ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:14 ,大小:88.50KB ,
资源ID:1449396      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1449396.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(北京成人本科学士学位-10及答案解析.doc)为本站会员(feelhesitate105)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

北京成人本科学士学位-10及答案解析.doc

1、北京成人本科学士学位-10 及答案解析(总分:79.00,做题时间:90 分钟)一、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)二、Passage 1(总题数:1,分数:10.00)Archaeology, like many academic words, comes from Greek and means, more or less, “the study of old things“. So, it is really a part of the study of history. However, most historians use paper eviden

2、ce, such as letters, paintings and photographs, but archaeologists (考古学家) learn from the objects left behind by the humans of long ago. Normally, these are the hard materials that don“t break down or disappear very quickly-things like human bones and objects made from stone and metal. It is very unu

3、sual to find anything more than the hard evidence of history-normally, the bacteria (细菌) in the air eat away at soft materials, like bodies, clothes and things made of wood Occasionally, things are different In 1984, two men made an amazing discovery while working in a bog called Lindow Moss, in the

4、 north of England. A bog is a very wet area of earth, with a lot of plants growing in it. It can be like a very big and very thick vegetable soup-walk in the wrong place and you can sink and disappear forever. The men were working when one of them saw something sticking out- a human foot! Naturally,

5、 the men called the police, who then found the rest of the body. Was it a case of murder? Possibly-but it was a death nearly two thousand years old. The two men had found a body from the time of the Roman invasion of Britain. Despite being so old, this body had skin, muscles, hair and internal organ

6、s-the scientists who examined him were able to look inside the man“s stomach and find the food that he had eaten for his last meal! Why was this man so well preserved? It was because he was in a very watery environment, safe from the bacteria that need oxygen to live. Also, the water in the bog was

7、very acidic. The acid preserved the man“s skin in the way that animal skin is preserved for leather coats and shoes. How did he die? Understandably, archaeologists and other scientists wanted to know more about the person that they called, “Lindow Man“. His hands and fingernails suggested that he ha

8、dn“t done heavy manual work in this life-he could have been a rich man. They found that he hadn“t died by accident. The archaeologists believe that he was sacrificed to three different gods.(分数:10.00)(1).Which language does the word “archaeology“ come from?(分数:2.00)A.French.B.Greek.C.Roman.D.German.

9、2).The word “these“ in the first paragraph refers to _.(分数:2.00)A.lettersB.photographsC.paintingsD.objects(3).Which of the following helped to preserve “Lindow Man“?(分数:2.00)A.Ice and low temperature.B.Bacteria and oxygen.C.Soil and energy.D.Acid and water.(4).According to the passage, which of the

10、 following statements is TRUE?(分数:2.00)A.“Lindow Man“ was named after the person who first found him.B.Historians usually use paper evidence, while archaeologists use hard evidence.C.“Lindow Man“ was found by two archaeologists in the south of England.D.“Lindow Man“ was good at manual work.(5).Which

11、 is the best title for the passage?(分数:2.00)A.What Is Archaeology?B.Archaeology and History.C.An Amazing Archaeological Discovery.D.The Death of “Lindow Man“.三、Passage 2(总题数:1,分数:10.00)The world is known to us through many senses, not just hearing, smell, vision, and at close range, touch and taste.

12、 Our skins let us know whether the air is moist or dry, whether surfaces are wet without being sticky or slippery. From the uniformity of slight pressure, we can be aware how deeply a finger is thrust into water at body temperature, even if the finger is enclosed in a rubber glove that keeps the ski

13、n completely dry. Many other animals with highly sensitive skins, appear to be ahle to learn still more about their environment. Often they do so without employing any of the five senses. By observing the capabilities of other members of the animal kingdom, we come to realize that a human being has

14、far more possibilities than are utilized. We neglect ever so many of our senses in concentrating on the five major ones. At the same time, a comparison between animals and man draws attention to the limitations of each sense. The part of the spectrum (光谱) seen by color- conscious man as red is non-e

15、xistent for honey-bees. But a bee can see far more in flowers than we, because the ultra-violet (紫外线) to which our eyes are blind is a stimulating part of the insect“s spectrum, and for honey-bees at least, constitutes a separate one.(分数:10.00)(1).From the passage, we realize that _.(分数:2.00)A.man p

16、ossesses as many senses as animalsB.man possesses a few more senses than animalsC.man possesses far more senses than the five major onesD.man has fully utilized his senses(2).Which of the following is TRUE?(分数:2.00)A.The honey-bee is blind to red.B.Man is more color-conscious than the honey-bee.C.Th

