ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:16 ,大小:89KB ,
资源ID:1465676      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1465676.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(职称英语理工类B级-10及答案解析.doc)为本站会员(王申宇)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

职称英语理工类B级-10及答案解析.doc

1、职称英语理工类 B级-10 及答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、B第 1部分:词汇选项/B(总题数:15,分数:15.00)1.Norman Blamey is an artist of deep convictions.(分数:1.00)A.statementsB.beliefsC.suggestionsD.claims2.Our statistics show that we consume all that we are capable of producing.(分数:1.00)A.wasteB.buyC.useD.sell3.Even in a highly m

2、odernized country, manual work is still needed.(分数:1.00)A.physicalB.mentalC.naturalD.hard4.The report advocated setting up day training colleges.(分数:1.00)A.supposedB.excitedC.SuggestedD.discussed5.Can you follow the plot so far?(分数:1.00)A.changeB.investigate,C.writeD.understand6.The fuel tanks had a

3、 capacity of 140 liters.(分数:1.00)A.functionB.abilityC.powerD.volume7.The high-speed trains can have a major impact on travel preferences.(分数:1.00)A.forceB.influenceC.surpriseD.power8.Accordingly, a number of other methods have been employed.(分数:1.00)A.ThereforeB.AfterwardsC.HoweverD.Furthermore9.The

4、 union representative put across her argument very effectively.(分数:1.00)A.explainedB.inventedC.consideredD.accepted10.It is no use debating the relative merits of this policy.(分数:1.00)A.makingB.takingC.discussingD.expecting11.In the latter case the outcome can be serious indeed,(分数:1.00)A.resultB.ju

5、dgmentC.decisionD.event12.He talks tough but has a tender heart.(分数:1.00)A.heavyB.mildC.kindD.wild13.Our lives are intimately bound up with theirs.(分数:1.00)A.tenselyB.nearlyC.carefullyD.closely14.Up to now, the work has been easy.(分数:1.00)A.SoB.So longC.So thatD.So far15.The outlook from the top of

6、the mountain is breathtaking.(分数:1.00)A.viewB.sightC.lookD.point二、B第 2部分:阅读判断/B(总题数:7,分数:7.00)16.High tides used to attack Kiribati when there was strong wind or heavy rain.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned17.Some industrialized countries are unwilling to spend money in reducing poll

7、ution.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned18.The heat released by burning oil and coal is the direct cause of global warming.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned19.The people of Kiribati worry that one day their country will be taken away by a sudden high tide.(分数:1.00)A.A.

8、 Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned20.The coral island nations of the Pacific have a long history Of civilization.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned21.The people of the coral island nations are unable to do anything substantial about the problem of global warming.(分数:1.00)A.A. Right

9、B.B. Wrong C.C. Not mentioned22.Scientists are not sure how serious the effects of global warming will be.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned三、B第 3部分:概括大意与完成句子(总题数:8,分数:8.00)23.Paragraph 2 1(分数:1.00)填空项 1:_24.Paragraph 3 1(分数:1.00)填空项 1:_25.Paragraph 5 1(分数:1.00)填空项 1:_26.Paragraph 6 1

10、分数:1.00)填空项 1:_27.Even the most sophisticated Japanese robots are 1.(分数:1.00)填空项 1:_28.Robots are less popular in Britain today partly because 1.(分数:1.00)填空项 1:_29.One disadvantage of using robots is that they consume 1.(分数:1.00)填空项 1:_30.It is claimed that introducing robots is 1.(分数:1.00)填空项 1:_四

11、B第 4部分:阅读理解/B(总题数:5,分数:15.00)31.According to the passage, which of the following has changed the most in the last 500 years?(分数:3.00)A.Food.B.Clothing.C.Ideology.D.Language.32.Which of the following statements is NOT true, according to the passage?(分数:3.00)A.One third of the worlds population drink

12、s coffee.B.Coffee is native to Colombia.C.Coffee can keep one awake.D.Coffee drinks were first made by Arabs.33.“Some“ in the last sentence of the first paragraph refers to(分数:3.00)A.some cocoa trees.B.some chocolate drinks.C.some shops.D.some South American Indians.34.Which country is the largest c

