ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:21 ,大小:105KB ,
资源ID:1449934      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1449934.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(大学六级-1097及答案解析.doc)为本站会员(hopesteam270)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

大学六级-1097及答案解析.doc

1、大学六级-1097 及答案解析(总分:712.00,做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:106.00)1.学生的书包越来越重2. 造成这情况的原因3. 如何减轻学生的负担(分数:106.00)_二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)三、Workplace 2020(总题数:10,分数:70.00)2.This article begins with an episode taken from a sci-fi story with Jane Hanson as its heroine.(分数:7.00)填空项 1:_3.The

2、development of technology is speeding up the pace of changes in the workplace.(分数:7.00)填空项 1:_4.In the years to come, the percentage of telecommuters will grow far be yond the futurists wildest expectations.(分数:7.00)填空项 1:_5.Realizing the potential benefits, executives are expecting those changes in

3、 the workplace with even greater enthusiasm.(分数:7.00)填空项 1:_6.From the context we may figure out that “telecommuting means 1.(分数:7.00)填空项 1:_7.It appears that being flexible in work patterns, telecommuters tend to be 1 in efficiency than their office-based counterparts.(分数:7.00)填空项 1:_8.Regardless o

4、f other workplace changes, employees may long for and workers will still need to 1 in order to do their best.(分数:7.00)填空项 1:_9.Offices in the future tend to look different and serve different purposes; they will most likely be designed to 1.(分数:7.00)填空项 1:_10.The main advantage of the video phone ov

5、er E-mail and the telephone is 1.(分数:7.00)填空项 1:_11.With all these possible changes in the workplace or work patterns, people may find it easier to 1 between work and family life.(分数:7.00)填空项 1:_四、Part Listening Com(总题数:0,分数:0.00)五、Section A(总题数:0,分数:0.00)六、Questions 11 to 18 a(总题数:1,分数:56.00)A.Hes

6、upset because he has cut himself.B.He cant face the physics instructor any longer.C.He wants the woman to cut out science courses.D.He doesnt have the ability to be a scientist.A.She should be careful about her money.B.She should buy the brown suit.C.She should find another job to make more money.D.

7、She shouldnt buy the brown suit.A.One hour.B.Two hours.C.Three hours.D.Four hours.A.He has hurt his hand.B.He cant fix it.C.He is very busy at the moment.D.He wants the woman to give him a hand.A.Its raining.B.She doesnt like playing tennis.C.She doesnt want to get sunburned.D.Its a hot day.A.A plum

8、ber.B.An automobile mechanic.C.A doctor.D.A hair stylist.A.Apologetic.B.Grateful.C.Disappointed.D.Angry.A.Three years ago.B.This year.C.Last year.D.In December.七、Questions 19 to 21 a(总题数:1,分数:21.00)A.Training.B.Typing.C.Computer skills.D.Word-processing.A.Just like an advanced typewriter.B.Equipped

9、with a memory.C.Used as a filing cabinet.D.Easier to check and correct mistakes.A.A couple of weeks with the computer first, and a few months with the word-processor later.B.About one month with the word processor first, and a two-month, part-time period with the computer use.C.About two months with

10、 computer first, and a one-month, part-time period with the word processor later.D.About a two-month, part-time period with the word processor and computer.八、Questions 22 to 25 a(总题数:1,分数:28.00)A.Because he has pneumonia.B.Because his wife told him to.C.Because he feels tired.D.Because his wife feel

11、s tired.A.A couple of days.B.Four days.C.Six months.D.Two weeks.A.When the doctor told him to.B.When his wife told him to.C.When he had to.D.When he felt better.A.Being on sick leave.B.Staying in hospital for further tests.C.Changing his job.D.Taking some new medications.九、Section B(总题数:0,分数:0.00)十、

12、Passage One(总题数:1,分数:21.00)A.Jobs on Wall Street.B.How schools are changing to reflect the economy.C.Types of graduate degrees.D.Changes in enrollment for MBA schools.A.Princeton.B.Yale.C.Harvard.D.Stanford.A.Lack of necessity for an MBA and an economic recession.B.Low salary and foreign competition

13、C.Fewer MBA schools and fewer entry-level jobs.D.Declining population and economic prosperity.十一、Passage Two(总题数:1,分数:21.00)A.In the later 1920s.B.In the mid-1950s.C.In the 1970s.D.In the mid-1980s.A.It will act as a computer as well.B.It will do away with stereo equipment.C.It will provide a bette

14、r picture.D.It will replace transistors.A.There have been three major changes in TV technology since 1927.B.Basic TV technology nowadays is quite different from that of the first TV set.C.Digital TV sets incorporate computer technology.D.Digital TV technology originated in the U. S.十二、Passage Three(

