ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:8 ,大小:69KB ,
资源ID:1457086      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1457086.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(大学英语四级分类模拟题517及答案解析.doc)为本站会员(eveningprove235)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

大学英语四级分类模拟题517及答案解析.doc

1、大学英语四级分类模拟题 517及答案解析(总分:118.50,做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:20.00)1.Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write an essay based on the picture below. You should start your essay with a brief description of the picture and then comment on students“ mental health and ways to im

2、prove it. You should write at least 120 words but no more than 180 words. (分数:20.00)_二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)四、Passage One(总题数:1,分数:15.00)It is all very well to blame traffic jams, the cost of petrol and the quick pace of modern life, but manners on the roads are becoming horrible. Everyb

3、ody knows that the nicest men become monsters behind the wheel. You might tolerate the odd road hog, the rude and inconsiderate driver, but nowadays the well-mannered motorist is the exception to the rule. Perhaps the situation calls for a “Be Kind to Other Drivers“ campaign; otherwise it may get co

4、mpletely out of hand. Road politeness is not only good manners, but good sense too. It takes the most cool-headed and good- tempered of drivers to resist the temptation to revenge when subjected to uncivilized behavior. On the other hand, a little politeness goes a long way towards relieving the ten

5、sions of motoring. A friendly nod or a wave of acknowledgement in response to an act of politeness helps to create an atmosphere of goodwill and tolerance so necessary in modem traffic conditions. But such acknowledgements of politeness are all too rare today. Many drivers nowadays don“t even seem a

6、ble to recognize politeness when they see it. However, misplaced politeness can also be dangerous. Typical examples are the driver who brakes violently to allow a car to emerge from a side street at some hazard to following traffic, when a few seconds later the road would be clear anyway; or the man

7、 who waves a child across a zebra crossing into the path of oncoming vehicles that may be unable to stop in time. The same goes for encouraging old ladies to cross the road wherever and whenever they care to. A veteran driver, whose manners are faultless, told me it would help if motorists learnt to

8、 filter correctly into traffic streams one at a time without causing the total blockages that give rise to bad temper. Unfortunately, modem motorists can“t even learn to drive, let alone master the subtler aspects of roadmanship. Years ago the experts warned us that the car ownership explosion would

9、 demand a lot more give-and-take from all road users. It is high time for all of us to take this message to heart.(分数:15.00)(1).According to the passage, troubles on the road are primarily caused by _.(分数:3.00)A.traffic conditionsB.the behavior of driversC.the rhythm of modem lifeD.people“s attitude

10、 towards the road hog(2).What does the author mean by saying “You might tolerate the odd road hog, the rule.“?(分数:3.00)A.Our society is unjust towards well-mannered motorists.B.Rude drivers can be met only occasionally.C.The well mannered motorist today cannot tolerate impolite drivers.D.Nowadays im

11、polite drivers constitute the majority of motorists.(3).What will most probably happen nowadays when you show politeness to other drivers on road?(分数:3.00)A.They will show politeness to you inversely.B.They will accept your politeness thankfully.C.They will just drive on as nothing has happened.D.Th

12、ey will make way for you readily.(4).What are the examples in the third paragraph used to illustrate?(分数:3.00)A.It is polite for drivers to let children and the old cross the road first.B.The politeness shown in the wrong moment can lead to dangers.C.It is dangerous to allow a car emerging from a si

13、de street to follow traffic.D.Drivers should recognize others“ politeness at the right moment.(5).Concerning the ownership explosion, experts have long pointed out that _.(分数:3.00)A.road users should make more sacrificeB.drivers should be ready to yield to each otherC.drivers should communicate more

14、 with each otherD.drivers will suffer a great loss if they pay no respect to others五、Passage Two(总题数:1,分数:71.00)Prior to the 20th century, many languages with small numbers of speakers survived for centuries. The increasingly interconnected modern world makes it much more difficult for small languag

15、e communities to live in relative isolation, a key factor in language maintenance. It remains to be seen whether the world can maintain its linguistic (语言的) and cultural diversity in the centuries ahead. Many powerful forces appear to work against it: Population growth, which pushes migrant populati

16、ons into the world“s last isolated locations; mass tourism; global telecommunications and mass media; and the spread of gigantic (巨大的) global corporations. All of these forces appear to indicate a future in which the language of advertising, popular culture, and consumer products become similar. Alr

17、eady English and a few other major tongues have emerged as global languages of commerce and communication. For many of the world“s peoples, learning one of these languages is viewed as the key to education, economic opportunity, and a better way of life. Only about 3,000 languages now in use are exp

