ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:29 ,大小:126.50KB ,
资源ID:1453341      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1453341.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(大学四级-1616及答案解析.doc)为本站会员(terrorscript155)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

大学四级-1616及答案解析.doc

1、大学四级-1616 及答案解析(总分:710.01,做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:106.00)1.小轿车开始进入越来越多的中国普通家庭。对这一社会现象人们的两种截然相反的观点。我的看法。(分数:106.00)_二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)三、The Art of Resist Dy(总题数:10,分数:70.00)2.According to this passage, dying mainly falls into three categories.(分数:7.00)填空项 1:_3.Tie-dyeing i

2、s a disappeared method used in the 3rd to 4th century.(分数:7.00)填空项 1:_4.The first step of tie-dying is to dry the material completely.(分数:7.00)填空项 1:_5.The batik technique was lost in China.(分数:7.00)填空项 1:_6.There is mainly four processes for batik dyeing.(分数:7.00)填空项 1:_7.Various patterns are paint

3、ed without drawing a outline in advance.(分数:7.00)填空项 1:_8.In order to produce a red color, we usually use Waxberry juice in batik.(分数:7.00)填空项 1:_9.The most important tools in clamp-resist dyeing are 1 2.(分数:7.00)填空项 1:_10.From the passage, we know that the clamp -resist dyeing went into decline bec

4、ause 1.(分数:7.00)填空项 1:_11.The last person who run a workshop which can produce jiaxie cloth was found by Xue Xunlang 1.(分数:7.00)填空项 1:_四、Part Listening Com(总题数:0,分数:0.00)五、Section A(总题数:0,分数:0.00)六、Questions 11 to 18 a(总题数:1,分数:56.00)A.He had only one foot.B.He was five feet tall.C.He is six feet ta

5、ll now.D.He was almost six feet tall.A.In an insurance company.B.At the railway station.C.At the post office.D.At the customs.A.A farmer.B.A dramatist.C.An actor.D.A politician.A.She hopes that she will do better during the interview.B.She could not forget about her interview.C.She forgot to take th

6、e interview.D.She thought the interview was pleasant.A.Exciting.B.Interesting.C.Moving.D.Dull.A.Students should wait a moment after class.B.Students should be careful in the examination.C.Students should pay attention to the time.D.Students should prepare for the exam early.A.He agrees with her.B.He

7、 expresses no opinion.C.He is angry with her remarks.D.He wants to get rid of the woman.A.It ran into a field.B.It ran into a river.C.It was badly damaged.D.It turned over and fell off the roa七、Questions 19 to 22 a(总题数:1,分数:28.00)A.Because many people return home to celebrate the festival.B.Because

8、people do not like to spend their New Year in a big city.C.Because Songkran is a Thai traditional New Year which starts on April 13.D.Because Songkran is a Thai word which means “move“ or “change place“.A.About interesting Thai festivals.B.About favorite Thai sports.C.About delicious Thai foods.D.Ab

9、out some aspects of Thailands social lifA.There are four seasons in a year in Thailand.B.Thai food is usually sour and spicy.C.Thai kickboxing is very popular in Thailand.D.Most Thai people keep elephants around the householA.The north of Thailand.B.The west of Thailand.C.The east of Thailand.D.The

10、south of Thailan八、Questions 23 to 25 a(总题数:1,分数:21.00)A.He performed military service there.B.He went there for a sight-seeing.C.He went there to do something different.D.He was sitting there talking to JuliA.More than twenty-one years old.B.More than twenty-two years oldC.Mom that twenty-three year

11、s old.D.More than twenty-four years olA.By talking to everybody.B.By studying American history.C.By putting a number on it.D.By making a guess at this.九、Section B(总题数:0,分数:0.00)十、Passage One(总题数:1,分数:28.00)A.To learn the psychological function of language.B.To learn the sociological function of lang

12、uage.C.To learn the complexity of language.D.To learn different theories and functions of languagA.People.B.Environment.C.Reality.D.LifA.Persuasive.B.Informative.C.Emotive.D.PerformativA.B.C.D.十一、Passage Two(总题数:1,分数:21.00)A.Clean.B.Powerful.C.Cheap.D.SecurA.31%.B.33%.C.58%.D.24%.A.Advantages of nuc

