ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:15 ,大小:109.50KB ,
资源ID:1463740      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1463740.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(口译三级综合能力-试卷29及答案解析.doc)为本站会员(testyield361)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

口译三级综合能力-试卷29及答案解析.doc

1、口译三级综合能力-试卷 29 及答案解析(总分:164.00,做题时间:90 分钟)一、PART 1(总题数:6,分数:40.00)1.PART 1, 10 minutes)_2.SECTION 1Listen to the following passages and then decide whether the statements below are true or false. There are 10 questions in this section, with each. You will hear the recording only ONCE. At the end of

2、the recording, you will have 2 minutes to finish this section._(1).Mr. Hooper has been with the company for seven years.(分数:2.00)A.正确B.错误(2).Mr. Hooper has worked hard and has been very loyal to the company.(分数:2.00)A.正确B.错误(3).The speaker needs more money because he wants to buy a car and a house.(

3、分数:2.00)A.正确B.错误(4).The speaker is not satisfied with his current salary.(分数:2.00)A.正确B.错误(5).Mr. Hooper didnt show enough initiative and enthusiasm.(分数:2.00)A.正确B.错误(6).A company has at least an obligation to pay its employee to live on.(分数:2.00)A.正确B.错误(7).As an employee, Mr. Hooper could not make

4、 both ends meet.(分数:2.00)A.正确B.错误(8).Mr. Hooper did not pay his employees enough to live on.(分数:2.00)A.正确B.错误(9).The company is run by Mr. Hoopers wife.(分数:2.00)A.正确B.错误(10).The speaker failed to demand a raise and decided to quit.(分数:2.00)A.正确B.错误3.SECTION 2Listen to the following short statements

5、and then choose one of the answers that best fits the meaning of each statement. There are 10 questions in this section, for each question. You will hear the recording only ONCE._Which of the following can best describe her personality?(分数:10.00)A.Volatile.B.Sensitive.C.Resolute.D.Good for nothing.(

6、2).Which of the following is true?(分数:2.00)A.The judge will commit bribery if his fellow colleagues agree.B.Several of the judges colleagues have taken bribes before he did.C.Nobody is going to get what he wants from the judge with bribery.D.Somebody saw the judge take the bribes.(3).How many New Ye

7、ar cards did the little girl receive last year?(分数:2.00)A.48.B.16.C.24.D.12.(4).Which of the following best describes the relationship between the two men?(分数:2.00)A.Smith gives Brown money.B.Smith is faithful to Brown.C.Browns noble character makes him faithful to Smith.D.Brown is faithful to Smith

8、 because the latter often praises him.(5).What do we know about the two communities?(分数:2.00)A.Both are native residents.B.Both are immigrants.C.Both love hunting.D.Both believe in the church of St. Paul.Which of the following is true about the ambassador?(分数:10.00)A.He accepted an interview from th

9、e only group of the press.B.He accepted an interview from our correspondent among other journalists at the embassy.C.He accepted an interview from our journalist alone at the embassy.D.He accepts interviews only at the embassy.(2).Which of the following best described my feeling then?(分数:2.00)A.My h

10、eart ached when I saw him standing in the courtroom.B.I felt sad at seeing him standing alone in the courtroom.C.I felt sympathy for him when I saw him standing in the courtroom.D.I felt depressed at seeing him standing in the courtroom.(3).Which of the following most probably means what you hear?(分

11、数:2.00)A.Everybody has opportunities if he is ready for them.B.Some people have opportunities and are ready for them.C.All people have opportunities, but only some people seize them.D.Opportunities come to people when they are not ready.(4).What does the visitor feel about the kindness in the countr

12、y?(分数:2.00)A.Overdone.B.Excessive.C.Impressive.D.Massive.(5).What is true of his new book?(分数:2.00)A.Mediocre.B.Bad.C.Not as good as was expected by the publishing house.D.A success.二、PART 2(总题数:4,分数:40.00)4.PART 2, 10 minutes)Listen to the following passages and then choose the best answer to each

13、question. You may need to scribble a few notes in order to answer the questions satisfactorily. There are 3 passages in this part, each with 5 questions. And each question carries. You will hear the passages only ONCE. At the end of each passage, you will have 2 minutes to finish the questions.(分数:1

14、0.00)_(1).Long, long ago, people didnt know what the Milky Way was, so they explained it _.(分数:2.00)A.as we do todayB.as they imaginedC.as they studiedD.as the Bible says(2).In early Christian times, people thought the Milky Way to be an opening in the sky for _.(分数:2.00)A.the servants of God to ent

15、er heavenB.the people on earth to have a look at the magnificent sight in itC.people on other stars to take a look at the beauty of itD.the Christian to go up to heaven(3).What does the galaxy look like?(分数:2.00)A.If you were above it and look down on it, it would look like a flat and round watch.B.

