC.whatD.thatA.InheritingB.InheritedC

23、To inheritD.InheritA.fittestB.worstC.biggestD.worst五、BPart Dialogue(总题数:10,分数:20.00)41.A: _. B: Yes, theres one near the end of the street. Its behind the church.(分数:2.00)A.Hello, sir. Wheres the bus station?B.Excuse me. Is there a parking lot anywhere around here?C.Excuse me, sir. How can I find t

24、he way to the police station?D.Which building is the Department of Immigration, please?42.Visitor: Thank you very much for your care while I am at Cambridge. Host: _Im glad you enjoyed the visit.(分数:2.00)A.Never mind.B.No thanks.C.My pleasure.D.Goodbye.43.Bank clerk: Good afternoon. How can I help y

25、ou? Customer: _.(分数:2.00)A.Im just looking.B.Id like to open an account, please.C.Id like to try it on, please.D.I dont want your help.44.A: Paul, Id like to have a talk with you at tea break. B: _Have what with me?(分数:2.00)A.Yes, please.B.Sorry?C.Thanks.D.Youre welcome.45.Student: _. Librarian: Sur

26、e, its open from 9 a.m. to 6 p.m. Monday through Thursday, 9 a.m. to noon on Friday and closed on Saturday and Sunday.(分数:2.00)A.Excuse me, could you please tell me the library hours for the holiday?B.Please do me a favor. When is the library open?C.Hello, can I check in these books now?D.Tell me, w

27、hen are these books due?46.A: Can I help with the luggage? It looks a bit heavy. B: _.(分数:2.00)A.Yes, they are full of books.B.Dont bother. I can take care of it myself.C.Never mind. You dont have to be so polite.D.OK. Go ahead and do it.47.Airport clerk: Window or isle seat? Traveler: _. Airport cl

28、erk: Boarding gate 2 at 11:05. Thank you.(分数:2.00)A.Yes, there are many windows.B.I like windows.C.They are fine.D.A window seat,please.48.A: You have no difficulty finding the answer to the question? B: _.(分数:2.00)A.None at allB.Not at allC.No problemD.Neither49.Husband: Maybe we should talk with t

29、he landlady about it. Wife: _.(分数:2.00)A.Never mind.B.Good idea.C.We must.D.Do as you please.50.Mike: _. Lynn: Id love to, but I have to work on my history assignment.(分数:2.00)A.Shall we ask a few friends over this weekend?B.Why not come over for dinner this Saturday?C.What do you think of mountain

30、climbing?D.Will you please go to the movie with us?工程硕士(GCT)英语-61 答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、BPart Vocabula(总题数:10,分数:20.00)1._ evidence that language-acquiring ability must be stimulated.(分数:2.00)A.If beingB.It isC.There is D.There being解析:分析句子结构,如果填上 A项或 D项,句子缺乏谓语。因此 C项为正确答案。2.The manager would r

31、ather his daughter _ in the same office.(分数:2.00)A.had not workedB.not to workC.does not workD.did not work 解析:本题考查的是“would rather”的用法,其后跟从句中谓语用过去时。因此 D项为正确答案。3.The early pioneers had to _ many hardships to settle on the new land.(分数:2.00)A.go along withB.go back onC.go through D.go into解析:C 项“go th

32、rough 经受;经历;仔细检查,搜查;参加,履行”符合题意,如:These countries have gone through too many wars (这些国家饱经战火)。其他三项中,A 项 go along with 意为“(陪)一起去;赞同;附和”,B 项 go back on 意为“背叛:违背,毁(约)”,D 项 go in to 意为“进入;加入;探究;进入状态”,都与题意不符。因此 C项为正确答案。4.Wouldnt you rather your child _ to bed early?(分数:2.00)A.goB.went C.would goD.goes解析:本题

33、结构为“would rather/had rather+从句”的虚拟语气,从句中谓语用过去式。因此 B项为正确答案。5.Without proper lessons, you could_ a lot of bad habits when playing the piano.(分数:2.00)A.keep upB.pick up C.draw upD.catch up解析:本题空格处是说你会染上很多坏习惯。B 项 pick up 意为“通过实践学会,染上,买到某物,听到(闲话)等,取或收集某物”符合题意。其他三项中,A 项 keep up 意为“保持、坚持,维持,使某物不落下,使某物处于高水平

34、C 项 draw up 意为“草拟,停住,逼近,追上,整队”,D 项 catch up 意为“赶上某人,达到与某人相同的境界”,都与题意不符。因此 B项为正确答案。6.If I hadnt stood under the ladder to catch you when you fell, you _ now.(分数:2.00)A.wouldnt be smiling B.couldnt have smiledC.wont smileD.didnt smile解析:条件从句和主句发生在不同的时间,必须使用不同的时态。该句前半句发生在过去,后半句发生在现在,所以选择 A。7.The proj

35、ect_ by the end of 2000, will expand the citys telephone network to cover 1 000 000 users.(分数:2.00)A.accomplishedB.being accomplishedC.to be accomplished D.having been accomplished解析:本题空格处是说这个到 2000年末将被完成的工程。分词和不定式都可做定语,根据时间状语“by the end of 2000”,可知该定语应表示将来完成。因此 C项为正确答案。8.The newcomers found it impo

