ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:63KB ,
资源ID:1457037      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1457037.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(大学英语四级分类模拟题468及答案解析.doc)为本站会员(priceawful190)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

大学英语四级分类模拟题468及答案解析.doc

1、大学英语四级分类模拟题 468 及答案解析(总分:121.00,做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:20.00)1.Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay. You should write at least 120 words but no more than 180 words. You should write a letter of thanks based on the outline given below in Chinese. 在你

2、生病住院期间,同班同学过来看望你,为此你给他们写信来表达你的感激之情,并告知现状。 写作导航 1.对同学的探望表示感谢;2.阐述同学的探望对自己带来的帮助;3.表明目前自己的现状;4.再次表示感谢并落款。 (分数:20.00)_二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)四、Passage One(总题数:1,分数:10.00)Man still has a lot to learn about the most powerful and complex part of his bodythe brain. In ancient times men did not t

3、hink that the brain was the center of mental activity. Aristotle, the philosopher of ancient Greece, thought that the mind was based in the heart. It was not until the 18th century that man realized that the whole of the brain was involved in the workings of the mind. During the 19th century scienti

4、sts found that when certain parts of the brain were damaged, men lost the ability to do certain things. And so, people thought that each part of the brain controlled a different activity. But modern research has found that this is not so. It is not easy to say exactly what each part of the brain doe

5、s. In the past 50 years there has been a great increase in the amount of research being done on the brain. Chemists and biologists have found that the way the brain works is far more complicated than they had thought. In fact many people believe that we are only now really starting to learn the trut

6、h about how the human brain works. The more scientists find out, the more questions they are unable to answer. For instance, chemists have found that over 100,000 chemical reactions take place in the brain every second. Mathematicians who have tried to use computers to copy the way the brain works h

7、ave found that even using the latest electronic equipment they would have to build a computer which weighed over 10,000 kilos. Some recent research also suggests that we remember everything that happens to us. We may not be able to recall this information, but it is all stored in our brains. Scienti

8、sts hope that if we can discover how the brain works, the better use we will be able to put it to. For example, how do we learn language? Some children learn to speak, read and write when they are very young compared to average children. But scientists are not sure why this happens. They are trying

9、to find out whether there is something about the way we teach language to children which in fact prevents children from learning sooner.(分数:10.00)(1).What does the author want to convey in the passage?(分数:2.00)A.The author describes the latest findings made in this field.B.The history and future of

10、brain researches.C.The complexity of our brain.D.What we can get from researching the brain.(2).What does the author mention in the history of the brain study?(分数:2.00)A.Ancient people thought the brain was much more important than the heart.B.Scientists in 19th century believe that all parts of the

11、 brain work together to control one activity.C.Aristotle thought that our heart is the controlling center of the activity.D.People gradually noticed the importance of the brain over time.(3).The sentence “that man realized that the whole of the brain was involved in the workings of the mind“ implica

12、tes all the statements below EXCEPT _.(分数:2.00)A.the brain, instead of the heart, is in charge of our thinkingB.the whole brain takes part in our mind activityC.the brain is all we need when our mind is workingD.every part of the brain is used when we are thinking(4).What is NOT true according to th

13、e author?(分数:2.00)A.Mathematicians built a computer to copy the way the brain works.B.We are far from knowing the truth of the brain.C.Before we can fully use the brain, we should discover how it works.D.We cannot recall everything that is stored in the brain.(5).Which of the following best describe

14、s the author“s tone in this passage?(分数:2.00)A.Optimistic.B.Arbitrary.C.Critical.D.Objective.五、Passage Two(总题数:1,分数:71.00)Protests at the use of animals in research have taken a new and fearful character in Britain with attempted murder of two British scientists by the terrorist technique of the pre

15、planted car-bomb. The research community will rightly be alarmed at these developments , which have two objectives: to arouse public attention and to frighten people working in research with animals. The first need is that everything should be done to identify those responsible for the crimes and t

16、o put them on trial. The Defense Research Society has taken the practical step of offering a reward of 10,000 pounds for information leading to those responsible, but past experience is not encouraging. People are unlikely to be tempted by such offers. The professional police will similarly be confr

17、onted by the usual problem of finding a needle in a haystack. That is why the intellectual community in Britain and elsewhere must act more actively in its own defense. There are several steps that can be taken, of which the chief one is to demand of all the organizations that exist with the declare

18、d objectives of safeguarding the interests of animals that they should declare clearly where they stand on violence toward people. And it will not be enough for the chairmen and chairwomen of these organizations to make placatory (安抚的) statements on behalf of all their members. These people should a

