ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:21 ,大小:107KB ,
资源ID:1450188      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1450188.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(大学六级-1408及答案解析.doc)为本站会员(花仙子)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

大学六级-1408及答案解析.doc

1、大学六级-1408 及答案解析(总分:712.00,做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:106.00)1.根据一项有关人们日常信息来源的调查(a questionnaire on “ways of obtaining in formation“) ,有近乎 72%的人靠电视获取信息,只有 12%的人是通过报纸了解天下大事的。在我看来,报纸是一种更可取的信息来源。理由三:1. 新闻报道比电视新闻更具深度;2. 看报纸不受时间限制;3. 看报纸要动脑筋,有利于智力的提高。(分数:106.00)_二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)

2、三、Super-kids and Super(总题数:10,分数:70.00)2.Many parents today assume that their children will be in an advantageous position if they start striving competitively for excellence at an early age.(分数:7.00)填空项 1:_3.Many people now prefer the saying “early ripe, early rich“ to the saying “early ripe, early

3、 rot./(分数:7.00)填空项 1:_4.Many parents are pushing their children prematurely into adulthood and at ever-earlier ages they have to work hard to excel not only in academic study, but in sports and social life as well.(分数:7.00)填空项 1:_5.The push for excellence is powerful all the way through to higher ed

4、ucation.(分数:7.00)填空项 1:_6. 1, 2, and 3 are some factors that lead parents to pursue a competitive approach to child rearing.(分数:7.00)填空项 1:_7.Most probably the word “intrusive“ means 1.(分数:7.00)填空项 1:_8.Pushing a child to be a competitive high achiever at an early age will result in such negative lo

5、ng-term consequences as 1, 2, and 3.(分数:7.00)填空项 1:_9.The author supports his belief in the “consequences“ of parental pressure by 1.(分数:7.00)填空项 1:_10.The author strongly believes that parents should care as much about 1 as with 2.(分数:7.00)填空项 1:_11.According to the author, a child with 1 is an exc

6、eptional child by itself.(分数:7.00)填空项 1:_四、Part Listening Com(总题数:0,分数:0.00)五、Section A(总题数:0,分数:0.00)六、Questions 11 to 18 a(总题数:1,分数:56.00)A.He doesnt want to help.B.He isnt able to work.C.He will help the woman later.D.Hed like to work here.A.Peter is visiting his mother.B.Peter will be unable to

7、come.C.Peters mother is coming for dinner.D.Peter cant hear them.A.All the students would like a formal ball.B.Raising money will be hard.C.The festival will begin the year nicely.D.The club needs some sports as well.A.At a restaurant.B.In a store specializing in seashells.C.On a fishing boat.D.In t

8、he fresh ocean air.A.He didnt think it a success.B.He was listening too attentively to the speakers.C.He was puzzled by what the speakers said.D.He had nothing to say.A.She was extremely happy with her exams.B.She was not sure about the results of her exams.C.She couldnt believe the results of her e

9、xams.D.She was not satisfied with her exams at all.A.She wants to work again tomorrow.B.Shes willing to stop working.C.She wants to consider half a days work as a full day.D.Shes unhappy to work so long without pay.A.Make his own arrangements.B.Go to the places she likes.C.See a travel agent.D.Take

10、a spring vacation.七、Questions 19 to 21 a(总题数:1,分数:21.00)A.They had to work during the performance.B.They couldnt find time.C.They couldnt afford to go.D.The tickets were sold out.A.The performances have been rescheduled.B.Student discount tickets are available.C.Prices for all tickets have been redu

11、ced.D.Ushers are needed at the theater.A.She doubts it will work.B.She thinks they dont have enough time.C.Shes enthusiastic about it.D.Shes happy to get so much money.八、Questions 22 to 25 a(总题数:1,分数:28.00)A.A scientist and his assistant.B.A physician and a nurse.C.A psychologist and a news reporter

12、D.A professor and his student.A.Emotional intelligence.B.Intelligence quotient.C.Applied psychology.D.The function of the emotional brain.A.Days.B.Weeks.C.Months.D.Years.A.Effective ways of growing emotional intelligence.B.Interactions between emotional intelligence and IQ.C.Correlations between em

13、otional intelligence and IQ.D.Good combinations of emotional intelligence and IQ.九、Section B(总题数:0,分数:0.00)十、Passage One(总题数:1,分数:21.00)A.Because life in the country is more interesting.B.Because they are in search of the “good life.“C.Because there are more job opportunities.D.Because people there

14、are very kind to the new comers.A.Life is quiet and relaxed.B.There isnt much to do at night.C.People there are living a simple and hard life.D.There arent many theaters and restaurants there.A.To save up some money.B.To enjoy yourself most before you move.C.To read more books to know more about the

