ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:74KB ,
资源ID:1461556      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1461556.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(公共英语一级-269及答案解析.doc)为本站会员(terrorscript155)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

公共英语一级-269及答案解析.doc

1、公共英语一级-269 及答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、阅读理解(总题数:5,分数:100.00)Stage plays, at first, seem a lot like films. Both use actors and dialogue and scenery. But if you try to make a film by setting up a camera in front of the stage, you will find it won“t work. A film made in this way will leave the audienc

2、e cold. And even worse you“ll b3e wasting a powerful tool the camera. A stage is actually a box. One side of the box has been removed so the audience can see what“s going on inside. The actors remain at a fixed audience. In the film, however, the camera can bring the audience up close and fix their

3、attention on small but important things: a frightened look, a whisper, a trembling of hands. The camera offers the film maker freedom allowing him to move easily across barriers (界限) of time and space. He can show his action in real cities and on real farms. He can also use the camera to change the

4、scene dozens of times in one film. No expert of the stage can do this.(分数:15.00)(1).The main idea of the text is that _ .(分数:3.00)A.stage plays and films are two different kinds of artB.it is always disappointing to turn play into filmsC.films have certain advantages (长处) over stage playsD.the camer

5、a has made film making easy and possible(2).What is wrong with making a film by setting up a camera before the stage?(分数:3.00)A.Fewer and fewer people will go to the theatre.B.The audience cannot see what is going on the stage.C.The scene cannot be changed from time to time.D.The powerful camera can

6、not be made good use of.(3).Which of the following can show that the camera is a powerful tool?(分数:3.00)A.It can move easily.B.It can make small things look larger.C.It can show things in the future.D.It can give us a scene of realism.(4).In what way are plays different from film?(分数:3.00)A.Films of

7、ten use real scenery while plays don“t.B.Films can show the past while plays can“t.C.Films change scenes while plays don“t.D.Film audience can move while play audience can“t.(5).A suitable title for this text is _.(分数:3.00)A.Stage Plays and FilmB.The Powerful CameraC.Fewer Plays, More FilmsD.Less Wa

8、ste, More FreedomMost of the animals have little connection with animals of a different kind, unless they hunt them for food. Sometimes ,however, two kinds of animals come together in a partnership (伙伴关系) which is good for both of them. You may see some birds sitting on the backs of sheep. This is n

9、ot because they want a ride ,but because they find easy food in the parasites (寄生虫)on sheep. The sheep allow the birds to do so because they move the cause of discomfort. So although they can live without each other, they do better together. Sometimes an animal has a plant partner. The relationship

10、develops until the two partners cannot live without each other. This is so in the corals (珊瑚) of the sea. In their skins there are tiny plants which act as “dustmen“, taking some of the waste products from the corals and giving in return oxygen which the animal needs to breathe. If the plants are ki

11、lled, or are even prevented from receiving light so that they cannot live normally, the corals will die.(分数:20.00)(1).Some birds like to sit on a sheep because _.(分数:5.00)A.they can eat its parasitesB.they enjoy travelling with the sheepC.they depend on the sheep for existenceD.they find the positio

12、n most comfortable(2).The underlined word “they“ in the last sentence of the first paragraph refers to _.(分数:5.00)A.birds and parasitesB.birds and sheepC.parasites and sheepD.sheep, birds and parasites(3).We learn from the text that corals depend on plants for _.(分数:5.00)A.comfortB.lightC.foodD.oxyg

13、en(4).What does the second paragraph mainly discuss?(分数:5.00)A.Some animals and plants depend on each other for existence.B.Some animals and plants develop their relationship easily.C.Some plants depend on each other for food.D.Some animals live better together.Computer people talk lots about the ne

14、ed for other people to become “computer-literate“. But not all experts (专家) think it a good idea. One pioneer, in particular, who disagrees is David Tebburt, the founder of Computertown UK. Though many people see this as a successful attempt to bring people closer to the computer, David does not see

15、 it that way. He says that Computertown UK was formed for just the opposite reason, to bring computers to people and make them“ people literate“. David Tebburt thinks Computertowns are most successful when tied to a computer club but he thinks there is an important difference between the two. The cl

16、ubs are for people who have some computer knowledge already. This frightens away non-experts, who want to go to Computertowns where there are computers for them to operate , with experts to encourage them and answer any questions they ask. They are not told what to do, they find out. The computer ex

