ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:27 ,大小:122KB ,
资源ID:1453335      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1453335.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(大学四级-1610及答案解析.doc)为本站会员(brainfellow396)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

大学四级-1610及答案解析.doc

1、大学四级-1610 及答案解析(总分:711.00,做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:106.00)1.1. 有些人认为“为人民服务”已经过时;2. 另一些人则认为没有过时;3. 我的看法。Remember to write your composition clearly.To Serve the People: Is It Going Out of Style?(分数:106.00)_二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)三、The Origin of Diamon(总题数:10,分数:70.00)2.Carbon mak

2、es up about 1/4 of the human body.(分数:7.00)填空项 1:_3.According to the passage, diamonds are cherished by people because they are rarer.(分数:7.00)填空项 1:_4.Natural diamonds are brought to the surface through kimberlite pipes.(分数:7.00)填空项 1:_5.Diamonds are priced on the basis of the 4 Cs-Cut, Clarity, Ca

3、rat and Color.(分数:7.00)填空项 1:_6.The most expensive diamonds are usually white in color.(分数:7.00)填空项 1:_7.The commercial campaign by De Beers changed our perception of diamonds.(分数:7.00)填空项 1:_8.If De Beers were a US-based company, it would be found in violation of anti-trust laws for fixing the pric

4、es of diamonds.(分数:7.00)填空项 1:_9.Carbon can transform into diamonds with appropriate 1.(分数:7.00)填空项 1:_10.Individuals or companies buying diamonds from CSO are called 1.(分数:7.00)填空项 1:_11.Diamonds which are too flawed to be cut are usually used for 1.(分数:7.00)填空项 1:_四、Part Listening Com(总题数:0,分数:0.0

5、0)五、Section A(总题数:0,分数:0.00)六、Question 11 to 18 ar(总题数:1,分数:56.00)A.An officer.B.A tourist guide.C.A customer.D.A student.A.He had much trouble with his pronunciation.B.He began studying English too early.C.No one can understand him.D.He knew nothing about English.A.She thinks the exam is difficult.

6、B.She thinks the man should take the examination.C.She wants to take the exam.D.She will take the English exam next summer.A.To go to the party.B.To depend on him.C.To pick up the soda.D.To keep a promise.A.Because she didnt turn off the light.B.Because she wanted to get some sleep.C.Because she tur

7、ned off the second light.D.Because tomorrow would be a big day.A.To see a film.B.To read.C.To have a review.D.To play in the house.A.Its a bad suggestion, so she cant force herself to do it.B.Its a good suggestion, but its hard to do.C.Its not the same as what a lot of people told her.D.Its nonsense

8、A.The man will help the woman.B.The man will not help the woman.C.The man is afraid of the refrigerator.D.The man likes the refrigerator.七、Question 19 to 21 ar(总题数:1,分数:21.00)A.Too many private cars.B.Too many buses.C.Too many trains.D.To many taxis.A.The government is spending money on some forms

9、of public transport.B.Only rich people can use their cars.C.Many poorer people need use their cars to make a living.D.The government needs to spend most money on improving the roads.A.The whole economy would collapse.B.People would be homeless.C.Roads would be improved.D.More trains would be used.八、

10、Question 22 to 25 ar(总题数:1,分数:28.00)A.The election for senator.B.The election for treasurer.C.The election for secretary.D.The election for president.A.Theyre competing against each other in an election.B.The man is writing the womans speech.C.The man is interviewing the woman.D.The woman is plannin

11、g the mans campaign.A.Make posters.B.Write a speech.C.Answer questions.D.Study chemistry.A.Compare their lecture notes.B.Review the mans talk.C.Prepare questions to ask candidates.D.Vote in the school election.九、Section B(总题数:0,分数:0.00)十、Passage One(总题数:1,分数:21.00)A.One daughter.B.One son.C.Two daug

12、hters.D.Two sons.A.Twenty years.B.Four years.C.Twelve years.D.Twenty-four years.A.It is a social fact.B.It doesnt exist.C.It is natural.D.It is a problem, especially to young people:十一、Passage Two(总题数:1,分数:21.00)A.Future mans life style.B.Future mans thoughts.C.Future mans appearance.D.Future mans e