19、lso undertake that it will be a test of continuing membership in their organizations that members and would-be members should declare that they will take no part in acts of violence against human beings. Even such undertakings would be fully effective: people, after all, can lie. But at least they w

20、ould distinguish the organizations entitled to a continuing voice in the dialogue with the research community about the rights of animals in research from the organizations that deserve no say.(分数:71.00)(1).The underlined words “these developments“ in paragraph 2 most probably refer to _.(分数:14.20)A

21、the acts of violence against scientistsB.the use of animals in researchC.the techniques of planting bombs in carsD.the establishment of new animal protection organizations(2).What does the author think will likely happen to the car-bomb planting terrorists?(分数:14.20)A.They will soon be arrested and

22、 severely punished.B.The police will have great difficulty catching them.C.They will escape overseas with the help of their organizations.D.The police are unlikely to continue their efforts to identify them.(3).What does the underlined word “they“ in paragraph 3 refer to?(分数:14.20)A.The organization

23、s that will talk with the research community.B.The animal-protecting organizations.C.Those who support the use of animals in research.D.Those who support the animal-protecting organizations.(4).The author“s purpose in writing this article is to demand that animal-protecting organizations _.(分数:14.20

24、A.declare their objectives clearlyB.give up the use of violenceC.continue the dialogue with the scientific communityD.help to find those responsible for the attempted murder(5).In the author“s opinion _.(分数:14.20)A.since people can lie, the problem about the rights of scientists can“t be solvedB.an

25、imal-protecting organizations should be held responsible for acts of violence against scientistsC.animal protection organizations should be declared illegalD.the scientists should take effective measures to protect themselves六、Part Translation(总题数:1,分数:20.00)2.典当行重生当铺 (pawnshop)是中国最古老的金融行业之一。长期以来,它们

26、为身处危急时刻的人们提供现金。然而在过去的几十年间,当铺渐渐消失了。如今它们正迎来一个繁荣发展的新时期。究其原因就是典当行能为顾客提供快速、便捷的金融服务。此外,黄金、 珠宝 (jewellery)、手表以及其他值钱的东西都可以典当。到前年底,全国已有 5000 多间典当行, 总交易额 (total transaction)超过 2000 亿人民币。 (分数:20.00)_大学英语四级分类模拟题 468 答案解析(总分:121.00,做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:20.00)1.Directions: For this part, you are all

27、owed 30 minutes to write a short essay. You should write at least 120 words but no more than 180 words. You should write a letter of thanks based on the outline given below in Chinese. 在你生病住院期间,同班同学过来看望你,为此你给他们写信来表达你的感激之情,并告知现状。 写作导航 1.对同学的探望表示感谢;2.阐述同学的探望对自己带来的帮助;3.表明目前自己的现状;4.再次表示感谢并落款。 (分数:20.00)

28、正确答案:()解析:范文 A Letter For GratitudeDear Classmates, First of all, please allow me to say “Thank you“ to all of you. It is very kind of you to spare your valuable time during the period of final examinations and come to see me. Your visit has brought me much confidence and power to overcome the illn

29、ess. During the first several days in hospital, I felt quite lonely, anxious and frightened. I was almost collapsed by some pessimistic thoughts. But then you shown up, along with your smiling faces and warm words. Your appearance has made me feel that I am the luckiest person in this wonderful worl

30、d. Now I regard the illness as nothing but a chance to harden myself. These days my condition has obviously improved thanks to the Careful treatment by the doctors and nurses. I will probably get recovered in a couple of weeks. I hope that I can see you earlier. Again, special thanks go to all of yo

31、u. Sincerely Yours,Li Ming二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)四、Passage One(总题数:1,分数:10.00)Man still has a lot to learn about the most powerful and complex part of his bodythe brain. In ancient times men did not think that the brain was the center of mental activity. Aristotle, the philosopher of anc

32、ient Greece, thought that the mind was based in the heart. It was not until the 18th century that man realized that the whole of the brain was involved in the workings of the mind. During the 19th century scientists found that when certain parts of the brain were damaged, men lost the ability to do

33、certain things. And so, people thought that each part of the brain controlled a different activity. But modern research has found that this is not so. It is not easy to say exactly what each part of the brain does. In the past 50 years there has been a great increase in the amount of research being

34、done on the brain. Chemists and biologists have found that the way the brain works is far more complicated than they had thought. In fact many people believe that we are only now really starting to learn the truth about how the human brain works. The more scientists find out, the more questions they