17、perts have to learn not to tell people about computers, but have to be able to answer all questions people ask People needn“t learn computer terms (术语). But the experts have to explain in plain language. The computers are becoming“ people-literate“.(分数:20.00)(1).Which of the following is David Tebbu

18、rt“s idea on the relationship between people and computers?(分数:5.00)A.Computer learning should be made easier.B.There should be more computer clubs for experts.C.People should work harder to master computer use.D.Computers should be made cheaper so that people can afford them.(2).We can infer from t

19、he text that “computer-literate“ means _.(分数:5.00)A.being able to afford a computerB.being able to write computer programsC.working with the computer and finding out its valueD.understanding the computer and knowing how to use it(3).The underlined word“ it“ in the second paragraph refers to the idea

20、 that Computertown _.(分数:5.00)A.helps to set up more computer clubsB.brings people to learn to use computersC.brings more experts to work togetherD.helps to sell computers to the public(4).David Tebburt started Computertown U. K. with the purpose of _.(分数:5.00)A.making better use of computer experts

21、B.improving computer programsC.increasing computers salesD.popularizing computersStudents who say they never or hardly ever used dictionaries often speak English well but usually write poorly, because they make many mistakes. The students who use dictionaries most do not learn especially well, eithe

22、r. The one who look up every new word do not read fast. Therefore they do not have time to read much. Those who use small two-language dictionaries have the worst problems. Their dictionaries often give only one or two words as a translation of English. But one English word often has many translatio

23、ns in a foreign language and one foreign word has many translations in English. The most successful students are those who use large college dictionaries with about 100,000 words but do not use them too often. When they are reading, these students first try to get the general idea and understand new

24、 words from the context (上下文). Then they reread and use the dictionary to look up only key words that they still do not understand. They use dictionaries more for writing. If they are not sure how to spell a word, or divide it into syllables (音节), they always use a dictionary. Also, if they think a

25、noun might have an unusual plural form or a verb might have an un- usual past form, they check these in a dictionary.(分数:20.00)(1).The writer ends to (倾向) think that _.(分数:5.00)A.choose a good dictionary, and you“ll succeed in learning EnglishB.dictionaries are not very necessary to the students who

26、 learn EnglishC.it is very important for students to use good dictionaries properlyD.using dictionaries very often can“t help to improve writing(2).Judging from the passage, which of the following is wrong?(分数:5.00)A.Dictionaries have little effect on learning to speak English.B.No matter what new w

27、ords you meet while reading, never use dictionaries.C.Small two-language dictionaries have serious defects (缺陷).D.Reading something for the first time, you“d better not use dictionaries.(3).This article mainly tells us _.(分数:5.00)A.that students shouldn“t use small two-language dictionariesB.when we

28、re the defects of small two-language dictionariesC.why students should use large college edition dictionariesD.what dictionary students should choose and how to use it(4).Which is not mentioned in this article?(分数:5.00)A.How to make good use of a dictionary.B.When to use a dictionary.C.How to improv

29、e spoken English.D.How to practise reading fast.It is estimated that some seven hundred million peopleabout half of the world“s population are unable to read and write, and there are probably two hundred and fifty million more people whose level of attainment is so slight that it barely outlives a l

30、iteracy. Recently the attack on illiteracy (文盲) has been stepped up. A world plan has been drawn up by a committee of UNESCO experts in Paris, as part of the United Nations Development Decade, and an international conference on the subject has the aim. People must learn the basic skills of responsib

31、le citizenship: the ability to read notices, newspapers, timetables, letters, pricelists, to keep simple records and accounts, to sort out the significance of the information gathered, and to fill informs. The major areas of illiteracy are in Asia, Africa, and Central and South America. In Africa th

32、ere are at least one hundred million illiterates, compromising (牵连) eighty to eighty-five per cent of the total population. In Europe the figure is about twenty-four million, most of them in Southern Europe, with Spain, Italy, Portugal, and Yugoslavia heading the list (the United Kingdom has about s

33、even hundred thousand).(分数:25.00)(1).Studying carefully the clues in the passage, we learn that the total population of Africa is _.(分数:5.00)A.approximately seven hundred millionB.approximately one hundred and twenty-five millionC.approximately eight or eight point five thousand millionD.exactly twe

34、nty-four million(2).The figure of illiteracy in Britain comprises _.(分数:5.00)A.zero point one per cent of that of the illiteracy in the worldB.zero point two per cent of the world adult populationC.thirty-five per cent of Europe“s populationD.three point five per cent of that of the illiteracy in So