16、If you looked at it from its edge, it would look like the Milky Way.C.If you looked at it from its inside, it would look like a large watch.D.If you looked up, it would look like a night sky.(4).For light _, it takes about 27,000 years.(分数:2.00)A.from the earth to reach the sunB.from the sun to reac

17、h the earthC.from the middle point of the galaxy to reach the sunD.from the moon to reach the middle point of the galaxy(5).The galaxy turns _like a wheel.(分数:2.00)A.round the sunB.from our positionC.from the middle pointD.round the middle point(1).For a long time people believe that _.(分数:2.00)A.me

18、n and women have exactly the same brains in their headsB.men and women have quite different brains in their headsC.men are better at mathematics while women better at languagesD.men and women see the world around them in different ways(2).Generally speaking, men play ball games much better than wome

19、n because(分数:2.00)A.men play ball games more often than womenB.men love ball games more than women doC.mens hand and eye movements are quicker in responseD.men have a smaller number of nerves in their brains than women(3).When you pass information onto your brain, for a boy _.(分数:2.00)A.you get more

20、 information than a girlB.you get less information than a girlC.you collect information faster than a girlD.you collect information more slowly than a girl(4).From the whole passage, we know that _.(分数:2.00)A.men and women have exactly the same brains in their headsB.men and women have quite differe

21、nt brains in their headsC.men think of mathematical problems while women think of languagesD.men and women see the world around them in just the same way(5).Why is a woman better at learning foreign languages than a man?(分数:2.00)A.The area of the left side of a womans brain for language learning dev

22、elops better than that of a mans.B.The right side of a womans brain for language develops better than that of a mans.C.The area of the left side of a womans brain for feelings develops better than that of a mans.D.The area of the right side of a womans brain fit for seeing in the dark develops bette

23、rthan that of a mans.(1).What would happen to some countries if tourism stopped?(分数:2.00)A.Their economies would be ruined.B.It would keep their economies going.C.There would be no more environmental pollution there.D.People have no chance to travel there.(2).A trip to the Himalayas is _.(分数:2.00)A.

24、comfortable but expensiveB.hard but cheapC.comfortable and cheapD.hard and expensive(3).Countries sometimes spoil their beauty spots because _.(分数:2.00)A.they are too poor to build beautiful hotels on themB.they have to cut down trees to build hotels on themC.they have to sell them to borrow money f

25、rom foreign banksD.they are lacking experience in building hotels(4).The profits from some hotels unfortunately go _.(分数:2.00)A.to the local governmentB.into the country in which they have been builtC.abroadD.to the local inhabitants(5).The local people sometimes kill tourists when _.(分数:2.00)A.the

26、tourists are much richer than themselvesB.the tourists are robbedC.the tourists do not enjoy local customs and habitsD.the tourists resist attempts to rob them三、PART 3(总题数:2,分数:80.00)5.PART 3, 10 minutes)Parts of the following text are missing. While listening to the tape, complete the passage by fi

27、lling in each blank space with an appropriate word or words. There are 20 blanks, each carrying. You will hear the passage only ONCE. At the end of the recording, you will have 3 minutes to finish this part.(分数:40.00)_I am honored to be here today, 1Harvard at this celebration of the College Boards

28、half century of working to promote 2and equal opportunity in higher education. Before I say anything else, I want to thank everyone in the room for the work you do every day to make college 3, available, and 4for millions of young people across the country. I want to focus my remarks on a matter of

29、5to American familiesand to the future of the nation - restoring education to its proper role as a 6to equal opportunity and 7in our society. This has been an 8in higher education, with great and creative efforts made by many institutions. Earlier this year, we announced a new 9at Harvard aimed at t

30、he students from families of low and 10income. Under our new program, families with incomes of 11will no longer be expected to contribute to the cost of attending Harvard for their children. Families with incomes of less than $ 60,000 will also see their 12reduced. We are proud of this effort at Har

31、vard, but we are aware that the programs of individual institutions with means can never be a substitute for our shared 13to provide adequate funding for Pell grants and other financial aid, and for the state and community college systems that make higher education 14and affordable for the 15. There

32、 is something empty about 16initiatives that may be right for one institution without attention to their broader impact. 17, we 18if we urge changes in national policy without doing what we can on our own campuses. In this spirit, I want to 19today a problem that is emerging with 20in this nation.(分

33、数:40.00)填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_四、PART 4(总题数:2,分数:4.00)7.PART 4, 30 minutes)Listen to the following passage. Write a short English summary of around 150 words of what you have heard. Y

34、ou will hear the passage only ONCE and you will have 25 minutes to finish you English summary at the end of the recording. This part of test carries. You may need to scribble a few notes in order to write your summary satisfactorily.(分数:2.00)_8.Listen to the following passage. Write in English a sho