15、 life in the small town.D.To spend some time in a village to make sure if you are used to the life there.十一、Passage Two(总题数:1,分数:21.00)A.They should not be too strict with the children.B.They should limit their demands on some children.C.They should demand more of their children.D.They should demand

16、 more of the bright children.A.To do comprehensive exercises.B.To read simple sentences.C.To copy out from the textbooks.D.To do all of the above.A.She assigned people to do this report.B.She made investigations in the 700 schools.C.She supported the report.D.She wrote this report.十二、Passage Three(总

17、题数:1,分数:28.00)A.The population of elderly people.B.Nuclear weapon.C.Standard of living.D.Violence in crime.A.Growth of violence on TV.B.Destructive threat from nuclear explosives.C.Degrading moral standards.D.All of the above.A.People are more destructive.B.People arc more selfish.C.People do what t

18、hey preach now.D.People do not have moral principles to follow now.A.Indifferent.B.Surprised.C.Worried.D.Confident.十三、Section C(总题数:0,分数:0.00)十四、As heart disease con(总题数:1,分数:77.00)填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_十五、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)十六、Sec

19、tion A(总题数:0,分数:0.00)十七、Researchers disagree(总题数:5,分数:90.00)12.What does the author mainly discuss in this passage?(分数:18.00)填空项 1:_13.The word “it“ in the saying “use it or lose it“ (Paragraph 1) refers to 1.(分数:18.00)填空项 1:_14.According to researchers, what factor or factors affect cognitive aging

20、分数:18.00)填空项 1:_15.From this passage we may safely infer that 1 might help prevent mental declines.(分数:18.00)填空项 1:_16.According to the author, wisdom still grows even when 1and makes up 2.(分数:18.00)填空项 1:_十八、Section B(总题数:0,分数:0.00)十九、Passage One(总题数:5,分数:44.50)17.All the following are the advant

21、ages of digital still camera EXCEPT _.(分数:8.90)A.no need of filmB.easy to carryC.the image can be changedD.high resolution18._ could be the best summary of the last two paragraphs.(分数:8.90)A.Digital still camera and traditional cameraB.Pros and cons of digital still cameraC.Capturing the world digit

22、allyD.The ways to use digital still camera19.From the first paragraph we know the average person thinks _.(分数:8.90)A.the digital age is far awayB.digital is too complicated for himC.digital age is dreadfulD.both A and B20.Which of the following best summarizes the article?(分数:8.90)A.New Digital Age

23、of InteractivityB.Digital Still CameraC.One Application of ComputerD.Goodbye Analog, Hello Digital21.In the second paragraph the author used an example to show that _.(分数:8.90)A.any real estate agent should use digital still cameraB.digital still camera should be used together with Internet WebC.dig

24、ital age is gaining momentumD.house dealing can be made easier二十、Passage Two(总题数:5,分数:44.50)22.Which of the following is TRUE according to the passage?(分数:8.90)A.Only few men can participate in combat activities.B.Only few women can participate in combat activities.C.There are a few modern wars whic

25、h can be done by men.D.There are few modern wars which can not be done by women.23.What does the passage mainly discuss?(分数:8.90)A.The new challenge men are facing in modern society.B.The reasons for mens feeling that they are not superior.C.The role men are playing in the new situation.D.The contri

26、bution of new conditions to mens weakened position.24.It can be inferred that the main source of mens resistance to womens liberation is the feeling that _.(分数:8.90)A.women are now better educatedB.women can now hold executive positionsC.men are no longer indispensableD.men are no longer superior25.

27、According to the annual research report, _.(分数:8.90)A.the area where men can have a slight advantage has increasedB.the area where men can show their talents has decreasedC.the area where women can make full use of their talents is expandedD.the area where women can not compete with men is reduced26

28、The phrase “to shore up“ in the second paragraph probably means _.(分数:8.90)A.“demonstrate“B.“take“C.“strengthen“D.“grasp“二十一、Part Error Correct(总题数:0,分数:0.00)二十二、The key to being a w(总题数:10,分数:70.00)27.(分数:7.00)填空项 1:_28.(分数:7.00)填空项 1:_29.(分数:7.00)填空项 1:_30.(分数:7.00)填空项 1:_31.(分数:7.00)填空项 1:_32.(分

29、数:7.00)填空项 1:_33.(分数:7.00)填空项 1:_34.(分数:7.00)填空项 1:_35.(分数:7.00)填空项 1:_36.(分数:7.00)填空项 1:_二十三、Part Translation(总题数:5,分数:35.00)37.Only when we have suffered a serious setback, 1 (我们才会去努力克服自己的自满情绪)(分数:7.00)填空项 1:_38.With 1 (烟雾和蒸汽从火山口不断升起), the volcano has shown signs of life recently.(分数:7.00)填空项 1:_3