35、uthern Europe(3).It is obvious that UNESCO _.(分数:5.00)A.is a company in FranceB.is a world organization in the U. N.C.works mainly at fighting against illiteracyD.had many experts whose level of attainment is far from literacy(4).A world plan mentioned in the passage aims at _.(分数:5.00)A.raining res

36、ponsible citizensB.enforcing the functions of UNESCOC.helping illiterates learn how to read and writeD.urging southern European countries to take in attacking illiteracy(5).The author implies that this world plan is to _.(分数:5.00)A.be carried in ten years.B.be realized in ten yearsC.be drawn up by P

37、arisian expertsD.be debated at an international conference公共英语一级-269 答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、阅读理解(总题数:5,分数:100.00)Stage plays, at first, seem a lot like films. Both use actors and dialogue and scenery. But if you try to make a film by setting up a camera in front of the stage, you will find it w

38、on“t work. A film made in this way will leave the audience cold. And even worse you“ll b3e wasting a powerful tool the camera. A stage is actually a box. One side of the box has been removed so the audience can see what“s going on inside. The actors remain at a fixed audience. In the film, however,

39、the camera can bring the audience up close and fix their attention on small but important things: a frightened look, a whisper, a trembling of hands. The camera offers the film maker freedom allowing him to move easily across barriers (界限) of time and space. He can show his action in real cities and

40、 on real farms. He can also use the camera to change the scene dozens of times in one film. No expert of the stage can do this.(分数:15.00)(1).The main idea of the text is that _ .(分数:3.00)A.stage plays and films are two different kinds of artB.it is always disappointing to turn play into filmsC.films

41、 have certain advantages (长处) over stage plays D.the camera has made film making easy and possible解析:(2).What is wrong with making a film by setting up a camera before the stage?(分数:3.00)A.Fewer and fewer people will go to the theatre.B.The audience cannot see what is going on the stage.C.The scene

42、cannot be changed from time to time.D.The powerful camera cannot be made good use of. 解析:(3).Which of the following can show that the camera is a powerful tool?(分数:3.00)A.It can move easily.B.It can make small things look larger.C.It can show things in the future.D.It can give us a scene of realism.

43、 解析:(4).In what way are plays different from film?(分数:3.00)A.Films often use real scenery while plays don“t. B.Films can show the past while plays can“t.C.Films change scenes while plays don“t.D.Film audience can move while play audience can“t.解析:(5).A suitable title for this text is _.(分数:3.00)A.St

44、age Plays and Film B.The Powerful CameraC.Fewer Plays, More FilmsD.Less Waste, More Freedom解析:Most of the animals have little connection with animals of a different kind, unless they hunt them for food. Sometimes ,however, two kinds of animals come together in a partnership (伙伴关系) which is good for

45、both of them. You may see some birds sitting on the backs of sheep. This is not because they want a ride ,but because they find easy food in the parasites (寄生虫)on sheep. The sheep allow the birds to do so because they move the cause of discomfort. So although they can live without each other, they d

46、o better together. Sometimes an animal has a plant partner. The relationship develops until the two partners cannot live without each other. This is so in the corals (珊瑚) of the sea. In their skins there are tiny plants which act as “dustmen“, taking some of the waste products from the corals and gi

47、ving in return oxygen which the animal needs to breathe. If the plants are killed, or are even prevented from receiving light so that they cannot live normally, the corals will die.(分数:20.00)(1).Some birds like to sit on a sheep because _.(分数:5.00)A.they can eat its parasites B.they enjoy travelling

48、 with the sheepC.they depend on the sheep for existenceD.they find the position most comfortable解析:(2).The underlined word “they“ in the last sentence of the first paragraph refers to _.(分数:5.00)A.birds and parasitesB.birds and sheep C.parasites and sheepD.sheep, birds and parasites解析:(3).We learn f

49、rom the text that corals depend on plants for _.(分数:5.00)A.comfortB.lightC.foodD.oxygen 解析:(4).What does the second paragraph mainly discuss?(分数:5.00)A.Some animals and plants depend on each other for existence. B.Some animals and plants develop their relationship easily.C.Some plants depend on each other for food.D.Some animals live better together.解析:Computer people talk lots about the need for other people to become “computer-literate“. But not all experts (专家) think it a good i

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1