15、总题数:1,分数:28.00)A.Power.B.Academic degree.C.Wealth.D.Diligence.A.The change of lifestyle.B.The change of the nature of occupations.C.The increase of social wealth.D.The increase of job opportunities.A.Politicians.B.Clerks.C.Manual workers.D.Lawyers.A.Farm workers.B.White-collar workers.C.Blue-collar

16、workers.D.Not mentioned.十三、Section C(总题数:0,分数:0.00)十四、Around the world you(总题数:1,分数:77.00)填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_十五、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)十六、Section A(总题数:0,分数:0.00)十七、In a sense the unive(总题数:5,分数:90.00)12.According to the author, the

17、 universitys greatest shortcoming lies in its failure to 1.(分数:18.00)填空项 1:_13.It can be inferred that the author presupposes that the reader will regard a course in literature as a course 1.(分数:18.00)填空项 1:_14.What does the expression “this one“ in Paragraph 2 refer to?(分数:18.00)填空项 1:_15.In this p

18、assage, what does the author mention as an example of the possible misuse of scientific knowledge with serious consequences?(分数:18.00)填空项 1:_16.The development discussed in the passage is primarily a problem of 1 philosophy.(分数:18.00)填空项 1:_十八、Section B(总题数:0,分数:0.00)十九、Passage One(总题数:5,分数:44.50)17

19、The author maintains that both sides should _ if the two different work styles clash headlong.(分数:8.90)A.be patient and tolerantB.realize that both work styles are productiveC.make efforts to avoid doing damage to the others productivityD.make compromises to bridge the gulf between them18.From the

20、context we may figure out that the word “plagued“ (Paragraph 1) means _.(分数:8.90)A.annoyedB.infectedC.damagedD.affected19.This passage mainly describes _.(分数:8.90)A.generation gapsB.work styles of different age groupsC.lack of mutual understanding between the old and the youngD.imperfect communicati

21、on between old and young workers20.According to the passage, which of the following is NOT true?(分数:8.90)A.Older workers often feel annoyed about their young colleagues attitudes towards work.B.Younger workers always do a good job of their work though they prefer to listen to music or chat with othe

22、rs while working.C.The different work styles may sometimes lead to an unnecessary argument.D.Older workers are used to working in a comfortable arid quiet environment so that they can fully concentrate on what they are doing.21.The author agrees with Marc Prensky on the point that younger workers pr

23、efer a multitasking style because _.(分数:8.90)A.they are smart and energeticB.they have the special ability to perform several tasks at the same timeC.brought up in a special cultural background, they have developed a behavioral pattern different from that of their older colleaguesD.they have been tr

24、ained to receive and process information in a special way二十、Passage Two(总题数:5,分数:44.50)22.According to this passage, downsizing will result in _ at many companies.(分数:8.90)A.low morale on the part of employeesB.disputes between labor and managementC.general distrust of managementD.all of the above23

25、Some economists maintain that the practice of downsizing tends to _.(分数:8.90)A.win immediate earnings for shareholdersB.improve productivity and competitive edgeC.lead to a more effective recombination of investmentsD.all of the above24.Which of the following might serve as a suitable title for thi

26、s passage?(分数:8.90)A.Downsizing. Pros and ConsB.Downsizing and Competitive EdgeC.The Cost of DownsizingD.Downsizing and Gains for Shareholders25.The term “downsizing“ in this passage means _.(分数:8.90)A.just cutting down to sizeB.producing smaller models or stylesC.cutting jobs and positions for high

27、er performance and profitsD.cutting down on incentive programs26.The word “paring“ in Paragraph 4 is closest in meaning to _.(分数:8.90)A.peelingB.firingC.relocatingD.re-training二十一、Part Error Correct(总题数:0,分数:0.00)二十二、It was once thought (总题数:10,分数:70.00)27.(分数:7.00)填空项 1:_28.(分数:7.00)填空项 1:_29.(分数:7

28、00)填空项 1:_30.(分数:7.00)填空项 1:_31.(分数:7.00)填空项 1:_32.(分数:7.00)填空项 1:_33.(分数:7.00)填空项 1:_34.(分数:7.00)填空项 1:_35.(分数:7.00)填空项 1:_36.(分数:7.00)填空项 1:_二十三、Part Translation(总题数:5,分数:35.00)37.A full-scale security operation 1 (现在正在实施之中).(分数:7.00)填空项 1:_38. 1 (突然遇上一场倾盆大雨) he was wet through.(分数:7.00)填空项 1:_39

