ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:23 ,大小:112KB ,
资源ID:1450167      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1450167.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(大学六级-1387及答案解析.doc)为本站会员(孙刚)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

大学六级-1387及答案解析.doc

1、大学六级-1387 及答案解析(总分:712.00,做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:106.00)1.介绍人们争论的焦点和理由2. 你的观点和理由3. 你的建议Useful words and expressions:分店: branch/outlet (n.)故宫: the Forbidden City / the Palace Museum格格不入: be out of place(分数:106.00)_二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)三、Coping with Climate (总题数:10,分数:70.00)2

2、The article tells us that climate and landscape change adversely affects our global environment.(分数:7.00)填空项 1:_3.Global warming only results from rapid increases in emissions of greenhouse gases.(分数:7.00)填空项 1:_4.The Arctic is warming faster than the rest of the world.(分数:7.00)填空项 1:_5.Global warm

3、ing leads to many new diseases.(分数:7.00)填空项 1:_6.Compared with human activities, _ have a less important impact on landscapes.(分数:7.00)填空项 1:_7.Wildlife is significantly affected by 1.(分数:7.00)填空项 1:_8.Most old-growth forests that are outside of protected parks and 1 have been harvested.(分数:7.00)填空项

4、 1:_9.When ecological resilience is exceeded, the ecosystem becomes 1 unacceptable.(分数:7.00)填空项 1:_10.There are mitigative ways to help reduce 1.(分数:7.00)填空项 1:_11.The Kyoto Protocol requires 1- to curb GHG emissions, especially CO2.(分数:7.00)填空项 1:_四、Part Listening Com(总题数:0,分数:0.00)五、Section A(总题数:

5、0,分数:0.00)六、Questions 11 to 18 a(总题数:1,分数:56.00)A.It will last for two weeks.B.It has come to a halt.C.It will end before long.D.It will probably continue.A.The man is a forgetful person.B.The typewriter is not new.C.The man can have the typewriter later.D.The man misunderstood her.A.It was probably

6、 Mr. Browns phone number that the woman wrote down.B.It was just an hour ago that the man met Mr. Brown.C.The woman forgot to write down the phone number.D.The woman needed a sheet of paper to put down the number.A.She believes that the man drives carefully.B.She thinks that the man had signaled in

7、time.C.She thinks that the man has mined her car.D.She doesnt know what to do with the mess.A.Its soon enough to get here.B.Its not soon enough to get here.C.Its not late to get here.D.Its early enough to get here.A.It was misleading.B.It was enjoyable.C.It was rather boring.D.It was just so-so.A.He

8、 wonders if anything happened at the coffee shop.B.He doesnt know why the coffee tastes bad.C.He only wants coffee because he isnt hungry.D.He thinks that they ought to go to the coffee shop.A.The child should know how to solve the math problems.B.There wont be any difficulty in the math homework.C.

9、She wants to help the child with the math homework.D.She wants to find out about the math problems.七、Questions 19 to 21 a(总题数:1,分数:21.00)A.15,000.B.10,500.C.14,000.D.16,000.A.Four.B.Five.C.Three.D.Seven.A.Next month.B.Next week.C.Two days later.D.Ten days later.八、Questions 22 to 25 a(总题数:1,分数:28.00)

10、A.To get medical treatment.B.To take a final exam.C.To find out the exam schedule.D.To get an extension for a paper.A.He has been ill.B.He hasnt yet found a topic.C.He was busy studying for an exam.D.He didnt know when it was due.A.His parents.B.The doctor.C.Professor Brown.D.Dean Williams.A.That sa

11、me day.B.Friday of that week.C.Saturday of that week.D.Tuesday of the following week.九、Section B(总题数:0,分数:0.00)十、Passage One(总题数:1,分数:21.00)A.She couldnt get admitted to a medical school.B.She decided to further her education in Paris.C.A serious eye infection stopped her quest.D.It was difficult fo

