ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:20 ,大小:100KB ,
资源ID:1398287      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1398287.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(【考研类试卷】考研英语-924及答案解析.doc)为本站会员(ownview251)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

【考研类试卷】考研英语-924及答案解析.doc

1、考研英语-924 及答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、Section Use of Eng(总题数:0,分数:0.00)二、A month ago, the Bri(总题数:20,分数:10.00)1.(分数:0.50)A.wayB.toolC.armsD.manner2.(分数:0.50)A.orB.eitherC.neitherD.nor3.(分数:0.50)A.listeningB.hearingC.inquiringD.witness4.(分数:0.50)A.levelB.equalityC.balanceD.might5.(分数:0.50)A.metB.fulf

2、illedC.satisfiedD.gratified6.(分数:0.50)A.unpracticedB.unpredictableC.unpreparedD.unprecedented7.(分数:0.50)A.putB.posedC.forcedD.made8.(分数:0.50)A.onB.byC.atD.for9.(分数:0.50)A.surveyB.surveillanceC.survivalD.surrender10.(分数:0.50)A.stayB.leaveC.remainD.keep11.(分数:0.50)A.TailoredB.CutC.RepairedD.Matched12.

3、分数:0.50)A.opt forB.opt outC.be apt toD.adopt13.(分数:0.50)A.sensibleB.rationalC.logicalD.reasonable14.(分数:0.50)A.if onlyB.only ifC.only thatD.only not15.(分数:0.50)A.defianceB.degenerationC.derogationD.delay16.(分数:0.50)A.revel inB.revengeC.reverseD.reveal17.(分数:0.50)A.takenB.introducedC.mentionedD.pat

4、out18.(分数:0.50)A.a crimeB.an evilC.a threatD.a violation19.(分数:0.50)A.supportedB.hedgedC.backedD.assisted20.(分数:0.50)A.Its whyB.Thats whyC.Its howD.Thats how三、Section Reading Co(总题数:0,分数:0.00)四、Part A(总题数:0,分数:0.00)五、Text 1(总题数:5,分数:10.00)21.It can be seen from the passage that_.(分数:2.00)A.experts h

5、old an unanimously critical view on cohabitationB.Americans are in general more tolerant of cohabitationC.cohabitation rate actually dropped despite the increase in the number of unwed couples living togetherD.living together out of wedlock is considered morally wrong today22.Which of the following

6、statements about cohabitation is CORRECT?(分数:2.00)A.Only 60% of cohabitants eventually get married.B.Research shows that cohabitants are more faithful than married couples.C.Experts predict that the number of cohabiting couples has reached its peak.D.Cohabitation is still illegal in the United State

7、s.23.We can learn from the last paragraph that_.(分数:2.00)A.Warren Farrell does not support cohabitationB.Warren Farrell thinks there is no need to get married for cohabitantsC.Warren Farrell thinks cohabitation is frivolousD.Warren Farrell holds the view that cohabitation has some benefits24.What do

8、es the underlined word “unearth“ mean?(分数:2.00)A.believeB.doubtC.uncoverD.agree25.According to the passage the number of cohabiting couples is likely to_.(分数:2.00)A.increaseB.decreaseC.fall by 20%D.increase by 10%六、Text 2(总题数:5,分数:10.00)26.What conclusion can we draw from the second paragraph?(分数:2.

9、00)A.The gas prices will become steady in the next year or two.B.In a short period, the problem will be solved by the electricity produced by coal and oil.C.There wont be an economic recession even though the present situation is unfavorable.D.Many American families will be freezing because they can

10、t afford the gas with such a high price.27.Which of the following is NOT true according to the article?(分数:2.00)A.The financial situation is rather critical owing to the high gas prices.B.The economic situation is not bad enough to trigger a recession.C.Demand adjustments are the same in all the sta

11、tes of America.D.The U. S. need to reconsider its policy concerning environment and economic growth.28.What is the main topic of the article?(分数:2.00)A.American economy is strongly hit by the high prices of gas.B.American economy is affected by the high price of gas, but it is not a crisis.C.America

12、n economic policy is a failure.D.The prices of gas will rise in the following years.29.Which of the following is NOT correct according to the third paragraph?(分数:2.00)A.The power generation and chemicals perhaps may be the most affected.B.Some industries may find that their facilities are no longer

13、financially viable at the new price plateau.C.Natural gas is abundant in China, Indonesia, and parts of Latin America.D.Natural gas is still abundant and very low cost in other countries such as Trinidad, Qatar, and Iran.30.What does the underlined word “commensurate“ in the second paragraph mean?(分