13、ducation.A.Thirty percent.B.Twenty percent.C.Fifty percent.D.Ten percent.A.On the average, they will be taller.B.Their heads will be larger.C.Their fingers will be more sensitive.D.Their arms and legs will grow stronger.十二、Passage Three(总题数:1,分数:28.00)A.City officials.B.Experts in various institutio

14、ns.C.Newly-graduated university students.D.Some famous scientists.A.Languages, mathematics and literature.B.History, physics and languages.C.Chemistry, languages and mathematics.D.Science, languages and history.A.15.B.16.C.17.D.18.A.The program received great support from the public.B.The students h

15、ave more interest and responsibility for their learning.C.Philadelphia saved a lot of money through the program.D.The students have a heavier load of homework to do every day.十三、Section C(总题数:0,分数:0.00)十四、A recent film “The G(总题数:1,分数:77.00)填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项

16、 1:_填空项 1:_填空项 1:_十五、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)十六、Section A(总题数:0,分数:0.00)十七、After 1785, the prod(总题数:10,分数:89.00)12.(分数:8.90)填空项 1:_13.(分数:8.90)填空项 1:_14.(分数:8.90)填空项 1:_15.(分数:8.90)填空项 1:_16.(分数:8.90)填空项 1:_17.(分数:8.90)填空项 1:_18.(分数:8.90)填空项 1:_19.(分数:8.90)填空项 1:_20.(分数:8.90)填空项 1:_21.(分数:8

17、90)填空项 1:_十八、Section B(总题数:0,分数:0.00)十九、Passage One(总题数:5,分数:44.50)22.Among “humanitys current problems“ ( Line 3 - 4, Para. 2 ) , the chief concern of the scientists is _.(分数:8.90)A.the impoverishment of developing countriesB.the explosion of the human populationC.the reduction of biological diver

18、sityD.the effect of global warming23.Why does the author say that the protection of endangered species is a highly controversial issue?(分数:8.90)A.Because people cant agree as to what species to protect.B.Because it is difficult to find an effective way to protect such species.C.Because it affects th

19、e interests of certain groups of people.D.Because it is a major problem involving a series of legal procedures.24.According to the passage, cutting trees to grow more food _.(分数:8.90)A.will widen the gap between the developed and the developing countriesB.is but a short-term relief to the food probl

20、emC.can hardly alleviate the shortage of foodD.proves to be an effective way for impoverished nations25.The authors purpose in writing this passage is _.(分数:8.90)A.to describe the difficulties in solving humanitys current problemsB.to present the different views on humanitys current problemsC.to ana

21、lyze the contradiction between countries in dealing with humanitys current problemsD.to point out that humanitys current problems can only be solved through the cooperation of nations26.According to the passage, what truely results in the impoverishment of the developing countries?(分数:8.90)A.The rap

22、id growth of population.B.The presenvation of rainforests.C.The cutting of rainforests.D.The conflicts between developed countries and developing countries.二十、Passage Two(总题数:5,分数:44.50)27.What is the main topic of the passage?(分数:8.90)A.While there are many problems with the court system, there are

23、 available suggestions for improvement.B.The legislature needs to formulate fewer laws so that judiciary can catch up on its older cases.C.Nobody seems to care enough to attempt to find methods for making the judicial system more efficient.D.All states should follow Californias example in using smal

24、l-claims courts in order to free judges for other work.28.Which of the following is true about small-claims courts?(分数:8.90)A.It is possible to have ones case heard by a jury if he or she is dissatisfied with the courts decision.B.The decision may not be appealed to a higher court.C.The litigants mu

25、st plead accurately and according to a strict form.D.The parties may not present their cases without a lawyers help.29.What can we assume from the passage?(分数:8.90)A.Most people who feel they have been wronged have a ready remedy in court of law.B.Many people would like to bring a case to court,but

26、are unable to because of time required.C.The judicial system in the United States is highly acclaimed for its efficiency.D.Pretrial conferences will someday probably have replaced trials completely.30.The pretrial conference, in theory, is supposed to do all of the following EXCEPT _.(分数:8.90)A.narr

