ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:21 ,大小:98.50KB ,
资源ID:1398255      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1398255.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(【考研类试卷】考研英语-890及答案解析.doc)为本站会员(王申宇)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

【考研类试卷】考研英语-890及答案解析.doc

1、考研英语-890 及答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、Section Use of Eng(总题数:0,分数:0.00)二、The 20th century may(总题数:20,分数:10.00)1.(分数:0.50)A.otherB.anotherC.certainD.the2.(分数:0.50)A.betweenB.toC.fromD.with3.(分数:0.50)A.as thoughB.as forC.as toD.as regards4.(分数:0.50)A.byB.withoutC.notD.with5.(分数:0.50)A.healingB.therapy

2、C.cureD.remedy6.(分数:0.50)A.sweepingB.prevalentC.generalD.widespread7.(分数:0.50)A.cycleB.timeC.expectancyD.expectation8.(分数:0.50)A.more thanB.other thanC.less thanD.rather than9.(分数:0.50)A.associated withB.involved inC.contacted withD.subjected to10.(分数:0.50)A.with regardsB.in terms ofC.in respect ofD

3、concerning with11.(分数:0.50)A.povertyB.miseryC.prosperityD.depression12.(分数:0.50)A.dangerB.threatC.riskD.jeopardy13.(分数:0.50)A.powerB.strengthC.wealthD.health14.(分数:0.50)A.forB.likeC.byD.as15.(分数:0.50)A.shortenedB.expandedC.lengthenedD.damaged16.(分数:0.50)A.WhichB.WhereC.WhenD.What17.(分数:0.50)A.put t

4、o rightB.put to correctC.put rightD.put correct18.(分数:0.50)A.drawing outB.figuring outC.working outD.making out19.(分数:0.50)A.dwellB.stayC.thinkD.reside20.(分数:0.50)A.whenB.sinceC.whereD.while三、Section Reading Co(总题数:0,分数:0.00)四、Part A(总题数:0,分数:0.00)五、Text 1(总题数:5,分数:10.00)21.Foreign movies won t be d

5、ubbed into major language when _.(分数:2.00)A.there are not many audiencesB.all the audiences know that foreign languageC.the audiences don t like it very muchD.the language spoken on-screen is English22.From the passage, we can know that _.(分数:2.00)A.20-25% of earths 6 billion people can use American

6、 EnglishB.20-25% of earth s 6 billion people can use Dr. Johnson s EnglishC.20-25% of earths 6 billion people can use standard EnglishD.20-25% of earths 6 billion people can use English though not idiomatic23.The word “nudge“ in the first sentence of paragraph six means _.(分数:2.00)A.progressB.encour

7、agementC.pushD.growth24.The author cites the example of India to show _.(分数:2.00)A.the backwardness of its own languageB.the importance of learning EnglishC.the widespread of English languageD.the great influence of the British empire25.Which of the following is NOT mentioned when the author explain

8、s the reasons of the rapid growing number of English speaker?(分数:2.00)A.New pupils are required to learn English at school.B.Monolingual old people are encouraged to speak English.C.Employees have to learn English if they want to get a chance of promotion.D.Scholars use English as the language of th

9、eir academic works more often than other languages.六、Text 2(总题数:5,分数:10.00)26.Based on the information in the passage, what can be inferred about X-ray microscopes in the future?(分数:2.00)A.They will probably replace electron microscopes altogether.B.They will eventually he much cheaper to produce th

10、an they are now.C.They will provide information not available from other kinds of microscopes.D.They will eventually change the illumination range that they now use.27.According to the passage, the invention of the visible - light microscope allowed scientists to _.(分数:2.00)A.see viruses directlyB.d

11、evelop the electron microscope later onC.understand more about the distribution of the chemical elementsD.discover single-celled plants anal animals they had never seen before28.Why does the author mention the visible-light microscope in the first paragraph?(分数:2.00)A.To begin a discussion, of sixte

12、enth-century discoveries.B.To put the X-ray microscope in a historical perspective.C.To show how limited its uses are.D.To explain how it functioned.29.What does the passage mainly discuss?(分数:2.00)A.The detail seen through a microscope.B.Sources of illumination for microscopes.C.A new kind of micro

13、scope.D.Outdated microscopic techniques.30.Why did it take so long to develop the X-ray microscope?(分数:2.00)A.Funds for research were insufficient.B.The source of illumination was not bright enough until recently.C.Materials used to manufacture X-ray tubes were difficult to obtain.D.X-ray microscope

14、s were too complicated to operate.七、Text 3(总题数:5,分数:10.00)31.Which of the following best conveys the idea that man has been careless and unconcerned in his relationship with nature?(分数:2.00)A.He has exploited the earth s resources.B.He has shown little understanding of nature s ways.C.He has abused