14、数:2.00)A.properB.addingC.supplementaryD.sufficient七、Text 3(总题数:5,分数:10.00)31.How many volunteers are tested by VaxGens vaccine ?(分数:2.00)A.2546B.12000C.2500D.21132.Where is the experimental AIDS vaccine tested?(分数:2.00)A.In ThailandB.In North AmericaC.At BrisbaneD.In Africa33.What is the authors ide

15、a about AIDS?(分数:2.00)A.It is incurable.B.The international public health community has not done enough to control the disease.C.Vaxgens vaccine is more effective than others.D.It is still hopeful to cure AIDS.34.According to the context, what does the underlined word “strain“ in paragraph 4 mean?(分

16、数:2.00)A.DiseaseB.BreedC.VirusD.Cell35.Which statement is TRUE according to the text?(分数:2.00)A.AIDS is the most fatal and rampant disease.B.Vaccine will be the only effective way to control a virus.C.VaxGens vaccine would provoke an immune response strong enough to stop the virus from invading heal

17、thy cells.D.Most vaccines being tested did not contain virus.八、Text 4(总题数:5,分数:10.00)36.What does the words of Dr. Hisham Gasseib mean in the third paragraph?(分数:2.00)A.Globalization is terrible.B.Globalization is beautified by the international media, but it is not so ideal as they broadcast.C.Glob

18、alization has proven that the whole world is nothing but corruption.D.Globalization is an ideological expression and it has nothing practical in it.37.Why does globalization will lead some countries to be under the control of other countries?(分数:2.00)A.High competition brought by globalization will

19、urge people to earn money by every means, and may lose their economical independence.B.Globalization is controlled by the powerful countries and they are determined to control those weak countries.C.With the coming of globalization, the countries will grow in the same way and become similar both in

20、economy and in politics.D.Some of the countries like Indonesia are not strong-willed enough.38.Whats the main idea of the article?(分数:2.00)A.Globalization brings great opportunity to all the nations in the world.B.The developing countries sh6uld resist globalization because it will harm their econom

21、y.C.Globalization is both an opportunity and a challenge, all the countries must study it carefully before they accept it.D.Globalization will harm those countries that own great cultural background more than those that havent.39.What is the main idea of the third paragraph?(分数:2.00)A.Telecommunicat

22、ion technology is the cause of globalization.B.In the last two centuries, globalization has developed rapidly.C.Globalization will make the situation of a country unsteady.D.Rapid capital flight will quicken the speed of globalization.40.Which of the following is WRONG according to the article?(分数:2

23、00)A.The development of globalization has something to do with the development of the Internet.B.Despite of all its shortcomings, globalization can not be avoided.C.The side effects of globalization are too great to be controlled.D.The countries must deal with globalization with the unique conditio

24、n of themselves into consideration.九、Part B(总题数:0,分数:0.00)十、Globalization was th(总题数:5,分数:10.00)41.(分数:2.00)填空项 1:_42.(分数:2.00)填空项 1:_43.(分数:2.00)填空项 1:_44.(分数:2.00)填空项 1:_45.(分数:2.00)填空项 1:_十一、Part C(总题数:0,分数:0.00)十二、(46) The decline of (总题数:5,分数:10.00)46.(分数:2.00)_47.(分数:2.00)_48.(分数:2.00)_49.(分数:

25、2.00)_50.(分数:2.00)_十三、Section Writing(总题数:0,分数:0.00)十四、Part A(总题数:1,分数:10.00)51.1) time 2) textbook for this class;3) students who are qualified to attend this class;4) office to sign in;5) publishing time of your notice.By the way, Mrs. Connie, an American professor who is working in Guangdong Univ

26、ersity of Foreign Studies, will come and have talks with us twice a week.You should write about 100 words on ANSWER SHEET 2. (10 points)(分数:10.00)_十五、Part B(总题数:1,分数:20.00)52.1. show your understanding of the symbolic meaning of the picture below1) the content of the picture2) the symbolic meaning3)

27、 the special understanding2. give a specific example/ comment, and3. give your suggestion as to the best way to encourage honesty.(分数:20.00)_考研英语-924 答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、Section Use of Eng(总题数:0,分数:0.00)二、A month ago, the Bri(总题数:20,分数:10.00)1.(分数:0.50)A.wayB.tool C.armsD.manner解析:精析 近义词辨析 w

28、ay 指“方式”;way 指“武器”;manner 指“态库”;tool 可指“工具,手段”。2.(分数:0.50)A.orB.either C.neitherD.nor解析:精析 固定搭配 原文指“两者居一”,所以要用“either.or.“。3.(分数:0.50)A.listeningB.hearingC.inquiringD.witness 解析:精析 固定搭配 court hearing 专指“法庭听证”。inquiring 指“查询”,witness 指法庭“作证”。4.(分数:0.50)A.levelB.equalityC.balance D.might解析:精析 近义词辨析 ba

