ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:7 ,大小:57KB ,
资源ID:1457046      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1457046.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(大学英语四级分类模拟题477及答案解析.doc)为本站会员(tireattitude366)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

大学英语四级分类模拟题477及答案解析.doc

1、大学英语四级分类模拟题 477及答案解析(总分:141.50,做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:106.50)1.Directions : For this part, you are allowed 30 minutes to write an essay commenting on the remark “If one does not exert oneself in youth, one will regret in old age.“ You can cite examples to illustrate your point. You shoul

2、d write at least 120 words but no more than 180 words. (分数:106.50)_二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)四、Passage One(总题数:1,分数:15.00)It is all very well to blame traffic jams, the cost of petrol and the quick pace of modern life, but manners on the roads are becoming horrible. Everybody knows that the

3、 nicest men become monsters behind the wheel. You might tolerate the odd road hog, the rude and inconsiderate driver, but nowadays the well-mannered motorist is the exception to the rule. Perhaps the situation calls for a “Be Kind to Other Drivers“ campaign; otherwise it may get completely out of ha

4、nd. Road politeness is not only good manners, but good sense too. It takes the most cool-headed and good- tempered of drivers to resist the temptation to revenge when subjected to uncivilized behavior. On the other hand, a little politeness goes a long way towards relieving the tensions of motoring.

5、 A friendly nod or a wave of acknowledgement in response to an act of politeness helps to create an atmosphere of goodwill and tolerance so necessary in modem traffic conditions. But such acknowledgements of politeness are all too rare today. Many drivers nowadays don“t even seem able to recognize p

6、oliteness when they see it. However, misplaced politeness can also be dangerous. Typical examples are the driver who brakes violently to allow a car to emerge from a side street at some hazard to following traffic, when a few seconds later the road would be clear anyway; or the man who waves a child

7、 across a zebra crossing into the path of oncoming vehicles that may be unable to stop in time. The same goes for encouraging old ladies to cross the road wherever and whenever they care to. A veteran driver, whose manners are faultless, told me it would help if motorists learnt to filter correctly

8、into traffic streams one at a time without causing the total blockages that give rise to bad temper. Unfortunately, modem motorists can“t even learn to drive, let alone master the subtler aspects of roadmanship. Years ago the experts warned us that the car ownership explosion would demand a lot more

9、 give-and-take from all road users. It is high time for all of us to take this message to heart.(分数:15.00)(1).According to the passage, troubles on the road are primarily caused by _.(分数:3.00)A.traffic conditionsB.the behavior of driversC.the rhythm of modem lifeD.people“s attitude towards the road

10、hog(2).What does the author mean by saying “You might tolerate the odd road hog, the rule.“?(分数:3.00)A.Our society is unjust towards well-mannered motorists.B.Rude drivers can be met only occasionally.C.The well mannered motorist today cannot tolerate impolite drivers.D.Nowadays impolite drivers con

11、stitute the majority of motorists.(3).What will most probably happen nowadays when you show politeness to other drivers on road?(分数:3.00)A.They will show politeness to you inversely.B.They will accept your politeness thankfully.C.They will just drive on as nothing has happened.D.They will make way f

12、or you readily.(4).What are the examples in the third paragraph used to illustrate?(分数:3.00)A.It is polite for drivers to let children and the old cross the road first.B.The politeness shown in the wrong moment can lead to dangers.C.It is dangerous to allow a car emerging from a side street to follo

13、w traffic.D.Drivers should recognize others“ politeness at the right moment.(5).Concerning the ownership explosion, experts have long pointed out that _.(分数:3.00)A.road users should make more sacrificeB.drivers should be ready to yield to each otherC.drivers should communicate more with each otherD.

14、drivers will suffer a great loss if they pay no respect to others五、Passage Two(总题数:1,分数:20.00)A proverb allegedly from ancient China was widely spread in the west: “If you want to be happy for a few hours, go to get drunk; if you want a lifetime happiness, take up gardening.“ The reason for the last

15、 option is this: Gardening is not only useful, but it helps you to identify yourself with nature, and thus brings you new joy each day besides improving your health. A research of a US university that I“ve read gives a definition of happiness as what makes a person feel comfortably pleased. To put i

16、t specifically, happiness is an active state of mind where one thinks one“s life is meaningful, satisfactory and comfortable. This should be something lasting rather than transitory. Lots of people regard it the happiest to be at leisure. But according to a study, it is not a person with plenty of l

17、eisure but one at work that feels happy, especially those busy with work having little time for leisure. Happiness does not spell gains one is after but a desire to harvest what one is seeking for. People often do not cherish what they already have but yearn for what they cannot get. That is somewha