13、offee producer?(分数:3.00)A.Brazil.B.Colombia.C.Ethiopia.D.Egypt.35.Thousands of Irish people starved during the “Potato Famine“ because(分数:3.00)A.they were so dependent on potatoes that they refused to eat anything else.B.they were forced to leave their homeland and move to America.C.the weather cond

14、itions in Ireland were not suitable for growing potatoes.D.the potato harvest was bad.五、B第二篇/B(总题数:5,分数:15.00)36.The turbulence detector can tell the severity of the turbulence by measuring(分数:3.00)A.the speed of the plane.B.the speed of the light.C.the number of particles in the air.D.the changes o

15、f the particles speed.37.We can infer from the fifth paragraph that(分数:3.00)A.the lidar detector can successfully forecast turbulence.B.researchers are not sure about the effectiveness of the lidar detector.C.passenger planes will be used in further experiments.D.no more test flights are needed.38.T

16、he last paragraph tells us, among other things, that(分数:3.00)A.the lidar detector needs improvement.B.many airlines are interested in the system.C.passengers often forget to fasten their seatbelts.D.the lidar detector can be used in a wide range of areas.39.In December 1997, a United Airlines flight

17、 hit unexpected rough air,(分数:3.00)A.causing a lot of damage to the plane.B.throwing its passengers out of the cabin.C.resulting in heavy casualties.D.forcing the pilot to make an emergency landing.40.What does “clear-air turbulence“ probably mean? (Paragraph 1)(分数:3.00)A.A not very rough storm.B.Un

18、expected disturbed air.C.A kind of visible storm.D.A storm over mountain ridges.六、B第三篇/B(总题数:5,分数:15.00)41.Which of the following statements about Flowers and Yeo is true?(分数:3.00)A.They are students at Sussex University.B.They are rice breeders.C.They are husband and wife.D.They are colleagues at a

19、n institution of higher learning.42.The attitude of the author towards the research project is(分数:3.00)A.positive.B.negative.C.suspicious.D.indifferent.43.Which of the following is NOT mentioned as a cause of the problem discussed in the passage?(分数:3.00)A.Natural barriers to sea water have been des

20、troyed.B.The water table has gone down after droughts.C.Sea level has been continuously rising.D.Evaporation of water leaves salt behind.44.Flowers and Yeo have started a programme(分数:3.00)A.to find ways to prevent water pollution.B.to identify genes that promote growth in salty soil.C.to breed rice

21、 plants that taste salty.D.to find ways to remove excessive salt from soil.45.The word “affect“ in Paragraph 6 could be best replaced by(分数:3.00)A.“influence“.B.“effect“.C.“stop“.D.“present“.七、B第 5部分:补全短文/B(总题数:5,分数:10.00)填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_填空项 1:_八、B第 6部分:完形填空/B(总题数:15,分数:15.00)A.tooB.almo

22、stC.nearlyD.soA.whatB.thatC.whichD.whenA.forB.onC.withoutD.inA.set forthB.set asideC.set upD.set downA.rewardB.criticismC.failureD.successA.seniorB.juniorC.oldD.youngA.ButB.ThereforeC.In contrastD.On the other handA.gainB.welcomeC.suitD.estimateA.dependentB.independentC.sureD.secureA.watchedB.follow

23、edC.understoodD.graspedA.reachedB.comeC.arrivedD.developedA.break upB.break intoC.break throughD.break away fromA.onlyB.usuallyC.sometimesD.seldomA.eventsB.problemsC.mattersD.affairsA.onB.upC.fromD.beyond职称英语理工类 B级-10 答案解析(总分:100.00,做题时间:90 分钟)一、B第 1部分:词汇选项/B(总题数:15,分数:15.00)1.Norman Blamey is an ar