15、the earth s resources.D.He has not appreciated nature s beauty and benefits sufficiently.32.What does the sentence “The air helps purify the water“ illustrate?(分数:2.00)A.The ecological balance.B.The water cycle.C.The earth s limited resources.D.The life cycle.33.The analogy drawn between the earth a

16、nd a spaceship is to illustrate the idea of _ on earth.(分数:2.00)A.unlimited resourcesB.limited resourcesC.recyclingD.regeneration34.The pace of recycling will have to be artificially quickened because _.(分数:2.00)A.nature s own pace is slowing down rapidlyB.the “working capital“ of recycled material

17、has all been used upC.the earth s resources cannot be replaced by manD.the earth s growing population requires more and more resources35.Today there has been a change of attitude towards nature. This is shown in _.(分数:2.00)A.the pollution of riversB.the overfishing of seasC.the increase in air pollu

18、tion eD.the fostering of forests八、Text 4(总题数:5,分数:10.00)36.According to the passage, customers are attracted to a product because it appears to _.(分数:2.00)A.have a sufficiently attractive designB.offer good value for moneyC.fulfill the manufacturers claimsD.satisfy their personal needs37.According t

19、o the passage, modem advertising is “authoritative“ because of the way it _.(分数:2.00)A.influences our image of the kind of person we ought to be likeB.interferes with the privacy of home lifeC.continually forces us into buying thingsD.distracts us no matter where we travel38.The advertising man is s

20、aid to share with the Church, the Bar, and Medicine, the ability to _.(分数:2.00)A.convince people of the truthB.win people s confidenceC.accept people s prejudicesD.exploit people s fears39.Advertising men dress people up in white coat because _.(分数:2.00)A.it makes their advertisements more convincin

21、gB.it makes their advertisements more conspicuousC.the majority of TV doctors are dressed up in white coatsD.it makes the actors take the job seriously40.Advertisers are appreciated by manufacturers because they _.(分数:2.00)A.advise them on ways of giving a product customer - appealB.accept responsib

22、ility for giving a product customer - appealC.advise them on the best time to go ahead with productionD.consult them during the design and development stages九、Part B(总题数:0,分数:0.00)十、Opinion polls are no(总题数:5,分数:10.00)41.(分数:2.00)填空项 1:_42.(分数:2.00)填空项 1:_43.(分数:2.00)填空项 1:_44.(分数:2.00)填空项 1:_45.(分数

23、2.00)填空项 1:_十一、Part C(总题数:0,分数:0.00)十二、In our increasingly (总题数:5,分数:10.00)46.(分数:2.00)_47.(分数:2.00)_48.(分数:2.00)_49.(分数:2.00)_50.(分数:2.00)_十三、Section Writing(总题数:0,分数:0.00)十四、Part A(总题数:1,分数:10.00)51.1) the reason for your letter;2) the importance of her support;3) how you make your living in the

24、U. S.You should write about 100 words on ANSWER SHEET 2. Do not sign your own name at the end of the letter. Use “Wang Ling“ instead.You do not need to write the address. ( 10 points)(分数:10.00)_十五、Part B(总题数:1,分数:20.00)52.Why Do People Like to Try Their Luck on Lottery?1. 现在不少人热衷于彩票。2. 试举例说明其原因。You(

25、should write about 160-200 words neatly on ANSWER SHEET 2. (20 points)(分数:20.00)_考研英语-890 答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、Section Use of Eng(总题数:0,分数:0.00)二、The 20th century may(总题数:20,分数:10.00)1.(分数:0.50)A.otherB.another C.certainD.the解析:试题分析 本题考查学生对不定代词及定冠词的掌握。详细解答 文章中表示另一个原因,应用 another,certain 表示“某些,

26、某几个”。2.(分数:0.50)A.between B.toC.fromD.with解析:试题分析 本题考查学生正确运用介词的能力。详细解答 结合后文 and noncommunicable disease的提示,应选 between。这里的意思是:十大致命疾病的名单几乎可以在传染性疾病和非传染性疾病之间一分为二。3.(分数:0.50)A.as though B.as forC.as toD.as regards解析:试题分析 本题考查学生理解句意,正确选择词组的能力。详细解答 as though 好象似的;as for 至于,就方面说;as to 至于,关于;as regards 关于,与有

27、关,这里句意为我们之中那些无须担忧贫困的人差不多是自己找来了疾病,因此选 as though。4.(分数:0.50)A.byB.without C.notD.with解析:试题分析 本题考查学生正确理解文章的能力。详细解答 根据下文 their lives scarred by disease生命被疾病侵扰,可以推断出他们没有分享到medical advances,因此 A、D 两项可排除,C 项不合句法,只能选 B。5.(分数:0.50)A.healingB.therapyC.cure D.remedy解析:试题分析 本题考查学生辨析词义的能力。详细解答 文中的意思是:谁会相信现在还没有治愈