13、lear-generated electricity.B.Nuclear-and-coal-generated electricity.C.Nuclear-generated electricity becoming one of the basic props supporting the U. S. economy.D.U. S. energy independenc十二、Passage Three(总题数:1,分数:21.00)A.Cats are easy to care for.B.Cats are soft and beautiful.C.Cats can catch mice.D

14、All of the abovA.Going after a mouse.B.Always using voices.C.Purring when they are happy.D.Arching their backs when they are afraiA.To frighten the enemy.B.To do a kind of routine work.C.To relax and have a rest.D.To have sharp claws.十三、Section C(总题数:0,分数:0.00)十四、Recently a group of (总题数:1,分数:76.00

15、)填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_十五、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)十六、Section A(总题数:0,分数:0.00)十七、Rumor is the most (4(总题数:10,分数:89.00)12.(分数:8.90)填空项 1:_13.(分数:8.90)填空项 1:_14.(分数:8.90)填空项 1:_15.(分数:8.90)填空项 1:_16.(分数:8.90)填空项 1:_17.(分数:8.90)填空项 1:_18.(分

16、数:8.90)填空项 1:_19.(分数:8.90)填空项 1:_20.(分数:8.90)填空项 1:_21.(分数:8.90)填空项 1:_十八、Section B(总题数:0,分数:0.00)十九、Passage One(总题数:5,分数:44.50)22.Hitler first asked to be made chancellor when _.(分数:8.90)A.Papen lost a confidence voteB.Hitler had won a third of the votesC.Hindenburg fired SchleicherD.Schleicher was

17、 dismissed from his post23.The author says that Hitler came into power “on cat paws“ because _.(分数:8.90)A.he seized power illegallyB.he seized power by military forceC.he quietly took advantage of the internal conflictD.he cleverly took advantage of the Great Depression24.Which of the following stat

18、ements can not be inferred from the passage?(分数:8.90)A.At First, though Hindenburg did not like Hitler, he appreciated Hitlers ideas.B.Hitler represented Prussian landowners and Monarchists while Hindenburg carried centrist Catholics and liberal democrats.C.Hindenburg was challenged by Hitler only o

19、ne year after their first meeting.D.Schleicher was once the top of the Army in Papens government.25.The chancellorship was held by _.(分数:8.90)A.Papen, Schleicher, and then HitlerB.Schleicher, Papen and then HitlerC.Hindenburg, Papen and then HitlerD.Hindenburg, Schleicher and then Hitler26.The title

20、 that best matches the passage would be _.(分数:8.90)A.Hindenburg and Hitler B.Hitler in the Great DepressionC.Hitler Came in on Cat PawsD.Hitler in 1930s二十、Passage Two(总题数:5,分数:44.50)27.The word “shot“ (Para 5) is most closely related to the word(s) _.(分数:8.90)A.firing of a weaponB.certain distanceC.

21、rangeD.time28.Which of the following statements about “muuza kahawa“ is not ture?(分数:8.90)A.He would sing a specific slogan to attract the potential customers.B.He would walk along the streets to inspect the quality of the coffee.C.People can hardly find the “muuza kabawa“ today.D.He would carry cof

22、fee cups and beans in pockets and a brass coffee pot in his han29.This passage is most probably taken from _.(分数:8.90)A.a history bookB.a language bookC.a geography bookD.a tourist book30.According to the passage, Muslims in Ramadan _.(分数:8.90)A.always move very fastB.would pray in the evening befor

23、e they would have a serving of coffeeC.will not move quickly alter sunsetD.will conduct a series of cleaning for at least one month31.In historic Stone Town, “wazee“ _.(分数:8.90)A.are supposed to have rich experiences and lots of stories of local historyB.can speak good English and Chinese besides th

24、e local languageC.used to be the centre of the latest gossipD.usually send their boys and girls to buy coffee at the baraza二十一、Part Cloze(总题数:0,分数:0.00)二十二、Thanks to the great (总题数:20,分数:70.00)32.(分数:3.50)A.a wrongB.an oppositeC.a negativeD.a common33.(分数:3.50)A.atB.inC.onD.to34.(分数:3.50)A.toolB.mac

