ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:14 ,大小:64.54KB ,
资源ID:1511299      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1511299.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2014年陕西省西安市第一中学高三上学期第二次模考试英语及答案解析.docx)为本站会员(赵齐羽)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2014年陕西省西安市第一中学高三上学期第二次模考试英语及答案解析.docx

1、2014年陕西省西安市第一中学高三上学期第二次模考试英语第一部分:英语知识运用(共四节,满分55分)第一节:语音知识(共5小题,每小题1分,满分5分)从每小题的A、B、C、D四个选项中,找出其划线部分与所给单词的划线部分读音相同的选项。1.wanderA.blankB.zebraC.qualityD.package解析:wander A.blank B.zebra C.quality D.packageei答案:C2.shookA.toothB.shoot C.shouldD.group解析:shook u A.tooth u: B.shoot u: C.should u D.groupu:答

2、案:C3.realizeA.theatreB.weatherC.breakD.breath解析:realize i A.theatre i B.weather e C.break ei D.breathe答案:A4.exactA.expertB.exampleC.excuseD.extra 解析:exact igz A.expert iks B.exampleigzC.excuse iks D.extraeks答案:B5.washedA.filledB.recognizedC.whisperedD.promised解析:washedt A.filled d B. recognized d C.

3、 whispered d D. promisedt答案:D第二节:情景对话(共5小题;每小题1分,满分5分)根据对话情景的内容,从对话后所给的选项中选出能填入每一空白处的最佳选项。选项中有两个为多余选项。W:Jack,whydoyouhaveaBand-Aidonyourarm. M: 6W:Youdid?Thatsgreat. 7 ButeverytimeIgetclosetoaneedle,Illfaint.M:Imusedtoit.Ivedonatedbloodmanytimeslately. 8W:Youresobrave. 9 Iknowhowimportantitisforpati

4、entsinoperations.M:Thankyou,butIdontthinkitsabigdeal.W:No,itisabigdeal.IftheRedCrossdoesnthaveenoughbloodwhendoctorstraveltodisasterareas,theycanthelptheinjuredpeoplethere. 10M:Welltheresaparticularlyprettynursewhoworksinthebloodstation.A.Thatsveryadmirable. B.BecauseIdonatedbloodtoday.C.Doyoudonate

5、bloodoften?D.Theneedledoesntbotherme.E.Idliketodothat,too.F.HowcanwehelptheRedCross?G.Imsurethatswhyyoudoit,right?解析:6.why的回答用because。7.根据上下文意思。你献血了。你真棒。我也想献血,但是,我晕针。8.根据下文的回答“你真勇敢。”可判断出选D。9.和上句一样,都是赞扬对方的,只有A“太令人钦佩了。”合适。10.根据welltheresaparticularlyprettynurse这里解释的是献血的原因,由此可推出上句问的是为什么捐血。故选G。答案:6.B 7.

6、E 8.D 9.A 10.G 第三节:语法和词汇知识(共15小题,每小题1分,满分15分)从每小题的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入每一空白处的最佳选项。11.Thate-bookisnolongeranordinarybookwithascreen_youcanreadnovels.A.inwhichB.ofwhichC.thatD.where解析:该题考查定语从句。先行词是screen,且在从句中作状语。但是,在屏幕上“onscreen”,只能用介词on,故选where=onwhich。答案:D12.The story of LiTianyi, the sonof _famous m

7、ilitary singer,driving a BMWwithout alicenseandattackingacoupleontheroadhasdrawntheattentionof_public.A.the;theB./;theC.a;an D.a;the解析:该题考查冠词。第一个空泛指,第二个空固定搭配thepublic公众。答案:D13.Youlookwell.TheairandtheseafoodsinSanyamust_you,Isuppose.A.agreewithB.agreetoC.agreeonD.agreeabout解析:该题考查动词短语。A.agreewith同意某

8、人,适合;B.agreeto同意;C.agreeon就达成一致;D.agreeabout没有这种搭配。句意:你看上去气色很好。我猜,三亚的空气和海鲜一定很适合你。答案:A14._youwritesowell? Byreadingandkeepingdiarieseveryday.A.HowisitthatB.IsithowthatC.HowitisthatD.Whatisitthat解析:该题考查特殊句式。回答用的是bydoing“通过什么方式”,可推出问的是方式,排除B和D。强调句型itiswas+强调部分+that的特殊疑问句是“特殊疑问词+iswasitthat”,故选A。 答案:A15

