ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:66.50KB ,
资源ID:1403377      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1403377.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(【考研类试卷】在职艺术硕士(MFA)全国联考英文阅读理解历年真题试卷汇编7及答案解析.doc)为本站会员(eventdump275)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

【考研类试卷】在职艺术硕士(MFA)全国联考英文阅读理解历年真题试卷汇编7及答案解析.doc

1、在职艺术硕士(MFA)全国联考英文阅读理解历年真题试卷汇编 7 及答案解析(总分:30.00,做题时间:90 分钟)一、英文阅读理解题(总题数:3,分数:30.00)Every artist knows in his heart that he is saying something to the public. Not only does he want to say it well, but he wants it to be something which has not been said before. He hopes the public will listen and unde

2、rstandhe wants to teach them, and he wants them to learn from him. What visual artists like painters want to teach is easy to make out but difficult to explain, because painters translate their experiences into shapes and colors, not words. They seem to feel that a certain selection of shapes and co

3、lors, out of the countless billions possible, is exceptionally interesting for them and worth showing to us. Without their work we should never have noticed these particular shapes and colors, or have felt the delight which they brought to the artist. Most artists take their shapes and colors from t

4、he world of nature and from human bodies in motion and repose; their choices indicate that these aspects of the world are worth looking at, that they contain beautiful sights. Contemporary artists might say that they merely choose subjects that provide an interesting pattern, that there is nothing m

5、ore in it. Yet even they do not choose entirely without reference to the character of their subjects. If one painter choose to paint a gangrenous(生坏疽的)leg and another a lake in moonlight, each of them is directing out attention to a certain aspect of the world. Each painter is telling us something,

6、showing us something, and emphasizing somethingall of which mean that, consciously or unconsciously, he is trying to teach us.(分数:10.00)(1).All artists are common in that_.(分数:2.00)A.they use shapes and colors instead of wordsB.they are trying to teach the publicC.what they want to teach is difficul

7、t to explainD.they want to learn from the public(2).A painter chooses certain shapes and colors out of the countless billions possibly because he believes they_.(分数:2.00)A.are beautifulB.can bring delight to himC.are worth showing to the publicD.are particular(3).Contemporary artists choose subjects

8、分数:2.00)A.without reference to the character of their subjectsB.they only provide the interesting patternC.that there is no meaning in itD.partly for the meaning of the subjects(4).Comparing the painter who paints a gangrenous leg with the one who paints a lake in moonlight, we can draw the concl

9、usion that_.(分数:2.00)A.both convey the same meaningB.both show certain aspects of the worldC.the latter is more meaningfulD.the former is more meaningful(5).According to the passage, which of the following statements is true?(分数:2.00)A.The public could share the artist“s feelings through their choic

10、e of shapes and colors.B.The painter should not choose to paint ugly things.C.Contemporary artists are completely different from other artists.D.All artists are teaching the public consciously.In previous generations, young people were under their parents“ control; now the teenage children of the We

11、st“s richest generation were ready for something to get excited about. The Beatles simply put a spark to a fuse(导火索)that was waiting to be lit. Everything changed, and what changed for the Beatles was their lives and their working habits in the midst of the hysterical(歇斯底里的)following the band attrac

12、ted. Because of the demand of the fans to see them perform, they played bigger and bigger venues(meeting places), especially in America. But John, Paul, George and Ringo became increasingly unhappy that, because of the screaming of their fans, neither the band nor the audience could hear the music.

13、Creatively frustrated and tired of the pressures of life under siege(围攻)from their fans, they retired from playing concerts in 1966 and decided to concentrate on recording. It was from this point that the brilliance of the Beatles really began to reveal itself: they would record over their career so

14、me 200 songs. Never before nor since has any recording and writing group even developed and yet remained the same in the way the Beatles did Their songs never lost their universal appeal thanks to the warmth and timelessness of their melodies and lyrics. John and Paul were powerful singers with dist

15、inctive styles. It became apparent that, despite the fact that the songwriting credits were always equally attributed to them, Paul and John wrote and sang their own songs. George also contributed two or three of his own compositions to each of the Beatles eleven albums. Even Ringo wrote and sang th

16、e occasional song.(分数:10.00)(1).Which of the following is NOT true about the Beatles according to the passage?(分数:2.00)A.They made the young people of their time very excited.B.They attracted a large following wherever they played.C.They were always pleased with their popularity.D.No other pop music

17、 group had ever recorded or written as many songs as they did.(2).It can be inferred from the passage that_.(分数:2.00)A.John and Paul were more talented and made greater contribution to the success of the bandB.John and Paul sang their own songs because they didn“t like each other“s styleC.George and