27、ow the issuesB.cause early settlementsC.save judicial timeD.increase settlement costs31.The word “litigants“ ( Line 2, Para. 1 ) means most nearly _.(分数:8.90)A.jury membersB.commentatorsC.parties in a lawsuitD.taxpayers二十一、Part Cloze(总题数:0,分数:0.00)二十二、More than forty thou(总题数:20,分数:70.00)32.(分数:3.50

28、A.onB.ofC.toD.for33.(分数:3.50)A.printB.issueC.publicationD.copy34.(分数:3.50)A.moreoverB.howeverC.stillD.yet35.(分数:3.50)A.peopleB.whoC.whatD.friends36.(分数:3.50)A.feelsB.leadsC.soundsD.appears37.(分数:3.50)A.askB.callC.appealD.look38.(分数:3.50)A.bindB.attachC.controlD.attract39.(分数:3.50)A.disciplineB.lawC

29、ruleD.regulation40.(分数:3.50)A.keepB.doC.showD.play41.(分数:3.50)A.aboutB.ofC.withD.by42.(分数:3.50)A.additionB.replyC.turnD.return43.(分数:3.50)A.resultsB.effectsC.expectationsD.outcome44.(分数:3.50)A.neutralB.mainC.nuclearD.central45.(分数:3.50)A.allB.anyC.otherD.those46.(分数:3.50)A.secureB.assureC.confirmD.

30、resolve47.(分数:3.50)A.friendshipB.interestsC.feelingsD.impressions48.(分数:3.50)A.conclusionB.summaryC.decisionD.claim49.(分数:3.50)A.humanB.mankindC.individualD.civil50.(分数:3.50)A.mostB.moreC.leastD.less51.(分数:3.50)A.betweenB.onC.inD.for二十三、Part Translation(总题数:5,分数:35.00)52.Can you prove that 1 (是 Henr

31、y 偷了我的电脑吗?)(分数:7.00)填空项 1:_53.Chinese President, Hu Jintao called on the whole country 1 (与时俱进).(分数:7.00)填空项 1:_54.I accept that the romance may have gone out of the marriage, but surely this 1(许多夫妻都一样).(分数:7.00)填空项 1:_55.Since the death of her husband, she got into the habit of 1 (让门一直关着).(分数:7.00)

32、填空项 1:_56.Remember that the less processed a food, 1 (它的矿物质和维生素含量就越高).(分数:7.00)填空项 1:_大学四级-1610 答案解析(总分:711.00,做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:106.00)1.1. 有些人认为“为人民服务”已经过时;2. 另一些人则认为没有过时;3. 我的看法。Remember to write your composition clearly.To Serve the People: Is It Going Out of Style?(分数:106.00)_正

33、确答案:(To Serve the People: Is It Going Out of Style?About 40 years ago, on the 3rd of March, Chairman Mao called upon the whole nation to “learn from Comrade Lei Feng and serve the people“. From then on, the whole nation has been responding enthusiastically to Maos teaching and trying every means to

34、give help to those who needed. However, in recent years, with the development of market economy, great changes have taken place in our ways of thinking and modes of living. “To serve the people“ has become a foolish and formalist slogan.Some people argue that the motto of serving the people is going

35、 out of style. They say that we are bom to be selfish creatures; even a baby will not give its candies to other kids, let alone the adult. On the other hand, in the present system of market economy, everyone is minding his own business, making his own money, and giving full play his potential capabi

36、lities. In a word, we just need to serve ourselves, our own interests.However, there are still other people who maintain that the virtue of serving the people will never be out of date. They assert that since we are social beings, the quality of our lives depends in large measure on our interpersona

37、l relationships, and the strength of the human condition is our tendency to give and receive support from one another under stressful circumstances. In the service of other people around us, we are in fact serving ourselves.So far as I am concerned, I take sides with those who uphold the virtuous pr

38、inciple of serving the people whenever and wherever it is possible. In daily life, I am always ready to render service and help to everybody who does need it.)解析:二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)三、The Origin of Diamon(总题数:10,分数:70.00)2.Carbon makes up about 1/4 of the human body.(分数:7.00)填空项 1:_ (