28、癌症的方法。heading 强调对伤口的治愈;therapy是医学术语,“疗法”,cure 为一般用语,指治愈疾病的(方法、手段);remedy 强调治疗的方法和药物,根据以上分析,应选 cure6.(分数:0.50)A.sweepingB.prevalent C.generalD.widespread解析:试题分析 本题考查学生辨析词义的能力。详细解答 sweeping 范围大的,笼统的;prevalent 流行的,盛行的;general 普通的,大体的;widespread分布广的,流传广的。文章中句子的意思,。这些疾病流行于富有的国家。因此这里应用prevalent。7.(分数:0.50

29、A.cycleB.timeC.expectancy D.expectation解析:试题分析 本题考查学生对复合词的掌握。详细解答 life expectancy 是复合词,意为“寿命”;life cycle 和 life time也为复合词,分别为“(生物的)生命周期”和“终身”,不符合文章的意思。8.(分数:0.50)A.more thanB.other thanC.less thanD.rather than 解析:试题分析 本题要求学生理解句子的意思,选出正确的习语。详细解答 这句的意思是:死胎和婴儿死亡更多地存在于 19世纪而不是 21世纪的另一个原因,因此选rather than

30、more than 多于;less than 少于;other than 除了。9.(分数:0.50)A.associated with B.involved inC.contacted withD.subjected to解析:试题分析 本题要求学生理解文章,辨析词义,作出正确的选择。详细解答 associated with 与联系;involved in 牵涉,强调罪行与有关;contacted with(用电话、书信等)联络、联系;subjected to 使遭受,使经历。这里意为肺结核通常与维多利亚时期的卫生相联系,因此,应选 associated with。10.(分数:0.50)

31、A.with regardsB.in terms of C.in respect ofD.concerning with解析:试题分析 本题考查学生是否能对习惯用语作出正确的搭配。详细解答 四个选项均表示“关于,至于,就方面而言”之意,但只有 B项是正确的搭配。A 项正确的搭配应是 with regard to或 as regards,C 项是 in respect of,D 项中 concerning本身就是介词,不需再用 with。11.(分数:0.50)A.povertyB.miseryC.prosperityD.depression 解析:试题分析 本题要求学生结合上下文作出判断,选择

32、正确的词。详细解答 上文提到欧美生活富裕,下文又讲到他们损失健康岁月的可能性比非洲人要高三倍多,所以可判定不是 poverty和 prosperity 导致这一情况。文中还提到他们过多操心人际关系和生活标准,因此应是 depression(压抑)导致的。12.(分数:0.50)A.dangerB.threatC.risk D.jeopardy解析:试题分析 本题考查学生掌握习惯搭配的能力。详细解答 putat risk of 是习惯用语,意为“把置于危险中”,danger, jeopardy 也是“危险之意”,但应与 in搭配,in danger,in jeopardy。13.(分数:0.50

33、A.powerB.strengthC.wealth D.health解析:试题分析 本题要求学生联系上下文作正确的推断。详细解答 上文中提到十大致命疾病分为两半,一半具有低收入国家特征是传染性疾病,另一半流行于富有国家是非传染性疾病;下文也讲到,富裕国家的人易死于癌病、心血管等非传染性疾病,贫穷国家的人易死于传染性疾病。因此,人们如何死去的标志是 wealth。14.(分数:0.50)A.forB.likeC.byD.as 解析:试题分析 本题考查学生正确使用介词的能力。详细解答 这里应指肺结核越来越成为一种威胁。只有 as有“作为,当做”之意,应选 as。like 作介词,表示“和一样,类

34、似”。15.(分数:0.50)A.shortened B.expandedC.lengthenedD.damaged解析:试题分析 本题要求学生根据上下文的提示,作出正确选择。详细解答根据上文谈到“10 亿人仍没有享受到医学的进步”,及后文的“被疾病侵扰”,可判断出生命因疾病的关系而受威胁或缩短,因此 B、C 两项可排除,damaged 指对事物、东西的毁坏,故只能选shortened。16.(分数:0.50)A.WhichB.Where C.WhenD.What解析:试题分析 本题考查学生运用关系词的能力。详细解答 这里的关系词相当于 in the situation,所以 C、D 两项可排

35、除掉,which 选项和介词 in搭配,只能选择 where。17.(分数:0.50)A.put to rightB.put to correctC.put right D.put correct解析:试题分析 本题考查学生正确运用习语的能力。详细解答 put right 是习语,意为“使恢复正常;纠正的错误”,也可以用 put to rights18.(分数:0.50)A.drawing outB.figuring outC.working out D.making out解析:试题分析 本题考查学生辨菥词组的能力。详细解答 draw out 拟制(计划);figure out 计算出,解决