18、 Ringo never composed or sang their own songsD.The Beatles maintained so much popularity with their works that no other recording or writing group could compare(3).It is implied in the third paragraph that_.(分数:2.00)A.the Beatles had no appetite for fameB.the audience were unhappy about the sound ef

19、fectC.pop musicians get easily tired as they are under great pressures of lifeD.the screaming of the fans prevented the Beatles from performing happily and creatively(4).The Beatles“outstanding qualities were really shown when_.(分数:2.00)A.they concentrated on recording and compositionB.they played o

20、n the American continentC.they played their own lyrics and melodies on the stageD.they sang on the stage pop songs they wrote themselves(5).What can we learn about the Beatles“ music?(分数:2.00)A.It was a fine example of music for simple sing-along songs.B.Its appeal was not limited to any particular

21、time or group of people.C.It was simple in form but rich in meaning.D.It reached a height which other pop music groups had never reached for their lyrics and melodies.In the United States, it is important to be on time, or punctual, for an appointment, a class, a meeting, etc. However, this may not

22、be true in all countries. An American professor discovered this difference while teaching a class in a Brazilian university. The two-hour class was scheduled to begin at 10 a.m. and end at 12. On the first day, when the professor arrived on time, no one was in the classroom. Many students came after

23、 10 a.m. Several arrived after 10:30 a.m. Two students came after 11 a.m. Although all the students greeted the professor as they arrived, few apologized for their lateness. Were these students being rude? He decided to study the students“ behavior. The professor talked to American and Brazilian stu

24、dents about lateness in both an informal and a formal situation: at a lunch with a friend and in university calls, respectively. He gave them an example and asked them how they would react. If they had a lunch appointment with a friend, the average American student showed clearly lateness as 19 minu

25、tes after the agreed time. On the other hand, the average Brazilian student would be 33 minutes late. In an American university, students are expected to arrive at the appointed hour. In contrast, in Brazil, neither the teacher nor the students always arrive at the appointed hour. Classes not only b

26、egin at the scheduled time in the United States, but also end at the scheduled time. In the Brazilian class, only a few students left the class at 12:00; many remained past 12:30 to discuss the class and ask more questions. Arriving late may not be very important in Brazil, neither is staying late.(

27、分数:10.00)(1).The American professor studied the Brazilian students“ behavior because_.(分数:2.00)A.he felt angry at the students“ rudenessB.he felt puzzled at the students“ being lateC.he wanted to collect data for his researchD.he wanted to make students come on time later(2).Which of the following i

28、s NOT true according to the passage?(分数:2.00)A.Both American and Brazilian students will often be late for a lunch appointment.B.Classes begin and end at the scheduled time in the United States.C.Brazilian teachers don“t mind staying late after class.D.Brazilian students usually arrive late and leav

29、e early.(3).What can we infer from the professor“s study of lateness in the informal situation?(分数:2.00)A.Neither Brazilian nor American students like to be late in social gatherings.B.American students will become impatient if their friend is ten minutes late.C.Being late in one culture may not be

30、considered rude in another culture.D.Brazilian students will not come thirty-three minutes after the agreed time.(4).From the last paragraph we know that in Brazil, _.(分数:2.00)A.it is acceptable for professors to be late for classB.it is rude to keep a professor staying after classC.it is important

31、to arrive at the appointed timeD.it is normal for students to leave during lectures(5).What does this passage tell us?(分数:2.00)A.People learn the importance of time from country in which they live.B.The importance of being on time differs among cultures.C.Students being late for class should explain

32、 the reason to their teacher.D.It is important to come to class on time in the United States.在职艺术硕士(MFA)全国联考英文阅读理解历年真题试卷汇编 7 答案解析(总分:30.00,做题时间:90 分钟)一、英文阅读理解题(总题数:3,分数:30.00)Every artist knows in his heart that he is saying something to the public. Not only does he want to say it well, but he wants

33、 it to be something which has not been said before. He hopes the public will listen and understandhe wants to teach them, and he wants them to learn from him. What visual artists like painters want to teach is easy to make out but difficult to explain, because painters translate their experiences in

34、to shapes and colors, not words. They seem to feel that a certain selection of shapes and colors, out of the countless billions possible, is exceptionally interesting for them and worth showing to us. Without their work we should never have noticed these particular shapes and colors, or have felt th

35、e delight which they brought to the artist. Most artists take their shapes and colors from the world of nature and from human bodies in motion and repose; their choices indicate that these aspects of the world are worth looking at, that they contain beautiful sights. Contemporary artists might say t

36、hat they merely choose subjects that provide an interesting pattern, that there is nothing more in it. Yet even they do not choose entirely without reference to the character of their subjects. If one painter choose to paint a gangrenous(生坏疽的)leg and another a lake in moonlight, each of them is dire