18、t like a man indulging in fond dreams of numerous lovers while reluctant to settle down with the woman beside him. Happiness is a game balancing between two endswhat one has and what one wishes for, e.g. one“s dream and the possibility to realize it. The study comes to this conclusion: A happy man i

19、s one who aims high but never forgets his actual situation; one who meets challenges that tap his ability and potentiality; one who is proud of his achievements and the recognition given to him. He has self-respect and self-confidence; treasures his own identity and loves freedom. He is sociable and

20、 enjoys wide-range communication with others; he is helpful and ready to accept assistance. He knows he is able to endure sufferings and frustrations; he is sensible enough to get fun from daily chores. He is a man capable of love and passion.(分数:20.00)(1).According to the passage, gardening can bri

21、ng lifelong happiness because _.(分数:4.00)A.gardening is a profitable businessB.it can strengthen gardener“s ability to remark natureC.gardener can enjoy very happy marriageD.gardener can build good relationship with nature(2).It can be concluded from the research of the university that most people f

22、eel happy when _.(分数:4.00)A.they are at leisureB.they are gardeningC.they are engaged in workingD.they have numerous lovers(3).The author mentions a man indulging in fond dreams of numerous lovers in Paragraph 3 in order to _.(分数:4.00)A.demonstrate the serious problem in marriage in modern societyB.

23、illustrate that only this kind of man can possess happinessC.show that this kind of man has plenty of leisure time to do what they wantD.give an example of a person who doesn“t care for what he already possesses(4).Which of the following is more likely to be unhappy according to the study?(分数:4.00)A

24、The one who has self-esteem and has confidence in himself.B.The one who is ambitious regardless of his actual situation.C.The one who can take pleasure in communicating with others.D.The one who always helps others and also accepts help from others.(5).From the passage we know that happiness is _.(

25、分数:4.00)A.taking up gardeningB.getting everything what one longs forC.a game to have dreamlike musings or fantasies while awakeD.a balance between what one owns and what one dreams of大学英语四级分类模拟题 477答案解析(总分:141.50,做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:106.50)1.Directions : For this part, you are allowed

26、 30 minutes to write an essay commenting on the remark “If one does not exert oneself in youth, one will regret in old age.“ You can cite examples to illustrate your point. You should write at least 120 words but no more than 180 words. (分数:106.50)_正确答案:()解析:Youth Determines SuccessAn old proverb sa

27、ys, “If one does not exert oneself in youth, one will regret in old age.“ It is a warning to remind people, especially us young people not to waste our fleeting youth, otherwise we will regret in vain when we get old. In other words, youth determines our success and we should make every effort to pu

28、rsue what we want when we are young. For one thing, the most beautiful time in a person“s life is his youth. With energy, ambition and inspiration, it is in one“s youth that one could most probably create his career, establish a reputation and make a fortune. For another, youth paves the way for one

29、s success. Nobody can succeed easily. Success comes from wisdom, knowledge, vision, interpersonal relations, etc. All of them must be accumulated over a long period of time, especially through books and education in youth. As college students, having the most favorable environmentthe supportive par

30、ents, dedicated teachers, comfortable living conditions, and particularly, an enormous amount of timewe should double our efforts to study hard and make preparations for the future career.二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)四、Passage One(总题数:1,分数:15.00)It is all very well to blame traffic jams, the c

31、ost of petrol and the quick pace of modern life, but manners on the roads are becoming horrible. Everybody knows that the nicest men become monsters behind the wheel. You might tolerate the odd road hog, the rude and inconsiderate driver, but nowadays the well-mannered motorist is the exception to t

32、he rule. Perhaps the situation calls for a “Be Kind to Other Drivers“ campaign; otherwise it may get completely out of hand. Road politeness is not only good manners, but good sense too. It takes the most cool-headed and good- tempered of drivers to resist the temptation to revenge when subjected to

33、 uncivilized behavior. On the other hand, a little politeness goes a long way towards relieving the tensions of motoring. A friendly nod or a wave of acknowledgement in response to an act of politeness helps to create an atmosphere of goodwill and tolerance so necessary in modem traffic conditions.