9、You_achild.Youcantakecareofyourself.Really?ButIamonly15yearsold.A.nolongerareB.notanymoreareC.arenolongerD.nomoreare解析:该题考查副词。nolonger“不再”,常放在助动词或be动词后。答案:C16.Haveyouseenthefilmbefore?No.ThisisthefirsttimethatI_it.A.seeB.sawC.haveseen D.hadseen解析:该题考查动词的时态与语态。ItThisThatisthefirsttimethat-结构中,that-从

10、句通常用现在完成时。答案:C17._crimeinthisareahasincreasedsomuchoverthelast20years?A.WhyisitthatB.WhyitisthatC.WhywasitthatD.Whyitwasthat解析:该题考查特殊句式。强调句型的特殊疑问句:特殊疑问词+iswasitthat。还原itiswhythatcrimeinthisareahasincreasedsomuchoverthelast20years.答案:A18.Didyouhear_John? Yes,herangmethismorningandweagreed_adatetomeet

11、A.of;toB.about;withC.from;withD.from;on解析:该题考查连词与介词。hearfromsb.收到某人的来信;agreeon就达成协议;商定做某事。句意:你收到约翰的来信了吗?是的。今天早晨他给我打电话了并且我们见面日期也商定好了。答案:D19. Wow, isnt this handsome device the most popular iPad 2? Can I have a look at it?_.A.No,youcantB.Sorry,itisexpensiveC.Yes,goaheadD.Ofcourse,itlooksgood 解析:该题考查情

12、景交际。A.No,youcant不,你不能;B.Sorry,itsexpensive对不起,很贵的;C.Yes,goahead是,请便;D.Ofcourse,itlooksgood当然,看起来很好。句意:喔,这个漂亮的设备难道不是最流行的ipad2吗?我可以看看吗?是的,请便。选D。答案:C20.Withalotofdifficultproblems_,themanagerfeltlikeacatonhotbricks.A.settledB.settling C.beingsettledD.tosettle解析:该题考查非谓语动词。with后面可以跟:1)+to do表目的,将来2)+done

13、表被动3)+doing表主动,进行。这里表示“要解决大量难题(而未解决),用todo,不定式表示将要发生的动作。句意:因为有许多难题要解决,经理感觉像热锅上的蚂蚁。答案:D21. Wow!Itsnowedlastnight.Whataniceworld!Youre right. But its more difficult to find my missing keys with snow _ theground.A.coveredB.coverC.tocoverD.covering解析:该题考查非谓语动词。snow和cover在逻辑上是主谓关系,因此此处用现在分词。 答案:D22.“Coul

14、dweputoffthemeeting?”sheasked.“_.”Heansweredpolitely.“Thisistheonlydayeveryoneisavailable.”A.NotlikelyB.NotexactlyC.NotnearlyD.Notreally解析:该题考查情景交际。A.Notlikely不可能;B.Notexactly不是很确切的;C.Notnearly远不如的意思;D. Not really=NO,语气委婉。根据所提供的情景This is the only dayeveryoneisavailable.“大家只有今天是有空的。”可判断出前面是否定的回答。答案:D

15、23.Peopleshouldstopusingtheircarsandstartusingpublictransport._.Theroadsaretoocrowdedasitis.A.All right B.ExactlyC.GoaheadD.Fine解析:该题考查情景交际。A.Allright好的,B.Exactly正是,一点不错,.可用于答语,表示完全同意对方的意见。C.Goahead请便,D.Fine好的句意:人们应该停止使用私家车,而是去使用公共交通工具。确实是。这条路太拥挤了。答案:B24.Pleasetellme_youaregettingonwithyournewclassm

16、ates.A.whetherB.whatC.whereD.how解析:该题考查名词性从句。根据tellsb.sth.可判断出后面是个宾语从句。结合句意:请告诉我你和你的新同学相处的怎么样。故选D。 答案:D25.Whydidyoutalktotheteacherafterclass?Idontunderstand_duringthelecture.A.theproblemdidshetellusB.howdidshesayC.thatshewastalkingaboutD.whatshewasteaching解析:该题考查名词性从句。Idontunderstand后是宾语从句,宾语从句要用陈述