37、cting out attention to a certain aspect of the world. Each painter is telling us something, showing us something, and emphasizing somethingall of which mean that, consciously or unconsciously, he is trying to teach us.(分数:10.00)(1).All artists are common in that_.(分数:2.00)A.they use shapes and color

38、s instead of wordsB.they are trying to teach the public C.what they want to teach is difficult to explainD.they want to learn from the public解析:解析:这是一道细节题。从文章的第三句话“他希望公众能倾听并理解他说的话他想教育公众,想让公众向他学习”中得出选项 B“他们试图教育公众”为正确答案。(2).A painter chooses certain shapes and colors out of the countless billions poss

39、ibly because he believes they_.(分数:2.00)A.are beautifulB.can bring delight to himC.are worth showing to the public D.are particular解析:解析:这也是一道细节题。文章的第五句话告诉我们画家选择某些图形和色彩是因为他们觉得这种选择对他们来说特别有趣,而且值得向公众展示。所以,选项 C“值得向公众展示”为正确答案。(3).Contemporary artists choose subjects_.(分数:2.00)A.without reference to the c

40、haracter of their subjectsB.they only provide the interesting patternC.that there is no meaning in itD.partly for the meaning of the subjects 解析:解析:这还是一道细节题。文章第八句话的意思是“当代艺术家也许会说,他们只是选择那些提供有趣图案的题材”。由此可见,选项 D 为正确答案。(4).Comparing the painter who paints a gangrenous leg with the one who paints a lake in

41、 moonlight, we can draw the conclusion that_.(分数:2.00)A.both convey the same meaningB.both show certain aspects of the world C.the latter is more meaningfulD.the former is more meaningful解析:解析:这是一道推理题,要求对文章的倒数第二句话进行归纳总结。根据这句话的意思,这两个画家都展示了世界的某些方面,即选项 B 表示的内容。(5).According to the passage, which of the

42、 following statements is true?(分数:2.00)A.The public could share the artist“s feelings through their choice of shapes and colors. B.The painter should not choose to paint ugly things.C.Contemporary artists are completely different from other artists.D.All artists are teaching the public consciously.解

43、析:解析:这是一道是非题。选项 A“公众可以通过艺术家对图形和色彩的选择分享他们的情感”符合文章第六句话的意思,即“如果没有他们的工作,我们永远不会注意到这些特别的图形和色彩,也体会不到它们给画家带来的快感”。选项 B“画家不应该选择画丑陋的东西”和选项 C“当代艺术家和其他艺术家截然不同”在文章中没有提到。而选项 D“所有的艺术家都在有意识地教育公众”与文章的最后一句话意思相反。In previous generations, young people were under their parents“ control; now the teenage children of the Wes

44、t“s richest generation were ready for something to get excited about. The Beatles simply put a spark to a fuse(导火索)that was waiting to be lit. Everything changed, and what changed for the Beatles was their lives and their working habits in the midst of the hysterical(歇斯底里的)following the band attract

45、ed. Because of the demand of the fans to see them perform, they played bigger and bigger venues(meeting places), especially in America. But John, Paul, George and Ringo became increasingly unhappy that, because of the screaming of their fans, neither the band nor the audience could hear the music. C

46、reatively frustrated and tired of the pressures of life under siege(围攻)from their fans, they retired from playing concerts in 1966 and decided to concentrate on recording. It was from this point that the brilliance of the Beatles really began to reveal itself: they would record over their career som

47、e 200 songs. Never before nor since has any recording and writing group even developed and yet remained the same in the way the Beatles did Their songs never lost their universal appeal thanks to the warmth and timelessness of their melodies and lyrics. John and Paul were powerful singers with disti

48、nctive styles. It became apparent that, despite the fact that the songwriting credits were always equally attributed to them, Paul and John wrote and sang their own songs. George also contributed two or three of his own compositions to each of the Beatles eleven albums. Even Ringo wrote and sang the

49、 occasional song.(分数:10.00)(1).Which of the following is NOT true about the Beatles according to the passage?(分数:2.00)A.They made the young people of their time very excited.B.They attracted a large following wherever they played.C.They were always pleased with their popularity. D.No other pop music group had ever recorded or written as many songs as they did.解析:解析:这是一道选非题。选项 A“他们让同时代的年轻人兴奋”符合第一段的意思。选项 B“不论他们在哪儿演出,他们都吸引了大批追随者”符合第二段第一句话的意思。选项 D“其他流行乐队都没能录制或谱写与他们一样多的歌曲”符合第四段的意思。只有选项 C“他们一直很高兴自己受到歌迷的欢迎”与第三段的意思相反。(2).It c

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1