34、But such acknowledgements of politeness are all too rare today. Many drivers nowadays don“t even seem able to recognize politeness when they see it. However, misplaced politeness can also be dangerous. Typical examples are the driver who brakes violently to allow a car to emerge from a side street a

35、t some hazard to following traffic, when a few seconds later the road would be clear anyway; or the man who waves a child across a zebra crossing into the path of oncoming vehicles that may be unable to stop in time. The same goes for encouraging old ladies to cross the road wherever and whenever th

36、ey care to. A veteran driver, whose manners are faultless, told me it would help if motorists learnt to filter correctly into traffic streams one at a time without causing the total blockages that give rise to bad temper. Unfortunately, modem motorists can“t even learn to drive, let alone master the

37、 subtler aspects of roadmanship. Years ago the experts warned us that the car ownership explosion would demand a lot more give-and-take from all road users. It is high time for all of us to take this message to heart.(分数:15.00)(1).According to the passage, troubles on the road are primarily caused b

38、y _.(分数:3.00)A.traffic conditionsB.the behavior of drivers C.the rhythm of modem lifeD.people“s attitude towards the road hog解析:解析 第 1段指出,最温文尔雅的人开车时也会变成怪兽,如今有礼貌的司机实属罕见。在这种情况下,我们应该发起一场“友善对待其他司机”的运动,否则事情将陷入无法控制的局面。这说明,交通问题产生的主要原因是司机的行为,故答案为 B。(2).What does the author mean by saying “You might tolerate

39、 the odd road hog, the rule.“?(分数:3.00)A.Our society is unjust towards well-mannered motorists.B.Rude drivers can be met only occasionally.C.The well mannered motorist today cannot tolerate impolite drivers.D.Nowadays impolite drivers constitute the majority of motorists. 解析:解析 引号内的句子意为“以前对于偶尔出现的横冲直

40、撞的、粗鲁、不体谅人的司机,你或许能忍耐,但如今有礼貌的司机却实属罕见”。D 是对 the well-mannered motorist is the exception to the rule的同义转述,故为答案。(3).What will most probably happen nowadays when you show politeness to other drivers on road?(分数:3.00)A.They will show politeness to you inversely.B.They will accept your politeness thankfull

41、y.C.They will just drive on as nothing has happened. D.They will make way for you readily.解析:解析 第 2段最后两句提到了道路礼貌之举得到的回应:答谢之举太少了,许多司机就是见到了似乎也意识不到那是在表示礼貌。所以可以推测,那些司机会像什么事都没发生过一样继续开车,故答案为 C。(4).What are the examples in the third paragraph used to illustrate?(分数:3.00)A.It is polite for drivers to let chi

42、ldren and the old cross the road first.B.The politeness shown in the wrong moment can lead to dangers. C.It is dangerous to allow a car emerging from a side street to follow traffic.D.Drivers should recognize others“ politeness at the right moment.解析:解析 第 3段首句提到,不合时机的礼貌也可能会带来危险,接下来举了三个例子对此进行说明,B是对原文

43、的同义转述,故为答案。A 和 C虽表述正确,但并不只是作者举例想阐明的道理。D 在本段并未提及。(5).Concerning the ownership explosion, experts have long pointed out that _.(分数:3.00)A.road users should make more sacrificeB.drivers should be ready to yield to each other C.drivers should communicate more with each otherD.drivers will suffer a great

44、 loss if they pay no respect to others解析:解析 最后一段倒数第二句提到多年前专家就警告过我们,汽车拥有量的急剧上升势必要求所有的道路使用者相互谦让,B 是对原文的同义转述,故为答案,其中 yield对应文中的 give-and-take。五、Passage Two(总题数:1,分数:20.00)A proverb allegedly from ancient China was widely spread in the west: “If you want to be happy for a few hours, go to get drunk; if

45、you want a lifetime happiness, take up gardening.“ The reason for the last option is this: Gardening is not only useful, but it helps you to identify yourself with nature, and thus brings you new joy each day besides improving your health. A research of a US university that I“ve read gives a definit

46、ion of happiness as what makes a person feel comfortably pleased. To put it specifically, happiness is an active state of mind where one thinks one“s life is meaningful, satisfactory and comfortable. This should be something lasting rather than transitory. Lots of people regard it the happiest to be

47、 at leisure. But according to a study, it is not a person with plenty of leisure but one at work that feels happy, especially those busy with work having little time for leisure. Happiness does not spell gains one is after but a desire to harvest what one is seeking for. People often do not cherish

48、what they already have but yearn for what they cannot get. That is somewhat like a man indulging in fond dreams of numerous lovers while reluctant to settle down with the woman beside him. Happiness is a game balancing between two endswhat one has and what one wishes for, e.g. one“s dream and the po

49、ssibility to realize it. The study comes to this conclusion: A happy man is one who aims high but never forgets his actual situation; one who meets challenges that tap his ability and potentiality; one who is proud of his achievements and the recognition given to him. He has self-respect and self-confidence; treasures his own identity and loves freedom.

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1