24、tist of deep convictions.(分数:1.00)A.statementsB.beliefs C.suggestionsD.claims解析:2.Our statistics show that we consume all that we are capable of producing.(分数:1.00)A.wasteB.buyC.use D.sell解析:3.Even in a highly modernized country, manual work is still needed.(分数:1.00)A.physical B.mentalC.naturalD.har

25、d解析:4.The report advocated setting up day training colleges.(分数:1.00)A.supposedB.excitedC.Suggested D.discussed解析:5.Can you follow the plot so far?(分数:1.00)A.changeB.investigate,C.writeD.understand 解析:6.The fuel tanks had a capacity of 140 liters.(分数:1.00)A.functionB.abilityC.powerD.volume 解析:7.The

26、high-speed trains can have a major impact on travel preferences.(分数:1.00)A.forceB.influence C.surpriseD.power解析:8.Accordingly, a number of other methods have been employed.(分数:1.00)A.Therefore B.AfterwardsC.HoweverD.Furthermore解析:9.The union representative put across her argument very effectively.(分

27、数:1.00)A.explained B.inventedC.consideredD.accepted解析:10.It is no use debating the relative merits of this policy.(分数:1.00)A.makingB.takingC.discussing D.expecting解析:11.In the latter case the outcome can be serious indeed,(分数:1.00)A.result B.judgmentC.decisionD.event解析:12.He talks tough but has a te

28、nder heart.(分数:1.00)A.heavyB.mildC.kind D.wild解析:13.Our lives are intimately bound up with theirs.(分数:1.00)A.tenselyB.nearlyC.carefullyD.closely 解析:14.Up to now, the work has been easy.(分数:1.00)A.SoB.So longC.So thatD.So far 解析:15.The outlook from the top of the mountain is breathtaking.(分数:1.00)A.v

29、iew B.sightC.lookD.point解析:二、B第 2部分:阅读判断/B(总题数:7,分数:7.00)16.High tides used to attack Kiribati when there was strong wind or heavy rain.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned解析:17.Some industrialized countries are unwilling to spend money in reducing pollution.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wro

30、ng C.C. Not mentioned解析:18.The heat released by burning oil and coal is the direct cause of global warming.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned解析:19.The people of Kiribati worry that one day their country will be taken away by a sudden high tide.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not m

31、entioned解析:20.The coral island nations of the Pacific have a long history Of civilization.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned解析:21.The people of the coral island nations are unable to do anything substantial about the problem of global warming.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not me

32、ntioned解析:22.Scientists are not sure how serious the effects of global warming will be.(分数:1.00)A.A. Right B.B. Wrong C.C. Not mentioned解析:三、B第 3部分:概括大意与完成句子(总题数:8,分数:8.00)23.Paragraph 2 1(分数:1.00)填空项 1:_ (正确答案:B)解析:24.Paragraph 3 1(分数:1.00)填空项 1:_ (正确答案:E)解析:25.Paragraph 5 1(分数:1.00)填空项 1:_ (正确答案:C

33、解析:26.Paragraph 6 1(分数:1.00)填空项 1:_ (正确答案:D)解析:27.Even the most sophisticated Japanese robots are 1.(分数:1.00)填空项 1:_ (正确答案:B)解析:28.Robots are less popular in Britain today partly because 1.(分数:1.00)填空项 1:_ (正确答案:C)解析:29.One disadvantage of using robots is that they consume 1.(分数:1.00)填空项 1:_ (正确答案:

34、A)解析:30.It is claimed that introducing robots is 1.(分数:1.00)填空项 1:_ (正确答案:E)解析:四、B第 4部分:阅读理解/B(总题数:5,分数:15.00)31.According to the passage, which of the following has changed the most in the last 500 years?(分数:3.00)A.Food. B.Clothing.C.Ideology.D.Language.解析:32.Which of the following statements is NO

35、T true, according to the passage?(分数:3.00)A.One third of the worlds population drinks coffee.B.Coffee is native to Colombia. C.Coffee can keep one awake.D.Coffee drinks were first made by Arabs.解析:33.“Some“ in the last sentence of the first paragraph refers to(分数:3.00)A.some cocoa trees.B.some choco

