ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:14 ,大小:64.61KB ,
资源ID:1513387      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1513387.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2017年普通高等学校招生全国统一考试(新课标Ⅲ卷)英语及答案解析.docx)为本站会员(王申宇)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2017年普通高等学校招生全国统一考试(新课标Ⅲ卷)英语及答案解析.docx

1、2017年普通高等学校招生全国统一考试(新课标卷)英语第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ASan Francisco Fire Engine ToursSan Francisco Winery TourRunning: February 1st throughApril 30thThis delicious tour goes through the city on its way to Treasure Island where we will stop atthe famous

2、 Winery SF. Here you can enjoy 4 pours of some of the best wine San Francisco has tooffer.(Included in tickets price) Departing from the Cannery: Tour times upon request.Duration(时长): 2 hoursPrice: $90Back to the Fifties TourRunning: August 16th through August 31stThis tour transports you back in ti

3、me to one of San Franciscos most fantastic periods, the1950s! Enjoy fun history as we take you through San Francisco for a free taste of ice cream.Departing from the Cannery: 5:00 pm and 7:00 pmDuration: 2 hoursPrice: $90Spooky Halloween TourRunning: October 10th through October 31stJoin us for a ri

4、de through the historical Presidio district. Authentic fire gear(服装) is provided for your warmth as our entertainers take you to some of the most thrilling parts of San Francisco.Departing from the Cannery: 6:30 pm and 8:30 pmDuration: 1 hour and 30 minutesPrice:Available upon requestHoliday Lights

5、TourRunning: December 6th through December 23ndThis attractive tour takes you to some of San Franciss most cheerful holiday scenes. Authenticfire gear is provided for your warmth as you get into the holiday spirit.Departing from the Cannery: 7:00 pm and 9:00 pmDuration: 1 hour and 30 minutesAdvance

6、reservations required.21. Which of the tours is available in March?A. San Francisco Winery Tour. B. Back to the Fifties Tour.C. Spooky Halloween Tour.D. Holiday Lights Tour.解析:细节理解题。根据第一则广告中的“Running: February 1st through April 30th”可知,这个旅游活动是从2月份持续到4月份。 答案:A22. What can tourists do on Back to the F

7、ifties Tours?A. Go to Treasure Island.B. Enjoy the holiday scenes.C. Have free ice cream.D. Visit the Presidio district.解析:细节理解题。根据第二则广告中的“Enjoy fun history as we take you through SanFrancisco for free taste of ice cream”可知,在活动中人们可以享受到免费的冰激凌。答案:C23. What are tourists required to do to go on Holiday

8、Lights Tour?A. Take some drinks. B. Set off early in the morning.C. Wear warm clothes.D. Make reservations in advance.解析:细节理解题。根据最后一个活动中的“Advance reservations required”可知,参加HolidayLights Tour需要人们提前预约。答案:D BMinutes after the last movie ended yesterday at the Plaza Theater, employees were busysweeping

9、 up popcorns and gathering coke cups. It was a scene that had been repeated many timesin the theaters 75-year history. This time, however, the cleanup was a little different.As one groupof workers carried out the rubbish, another group began removing seats and other theaterequipment in preparation f

10、or the buildings end. The film classic The Last Picture Show was the last movie shown in the old theater. Thoughthe movie is 30 years old, most of the 250 seats were filled with teary-eyed audience wanting tosay good-bye to the old building. Theater owner Ed Bradford said he chose the movie because

11、itseemed appropriate. The movie is set in a small town where the only movie theater is preparing toclose down.Bradford said that large modern theaters in the city made it impossible for the Plaza tocompete. He added that the theaters location(位置) was also a reason.This used to be thecenter of town,h

12、e said.Now the area is mostly office buildings and warehouses.Last week some city officials suggested the city might be interested in turning the old theaterinto a museum and public meeting place. However, these plans were abandoned because offinancial problems. Bradford sold the building and land t

13、o a local development firm, which plansto build a shopping complex on the land where the theater is located.The theater audience said good-bye as Bradford locked the doors for the last time. After 75 years the Plaza Theater had shown its last movie. The theater will be missed.24. In what way was yes