25、hinesC.devicesD.appliances35.(分数:3.50)A.breakB.turnC.getD.keep36.(分数:3.50)A.knowingB.acknowledgingC.admittingD.mentioning37.(分数:3.50)A.FromB.AboveC.ThroughD.On38.(分数:3.50)A.goB.coverC.travelD.make39.(分数:3.50)A.lessB.moreC.no moreD.just40.(分数:3.50)A.liveB.satisfyC.returnD.reverse41.(分数:3.50)A.fromB.i

26、nC.onD.out42.(分数:3.50)A.countingB.depositingC.drawingD.saving43.(分数:3.50)A.enableB.provideC.prohibitD.allow44.(分数:3.50)A.spareB.freeC.leisureD.working45.(分数:3.50)A.preventingB.freeingC.restrainingD.refraining46.(分数:3.50)A.getB.maintainC.leadD.make47.(分数:3.50)A.neglectingB.carryingC.performingD.takin

27、g48.(分数:3.50)A.littleB.moreC.lessD.a great deal49.(分数:3.50)A.nextB.followingC.secondD.final50.(分数:3.50)A.increaseB.riseC.chancesD.answers51.(分数:3.50)A.forB.aboutC.inD.with二十三、Part Translation(总题数:5,分数:35.00)52.Today, 1(随着生活节奏的加快) ,people usually do not have as much time to write letters as before.(分

28、数:7.00)填空项 1:_53.People now 1 (进行远距离交流) by means of telephone, telegraph, radio, television, and satellite.(分数:7.00)填空项 1:_54.One of the oldest local newspaper had to 1 (因销售状况不好而停业).(分数:7.00)填空项 1:_55.Little by little, 1 (电视把我们与现实世界隔离开来).(分数:7.00)填空项 1:_56.With the rise in population, the traffic in

29、 cities 1 (日益拥挤).(分数:7.00)填空项 1:_大学四级-1616 答案解析(总分:710.01,做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:106.00)1.小轿车开始进入越来越多的中国普通家庭。对这一社会现象人们的两种截然相反的观点。我的看法。(分数:106.00)_正确答案:( Private Cars in Ordinary Chinese FamiliesWith the rapid development of economy and the rising of living standard, more and more ordinar

30、y Chinese families are able to have a private ear. Yet opinions on this phenomenon vary from per, on to person.Some people think that there are many advantages in possessing a car. It provides the owner with mote comfort and mobility. With a private car, he can go anywhere when he likes so much, so

31、that he can enjoy his leisure to the full. However, there are still large number of people who are strongly against the private cars rushing-into ordinary families. They fear that the air will be polluted by the increasing amount of poisonous gas given off. Moreover, traffic in cities will be terrib

32、ly congested then since traffic jams have already been one of the big problems in many cities.Encouragement of private cars into ordinary Chinese families is still an issue being heatedly discussed, however, the desire for comfort and freedom involved in owning a car would be eliminated.)解析:二、Part R

33、eading Compr(总题数:0,分数:0.00)三、The Art of Resist Dy(总题数:10,分数:70.00)2.According to this passage, dying mainly falls into three categories.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:NG)解析:试题详解 文章介绍了 resist dyeing有三种,但并不是说 dyeing有三种,所以至于 dyeing本身有多少种类不详。3.Tie-dyeing is a disappeared method used in the 3rd to 4th century.(分

34、数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:N)解析:试题详解 由文中 This method appeared in the 3rd to 4th century in China and is still used today.一句可知,该方法至今仍然在用。4.The first step of tie-dying is to dry the material completely.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:I 参考答案N)解析:试题详解 根据文中介绍的步骤,本论断的内容应为第二步。5.The batik technique was lost in China.(分数:7

35、00)填空项 1:_ (正确答案:N)解析:试题详解 根据 Somehow,the technique was lost in central China,but is has been handed down from generation to generation among the ethnic people in Guizhou一句,虽然中国中部这种工艺失传,但在贵州少数民族地区却得以代代相传。所以说 batik在中国失传太绝对了。6.There is mainly four processes for batik dyeing.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:Y)解