39、正确答案:N)解析:该句的句意为:碳约占人体四分之一。参见原文的第二段。文章说碳是世界上最常见的元素之一,人体所含的碳元素占 18%多一点,但是并不到四分之一。3.According to the passage, diamonds are cherished by people because they are rarer.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:N)解析:该句的句意为:根据文章的大意,人们喜爱钻石是因为钻石更为稀有。文章的第一段说明钻石并不比其他的宝石更稀有,人们之所以看重钻石是因为钻石市场被垄断了。4.Natural diamonds are brought to

40、the surface through kimberlite pipes.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:Y)解析:该句的句意为:天然钻石是通过金伯利管道被带到了地表。在“The Origin of Diamonds”这一节中,作者说明钻石形成于地球深处大约 161公里这一层面。接着,在“Kimberlite Pipes”这一节,作者说明地下岩浆通过 kimberlite pipes夹带钻石到达地表层面。5.Diamonds are priced on the basis of the 4 Cs-Cut, Clarity, Carat and Color.(分数:7.00)填空项

41、 1:_ (正确答案:Y)解析:该句的句意为:钻石是根据 4C切工、净度、克拉和色泽来定价的。在“Rating Diamonds”这一节中,作者讲到钻石的定价主要参照所谓的 4C(切工、净度、克拉和色泽)。6.The most expensive diamonds are usually white in color.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:Y)解析:该句的句意为:最贵的钻石通常是白色。在“Rating Diamonds”这一节中,作者说明最贵重的钻石色泽是 Ice White(冰白)。7.The commercial campaign by De Beers chang

42、ed our perception of diamonds.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:Y)解析:该句的句意为:德比尔斯公司的商业宣传改变了我们对钻石的认识。从“Marketing Diamonds”这一节中,我们知道在上世纪 30年代之前,人们很少会用钻戒作为定婚信物,但是 De Beers的宣传,特别是其广告用语“A Diamond Is Forever”(中文广告用语“钻石恒久远,一颗永流传”)改变了人们对钻石的认识,也改变了钻石市场。8.If De Beers were a US-based company, it would be found in violatio

43、n of anti-trust laws for fixing the prices of diamonds.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:NG)解析:该句的句意为:如果德比尔斯是一家美国公司,它就会因操控钻石定价而被认为违反了反垄断法。文章多处提到 De Beers垄断了钻石市场,在“Marketing Diamonds”这一段第三段中,作者说这家公司出售的钻石占市场的 70%至 80%。但是文章并没有提到如果这是一家美国公司,它会受到反垄断法的制裁。9.Carbon can transform into diamonds with appropriate 1.(分数:7.0

44、0)填空项 1:_ (正确答案:pressure and heat)解析:在“钻石的来源”这一部分中,作者说明了在适当的压力和温度下,碳可以转化成钻石。10.Individuals or companies buying diamonds from CSO are called 1.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:sightholders)解析:参见“Marketing Diamonds”这一节中。这些 sightholders从 De Beers的子公司购买钻石再去加工,然后在市场出售。11.Diamonds which are too flawed to be cut are

45、 usually used for 1.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:industrial purposes)解析:参见“Rating Diamonds”这一节。瑕疵太多的钻石不会被加工成珠宝,而是会用于工业生产和加工,比如可以用于打磨钻石。四、Part Listening Com(总题数:0,分数:0.00)五、Section A(总题数:0,分数:0.00)六、Question 11 to 18 ar(总题数:1,分数:56.00)A.An officer.B.A tourist guide.C.A customer. D.A student.解析:听力原文M: Are y

46、ou ready to order now?W: Yes, Ill have roast beef, French fried potatoes and green beans.Q: Who is the man talking to?A.He had much trouble with his pronunciation. B.He began studying English too early.C.No one can understand him.D.He knew nothing about English.解析:听力原文M: Well, if I had begun studying English earlier, I wouldnt be having so much trouble with my pronunciation.W: Oh, I can understand why you feel that way.Q: What problem does the man have?A

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1