18、ected to survive the coming century. Are most of the rest doomed in the century after that? Whether most of these languages survive will probably depend on how strongly cultural groups wish to keep their identity alive through a native language. To do so will require an emphasis on bilingualism (mas

19、tery of two languages). Bilingual (双语的) speakers could use their own language in smaller spheresat home, among friends, in community settingsand a global language at work, in dealings with government, and in commercial spheres. In this way, many small languages could sustain their cultural and lingu

20、istic integrity alongside global languages, rather than yield to the homogenising (同化的) forces of globalisation. Ironically (讽刺的), the trend of technological innovation (创新) that has threatened minority languages could also help save them. For example, some experts predict that computer software tra

21、nslation tools will one day permit minority language speakers to browse the Internet using their native tongues. Linguists are currently using computer-aided learning tools to teach a variety of threatened languages.(分数:71.00)(1).According to the passage, minority languages can be best preserved _.(

22、分数:14.20)A.in the interconnected modern worldB.in relatively isolated language communitiesC.if cultural groups wish to keep their native languagesD.if minority language speakers insist on using their own languages(2).According to the author, whether the linguistic and cultural diversity of the world

23、 can be maintained in the future is still a mystery because _.(分数:14.20)A.globalisation makes it possible for people to live without small languagesB.many migrants start to speak major languages to replace their mother tongueC.major languages are gaining great popularity among people all over the wo

24、rldD.languages with small numbers of speakers are useless in commerce and communication(3).It can be inferred from the passage that the development of our world _.(分数:14.20)A.makes the existing languages more popularB.will make it possible that English is spoken by all the peopleC.undermines the pro

25、gress of cultureD.is killing the minority languages(4).What does the author say about bilingualism in this passage?(分数:14.20)A.It can help minority languages become acceptable in work places.B.It can help speakers maintain their linguistic and cultural identity.C.It can push the small language commu

26、nities to move forward.D.It can homogenise the world“s languages and cultures.(5).Computer technology is helpful for preserving minority languages in that it _.(分数:14.20)A.facilitates the learning and using of those languagesB.raises public awareness of saving those languagesC.makes it easier for li

27、nguists to study those languagesD.presents those languages before everyone六、Part Translation(总题数:1,分数:12.50)2.中国人的姓名通常 姓 (family name)在前, 名 (given name)在后。中国有 10多亿个名字,所以人们即便在随意场合也可能会连名带姓地介绍自己,这是很寻常的。历史上,人名的受欢迎程度会随着时事而变化。例如,20 世纪 6070年代“红”颇受欢迎,因其代表“革命”。20 世纪 80年代改革开放时期,“致富”成为一个名字,因其意为“变得富有”。 (分数:12.5

28、0)_大学英语四级分类模拟题 517答案解析(总分:118.50,做题时间:90 分钟)一、Part Writing(总题数:1,分数:20.00)1.Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write an essay based on the picture below. You should start your essay with a brief description of the picture and then comment on students“ mental health and ways to

29、improve it. You should write at least 120 words but no more than 180 words. (分数:20.00)_正确答案:()解析:高分范文 Ways to Improve Students“ Mental HealthFrom the cartoon given above, we can see that a doctor is listening to a student“s heart with a stethoscope, indicating that students“ mental health is of equa

30、l importance as physical health. It is widely accepted today that mental health is playing an increasingly crucial role in daily life. Obviously, it is necessary to take effective measures to prevent mental problems. To begin with, school should provide various extracurricular activities for student

31、s to ease their anxiety and reduce tension caused by study or pressure. What“s more, although some students may be physically strong, psychological problems can still arouse potential threats. Therefore, psychologists are required in school in case students seek counseling. Facing such case, experts

32、 can deal with it in a professional way, which means they have more abilities to save those who are in mental trouble than others. From what has been discussed above, we may safely draw the conclusion that mental health is so important that students should pay attention to it through the assistance

33、offered by school like extracurricular activities and psychological counseling.二、Part Reading Compr(总题数:0,分数:0.00)四、Passage One(总题数:1,分数:15.00)It is all very well to blame traffic jams, the cost of petrol and the quick pace of modern life, but manners on the roads are becoming horrible. Everybody kn

34、ows that the nicest men become monsters behind the wheel. You might tolerate the odd road hog, the rude and inconsiderate driver, but nowadays the well-mannered motorist is the exception to the rule. Perhaps the situation calls for a “Be Kind to Other Drivers“ campaign; otherwise it may get complete

35、ly out of hand. Road politeness is not only good manners, but good sense too. It takes the most cool-headed and good- tempered of drivers to resist the temptation to revenge when subjected to uncivilized behavior. On the other hand, a little politeness goes a long way towards relieving the tensions