17、语序。排 除A和B,C选项连词使用错误,介词about后缺宾语,that不能充当宾语。答案:D第四节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题的A、B、C、D四个选项中,选出适合对应空白处的最佳选项。Years ago, in a small fishing village in Holland, a young boy taught the world about therewards of unselfish service. Because the entire village 26 the fishing industry, avolunteer re

18、scue team was neededin cases of 27 .One night a strong storm capsized(倾覆)afishingboatatsea.Introuble,the 28 sentouttheS.O.Simmediately. Spottingthesignal, the captain of the rescue team sounded the alarm and the villagers 29 on thebeach. While the team 30 their way through the wild waves, the villag

19、ers waitedanxiously,holdinglanternstolighttheway 31 .An hour later, the rescueboat 32 and the villagers ran to greet them. The 33reportedthat the rescueboatcouldnt holdanymore 34 andtheyhadto leave one man behind. Even one more would have 35 capsized the rescue boat and all would havebeenlost.Theref

20、ore, the captain called for another volunteer team to go after the lonely 36 .Sixteen-year-oldHans 37 forward.Hismothergrabbed(抓住)hisarmandsaid,“Pleasedont go. Your older brother, Paul, has been lost at sea for three weeks. Hans, you are all I have38 .”Hans replied, “Mother, I have to go. What if ev

21、eryone said, I cant go, let 39 elsedo it? When the call for 40 comes, we all need to take our turn and do our41 .”Hanskissedhismother, 42 theteamanddisappearedintothenight.Another hour passed, which seemed to Hans mother 43 a century. Finally, therescueboatreappearedinthefogwithHans 44 ontheboat.And

22、he 45 yelled,“Wefoundhim.Tellmymotheritsmyolderbrother,Paul!”26.A.dependedonB.sufferedfromC.turnedaway D.gotthrough解析:A.dependedon依靠;B.sufferedfrom遭受;C. turnedaway避开,转过脸;D.gotthrough通过。所有的村民以打鱼为生。答案:A27.A.struggleB.preparationC.consequenceD.emergency解析:A.struggle努力;B.preparation准备;C.consequence结果;D.

23、emergency紧急情况,突发事件。并且组织了一个志愿者救援队,以防紧急情况发生。答案:D28.A.groupsB.family C.crewD.army解析:A.groups组;B.family家庭;C.crew船员;D.army军队。和船有关的只有C。答案:C29.A.tradedB.gatheredC.shouted D.separated解析:A.traded交易,买卖;B.gathered聚集;C.shouted大声喊;D.separated分开。村民们都聚集在海滩上。答案:B30.A.lostB.wentC.feltD.fought解析:A.lost丢失;B.went去;C.fe

24、lt感觉;D.fought战斗,打。fightonesway奋斗前进,努力开辟。答案:D31.A.backB.up C.aheadD.down解析:A.back回来;B.up上;C.ahead前方;D.down下。村民们都在沙滩边焦急地等待着,并高举着灯指引着回航方向。答案:A32.AA.appearedB.followedC.returnedD.succeeded解析:A.appeared出现;B.followed跟随;C.returned返回;D.succeeded成功。一小时以后,当援救艇返回时。答案:C33.A.journalists B.volunteersC.villagersD.

25、policemen解析:A.journalists记者;B.volunteers志愿者;C.villagers村民;D.policemen警察。根据上文我们知道回来的是志愿者救援队。答案:B34.A.soldiersB.guestsC.patientsD.passengers解析:A.soldiers士兵;B.guests客人;C.patients病人;D.passengers旅客,乘客。他们告诉村民营救船不能容纳更多的乘客。答案:D35. A.hardlyB.graduallyC.surelyD.rudely解析:A.hardly难地;B.gradually逐渐地;C.surely肯定地;D

26、rudely粗鲁地。哪怕超载一个也肯定会翻船。答案:C 36.A.sonB.survivorC.travellerD.brother解析:A.son儿子;B.survivor幸存者;C.traveller旅行者;D.brother兄弟。营救队船长急切地要求再组织一批营救队寻找那个孤单的幸存者。答案:B37.A.steppedB.lookedC.putD.threw解析:A.stepped迈步;B.looked看;C.put放;D.threw扔。stepforward走出来,站出来。答案:A 38.A.takenB.receivedC.leftD.wanted解析:A.taken拿;B.rec

