ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:16 ,大小:44.18KB ,
资源ID:1512514      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1512514.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2016年广东省茂名市第二次高考模拟考试英语及答案解析.docx)为本站会员(appealoxygen216)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2016年广东省茂名市第二次高考模拟考试英语及答案解析.docx

1、201年广东省茂名市第二次高考模拟考试英语第I卷第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。AThe Raytown Branch of Mid-Continent Public Library is offering the following activities for themonth of March. The library is located at 6131 Raytown Road. All activities are free, but registrati

2、on isrequired.Tax Help for Seniors 10 a.m. Mondays and Wednesdays. AARP Tax-Aide representatives will be at the Library to assistseniors with medium to low incomes with tax questions and free tax return preparation. Time listedindicates starting time.Teen Games2 p.m. March 2. Challenge yourself, cha

3、llenge your friends.Movie ClassicsFor adults, 2 p.m. March 4. Join us for an afternoon of nostalgia (怀旧) as we watch classic films.Call to see whats showing.KC ZoomobileAfrica, for ages 5 and older, 11 a.m. March 5. Join the Kansas City Zoo for an African adventure.We will share African culture as w

4、ell as show you an animal or two. Come with us to learn somethingnew about Africa.Kids at the Library For ages 6 and older, 11 a.m. March 12. Discover, create, and play. Explore big ideas in a new way.Chess Free PlayFor ages 6 and older, 1 p.m. March 12. Play chess, learn the basics, brush up on you

5、r chess skills,challenge other players at Free Chess Play at the library. The Raytown Branch, in cooperation with theRaytown High School Chess Team coaches, will be hosting chess on the second Saturday of the monthfrom 1 to 3 p.m. Chess boards and chess pieces will be provided.EggstravaganzaNoon Mar

6、ch 26. Join us for storytime with Mayor Mike McDonough, as we take part in RaytownsEaster festivities. After the stories, the Easter Bunny will escort(护送) the children across the street foran Easter egg hunt.21. Who will take part in the activity called Tax Help for Seniors?A. Children attracted by

7、the culture of Africa. B. Teenagers fond of taking challenge.C. The elderly having difficulties with tax issue.D. Anyone interested in tax issue. 解析:细节理解题。根据第二段第二句“assist seniors with medium to low incomes with tax questions”可知C选项正确。D选项“Anyone interested in tax issue(任何对税务问题感兴趣的人)”与文中不符,故排除D。答案:D22.

8、 When can chess players take part in the relevant activities?A. At 1 p.m. March 12.B. At 2 p.m. March 2.C. At 11 a.m. March 12.D. At 11 a.m. March 5.解析:细节理解题。根据第七段“For ages 6 and older, 1 p.m. March 12. ”和“Play chess, challenge otherplayers at Free Chess Play.”可知A选项正确。答案:A 23. Which activity is more

9、 likely to develop imagination and creativity?A. KC Zoomobile.B. Teen Games.C. Chess Free Play.D. Kids at the Library.解析:细节理解题。根据第六段“Discover, create, and play. Explore big ideas in a new way.”可知选项D符合题干中的“develop imagination and creativity(培养想象力和创造力)”,故D选项正确。答案:D BMost people report that they do not

10、 usually feel confident. But exciting things can happen when weactually believe in ourselves. Here is a man who believed in his own ability even as a boy, and thatconfidence helped shape his adult life. At the turn of the last century, a young boy quit school to help with the family expenses. When h

11、ewas fifteen, he became interested in automobiles(汽车)and worked in a garage. He subscribed to acorrespondence home study course on automobiles and, after a long day in the garage, studied at thekitchen table by lamplight.When he felt ready, he walked into the Frayer-Miller Automobile Company of Colu

12、mbus, Ohio.When Mr. Frayer noticed him, he asked, “Well, what do you want?”“I just thought Id tell you Im coming to work here tomorrow morning,” the boy replied.“Oh! Who hired you?”“Nobody yet, but Ill be on the job in the morning. If Im not worth anything, you can fire me.”Early the next morning th