17、e honey-bee can see far more colors than man.D.Man is sensitive to the ultraviolet.(3).We can realize how deeply a finger is put into water at body temperature _.(分数:2.00)A.from the sense of direct touchB.through skin contactC.from the even distribution of pressureD.through the difference in tempera

18、ture(4).The phrase “sensitive skins“ (Para. 2) most probably means _.(分数:2.00)A.skins that are sticky or slipperyB.skins that are delicateC.skins that are completely dryD.skins that are quick to feel and respond(5).What is the main idea of the passage?(分数:2.00)A.All senses have their limitations.B.M

19、an has not fully utilized all his senses.C.Insects are more sensitive to colors than man.D.Man is not as good as animals in learning about the environment.四、Passage 3(总题数:1,分数:10.00)A group of people who share the same interests and way of life is called a society. Sociology is the science that exam

20、ines human society. The term sociology is derived from the Latin word socius, which means “companion, union of people“. Sociologists are interested in how a society began and how it grew. They also study the levels within a society. For example, the child is part of the family, the family is part of

21、 the neighborhood, and the neighborhood is part of the community. There are many different groups, and sociologists are interested in the effect that these groups have on people. A Frenchman named Auguste Comte made sociology a separate science in the l“830s. He suggested that a new science was nece

22、ssary to study a society of people. A famous book, Principles of Sociology, was published by an Englishman, Herbert Spencer, in 1882. This book had an unprecedented(史无前例的) effect on the science of sociology. In this book, Spencer theorized that a society“s customs evolved, or grew, from very simple

23、to more complicated and advanced. This theory shows the influence that Charles Darwin (who believed that man had evoked from very simple forms to the present human) had on Spencer.(分数:10.00)(1).What is the best title for this passage?(分数:2.00)A.Society.B.People“s Interests.C.Society in Different Nat

24、ions.D.Sociology.(2).The word “levels“ in the second paragraph means _.(分数:2.00)A.groups, classesB.degrees, standardsC.music, artD.beginning, start(3).According to the passage, we may conclude that in sociology the neighborhood is larger than _.(分数:2.00)A.the communityB.the familyC.societyD.city(4).

25、Sociology had its beginnings as a separate science with _.(分数:2.00)A.ComteB.SpencerC.LatinD.Darwin(5).The book which had a great influence on sociology was written _.(分数:2.00)A.DarwinB.in 1830C.by SpencerD.in Latin五、Part Vocabulary an(总题数:10,分数:10.00)1.I don“t think this food _ my stomach.(分数:1.00)A

26、is suitedB.suitC.will be suitedD.will suit2.This new machine is technically far _ to the previous type.(分数:1.00)A.superiorB.juniorC.seniorD.equal3.Such _ the case, there are no grounds to justify your complaints.(分数:1.00)A.isB.wasC.is beingD.being4.We are interested in the weather because it. _ us

27、so directly what we wear, what we do, and even how we feel.(分数:1.00)A.affectsB.effectsC.guidesD.directs5.If I could put back the clock, I“ll give more thought to _ for a career.(分数:1.00)A.prepareB.be preparedC.preparingD.have prepared6._ we need air and water, so we need criticism and self-criticism

28、分数:1.00)A.Even thoughB.So long asC.Just asD.Now that7.There were no tickets _ for Sunday“s classical music concert.(分数:1.00)A.preferableB.considerableC.possibleD.available8.I don“t like talking on _ telephone; I prefer writing _ letters.(分数:1.00)A.a; theB.the;/C.the; theD.a;/9.My new glasses cost

29、me _ the last pair that I bought.(分数:1.00)A.three timesB.three times as much asC.three times as muchD.three times much as10.To make up an objective test, the teacher writes a series of questions, _ has only one correct answer.(分数:1.00)A.some of whichB.each of whichC.whichD.that六、Part Translation(总题数

30、0,分数:0.00)七、Section A(总题数:5,分数:8.00)11.Clocks operate with gears. So do cars and so does the device invented by the Indian scientists to produce electricity. (分数:2.00)_12.We are concerned to develop the abilities of all our pupils to the full, not just their academic ability. (分数:2.00)_13.This is s

31、hown in the buildings, not just in the difference between old and modem urban areas but also in the countryside, where older buildings sit side by side with schools and houses. (分数:1.00)_14.If they are not sincere and do not practice what they preach(说教), their children may become confused, and emot

32、ionally insecure when they grow old enough to think for themselves and realize they have been to some extent fooled. (分数:1.00)_15.Both his diet and his structure are comparable to those of the human being, and so he has been the subject of countless experiments. (分数:2.00)_八、Section B(总题数:9,分数:16.00)