12、r her to start medical practice in the United States.A.She became the first female physician.B.She was the first woman surgeon.C.She and several other women founded the first hospital for women and children.D.She established the first medical school for women.A.She was a woman.B.She wrote too many l

13、etters.C.She couldnt graduate from a medical school.D.She couldnt establish her hospital.十一、Passage Two(总题数:1,分数:21.00)A.Sewage and industrial waste.B.Oil pollution on the beach.C.Oil discharged at sea when people cleaning oil tanks.D.The oil that leaks out after ship collisions.A.200, 000 tons.B.2

14、million tons.C.20 million tons.D.2,000 tons.A.How to find the way to exam polluted sea fish.B.Sea fish will be polluted when you eat it next time.C.More and more sea fish will be polluted soon.D.Sea fish will be free from oil pollution.十二、Passage Three(总题数:1,分数:28.00)A.The largest sea creatures ever

15、 known.B.Fish living in shallow waters.C.Plant-eating land animals.D.Meat-eating land animals.A.Waters off a level coast.B.The forest areas near the sea.C.The areas near the mouths of rivers.D.Both A and C.A.To escape from their enemies.B.To catch more food.C.To use their developing flippers.D.To sw

16、im.A.From Land Animal to King of the SeaB.The Food of the WhaleC.The Whales Ancient AncestorD.How Whales Catch Food十三、Section C(总题数:0,分数:0.00)十四、The time is 7 ocloc(总题数:1,分数:77.00)填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_十五、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)十六、Sect

17、ion A(总题数:0,分数:0.00)十七、In our system of edu(总题数:5,分数:90.00)12.According to the author, examinations work as 1.(分数:18.00)填空项 1:_13.Students immediate mission in life is 1.(分数:18.00)填空项 1:_14.How do we know a student is ready to start the next phase of his course?(分数:18.00)填空项 1:_15.The pre-university

18、 examination is necessary because 1.(分数:18.00)填空项 1:_16.Besides helping people to refresh their mind on what have been learnt, examinations can also inculcate a spirit of 1.(分数:18.00)填空项 1:_十八、Section B(总题数:0,分数:0.00)十九、Passage One(总题数:5,分数:44.50)17.Which of the following is NOT improvisation accord

19、ing to the passage?(分数:8.90)A.A group of musicians create polyphony.B.A player creates the musical phrase according to his or her inspiration,C.A musician creates the solo during the playing course.D.A musician modifies published popular songs.18.The word “get-off“ (Line 2, Para. 3) could be replace

20、d by _.(分数:8.90)A.famousB.primaryC.specialD.smart19.According to the author, what distinguishes jazz from other dance music?(分数:8.90)A.Jazz musicians specialize in solo.B.Jazz bands have featured soloists.C.Jazz is very hot and rough.D.Jazz musicians often paraphrase solo according to their feelings

21、20.Which of the following statements is NOT true according to the passage?(分数:8.90)A.Jazz musicians emphasize the rhythm during all the musical phrases.B.Jazz musicians strive for an individual style of which the other musicians dont think much.C.Jazz is the most popular music in America in the twe

22、nties.D.As multi-chorus solos became popular, more ways of playing jazz turned up.21.What does the passage mainly discuss?(分数:8.90)A.The similarities between jazz and the other dance music.B.The popularity of jazz.C.The characteristics of jazz.D.How the jazz musicians display their individuality.二十、

23、Passage Two(总题数:5,分数:44.50)22.According to the author, cats _.(分数:8.90)A.are not domestic animals at allB.are fiercer than dogsC.are both meek and independentD.can sometimes be very hostile to people23.We can infer from the passage that the author _.(分数:8.90)A.prefers dogs to catsB.prefers cats to d

24、ogsC.likes dogs as well as catsD.likes neither dogs nor cats24.The passage concludes that _.(分数:8.90)A.dogs are more domesticated than catsB.dogs are more lovable than catsC.though different, dogs and cats have their own charmsD.both dogs and cats can be kept as pets in one house25.Dogs and cats are