35、rt summary of around 150 words of what you have heard on the ANSWER SHEET. This part of the test carries 30 points. You will hear the passage only once. At the end of the recording, you will have 25 minutes to finish this part.You may need to scribble a few notes to write your summary.(分数:2.00)_口译三级

36、综合能力-试卷 29 答案解析(总分:164.00,做题时间:90 分钟)一、PART 1(总题数:6,分数:40.00)1.PART 1, 10 minutes)_解析:2.SECTION 1Listen to the following passages and then decide whether the statements below are true or false. There are 10 questions in this section, with each. You will hear the recording only ONCE. At the end of th

37、e recording, you will have 2 minutes to finish this section._解析:(1).Mr. Hooper has been with the company for seven years.(分数:2.00)A.正确B.错误 解析:解析:特定信息的找寻和判断。根据原文 MrHooper,I have been with this company now for seven years 可知某人在向 MrHooper 陈述已在公司工作了七年这一事实。由此可见题干的说法与原文不符,因此是错误的。(2).Mr. Hooper has worked

38、hard and has been very loyal to the company.(分数:2.00)A.正确B.错误 解析:解析:特定信息的找寻和判断。根据原文 Ive always been very loyal to the company 可知讲话者认为自己对公司忠心耿耿。由此可见题干的说法与原文不符,因此是错误的。(3).The speaker needs more money because he wants to buy a car and a house.(分数:2.00)A.正确 B.错误解析:解析:因果关系的找寻和判断。根据原文 I need more moneyI w

39、ould like to buy a carId like to start a family,and maybe buy a house 可知讲话者需要更多的钱买车、养家和买房子。由此可见题干的说法与原文相符,因此是正确的。(4).The speaker is not satisfied with his current salary.(分数:2.00)A.正确 B.错误解析:解析:推理判断题。根据原文 all of which is impossible with the current salary you are paying me 及 And the salary Im gettin

40、g here isnt enoughI can barely cover my expenses 可推断该员工对公司给的薪水不满意。由此可见题干的说法与原文相符,因此是正确的。(5).Mr. Hooper didnt show enough initiative and enthusiasm.(分数:2.00)A.正确B.错误 解析:解析:语义理解题。根据原文 Maybe I could show a little more enthusiasm 可知讲话者认识到自己对工作的热情程度还需提高。由此可见题干的说法与原文不符,因此是错误的。(6).A company has at least an

41、 obligation to pay its employee to live on.(分数:2.00)A.正确 B.错误解析:解析:事实细节的找寻和判断。根据原文 But a company does have at least an obligation to pay its employees enough to live on 可知,公司至少有义务付给员工足够薪水维持生计。由此可见题干的说法与原文相符,因此是正确的。(7).As an employee, Mr. Hooper could not make both ends meet.(分数:2.00)A.正确B.错误 解析:解析:事

42、实细节的找寻和判断。根据原文 And the salary Im getting here isnt enoughI can barely cover my expenses 可知讲话者认为薪水不够,无法满足日常开支。但题干却错把 Mr. Hooper 当作雇员,因此是错误的。(8).Mr. Hooper did not pay his employees enough to live on.(分数:2.00)A.正确 B.错误解析:解析:推理判断题。根据原文中雇员对薪水的抱怨,可推断 MrHooper 给雇员的薪水过少。由此可见题干的说法与原文相符,因此是正确的。(9).The compan

43、y is run by Mr. Hoopers wife.(分数:2.00)A.正确B.错误 解析:解析:推理判断题。原文是雇员向 MrHooper 抱怨,希望增加工资。因此可推断 MrHooper 应为雇主。由此可见题干的说法与原文不符,因此是错误的。(10).The speaker failed to demand a raise and decided to quit.(分数:2.00)A.正确B.错误 解析:解析:事实细节的找寻和判断。根据原文 And its absolutely necessary for me to have a raise or I cannot justify

44、 keeping this job any more 可知讲话者认为为自己涨工资很有必要,否则讲话者找不出在公司呆下去的理由了。由此可见题干说该雇员没能涨成工资决定辞职,与原文不符,因此是错误的。3.SECTION 2Listen to the following short statements and then choose one of the answers that best fits the meaning of each statement. There are 10 questions in this section, for each question. You will h

45、ear the recording only ONCE._解析:Which of the following can best describe her personality?(分数:10.00)A.Volatile.B.Sensitive.C.Resolute. D.Good for nothing.解析:解析:语义理解题。原句意思是“是意志坚定造就了她。”由此可见,选项 C“坚决的,坚定的”与原文意思相符,因此该项为正确答案。(2).Which of the following is true?(分数:2.00)A.The judge will commit bribery if his fellow colleagues agree.B.Several of the judges colleagues have taken bribes before he did.C.Nobody is going to get what he wants from the judge with bribery. D.Somebo

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1