36、work out 消耗完(精力);make out 拼凑,完成,因要与 engergies搭配,所以只能用 work out意为“动用能量”。19.(分数:0.50)A.dwell B.stayC.thinkD.reside解析:试题分析 本题考查学生辨析词义及正确搭配的能力。详细解答 dwell,stay,reside 三词均有“逗留,居住”之意,但 dwell与 on搭配意为“细想,详细研究”,故应选 dwell;think 应与 a bout搭配。20.(分数:0.50)A.whenB.sinceC.whereD.while 解析:试题分析 本题考查学生理解句子间关系,正确运用连接词的

37、能力。详细解答 上题的解答中已提到,这句话前一半和后一半是对比的关系,而四个选择项中 while可以表示这种对比关系。三、Section Reading Co(总题数:0,分数:0.00)四、Part A(总题数:0,分数:0.00)五、Text 1(总题数:5,分数:10.00)21.Foreign movies won t be dubbed into major language when _.(分数:2.00)A.there are not many audiences B.all the audiences know that foreign languageC.the audien

38、ces don t like it very muchD.the language spoken on-screen is English解析:试题分析 本题考查学生根据文章内容作判断的能力。详细解答 文章第五段中有一句“Foreign movies or sitcoms may be dubbed into major languages,but for smaller audiences they are usually subtitled”此句意为:外国电影或情景喜剧可能配译主要语言,但针对小范围的观众时往往只打字幕。言下之意是如果观众很多,影片就配译主要语言,观众少时,就不进行配译了,

39、只在下面打字幕。故应选 A。22.From the passage, we can know that _.(分数:2.00)A.20-25% of earths 6 billion people can use American EnglishB.20-25% of earth s 6 billion people can use Dr. Johnson s EnglishC.20-25% of earths 6 billion people can use standard EnglishD.20-25% of earths 6 billion people can use English

40、 though not idiomatic 解析:试题分析 本题考查学生对作者意图的理解,属于观点题。详细解答 仔细阅读文章第三段最后一句话,我们可得出答案。“20-25% of earths 6 billion people can use English;not the English of England,let alone of Dr.Johnson,but English”这个句子用了借代的修辞手法,the English of England,Dr.Johnsons English 均指代 idiomatic English,地道的英语,Dr,Johnson 是英国独自系统地编写第

41、一部英语字典的人。故该题选 D。23.The word “nudge“ in the first sentence of paragraph six means _.(分数:2.00)A.progressB.encouragementC.push D.growth解析:试题分析 本题考查根据上下文推断生词意义的能力。详细解答 文章最后一段有“American operating system gave English a nudge ahead”,紧接后一句是“that of the Internet has given it a huge push”因此,可推断,nudge 应和 push是

42、同义词,这题考生容易选 progress,我们把 progress放入原句中,可发现 progress 不能与 give搭配,应与 make搭配,故可排除。nudge 意为“a slight or gentle push,espwith the elbow”轻推。24.The author cites the example of India to show _.(分数:2.00)A.the backwardness of its own languageB.the importance of learning EnglishC.the widespread of English langua

43、ge D.the great influence of the British empire解析:试题分析 本题考查学生对作者意图的理解,属于观点题。详细解答 文章一开始提到了印度的情况,印度约有十亿人口和自己的一大打语种,而全国通用、为全国精英所掌握的语言只有一种,那就是英语。不难推断,作者用这个例子的目的绝不是表现印度自己语种的落后,也不是表现曾经统治过印度的天帝国有多么强大,而是为了显示英语在全球的广泛应用以及巨大影响,故应选 C。25.Which of the following is NOT mentioned when the author explains the reasons

44、 of the rapid growing number of English speaker?(分数:2.00)A.New pupils are required to learn English at school.B.Monolingual old people are encouraged to speak English. C.Employees have to learn English if they want to get a chance of promotion.D.Scholars use English as the language of their academic

45、 works more often than other languages.解析:试题分析 本题考查学生对文章细节内容的理解。详细解答 文章第四段谈到说英语的人数在飞快增加时,分析了三个原因,首先是每年有新学生进小学,有使用单语种的老年人死去,这就意味着孩子们在小学就开始学英语;其次是每家公司在流动人员,提拔优秀人员时,也鼓励他们使用英语;最后学术刊物中占主导地位的语言是英语。因此,对比以上内容,只有 B项的内容文章没有谈及。六、Text 2(总题数:5,分数:10.00)26.Based on the information in the passage, what can be infe

46、rred about X-ray microscopes in the future?(分数:2.00)A.They will probably replace electron microscopes altogether.B.They will eventually he much cheaper to produce than they are now.C.They will provide information not available from other kinds of microscopes. D.They will eventually change the illumination range that they now use.解析:试题分析 本题考查学生根据已知信息进行推断的能力。详细解答 由文章的最后一句话“Rather,their special properties will make possible investigations that will complement those per formed with light-and-electron based

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1