27、eived收到;C.left离开;遗留;D.wanted想要。你是我剩下的唯一亲人了!答案:C39.A.everyoneB.someoneC.anyoneD.noone解析:A.everyone每个人;B.someone某人;C.anyone任何人;D.noone没有人。要是人人都说,我不去,让人家去吧!那该怎么办?答案:B 40.A.serviceB.protectionC.reliefD.sacrifice解析:A.service服务;B.protection保护;C.relief减轻;D.sacrifice牺牲。当接到营救的号令时我们都需要担负我们那一份责任。答案:A41.A.partB

28、lessonC.businessD.exercise解析:A.part零件,部分;B.lesson功课,教训;C.business生意;D.exercise练习。doonespart尽某人的责任。答案:A 42.A.builtB.trainedC.managedD.joined 解析:A.built建造;B.trained训练;C.managed设法;D.joined参加。jointheteam加入这个团队。汉斯吻了妈妈后,加入了队伍消失在夜色中了。答案:D43.A.forB.withC.likeD.at解析:A.for为了;B.with和;C.like像;D.at在。又过去一个小时,汉斯的

29、妈妈觉得好像过去了一个世纪一样。答案:C44.A.workingB.standingC.running D.fishing解析:A.working工作;B.standing站;C.running跑;D.fishing钓鱼。最终,援救艇从远处的雾中出现了,汉斯站在船上。答案:B45.A.calmlyB.worriedlyC.sincerelyD.excitedly解析:A.calmly平静地;B.worriedly担心地;C.sincerely真诚地;D.excitedly激动地。汉斯兴奋的喊道:“是的,我们找到了他,告诉我妈妈,他就是我哥哥鲍勃!”答案:D第二部分阅读理解(共两节,满分40分)

30、第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C,D四个选项中,选出最佳选项。AAdvertising gives useful information about which products to buy. But modern advertisingdoes more than gives news about products and services.Todays advertisements, or ads, try to getconsumers to buy certain brands. Writers of advertising

31、are so skillful that they can, sometimespersuadeaconsumertowearacertainkindofclothing,eataspecialkindofcereal,orseeamovie.Consumersmightneverevenwantaproductiftheydidnotseeorhearadvertisementsforit.For example, you probab1y do not need the newest cereal in the supermarket. There areprobably many cer

32、eal brands on your kitchen shelves. You may not have space on a shelf foranother. But if you see ads about a new cereal that is your extra-tasty and has a free prize in thebox,youmaywantit.Advertising must get attention. To be effective, it must be exciting, entertaining, or providesome pleasure. Th

33、e secret of writing good advertising copy is to offer a good idea as well as aproduct. The idea is what the ad is really selling. One example is an ad that says eating a certaincerealwill make apersondowell insports.That cerealbrandmaysellbetter if consumers think itoffersstrengthandenergy. 46.Whati

34、sdiscussedinthispassage?A.Thecontentofmodernadvertising.B.Theskillsofmodernadvertising.C.Theresultsofmodernadvertising.D.Thewritingofmodernadvertising.解析:主旨大意题。根据第一段Writers of advertising are so skillful that they can,sometimespersuadeaconsumerto可知,这篇文章主要讲了现代广告的技巧。答案:B 47.Accordingtothepassage,agood

35、advertisementshould _.A.bebothpersuasiveandeffectiveB.givepeopleusefulinformationC.showpeopleaproductD.showpeopleanewideaofaproduct解析:细节理解题。根据第一段第四句中的sometimespersuadeaconsumer和第三段第二句Tobeeffective可知,选A。答案:A48.Fromthepassage,weknowthat_.A.modernadvertisinghaslesseffectoncustomersB.oncecustomersseeads

36、aboutanewcerea1,theyaresuretobuyitC.cerealcanmakepeoplestrongD.cerealisakindoffoodwhichispopularamongpeople解析:判断推理题。根据最后两句话Oneexampleisanadthatsayseatingacertaincerealwillmake a person do well in sports. That cereal brand may sell better if consumers think it offersstrengthandenergy.可推断出cereal是一种受人们

37、欢迎的食物。 答案:D49.Whatcanweinferfromthepassage?A.Customerscaneasilybepersuadedbyadvertisements.B.Customersshouldbepersuadedbyadvertisements.C.Itsimpossibleforcustomerstobuyaproductwithoutadvertisements.D.Customersbuyproductsaccordingtotheirdemandsratherthantheadvertisements.解析:判断推理题。根据第二段最后一句But if you