14、terdays cleanup at the Plaza special?A. It made room for new equipment.B. It signaled the closedown of the theater.C. It was done with the help of the audience. D. It marked the 75th anniversary of the theater.解析:细节理解题。根据首段的最后两句可知,这次散场后的清理工作与之前不同的是工人不仅清理走了垃圾,而且还挪走了座椅和剧院的其他设备,因为剧院已经被转卖出去了。答案:B25. Why

15、 was The Last Picture Show put on?A. It was an all-time classic.B. It was about the history of the town.C. The audience requested it.D. The theater owner found it suitable.解析:推理判断题。根据第二段最后两句可知,剧院老扳选择这部电影是因为这部电影本身讲述的就是小镇上唯一的电影院准备关门停业的故事,与Plaza Theater的现状一样。答案:D 26. What will probably happen to the bu

16、ilding?A. It will be repaired.B. It will be turned into a museum.C. It will be knocked down.D. It will be sold to the city government.解析:推理判断题。根据第四段末句中的“which plans to build a shopping complex on the landwhere the theater is located.”可以推断出这个剧院将被拆除,职而代之的是一个现代的购物中心。C答案:27. What can we infer about the

17、audience?A. They are disappointed with Bradford.B. They are sad to part with the old theater. C. They are supportive of the city officials.D. They are eager to have a shopping center.解析:推理判断题。根据第二段中的“most of the 250 seats were filled with teary-eyed audiencewanting to say good-bye to the old buildin

18、g”可知,人们非常难过,不愿意看到老剧院被拆掉。答案:B CAfter years of heated debate, gray wolves were reintroduced to Yellowstone National Park.Fourteen wolves were caught in Canada and transported to the park. By last year, the Yellowstonewolf population had grown to more than 170 wolves.Gray wolves once were seen here and

19、 there in the Yellowstone area and much of thecontinental United States, but they were gradually displaced by human development. By the1920s, wolves had practically disappeared from the Yellowstone area. They went farther north into the deep forests of Canada, where there were fewer humans around.Th

20、e disappearance of the wolves had many unexpected results. Deer and elk populations major food sources (来源) for the wolf grew rapidly. These animals consumed large amountsof vegetation (植被), which reduced plant diversity in the park. In the absence of wolves, coyote populations also grew quickly. Th

21、e coyotes killed a large percentage of the parks red foxes, andcompletely drove away the parks beavers.As early as 1966, biologists asked the government to consider reintroducing wolves toYellowstone Park. They hoped that wolves would be able to control the elk and coyote problems.Many farmers oppos

22、ed the plan because they feared that wolves would kill their farm animals orpets.The government spent nearly 30 years coming up with a plan to reintroduce the wolvers. TheU.S. Fish and Wildlife Service carefully monitors and manages the wolf packs in Yellowstone.Today, the debate continues over how

23、well the gray wolf is fitting in at Yellowstone. Elk, deer, andcoyote populations are down, while beavers and red foxes have made a comeback. TheYellowstone wolf project has been a valuable experiment to help biologists decide whether toreintroduce wolves to other parts of the country as well.28. Wh

24、at is the text mainly about? A. Wildlife research in the United States.B. Plant diversity in the Yellowstone area.C. The conflict between farmers and gray wolves.D. The reintroduction of wolves to Yellowstone Park.解析:主旨大意题。文章幵门见山地提出黄石公园引进灰狼的举措,然后在下文中详细介绍其原因以及带来的良好的转机,由此判断本文的中心话题是美国黄石公园对灰狼的引进。答案:D29.

25、 What does the underlined worddisplacedin paragraph 2 mean?A. Tested.B. Separated.C. Forced out.D. Tracked down. 解析:词义猜测题。根据本段后两句可知,因为人类的发展,侵占了灰狼的领域,灰狼逐渐向北迁徙,由此推断灰狼被人类棑挤走了。答案:C30. What did the disappearance of gray wolves bring about?A. Damage to local ecology.B.Adecline in the parks income.C. Prese

26、rvation of vegetation.D.An increase in the variety of animals.解析:推理判断题。根据第三段的内容可知,灰狼的减少造成了鹿群的增多,从而植被遭到了破坏;造成了土狼数量的快速增长,它们猎杀了大量的赤狐,赶走了海狸,由此可推断出灰狼的消失导致了当地生态平衡被破坏。答案:A 31. What is the authors attitude towards the Yellowstone wolf project?A. Doubtful.B. Positive.C. Disapproving. D. Uncaring.解析:推理判断题。根据文