13、e young man returned to the plant. Noticing the floor was thick with metalshavings and accumulated dirt, the boy got a broom and set out to clean the place.Because of his self-confidence and work ethic, the boys future was predictable. He went on tostand out in many fields, including automobile raci

14、ng, piloting World War I planes and founding what was to become one ofAmericas largest airline companies Eastern Airlines.People who become more confident habitually encourage themselves. Without confidence, we arenot likely to move far in the direction of our dreams. But become our own best friend

15、and almostanything will be possible. It is important that we always believe in ourselves. In order to reach victory, we must believe in ourselves even when we make mistakes and fall short.24. How did the boy learn knowledge concerning automobiles?A. He attended school in the daytime.B. He studied ha

16、rd at home.C. He read books in the garage where he worked.D. He turned to some instructors for help.解析:细节理解题。根据第二段“worked in a garage”、“home study course”和“studied at the kitchentable by lamplight”可知B正确,A选项“attended school in the daytime”意为“在白天上学”,C选项“read books in the garage”意为“在车库读书”,D选项“turned to

17、 some instructors for help”意为“向导师寻求帮助”,均不符合文意,故排除A,C,D。答案:B 25. We can learn from the boys words that _.A. he believed in himselfB. he looked down upon othersC. he was very generousD. he wanted to show off his competence解析:推理判断题。根据第四段小男孩说的话“Im coming to work here tomorrow morning.”和第六段“Nobody yet, b

18、ut Ill be on the job in the morning. If Im not worth anything, you can fire me”可推知这小男孩认为自己能够胜任工作,即使是在没被人确定雇佣的情况下也带着信心和勇气准备第二天开始工作,故选A。选项B中的“looked down upon others(看不起别人)”,选项C中的“generous(慷慨大方的)”以及选项D中的“show off his competence(炫耀他的能力)”在原文没有提及,故排除B,C,D。答案:A 26. Due to his efforts and confidence, the m

19、an _.A. made World War I planesB. learned much knowledge in a garageC. achieved everything in his lifeD. set up the Eastern Airlines解析:细节理解题。根据倒数第二段“Because of his self-confidence and work ethic”和“founding(创办)what was to become one of Americas largest airline companies Eastern Airlines”可知选项D“set up

20、the Eastern Airlines”正确。A选项“made World War I planes”与原文“piloting(驾驶)”不符,B选项原文未提及,C选项“achieved everything”中的“everything”过于绝对,故排除A,B,C。答案:D27. What is the purpose of the passage?A. To inspire us with self-confidence. B. To tell us an interesting story.C. To inspire us to work hard.D. To stress the imp

21、ortance of realizing our dream 解析:写作目的题。由全文内容可知,文章主要通过讲述一个自信的小男孩最终颇有成就的故事点出自信这一主题,并在最后一段如这句话“It is important that we always believe in ourselves.”鼓励人们要相信自己,故选A。答案:A CPeople who are obese(肥胖)have a worse memory than their thinner friends, a small study shows.Tests on 50 people showed that being overw

22、eight was linked to worse “episodic memory” or theability to remember past experiences.The study in the Quarterly Journal of Experimental Psychology argues that a less vivid memory ofrecent meals may lead to overeating. However, other aspects of memory such as general knowledge show no signs.Tests o

23、n rats have previously shown that with burgeoning waistlines come poorer performances in memory tests, but the evidence in humans has been mixed.Fifty people with a Body Mass Index (BMI) ranging from 18 (healthy) to 51 (very obese) took partin a memory test a bit like doing a treasure hunt on your o

24、wn. They had to “hide” objects at differenttimes and on different scenes displayed on a computer screen. They were later asked to recall what theyhad hidden, when and where. The results showed obese peoples scores were 15% lower than thinnerpeople.Dr. Lucy Cheke, from the University of Cambridge, to