38、see ads about a new cereal that is yourextra-tastyandhasafreeprizeinthebox,youmaywantit.可知,人们很容易受到广告的说服。答案:A BDoyouknowhowtouseamobilephonewithoutbeingrudetothepeoplearoundyou?Talking during a performance irritates(激怒) people.If you are expecting an emergencycall,sitneartheexit doorsandsetyourphonet

39、ovibrate(振动).Whenyourmobilephonevibrates,youcanleavequietlyandlettheothersenjoytheperformance. Think twice before using mobile phones in elevators, museums, churches or other indoorpublicplacesespecially enclosedspaces.Wouldyou want to listen to someones conversation inthese places?Worse yet, how wo

40、uld you feel if a mobile phone rang suddenly during a funeral! Ithappens more often than you think. Avoid these embarrassing situations by making sure yourmobilephoneisswitchedoff.When eating at a restaurant with friends, dont place your mobile phone on the table. Thisconveysthemessagethatyourphonec

41、allsaremoreimportantthanthosearoundyou.Mobile phones have sensitive microphones that allow you to speakat the volume you wouldon a regular phone.This enables you to speak quietly so that others wont hear the details of yourconversations. If you are calling from a noisy area, use your hand to direct

42、your voice into themicrophone.Manypeoplebelievethattheycantlivewithouttheirmobilephone.Owningamobilephonedefinitely makes life more convenient, but limit your conversations to urgent ones and save thepersonalcallsuntilyouareathome.50.Whatshouldyoudowhenyouneedtoansweraphonecallduringaperformance?A.C

43、allbackaftertheperformance. B.Answeritneartheexitdoor.C.Talkoutsidetheexitdoor.D.Speakinalowvoice.解析:细节理解题。根据第二段Ifyouareexpectinganemergencycall,sitneartheexitdoorsandset your phone to vibrate(振动). When your mobile phone vibrates, you can leave quietly and lettheothersenjoytheperformance.可知如果你在演出的中途

44、想接电话,应该在出口外面交谈。答案:C51.Puttingyourmobilephoneonarestauranttablemaymakeyourfriendsthink_. A.youprefertotalktoyourfriendsatthetableB.youvalueyourcallsmorethanyourfriendsC.youareenjoyingthecompanyofyourfriendsD.youarepoliteandconsiderateofyourfriends解析:细节理解题。根据第四段第二句Thisconveysthemessagethatyourphonecal

45、lsaremoreimportantthanthosearoundyou.可知将手机放在餐桌上,会让朋友认为你觉得电话比朋友重要。答案:B52.Whenyouarecallinginanoisyarea,youareadvisedto_.A.useamoresensitivemicrophoneB.shoutloudlyintoyourmicrophoneC.goawayquietlytocontinuethephonecallD.useyourhandtohelpspeakintothephone解析:细节理解题。根据第五段Ifyouarecallingfromanoisyarea,usey

46、ourhandtodirectyourvoiceintothemicrophone.可知如果你在嘈杂的环境下接电话,你应该用手帮助声音传到话筒 里。答案:D53. The author implies that the use of mobile phones in such places as museums should be_.A.limitedB.expectedC.encouragedD.recommended解析:判断推理题。根据第三段第一句Think twice before using mobile phones in elevators,museums,和最后一句Avoid

47、these embarrassing situations by making sure your mobile phoneisswitchedoff.在博物馆这样的地方打电话应该三思而后行。为避免尴尬的情况发生,要关掉手机。由此可推断出作者建议在博物馆这样的地方手机应该被限制使用。答案:A C When a rare disease ALD threatened to kill the four-year-old boy Lorenzo, his parentsrefused to give up hope. Doctors explained that there was no cure

48、for ALD, and that he wouldprobablydiewithinthreeyears.ButLorenzosparentssetouttoprovethedoctorswrong.The parents devoted themselves to keeping their son alive and searching for a cure. Butdoctors and the families of otherALD patients often refused to take them seriously.They thoughtthe efforts to fi

49、nd a cure were a waste of time, and drug companies werent interested insupportingresearchintosuchararedisease.However, the parents still refused to give up and spent every available hour in medicallibrariesandtalkingtoanyonewhowouldhelp.Throughtrial anderror,theyfinallycreatedacurefrom ingredients(调料) commonly found in the kitchen. The cure, named “Lorenzos Oil”, savedthe boys life. Despite the good results, scientists and doctors remaine

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1