33、16.人们抱怨当地政府在处理污染问题上力度不够。 (分数:2.00)_17.一定记住到那里就给家里写信。 (分数:2.00)_18.直到昨天下午老师们才讨论了我的建议。 (分数:1.00)_19.我不会骑自行车,他也不会。 (分数:2.00)_20.物体离我们越远,看起来就越小。 (分数:2.00)_21.开会的时间到了,咱们把收音机关了吧。 (分数:2.00)_22.除了英语,你最好再学一门外语。 (分数:2.00)_23.如果到处都太拥挤,旅行会令人很不愉快。 (分数:2.00)_24.要是明天下雨,比赛就延期举行。 (分数:1.00)_九、Part Writing(总题数:1,分数:15

34、00)25.1现在许多大学毕业生都想在大城市、大公司找工作,甚至为此而等上几年也在所不惜。你对次如何看待? 2. 请举例说明你的观点 (分数:15.00)_北京成人本科学士学位-10 答案解析(总分:79.00,做题时间:90 分钟)一、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)二、Passage 1(总题数:1,分数:10.00)Archaeology, like many academic words, comes from Greek and means, more or less, “the study of old things“. So, it is re

35、ally a part of the study of history. However, most historians use paper evidence, such as letters, paintings and photographs, but archaeologists (考古学家) learn from the objects left behind by the humans of long ago. Normally, these are the hard materials that don“t break down or disappear very quickly

36、things like human bones and objects made from stone and metal. It is very unusual to find anything more than the hard evidence of history-normally, the bacteria (细菌) in the air eat away at soft materials, like bodies, clothes and things made of wood Occasionally, things are different In 1984, two m

37、en made an amazing discovery while working in a bog called Lindow Moss, in the north of England. A bog is a very wet area of earth, with a lot of plants growing in it. It can be like a very big and very thick vegetable soup-walk in the wrong place and you can sink and disappear forever. The men were

38、 working when one of them saw something sticking out- a human foot! Naturally, the men called the police, who then found the rest of the body. Was it a case of murder? Possibly-but it was a death nearly two thousand years old. The two men had found a body from the time of the Roman invasion of Brita

39、in. Despite being so old, this body had skin, muscles, hair and internal organs-the scientists who examined him were able to look inside the man“s stomach and find the food that he had eaten for his last meal! Why was this man so well preserved? It was because he was in a very watery environment, sa

40、fe from the bacteria that need oxygen to live. Also, the water in the bog was very acidic. The acid preserved the man“s skin in the way that animal skin is preserved for leather coats and shoes. How did he die? Understandably, archaeologists and other scientists wanted to know more about the person

41、that they called, “Lindow Man“. His hands and fingernails suggested that he hadn“t done heavy manual work in this life-he could have been a rich man. They found that he hadn“t died by accident. The archaeologists believe that he was sacrificed to three different gods.(分数:10.00)(1).Which language doe

42、s the word “archaeology“ come from?(分数:2.00)A.French.B.Greek. C.Roman.D.German.解析:细节题。根据原文第一段第一句话可知,“archaeology”一词源于希腊语。 因此答案选择 B。(2).The word “these“ in the first paragraph refers to _.(分数:2.00)A.lettersB.photographsC.paintingsD.objects 解析:细节题。根据“these”一词的上下语境可判断,该词是指上句话中的“objects left behind by t

43、he humans of long ago”,很久以前人们留下来诸如骨头、石头和金属之类的物体,因此答案选择 D。(3).Which of the following helped to preserve “Lindow Man“?(分数:2.00)A.Ice and low temperature.B.Bacteria and oxygen.C.Soil and energy.D.Acid and water. 解析:细节题。根据文章第四段的“he was in a very watery environment”和 “the water in the bog was very acidic

44、可知是由于充满水的环境以及水里面的酸使尸体保存比较完好,因此答案选D。(4).According to the passage, which of the following statements is TRUE?(分数:2.00)A.“Lindow Man“ was named after the person who first found him.B.Historians usually use paper evidence, while archaeologists use hard evidence. C.“Lindow Man“ was found by two archaeo

45、logists in the south of England.D.“Lindow Man“ was good at manual work.解析:细节题。根据文章第三段和最后一段可知“Lindow Moss”是 bog 沼泽的名称,“Lindow Man”由此而得名,故 A 错;“Lindow Man”是由两个施工中的男子发现的,故 C 错;根据最后一段,可知“Lindow Man”是一个很少做体力活的富人,故 D 错;而从第一段中,可得知 B 对。(5).Which is the best title for the passage?(分数:2.00)A.What Is Archaeology?B.Archaeology and History.C.An

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1