36、析:试题详解 根据 Batik cloth made in Gnizhou goes through four processes:waxing,painting,de-waxing and rinsing可判断。7.Various patterns are painted without drawing a outline in advance.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:N)解析:试题详解 由 A basic outline is drawn before the various patterns are painted on判断,在染图案前,需要先画上轮廓。8.In o

37、rder to produce a red color, we usually use Waxberry juice in batik.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:Y)解析:试题详解 Waxberry juice is usually used to produce a red color,and yellow gardenia to make yellow一句介绍了 batik中不同颜色需要的不同原料。9.The most important tools in clamp-resist dyeing are 1 2.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:woodbl

38、ocks engraved with various patterns)解析:试题详解 根据 Like the ties used in tiedyeing and wax in batik,woodblocks engraved with various patterns are the most important tools in clamp-resist dyeing,的内容填。10.From the passage, we know that the clamp -resist dyeing went into decline because 1.(分数:7.00)填空项 1:_ (

39、正确答案:multi-colored designs were gradually replaced by simple indigoes and white)解析:试题详解 根据 The technique went into decline after the Song Dynasty(960-1279)when multi-colored designs were gradually replaced by simple indigoes and white一句填充。11.The last person who run a workshop which can produce jiaxi

40、e cloth was found by Xue Xunlang 1.(分数:7.00)填空项 1:_ (正确答案:accidentally)解析:试题详解 根据文章最后部分的介绍,Xue Xunlang 发现最后一个能 produce jiaxie cloth的作坊纯属偶然。accidentally adv偶然地,意外地。四、Part Listening Com(总题数:0,分数:0.00)五、Section A(总题数:0,分数:0.00)六、Questions 11 to 18 a(总题数:1,分数:56.00)A.He had only one foot.B.He was five f

41、eet tall.C.He is six feet tall now.D.He was almost six feet tall. 解析:听力原文W: Jim seems a lot taller than when I last saw him.M: He is. Hes grown a foot since you saw him in Beijing. lies about six feet tall now.Q: What do we learn about Jim when he was in Beijing?试题分析 信息细节题。试题详解 对话中关于 Jim的身高出现了二个信息点,

42、一是长高了“one foot”,另一点为“six feet tall now”故知 He was five feet tall when he was in Beijing。A.In an insurance company.B.At the railway station.C.At the post office. D.At the customs.解析:听力原文M: This package is going to be sent to Washington, Id like to insure it for $ 1,500.W: Thatll be $ 20.50 for postage

43、 and $ 50.50 for the insurance.Q: Where does the conversation most probably take place ?试题分析 信息细节题。试题详解 由对话中 man所说“This package is going to be sent”可知淡话地点为邮局。而另外的信息“insurance”起的是干扰作用,所以要辨清。A.A farmer. B.A dramatist.C.An actor.D.A politician.解析:听力原文W: What kind of work would you like to do most if yo

44、u had the chance?M: If I were going to change my life of work, I would probably make a dramatic change, I would not live in a metropolis. I would probably be involved with nature and animals.Q: Which of the following would the man choose to be?试题分析 推导题。试题详解 对话中 man所希望的是 not live in a metropolis(都市),

45、以及 be involved with nature and animals可推导出他将选择成为 a farmer(农民),而不是 a dramatist(戏剧家),或 an actor(演员)或 a politician(政治家)。故而选项 A正确。A.She hopes that she will do better during the interview.B.She could not forget about her interview. C.She forgot to take the interview.D.She thought the interview was pleasa

46、nt.解析:听力原文M: Listen, Mary. Youve already taken the interviews. Just forget about it.W: Thats easier said than done.Q: What does Mary mean?试题分析 推导题。试题详解 对话中出现的两句“Just forget it”,与“Thats easier said than done”可知 woman认为 man所讲的是说起来容易做着难,即忘记面试是说起来容易做着难,故 B正确。A.Exciting.B.Interesting.C.Moving.D.Dull. 解析:听力原文W: I have never seen such an interesting show. I hope you enjoyed it as much as I did.M: I must

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1