35、 are unable to answer. For instance, chemists have found that over 100,000 chemical reactions take place in the brain every second. Mathematicians who have tried to use computers to copy the way the brain works have found that even using the latest electronic equipment they would have to build a com

36、puter which weighed over 10,000 kilos. Some recent research also suggests that we remember everything that happens to us. We may not be able to recall this information, but it is all stored in our brains. Scientists hope that if we can discover how the brain works, the better use we will be able to

37、put it to. For example, how do we learn language? Some children learn to speak, read and write when they are very young compared to average children. But scientists are not sure why this happens. They are trying to find out whether there is something about the way we teach language to children which

38、 in fact prevents children from learning sooner.(分数:10.00)(1).What does the author want to convey in the passage?(分数:2.00)A.The author describes the latest findings made in this field.B.The history and future of brain researches. C.The complexity of our brain.D.What we can get from researching the b

39、rain.解析:解析 主旨题。第一段点明文章主题,第二段和第三段讲的是历史上人们对于大脑的认识,而后几段是近些年人类对于大脑的科学研究。观察此题选项,A、C、D 都只是其中的一部分,只有 B 最为全面。(2).What does the author mention in the history of the brain study?(分数:2.00)A.Ancient people thought the brain was much more important than the heart.B.Scientists in 19th century believe that all par

40、ts of the brain work together to control one activity.C.Aristotle thought that our heart is the controlling center of the activity.D.People gradually noticed the importance of the brain over time. 解析:解析 细节题。本题的定位点在文章的第二段和第三段,根据“the mind was based in the heart”,可见那时人们认为脑子的工作是基于心的,故 A 错误。而文章只说了心脏和脑子的关

41、系,并没有说心脏是人类行为的控制中心,故 C 排除。又根据 19 世纪的认知,“people thought that each part of the brain controlled a different activity”,即不同的大脑部位控制不同的行为,可知 B,大脑各部分合作控制行为错误,故选 D。(3).The sentence “that man realized that the whole of the brain was involved in the workings of the mind“ implicates all the statements below EX

42、CEPT _.(分数:2.00)A.the brain, instead of the heart, is in charge of our thinkingB.the whole brain takes part in our mind activityC.the brain is all we need when our mind is working D.every part of the brain is used when we are thinking解析:解析 细节题。此句可以翻译为“人们意识到在人的意识活动时,整个大脑都参与”,故A、B、D 都正确,只有 C 逻辑不对,我们思维

43、活动时只需要大脑这句话没有提及。(4).What is NOT true according to the author?(分数:2.00)A.Mathematicians built a computer to copy the way the brain works. B.We are far from knowing the truth of the brain.C.Before we can fully use the brain, we should discover how it works.D.We cannot recall everything that is stored

44、in the brain.解析:解析 细节题。“Mathematicians who have tried to use computers to copy the way the brain works”,由此可知数学家只是尝试用电脑模拟大脑的活动,而非为模拟大脑活动二建了一个电脑,A 与原文不符,为本题答案。(5).Which of the following best describes the author“s tone in this passage?(分数:2.00)A.Optimistic.B.Arbitrary.C.Critical.D.Objective. 解析:解析 态度题

45、此题是仔细阅读常考考点,文章的语气语调。作者全文都在陈述人类在不同时期对于大脑的探索,一直在陈述事实,不带感情色彩,也没有对于什么观点有评论,故选 D,作者的语气是客观的。五、Passage Two(总题数:1,分数:71.00)Protests at the use of animals in research have taken a new and fearful character in Britain with attempted murder of two British scientists by the terrorist technique of the pre-plant

46、ed car-bomb. The research community will rightly be alarmed at these developments , which have two objectives: to arouse public attention and to frighten people working in research with animals. The first need is that everything should be done to identify those responsible for the crimes and to put

47、them on trial. The Defense Research Society has taken the practical step of offering a reward of 10,000 pounds for information leading to those responsible, but past experience is not encouraging. People are unlikely to be tempted by such offers. The professional police will similarly be confronted

48、by the usual problem of finding a needle in a haystack. That is why the intellectual community in Britain and elsewhere must act more actively in its own defense. There are several steps that can be taken, of which the chief one is to demand of all the organizations that exist with the declared objectives of safeguarding the interests of animals that they should declare clearly where they stand on violence toward people. And it will not be enough for the chairmen and chairwomen of these organizations to make placatory (安抚的) statements on behalf of all their members. These pe

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1