30、9.The houses in this residential area 1 (价格在 30 万至 50 万美元之间).(分数:7.00)填空项 1:_40. 1 (由于电力供应不足,多达两千家工厂) had to reschedule their production to evenings or at weekends.(分数:7.00)填空项 1:_41.Having made this event known to the public, the reporter 1(已经从妇演员的窘境中捞到了好处).(分数:7.00)填空项 1:_大学六级-1408 答案解析(总分:712.00,

31、做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:106.00)1.根据一项有关人们日常信息来源的调查(a questionnaire on “ways of obtaining in formation“) ,有近乎 72%的人靠电视获取信息,只有 12%的人是通过报纸了解天下大事的。在我看来,报纸是一种更可取的信息来源。理由三:1. 新闻报道比电视新闻更具深度;2. 看报纸不受时间限制;3. 看报纸要动脑筋,有利于智力的提高。(分数:106.00)_正确答案:(THE NEWSPAPER: A BETTER SOURCE OF NEWSOver the past hun

32、dred years, newspapers have played an important role in our social, political, and economic life. But for most of us today, television has become our main source of news. According to a questionnaire on “ways of obtaining information,“ nearly 72 per cent of the people watch TV, and only 12 per cent

33、read newspapers for their daily news. Perhaps the great disparity of ratio results from the easy access to television nowadays. This, however, puts us in a very disadvantageous position, for the newspaper is a better source of news in many ways.Although television news excels in bringing into our li

34、ving room dramatic events of singular importance: spacecraft launchings, natural disasters, record-breaking sports events, wars and so on, yet it cannot cover important stories in the depth they may deserve because of its time limit. Newspapers, however, can devote to a news item as much space as ne

35、cessary and flesh it out with more details.Furthermore, television by nature is a passive medium. It deprives viewers of the freedom of seiection. Whether you like or dislike a particular piece of news, you have to sit before the tube and watch it, following its pace passively. But by reading newspa

36、pers, you can select the most interesting news, and skip over what you think is boring or irrelevant. You can read some news in great detail or just run through it briefly. Also, watching TVinvolves very little, if any, mental activity, and a constant diet of television journalism leads to the decli

37、ne in general intellectual skills such as reading and writing. In contrast to this, the print media encourages active involvement in what is being reported. Readers have to make greater efforts than TV viewers to follow and absorb a news report.When we consider television news versus newspaper news

38、in terms of for mat, coverage and nature, is there any question as to which is a better source of news?)解析:二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)三、Super-kids and Super(总题数:10,分数:70.00)2.Many parents today assume that their children will be in an advantageous position if they start striving competitivel

39、y for excellence at an early age.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:Y)解析:3.Many people now prefer the saying “early ripe, early rich“ to the saying “early ripe, early rot./(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:N)解析:4.Many parents are pushing their children prematurely into adulthood and at ever-earlier ages they have to work

40、hard to excel not only in academic study, but in sports and social life as well.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:Y)解析:5.The push for excellence is powerful all the way through to higher education.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:NG)解析:6. 1, 2, and 3 are some factors that lead parents to pursue a competitive approach to

41、 child rearing.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:Smaller chances of having a child to feel proud of/higher cost of child rearing/eagerness to take charge of child rearing)解析:7.Most probably the word “intrusive“ means 1.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:pushy)解析:8.Pushing a child to be a competitive high achiever at an ea

42、rly age will result in such negative long-term consequences as 1, 2, and 3.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:stress disorders/personality problems/behavior problems)解析:9.The author supports his belief in the “consequences“ of parental pressure by 1.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:demonstrating cause or effect through e

43、xamples)解析:10.The author strongly believes that parents should care as much about 1 as with 2.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:character/success)解析:11.According to the author, a child with 1 is an exceptional child by itself.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:a unique pattern of qualities and abilities)解析:四、Part Listenin

44、g Com(总题数:0,分数:0.00)五、Section A(总题数:0,分数:0.00)六、Questions 11 to 18 a(总题数:1,分数:56.00)A.He doesnt want to help. B.He isnt able to work.C.He will help the woman later.D.Hed like to work here.解析:听力原文W: Help me with this stack of books, will you, Jack?M: Help you! Do you think I work here?Q: What does Ja

45、ck mean?A.Peter is visiting his mother.B.Peter will be unable to come. C.Peters mother is coming for dinner.D.Peter cant hear them.解析:听力原文W: Do you think we should invite Peter over for dinner?M: His mothers here for a visit.Q: What does the man mean?A.All the students would like a formal ball.B.Rai

46、sing money will be hard.C.The festival will begin the year nicely. D.The club needs some sports as well.解析:听力原文M: Lets have a festival at the beginning of the school year to raise some money for the club.W: Good. That will get the ball rolling.Q: What does the woman mean?A.At a restaurant. B.In a store specializing in seashells.C.On a fishing boat.D.In the fre

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1