29、You can never get through negotiation 1 (用武力所得不到的东西).(分数:7.00)填空项 1:_40.It is important that 1 (展览馆的工程能如期竣工).(分数:7.00)填空项 1:_41. 1 (与其让他们干这事), we prefer to do the job ourselves.(分数:7.00)填空项 1:_大学六级-1097 答案解析(总分:712.00,做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:106.00)1.学生的书包越来越重2. 造成这情况的原因3. 如何减轻学生的负担(分数:1

30、06.00)_正确答案:(SCHOOLBAGS: TOO HEAVY FOR SCHOOLKIDSThese days we often hear schoolkids grumbling about their heavy home work load. This is not surprising when we see their schoolbags bulging with all sorts of textbooks and workbooks. They are required to take so many courses that they have to sit up l

31、ate struggling with their assignments.In spite of the clamor of the public for an end to this situation, the excessive pressure imposed on the pupils has not been relieved. The reasons for this are not difficult to figure out. First, a great part of the pressure comes from the parents, who have gone

32、 all lengths to help their children improve academic performance and urge them for early intellectual achievements: calling in private tutors or sending them out to various tutoring centers. Pupils at large seem to be driven by one message: Excel in academic performance. It has, in fact, been echoin

33、g in their heads ever since they started school. They have been pushed to score high, test well, and finish first.On the other hand, teachers should be held responsible, too. To them, scores are not only the mark of success or failure for a particular student but also a measure of professional perfo

34、rmance of their own. Many of them do not-try with great efforts to enhance efficiency by improving their teaching methods. Instead, they just assign more drills and exercises, thrust more books into the pupils backpacks, and stuff their heads with as many rules or facts as possible.More and more peo

35、ple are crying out for “lightening kids schoolbags.“ To my mind, it appears comparatively easy to relieve pupils of some pressureto assign less homework and to cut off a few coursesalthough it calls for much care and efforts on the part of both teachers and parents. But what is more important is to

36、humanize“ the current educational systemto make education ready for the future. Just as many educators have pointed out, when it comes to a childs well-being, we should be as concerned with character as with success. If we have reared a well-mannered, good, decent person, we should take pleasure an

37、d pride in that fact. More likely than not, if we have achieved these goals, the childs success will take care of itself.)解析:二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)三、Workplace 2020(总题数:10,分数:70.00)2.This article begins with an episode taken from a sci-fi story with Jane Hanson as its heroine.(分数:7.00)填空

38、项 1:_ (正确答案:N)解析:3.The development of technology is speeding up the pace of changes in the workplace.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:Y)解析:4.In the years to come, the percentage of telecommuters will grow far be yond the futurists wildest expectations.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:N)解析:5.Realizing the potential bene

39、fits, executives are expecting those changes in the workplace with even greater enthusiasm.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:NG)解析:6.From the context we may figure out that “telecommuting means 1.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:working from home using equipment such as telephone, fax machines and modems to contact coll

40、eagues and customers)解析:7.It appears that being flexible in work patterns, telecommuters tend to be 1 in efficiency than their office-based counterparts.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:more productive)解析:8.Regardless of other workplace changes, employees may long for and workers will still need to 1 in order

41、 to do their best.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:a sense of belonging/feel part of a team)解析:9.Offices in the future tend to look different and serve different purposes; they will most likely be designed to 1.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:promote connection and creativity)解析:10.The main advantage of the video phon

42、e over E-mail and the telephone is 1.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:to strengthen personal connections already forged)解析:11.With all these possible changes in the workplace or work patterns, people may find it easier to 1 between work and family life.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:develop a harmonious relationship)

43、解析:四、Part Listening Com(总题数:0,分数:0.00)五、Section A(总题数:0,分数:0.00)六、Questions 11 to 18 a(总题数:1,分数:56.00)A.Hes upset because he has cut himself.B.He cant face the physics instructor any longer.C.He wants the woman to cut out science courses.D.He doesnt have the ability to be a scientist. 解析:听力原文W: Im s

44、orry you failed the physics course, Todd.M: Lets face it. Im just not cut out to be a scientist.Q: What do we learn about Todd?A.She should be careful about her money. B.She should buy the brown suit.C.She should find another job to make more money.D.She shouldnt buy the brown suit.解析:听力原文W: I certa

45、inly would like to buy the brown suit I saw in the department store, but dont have enough money.M: Well, if you would budget your money more carefully, you would be able to buy it.Q: How does the man feel about the woman?A.One hour.B.Two hours.C.Three hours.D.Four hours. 解析:听力原文W: If we hurry we can

46、 take the express train and save an hour, couldnt we?M: Yes. The express takes only three hours to get to New York.Q: How long does it take the local train to get to New York?A.He has hurt his hand.B.He cant fix it.C.He is very busy at the moment. D.He wants the woman to give him a hand.解析:听力原文W: Tom, there is something wrong with my bike. Will you p

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1