36、of motoring. A friendly nod or a wave of acknowledgement in response to an act of politeness helps to create an atmosphere of goodwill and tolerance so necessary in modem traffic conditions. But such acknowledgements of politeness are all too rare today. Many drivers nowadays don“t even seem able to

37、 recognize politeness when they see it. However, misplaced politeness can also be dangerous. Typical examples are the driver who brakes violently to allow a car to emerge from a side street at some hazard to following traffic, when a few seconds later the road would be clear anyway; or the man who w

38、aves a child across a zebra crossing into the path of oncoming vehicles that may be unable to stop in time. The same goes for encouraging old ladies to cross the road wherever and whenever they care to. A veteran driver, whose manners are faultless, told me it would help if motorists learnt to filte

39、r correctly into traffic streams one at a time without causing the total blockages that give rise to bad temper. Unfortunately, modem motorists can“t even learn to drive, let alone master the subtler aspects of roadmanship. Years ago the experts warned us that the car ownership explosion would deman

40、d a lot more give-and-take from all road users. It is high time for all of us to take this message to heart.(分数:15.00)(1).According to the passage, troubles on the road are primarily caused by _.(分数:3.00)A.traffic conditionsB.the behavior of drivers C.the rhythm of modem lifeD.people“s attitude towa

41、rds the road hog解析:解析 第 1段指出,最温文尔雅的人开车时也会变成怪兽,如今有礼貌的司机实属罕见。在这种情况下,我们应该发起一场“友善对待其他司机”的运动,否则事情将陷入无法控制的局面。这说明,交通问题产生的主要原因是司机的行为,故答案为 B。(2).What does the author mean by saying “You might tolerate the odd road hog, the rule.“?(分数:3.00)A.Our society is unjust towards well-mannered motorists.B.Rude drivers

42、 can be met only occasionally.C.The well mannered motorist today cannot tolerate impolite drivers.D.Nowadays impolite drivers constitute the majority of motorists. 解析:解析 引号内的句子意为“以前对于偶尔出现的横冲直撞的、粗鲁、不体谅人的司机,你或许能忍耐,但如今有礼貌的司机却实属罕见”。D 是对 the well-mannered motorist is the exception to the rule的同义转述,故为答案。(

43、3).What will most probably happen nowadays when you show politeness to other drivers on road?(分数:3.00)A.They will show politeness to you inversely.B.They will accept your politeness thankfully.C.They will just drive on as nothing has happened. D.They will make way for you readily.解析:解析 第 2段最后两句提到了道路

44、礼貌之举得到的回应:答谢之举太少了,许多司机就是见到了似乎也意识不到那是在表示礼貌。所以可以推测,那些司机会像什么事都没发生过一样继续开车,故答案为 C。(4).What are the examples in the third paragraph used to illustrate?(分数:3.00)A.It is polite for drivers to let children and the old cross the road first.B.The politeness shown in the wrong moment can lead to dangers. C.It i

45、s dangerous to allow a car emerging from a side street to follow traffic.D.Drivers should recognize others“ politeness at the right moment.解析:解析 第 3段首句提到,不合时机的礼貌也可能会带来危险,接下来举了三个例子对此进行说明,B是对原文的同义转述,故为答案。A 和 C虽表述正确,但并不只是作者举例想阐明的道理。D 在本段并未提及。(5).Concerning the ownership explosion, experts have long poi

46、nted out that _.(分数:3.00)A.road users should make more sacrificeB.drivers should be ready to yield to each other C.drivers should communicate more with each otherD.drivers will suffer a great loss if they pay no respect to others解析:解析 最后一段倒数第二句提到多年前专家就警告过我们,汽车拥有量的急剧上升势必要求所有的道路使用者相互谦让,B 是对原文的同义转述,故为答

47、案,其中 yield对应文中的 give-and-take。五、Passage Two(总题数:1,分数:71.00)Prior to the 20th century, many languages with small numbers of speakers survived for centuries. The increasingly interconnected modern world makes it much more difficult for small language communities to live in relative isolation, a key fa

48、ctor in language maintenance. It remains to be seen whether the world can maintain its linguistic (语言的) and cultural diversity in the centuries ahead. Many powerful forces appear to work against it: Population growth, which pushes migrant populations into the world“s last isolated locations; mass tourism; global telecommunications and mass media; and the spread of gigantic (巨大的) global corporations. All of these forces appear to indicate a future in which the language of advertising, popular culture, and consumer products become similar. Already English and

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1