29、lance 表示的“平衡”,引申为“各种条件的摆平”。balance of probabilities就是指“各种可能性的充分认可”。5.(分数:0.50)A.metB.fulfilledC.satisfied D.gratified解析:精析 动词辨析 四个选项都可以表示“满足”。但 meet侧重于需求,如 to meet ones requirements“满足某人的要求”;fulfill 侧重于满足愿望,如:fulfill ones expectation“满足某人的期待”;gratify 侧重于心灵上的快意,如 gratify ones thirst for knowledge“满足某

30、人的求知欲”等。而 satisfy 有“使确信”之意。句意为:“他还必须确保他的命令是有严格要求的”,故 C正确。6.(分数:0.50)A.unpracticedB.unpredictableC.unpreparedD.unprecedented 解析:精析 形容词辨析 unpracticed 指“未曾实施的”;unpredictable 指“不可预告的”;unprepared指“未准备好的”;都与文意不符。而 unprecedented指“无先例的”,因而是“情况特殊而紧急的”。7.(分数:0.50)A.putB.posed C.forcedD.made解析:精析 动词辨析 pose 既指“

31、故作姿态”解,又有“作难,引起(某事物);造成”之意。与forced意义相近。8.(分数:0.50)A.on B.byC.atD.for解析:精析 介词辨析 on 表示“根据,基础,条件”;by 表示“动因,理由”;at 表示“原因”;for表示“原因”。文中是指“按照内务大臣的意见”,故用 on。9.(分数:0.50)A.surveyB.surveillance C.survivalD.surrender解析:精析 动词辨析 survey 指“考察,调查”;surveillance 指“监督,管理”;survival 指“残存”;surrender 指“放弃,交出”。只有 B符合文意。10.

32、分数:0.50)A.stayB.leaveC.remain D.keep解析:精析 近义词辨析 文中是指“软禁只是一个预留手段而已。”四个选项都有“停留于某种状态”之意,而 stay指“能继续工作”等;keep 指“保持某种状态”;leave 指“听任处于某种状态”。故选C。remain 表示“继续形成某种作用”。11.(分数:0.50)A.Tailored B.CutC.RepairedD.Matched解析:精析 动词辨析 tailor 作动词解,指“(经过)修改而使适应”。12.(分数:0.50)A.opt forB.opt out C.be apt toD.adopt解析:精析 形近

33、词辨析 原文需要表示“不违背”之意,而 opt out指“撤退,撤出”,有“不触犯”之意,故相符。而 opt for表“选择,赞成”;be apt to 表“倾向,易于”;adapt 表“使适应,使适合”。13.(分数:0.50)A.sensibleB.rationalC.logicalD.reasonable 解析:精析 形容词辨析 reasonable grounds 指“理由充足的依据”,至于 sensible“明智的”,rational“合理的”,都不宜修饰 grounds;而 logical grounds“合乎逻辑的依据”则语气比不上reasonable grounds。14.(分

34、数:0.50)A.if onlyB.only if C.only thatD.only not解析:精析 短语辨析 有三个选项是固定短语。if only 表“但愿”;only that 表“只是,要不是”;only not 表“简直是,几乎跟一样”;而 only if 不是固定短语,既表“只有”,又表“如果”,即“只有在假设的某种条件下才会”,符合句意。15.(分数:0.50)A.defianceB.degenerationC.derogation D.delay解析:精析 近义词辨析 四个选项都有贬义。defiance 指“挑战,蔑视”;degeneration 指“退化,堕落”;derog

35、ation 指“损毁,贬低”;delay 指“拖延”。其中 A、C 意义相近,但 A的固定搭配为 to bid defiance to,in defiance of 或 to set at defiance。原文含义为“也不能妨碍欧洲公约”。16.(分数:0.50)A.revel inB.revengeC.reverseD.reveal 解析:精析 形近词辨析 revel in 指“沉迷于”;revenge 指“报复”;reverse 指“撤消,颠倒”。故只有 reveal指“披露,泄露”与题意相符。17.(分数:0.50)A.takenB.introduced C.mentionedD.pa

36、t out解析:精析 固定搭配 introduce a bill 提出议案。18.(分数:0.50)A.a crime B.an evilC.a threatD.a violation解析:精析 名词辨析 to make it crime 指“列为犯罪”。19.(分数:0.50)A.supportedB.hedged C.backedD.assisted解析:精析 近义词辨析 A、C、D 三项都表“支持”之意,与文意不符。而 hedge表“受保护”之意,指“受阻于某种条件”。20.(分数:0.50)A.Its whyB.Thats why C.Its howD.Thats how解析:精析 句