25、 similar in that _.(分数:8.90)A.people can use them for huntingB.they are associated with man closelyC.they have the same way of livingD.they are equally liked by people26.The appeal of the dog chiefly lies in its _.(分数:8.90)A.marked difference from the catB.ability to develop a strong attachment to m

26、anC.its submissiveness to manD.its meekness as well as its defiant nature二十一、Part Error Correct(总题数:0,分数:0.00)二十二、Are you worried abou(总题数:10,分数:70.00)27.(分数:7.00)填空项 1:_28.(分数:7.00)填空项 1:_29.(分数:7.00)填空项 1:_30.(分数:7.00)填空项 1:_31.(分数:7.00)填空项 1:_32.(分数:7.00)填空项 1:_33.(分数:7.00)填空项 1:_34.(分数:7.00)填空项

27、1:_35.(分数:7.00)填空项 1:_36.(分数:7.00)填空项 1:_二十三、Part Translation(总题数:5,分数:35.00)37. 1 (和整个地球相比), the highest mountain does not seem high at all.(分数:7.00)填空项 1:_38. 1 (我希望我去过) Athens when I was in Greece. I heard its a beautiful city.(分数:7.00)填空项 1:_39. 1 (尽管你的观点值得考虑), the committee finds it unwise to p

28、lace too much importance on them.(分数:7.00)填空项 1:_40.Only under special circumstances 1 (允许新生参加补考).(分数:7.00)填空项 1:_41.Features such as height, weight and skin color 1 (因人而异).(分数:7.00)填空项 1:_大学六级-1387 答案解析(总分:712.00,做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:106.00)1.介绍人们争论的焦点和理由2. 你的观点和理由3. 你的建议Useful words

29、and expressions:分店: branch/outlet (n.)故宫: the Forbidden City / the Palace Museum格格不入: be out of place(分数:106.00)_正确答案:(范文Starbucks Should Leave the Forbidden CityAs globalization gears up, cultural conflicts come along. One example could be the issue whether Starbucks should withdraw its outlet from

30、 the Forbidden City. Heated debates have arised recently. Many people, especially the younger generation, oppose the suggestion, because people love Starbucks for a coffee, a snack and a place to rest.But as I see it , it may not be appropriate to have a Starbucks outlet inside the Forbidden City. F

31、or one thing, the style of Starbucks does not match that of the Palace Museum. The American chain coffee store is a tycoon in the fast food industry, and seems out of place in a solemn royal palace. For another, the Forbidden City is Chinas cultural center, and so is justifiable to be free from sole

32、ly commercial operations like Starbucks.Of course, there is nothing wrong with the preference of Starbucks, but one does not have to appreciate it inside the Forbidden City. In my view, an outlet nearby may be a better choice. On the one hand, it is still convenient for people to have a comfortable

33、place to sit, chat, and drink. And on the other hand, it avoids such controversy as spoiling Chinese culture.)解析:写作提示:全球化带动跨文化交际的同时也引发了一些冲突。星巴克故宫店是否应该停业就是其中之一。本题看似对背景知识的要求比较高,但是遇到此类题目,如果考生仔细阅读要求,就能发现写作提纲其实已对事件的背景进行了大致介绍。而题目也并未要求考生讲出事件的来龙去脉,双方的理由都可以源自个人的辨证思考。以赞成星巴克故宫店停业为例,第一段可以介绍全球化大背景下星巴克故宫店引发的争议。第二

34、段可以列举其不适合继续营业的理由,如与皇家风格格格不入、可能让人对中国传统文化产生误解等。第三段可以综合反对的理由,提出建议,如迁出故宫而到附近营业。二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)三、Coping with Climate (总题数:10,分数:70.00)2.The article tells us that climate and landscape change adversely affects our global environment.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:Y)解析:主旨题 根据关键词出 the article te