36、late drinks.C.some shops. D.some South American Indians.解析:34.Which country is the largest coffee producer?(分数:3.00)A.Brazil. B.Colombia.C.Ethiopia.D.Egypt.解析:35.Thousands of Irish people starved during the “Potato Famine“ because(分数:3.00)A.they were so dependent on potatoes that they refused to eat

37、 anything else.B.they were forced to leave their homeland and move to America.C.the weather conditions in Ireland were not suitable for growing potatoes.D.the potato harvest was bad. 解析:五、B第二篇/B(总题数:5,分数:15.00)36.The turbulence detector can tell the severity of the turbulence by measuring(分数:3.00)A.

38、the speed of the plane.B.the speed of the light.C.the number of particles in the air.D.the changes of the particles speed. 解析:37.We can infer from the fifth paragraph that(分数:3.00)A.the lidar detector can successfully forecast turbulence. B.researchers are not sure about the effectiveness of the lid

39、ar detector.C.passenger planes will be used in further experiments.D.no more test flights are needed.解析:38.The last paragraph tells us, among other things, that(分数:3.00)A.the lidar detector needs improvement. B.many airlines are interested in the system.C.passengers often forget to fasten their seat

40、belts.D.the lidar detector can be used in a wide range of areas.解析:39.In December 1997, a United Airlines flight hit unexpected rough air,(分数:3.00)A.causing a lot of damage to the plane.B.throwing its passengers out of the cabin.C.resulting in heavy casualties. D.forcing the pilot to make an emergen

41、cy landing.解析:40.What does “clear-air turbulence“ probably mean? (Paragraph 1)(分数:3.00)A.A not very rough storm.B.Unexpected disturbed air. C.A kind of visible storm.D.A storm over mountain ridges.解析:六、B第三篇/B(总题数:5,分数:15.00)41.Which of the following statements about Flowers and Yeo is true?(分数:3.00)

42、A.They are students at Sussex University.B.They are rice breeders.C.They are husband and wife.D.They are colleagues at an institution of higher learning. 解析:42.The attitude of the author towards the research project is(分数:3.00)A.positive. B.negative.C.suspicious.D.indifferent.解析:43.Which of the foll

43、owing is NOT mentioned as a cause of the problem discussed in the passage?(分数:3.00)A.Natural barriers to sea water have been destroyed.B.The water table has gone down after droughts.C.Sea level has been continuously rising. D.Evaporation of water leaves salt behind.解析:44.Flowers and Yeo have started

44、 a programme(分数:3.00)A.to find ways to prevent water pollution.B.to identify genes that promote growth in salty soil. C.to breed rice plants that taste salty.D.to find ways to remove excessive salt from soil.解析:45.The word “affect“ in Paragraph 6 could be best replaced by(分数:3.00)A.“influence“. B.“e

45、ffect“.C.“stop“.D.“present“.解析:七、B第 5部分:补全短文/B(总题数:5,分数:10.00)填空项 1:_ (正确答案:E)解析:填空项 1:_ (正确答案:B)解析:填空项 1:_ (正确答案:F)解析:填空项 1:_ (正确答案:C)解析:填空项 1:_ (正确答案:A)解析:八、B第 6部分:完形填空/B(总题数:15,分数:15.00)A.too B.almostC.nearlyD.so解析:A.what B.thatC.whichD.when解析:A.forB.onC.without D.in解析:A.set forthB.set asideC.set

46、 up D.set down解析:A.rewardB.criticismC.failure D.success解析:A.seniorB.juniorC.old D.young解析:A.But B.ThereforeC.In contrastD.On the other hand解析:A.gainB.welcomeC.suit D.estimate解析:A.dependentB.independent C.sureD.secure解析:A.watchedB.followed C.understoodD.grasped解析:A.reached B.comeC.arrivedD.developed解析:A.break upB.break intoC.break throughD.break away from 解析:A.onlyB.usually C.sometimesD.seldom解析:A.eventsB.problems C.mattersD.affairs解析:A.onB.upC.fromD.beyond 解析:

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1