25、ld the BBC News website, “The suggestionwere making is that a higher BMI is having some reduction on the vividness of memory, but theyre notdrawing blanks and having amnesia(失忆症). As a matter of fact, if they have a less strong memory of arecent meal, with a less strong impact in the mind, then they

26、 may have less ability to regulate how muchthey eat later on.” Hunger hormones(激素) play a huge role in how much we eat, but it has already beenrecognized that our minds have a key role too.Dr. Cheke concluded, “It is too early to talk in terms of advice, but we are certainly beginning to observe how

27、 obesity causes itself to continue.”28. What does the underlined word “burgeoning” in Paragraph 4 refer to?A. Changing.B. Declining.C. Swinging.D. Increasing.解析:词义猜测题。由文章内容和文章前四段可知,肥胖与记忆力差有关联。D选项代入原文句子“with increasing waistlines come poorer performances in memory tests”意为“记忆测试中较差的表现伴随着腰围的日益增长”,故选D。答

28、案:D29. Which of the following is TRUE about the experiment? A. The researchers compare the performances of people with various BMIs.B. Fifty subjects are required to seek for objects hidden by the researchers.C. All aspects of memory will be influenced by obesity.D. The number of rats tested is the

29、same as that of people. 解析:根据第五段中“Fifty people with a Body Mass Index (BMI) ranging from 18 (healthy) to 51 (veryobese) took part in a memory test”和第五段最后一句点明结果“The results showed obese peoplesscores were 15% lower than thinner people.”可知,A选项“compare the performances of people withvarious BMIs(对比具有不同

30、体重指数的人的表现)”正确。根据第五段“They had to hide objects”和“recall what they had hidden”可知,B选项“hidden by the researchers”与原文不符,故排除选项B;根据第三段“other aspects of memory such as general knowledge show no signs(没有迹象)”可知,C选项“All aspects of memory will be influenced by obesity”与原文不符,故排除选项C;根据第四段可知,原文未提及被测试的rats的数量,故排除D。答

31、案:A30. Dr. Lucy Chekes words indicate that _.A. its high time that they provided suggestions on dealing with obesityB. its our minds rather than hunger hormones that play an important role C. having a higher BMI has a negative influence on memory to some extentD. if suffering from weak memory, peopl

32、e cannot regulate behaviors解析:推理判断题。根据第六段“a higher BMI is having some reduction(降低)on the vividness ofmemory”可推知,C选项“having a higher BIM has a negative influence(负面影响/消极影响)onmemory to some extent”正确,故选C。选项A中的“its high time that they provided suggestions ondealing with obesity(他们是时候为解决肥胖问题提出建议了)”与原文最

33、后一段“too early to talk interms of advice”不符,故排除A。选项B中的“its our minds rather than(而不是)hunger hormonesthat play an important role”与原文第六段最后一句“Hunger hormones(激素) play a huge role, but ithas already been recognized that our minds have a key role too.”不符,故排除B。选项D中的“cannotregulate behaviors”太过绝对,与原文第六段“hav

34、e less ability to regulate how much they eat later on”不符,故排除D。答案:C 31. Where does this text probably come from?A. An entertainment magazine.B. A science report.C. An advertisement.D. Science fiction.解析:推理判断题。此题推断文章出处,由全文内容以及文中出现的“study”,“result”,“test”和“conclude”可知,本文是研究人员通过实验测试来得出结论,故选B“Ascience re

35、port(科学报道)”。A选项“An entertainment magazine”意为“娱乐杂志”,C选项“An advertisement”意为“广告”,D选项“Science fiction”意为“科幻小说”,均不符合文意,故排除A,C,D。答案:B DEducators across the U.S. are calling for major changes to the admission process in higher education.The National Center for Educational Statistics (or NCES) reported tha

36、t U.S. colleges anduniversities received more than 9 million applications between 2013 and 2014 and admitted more than 5million students. But the problem is not in the number of students, a new report says. The report is called“Turning the Tide Making Caring Common.” The report argues that the proce