37、法 引导表语从句。“这正是为何”可译为“有鉴于此,才”。三、Section Reading Co(总题数:0,分数:0.00)四、Part A(总题数:0,分数:0.00)五、Text 1(总题数:5,分数:10.00)21.It can be seen from the passage that_.(分数:2.00)A.experts hold an unanimously critical view on cohabitationB.Americans are in general more tolerant of cohabitation C.cohabitation rate actu

38、ally dropped despite the increase in the number of unwed couples living togetherD.living together out of wedlock is considered morally wrong today解析:精析 细节分析 选项 A不对,因为根据文章第一段第二句专家对同居所持态度不同。选项 B是正确答案,从文中可以看出,同过去对同居的态度相比,今天的美国人总体上较为宽容。选项 C亦不正确,因为从文中推不出此结论。选项 D不正确,认为同居不道德是过去的看法。22.Which of the following

39、 statements about cohabitation is CORRECT?(分数:2.00)A.Only 60% of cohabitants eventually get married. B.Research shows that cohabitants are more faithful than married couples.C.Experts predict that the number of cohabiting couples has reached its peak.D.Cohabitation is still illegal in the United Sta

40、tes.解析:精析 细节分析文章第二段第六句提到“在 60%的结婚者中”,因而选项 A是正确的。选项 B与文章第二段倒数第二句相矛盾。文章第三段第一句提到“尽管如此,专家预测同居伴侣的数量还会增加。”因此选项 C不正确。选项 D亦不符合文意。23.We can learn from the last paragraph that_.(分数:2.00)A.Warren Farrell does not support cohabitationB.Warren Farrell thinks there is no need to get married for cohabitantsC.Warre

41、n Farrell thinks cohabitation is frivolousD.Warren Farrell holds the view that cohabitation has some benefits 解析:精析 细节分析 根据文章最后一段第一句知 A不对。选项 B亦不对,因为 Warren Farrell认为同居是从约会向婚姻的过渡。选项 C不正确,因为 Warren Farrell认为没有同居才是轻率的表现。文章最后一段第一句证明了选项 D的正确。24.What does the underlined word “unearth“ mean?(分数:2.00)A.beli

42、eveB.doubtC.uncover D.agree解析:精析 词义推测 结合文意,此处的词义应该是“揭示”、“发现”一类,因此答案选 C,其余选项与答案相去太远。25.According to the passage the number of cohabiting couples is likely to_.(分数:2.00)A.increase B.decreaseC.fall by 20%D.increase by 10%解析:精析 细节分析 根据文章第三段第一句,知选项 A正确。其余选项均不合文意。六、Text 2(总题数:5,分数:10.00)26.What conclusion

43、 can we draw from the second paragraph?(分数:2.00)A.The gas prices will become steady in the next year or two.B.In a short period, the problem will be solved by the electricity produced by coal and oil.C.There wont be an economic recession even though the present situation is unfavorable. D.Many Ameri

44、can families will be freezing because they cant afford the gas with such a high price.解析:精析细节分析 在第二段中,作者明确地说明石油价格在未来的一两年里还会处于高价和不稳定的状态,因此 A的说法是不对的。B 认为这个问题可以由电力来解决,也是错误的,因为电作为替代能源只是解决办法之一,并不能完全解决问题。D 也是错的,因为文章明确地说明了不会有家庭因为支付不起高价而受冻。27.Which of the following is NOT true according to the article?(分数:2

45、00)A.The financial situation is rather critical owing to the high gas prices.B.The economic situation is not bad enough to trigger a recession.C.Demand adjustments are the same in all the states of America. D.The U. S. need to reconsider its policy concerning environment and economic growth.解析:精析 细

46、节判断 不但在不同地区,而且在不同行业,这些调整都不尽相同,因此 C项的这种说法是不对的。其他三个选项在文章中都有明确说明。28.What is the main topic of the article?(分数:2.00)A.American economy is strongly hit by the high prices of gas.B.American economy is affected by the high price of gas, but it is not a crisis. C.American economic policy is a failure.D.The

47、prices of gas will rise in the following years.解析:精析 细节分析 B 项在文章的第一段中已经明确地说明。而 A项美国的经济由于石油价格的原因遭到了重创,是错误的说法,C 项认为美国的经济政策是失败的,这样的说法也是不正确的。D 项的说法也不对,石油的价格在未来几年内还会上升,但是这并不能作为全文的主旨,因此也是不合适的。29.Which of the following is NOT correct according to the third paragraph?(分数:2.00)A.The power generation and chemicals perhaps may be the most aff

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1