36、ssible to _ themselves to the climate sufficiently to make permanent homes in the new country.(分数:2.00)A.suitB.adapt C.regulateD.coordinate解析:本题空格处是说无法使他们自己完全适应气候。“adapt oneself to”构成固定词组,意为“使某人适应(新的环境、气候、国土等)”。因此 B项为正确答案。9.Although Anne is happy with her success she wonders_ will happen to her priv

37、ate life.(分数:2.00)A.thatB.what C.itD.this解析:本题空格处是说她想知道她的生活中会发生什么事。根据句意当选 what 。因此 B 项为正确答案。10.Although many people view conflict as bad, conflict is sometimes useful _ it forces people to test the relative merits of their attitudes and behaviors.(分数:2.00)A.by whichB.to whichC.in that D.so that解析:本题

38、空格处是说冲突有时是有用的,因为它促使人们来检验他们的意见和行为的相对的价值。本题考查的是复合连词。从句中不缺任何成分,可先排除 A、B 项。根据句意应构成原因从句,不是表示目的,排除 D项。因此 C项为正确答案。二、BPart Reading (总题数:15,分数:30.00)11.The author chose to study engineering at a small liberal-arts university because he_.(分数:2.00)A.wanted to be an example of practicality and rationalityB.inte

39、nded to be a combination of engineer and humanist C.wanted to coordinate engineering with liberal-arts courses in collegeD.intended to be a sensible student with noble ideals解析:A 项只是一般工科学生的做法,D 项只谈及了一方面,C 项有一定的干扰度,但只是表层。根据文章第二段、第三段,应选择 B项。12.The findings of the experiment show that_.(分数:2.00)A.error

40、s are more likely when a referee keeps close to the ball B.the farther the referee is from the incident, the fewer the errorsC.the more slowly the referee runs, the more likely will errors occurD.errors are less likely when a referee stays in one spot解析:提示出现在第四段第二句,以及第六段第二行。13.The word “they“ in “to

41、gether they threaten to confuse.“ (Line 3, Para. 5) refers to(分数:2.00)A.engineering and the liberal-arts B.reality and noble idealsC.flexibility and a value systemD.practicality and rationality解析:判断指代关系。文章第五段第二行、第三行的“they”都是指代前文的“engineering and the liberal-arts。”14.According to the author, by inter

42、acting with people who study liberal-arts, engineering students can_.(分数:2.00)A.balance engineering and the liberal-artsB.receive guidance in their careersC.become noble idealistsD.broaden their horizons 解析:文章第二段第四行正是 D项(拓展视野)的意思。15.In order to raise the efficiency of the water supply, measures shou

43、ld be taken to_.(分数:2.00)A.guarantee full protection of the environmentB.centralize the management of water resources C.increase the sense of responsibility of agencies at all levelsD.encourage local and regional of water resources解析:依据为最后一段。16.What is one of the possible conclusions of the experime

44、nt?(分数:2.00)A.The ideal retirement age for an experienced football referee is 35.B.Age should not be the chief consideration in choosing a football referee. C.A football referee should be as young and energetic as possible.D.An experienced football referee can do well even when in poor physical cond

45、ition.解析:依据为文章最后一小段。17.The authors experience shows that he was_.(分数:2.00)A.creativeB.ambitiousC.unrealistic D.irrational解析:四选项的意思分别为:A“创造性的”,B“雄心勃勃的”,C“不切实际的”, D“非理性的”。作者由雄心勃勃,与众不同,理想化的选择开始,发现现实中并不容易实现,并不成功。可见这种做法是不切实际的。18.The number of refereeing errors in the experimental matches was_.(分数:2.00)A.

46、slightly above averageB.higher than in the 1998 World CupC.quite unexpected D.as high as in a standard match解析:主要依据在第三段。注意“convened to a standard match of 90 minutes”,是指“转换成 90分钟的标准比赛”。提示问为“a remarkably high number”文章并未涉及 A、 B、D 项。19.As indicated in the passage, the water problem _.(分数:2.00)A.has be

47、en exaggerated by some experts in the fieldB.is underestimated by government organizations at different levelsC.poses a challenge to the technology of building reservoirsD.is already serious in certain parts of the world. 解析:依据为文章第一行起相关内容。20.The experiment conducted by the researcher was meant to_.(

48、分数:2.00)A.review the decisions of referees at the 1998 World CupB.analyse the causes of errors made by football referees C.set a standard for football refereeingD.reexamine the rules for football refereeing解析:依据为第一段第三行。21.The word “officials“ (Line 2, Para. 4) most probably refers to_.(分数:2.00)A.the researchers involved in the experimentB.the inspectors of the football tournamentC.the referees of the football tournament D.the observers at the site of the experiment解析:猜测词义最根本的方法应根据该词出现的上下文,该词上下文提到:当 referees 与 incident 靠得越近时,就

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1