37、ss schools use to choose students causes major problems. DavidHawkins is the Executive Director for Educational Content and Policy. He says that most colleges anduniversities require many things from students when they apply.Schools usually require an essay describing a students interests or why the

38、y want to study at thatschool. The schools also ask for letters from teachers describing why a student is a good candidate. But,Hawkins says, schools are most concerned with a students high school grades and standardizedtest results.The Education Conservancy is an organization that fights to make hi

39、gher education equal andavailable. Lloyd Thacker is the Executive Director of the Education Conservancy, saying that thecollege admission process has changed a lot.“Over the past 30 years, college admissions have become more complex.” He saysthat ranking systems for colleges and universities are a b

40、ig part of the problem.U.S. News and World Report is a media company that creates a list of what it calls “Americas Best Colleges.” The company bases the list on information collected from colleges and universities across thecountry. This information includes results of standardized tests like the S

41、AT from all of a schoolsstudents. Higher average test results help put schools higher on the list.Thacker claims, “Too many students are learning to do whatever it takes in order to get ahead, evenif that means sacrificing their own individuality, their health, their happiness and behavior.”“The imp

42、act on students and on parents is that college is all about where you go. The rank hasnothing to do with the quality of education that goes on at the college.”The Harvard report states that the best way to change the admission process is by changing collegeapplications.32. When choosing students, co

43、lleges and universities attach greatest importance to _.A. their personal interestB. their academic performance C. their teachers opinionD. their reasons for application解析:细节理解题。根据第四段最后一句“schools are most concerned with(最关心)a students highschool grades and standardized test results.”可知,选项B“their aca

44、demic performance(学业成绩)”正确。答案:B33. The media company ranks the schools on the basis of_.A. peoples attitude towards the schoolsB. employment rate of its graduatesC. the schools teaching qualityD. information like test results解析:细节理解题。根据第七段中“bases the list on information”和“This information includes r

45、esults of standardized tests like the SAT”可知,选项D“information like test results(类似测试结果的信息)”正确。A选项“peoples attitude towards the schools”意为“人们对学校持有的态度”,B选项“employment rate of its graduates”意为“毕业生的就业率”,C选项“the schools teaching quality”意为“学校的教学质量”,均不符合文意,故排除A,B,C。答案:D 34. Which of the following does Lloy

46、d Thacker probably agree with?A. Colleges are supposed to admit more and more students.B. It is necessary to apply for a proper university by referring to the rank.C. There is little relationship between colleges rank and the quality of education.D. The better the applicants grades are, the more lik

47、ely they will be admitted.解析:推理判断题。根据倒数第二段中“The rank has nothing to do with(与毫无关系)the qualityof education that goes on at the college.”可推知,C选项“There is little relationship between collegesrank and the quality of education.”正确,故选C。选项A中的“Colleges are supposed to admit(应该录取)more and more students”与原文不符

48、故排除A。选项B中的“It is necessary to apply for aproper university by referring to(参考)the rank.”与原文倒数第二和倒数第三段Thacker持有的观点不符,故排除B。选项D中的“The better the applicants grades are, the more likely they will beadmitted.”意为“申请者的成绩越好,他们越有可能被学校录取”是学校的做法,而根据原文第五段讲到Thacker所在的组织“fights to make higher education equal and

49、available”,故选项D不符合题 意,故排除D。答案:C35. Which of the following is the best title of the passage?A. Higher Rankings Matter a Great Deal.B. Colleges Look to Change Admission Process.C. Colleges Admission Process Makes a Difference.D. Testing Results Determine Students Fate.解析:主旨大意题。根据文章的描述,美国高等教育的招生过程中存在问题,教育工作者呼吁对此进行改变。故选项B“Colleges Look to Change Admission Process”正确。A选项“Higher RankingsMatter a Great Deal”主题词为“更高的排名”,不符合文意,故排除A;C选项“Colleges AdmissionProcess Makes a Difference”意为“大学的招生过程有影响力”,偏离文章讨论的中心,故排除C;D选项“Testing Results Determine StudentsFate.”意为“测试结果决定学

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1