35、lls us 可知此题考查的是文章的主旨。查读文章大标题和小标题,尤其是文章第一段和第二段。3.Global warming only results from rapid increases in emissions of greenhouse gases.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:N)解析:细节题 根据关键词 global warming 参看小标题 Nature and Impacts of Climate Change 下面第二段第二句 Warming is the result,in part,of rapid increases in emissions of

36、greenhouse gases (GHG),particularly carbon dioxide(CO 2)说明 GHG 的排放只是全球变暖的原因之一。4.The Arctic is warming faster than the rest of the world.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:Y)解析:推断题 根据关键词 the Arctic,参看小标题 Nature and Impacts of Climate Change 下面最后一段第二句.the Arctic region is expected to warm at two to three times th

37、e rate for the rest of the world,由此可以推断北极地区比地球其他地方温度上升快。5.Global warming leads to many new diseases.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:NG)解析:细节题 根据关键词 global warming 参看小标题 Nature and Impacts of Climate Change 下面第三段。文中没有提到全球变暖会导致新疾病的产生。6.Compared with human activities, _ have a less important impact on landscape

38、s.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:natural disturbances)解析:根据关键词 human activities 和 impact on landscapes 参看小标题 Nature and Impacts of Landscape Change 下面第二段第一句 Human activities often have a more significant effect on landscapes than natural disturbances.7.Wildlife is significantly affected by 1.(分数:7.00)填空项 1:

39、 (正确答案:human-induced landscape change)解析:根据关键词 wildlife 参看小标题 Nature and Impacts of Landscape Change 下面第五段第一句Human-induced landscape change significantly affects wildlife8.Most old-growth forests that are outside of protected parks and 1 have been harvested.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:wilderness areas)解

40、析:根据关键词 old-growth forests 和 protected parks 参看小标题 Nature and Impacts of Landscape Change 下面第六段第一点 Most old-growth forests that once existed outside of protected parks and wilderness areas have been harvested9.When ecological resilience is exceeded, the ecosystem becomes 1 unacceptable.(分数:7.00)填空项

41、1:_ (正确答案:socially and ecologically)解析:根据关键词 ecological resilience 参看小标题 Coping with Climate and Landscape Change 下面第一段第二句和第三句。10.There are mitigative ways to help reduce 1.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:ecosystem vulnerability)解析:根据关键词 mitigative ways 参看小标题 Coping with Climate and Landscape Change 下面第二段第二句

42、 Mitigation strategies can reduce ecosystem vulnerability11.The Kyoto Protocol requires 1- to curb GHG emissions, especially CO2.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:36 industrialized countries)解析:根据关键词 the Kyoto Protocol 参看小标题 Coping with Climate and Landscape Change 下面第三段第二句 The protocol commits 36 industrializ

43、ed countries to curb GHG emissions,especially C0 2四、Part Listening Com(总题数:0,分数:0.00)五、Section A(总题数:0,分数:0.00)六、Questions 11 to 18 a(总题数:1,分数:56.00)A.It will last for two weeks.B.It has come to a halt.C.It will end before long.D.It will probably continue. 解析:听力原文M: The strike at the port has held u

44、p our export orders for two weeks.M: So far as I know, the management side has made an improved pay offer, but the union is holding out for its original demands.Q: What does the man think of the strike?语义推断题 从男士的话中我们得知“工会仍然会坚持他们最初的要求”,由此可以推断工人的罢工会继续。A.The man is a forgetful person. B.The typewriter

45、is not new.C.The man can have the typewriter later.D.The man misunderstood her.解析:听力原文M: Isnt that a new brand of typewriter you are working at?W: Oh, Bill. This isnt the first time youve asked me about it.Q: What does the woman imply?语义推断题 女士说“你已经多次问我这个问题了”,言外之意是女士认为男士很健忘。A.It was probably Mr. Brow

46、ns phone number that the woman wrote down. B.It was just an hour ago that the man met Mr. Brown.C.The woman forgot to write down the phone number.D.The woman needed a sheet of paper to put down the number.解析:听力原文W: What a memory I have! I did write down the number on a sheet of paper when I answered the phone this morning. But now the paper has disa

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1