27、章末段的最后一句可知,作者认为引进灰狼的项目是很有价值的实验,因此可推知作者对这一举措持肯定的态度。答案:B DThe Intelligent Transport team at Newcastle University have turned an electric car into amobile laboratory namedDriveLABin order to understand the challenges faced by olderdrivers and to discover where the key stress points are.Research shows t

28、hat giving up driving is one of the key reasons for a fall in health andwell-being among older people, leading to them becoming more isolated(隔绝) and inactive.Led by Professor Phil Blythe, the Newcastle team are developing in-vehicle technologies forolder drivers which they hope could help them to c

29、ontinue driving into later life. These include custom-made navigation(导航) tools, night vision systems and intelligentspeed adaptations. Phil Blythe explains:For many older people, particularly those living aloneor in the country, driving is important for preserving their independence, giving them th

30、e freedomto get out and about without having to rely on others.But we all have to accept that as we get older our reactions slow down and this oftenresults in people avoiding any potentially challenging driving conditions and losing confidence intheir driving skills. The result is that people stop d

31、riving before they really need to.Dr Amy Guo, the leading researcher on the older driver study, explains:The DriveLAB ishelping us to understand what the key points and difficulties are for older drivers and how wemight use technology to address these problems.For example, most of us would expect ol

32、der drivers always go slower than everyone else butsurprisingly, we found that in 30mph zones they struggled to keep at a constant speed and so weremore likely to break the speed limit and be at risk of getting fined. Were looking at the benefits of systems which control their speed as a way of prev

33、enting that.We hope that our work will help with technological solutions(解决方案) to ensure that olderdrivers stay safer behind the wheel.32. What is the purpose of the DriveLAB?A. To explore new means of transport.B. To design new types of cars.C. To find out older drivers problems.D. To teach people

34、traffic rules.解析:细节理解题。根据文章首段的内容可知,研制DriveLAB的目的是为了更好地了解老年司机所面临的挑战,从而发现关键的压力所在。答案:C33. Why is driving important for older people according to Phil Blythe? A. It keeps them independent.B. It helps them save time.C. It builds up their strength.D. It cures their mental illnesses.解析:推理判断题。根据第四段中Phil Bly

35、the所说的“.driving is important for preserving their independence, giving them the freedom to get out and about without having to rely on others”可知,在Phil Blythe看来,能够开车是老年人能够保持独立生活和自由外出的重要条件。答案:A34. What do researchers hope to do for older drivers?A. Improve their driving skills.B. Develop driver-assist

36、 technologies.C. Provide tips on repairing their cars.D. Organize regular physical checkups.解析:推理判断题。根据文章最后三段的内容可知,研究人员希望能够通过研制一些司机辅助技术来帮助老年司机延长驾龄、享受更多的独立生活。答案:B 35. What is the best title for the text?A.Anew Model Electric CarB.ASolution to Traffic ProblemsC. Driving Services for EldersD. Keeping O

37、lder Drivers on the Road解析:主旨大意题。文章主要介绍了科研人员通过把电动车改装成一款DriveLAB来研究如何帮助解决老年司机在开车时候遇到的问题,以便延长他们独立生活的时间,提高他们的生活质量。答案:D第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Lots of people find it hard to get up in the morning, and put the blame on the alarm clock. Infact, the key to easy mornin

38、g wake-up lies in resting your body clock. 36 Heres how tomake one. 37 In order to make a change, you need to decide why its important. Do youwant to get up in time to have breakfast with your family, get in some exercise, or just be betterprepared for your day? Once you are clear about your reasons

39、 tell your family or roommatesabout the change you want to make. Rethink mornings. Now that you know why you want to wake up, consider re-arrangingyour morning activities. If you want time to have breakfast with your family, save some time thenight before by setting out clothes, shoes, and bags. 38

40、 Thats a quarter-hour more youcould be sleeping if you bought a coffee maker with a timer. Keep your sleep/wake schedule on weekends. If youre tired out by Friday night, sleepingin on Saturday could sound wonderful. But compensating on the weekends actually feeds into your sleepiness the following w

41、eek, a recent study found. 39 Keep a record and evaluate it weekly. Keep track of your efforts and write down how youfeel. After youve tried a new method for a week, take a look at your record. 40 If not, takeanother look at other methods you could try.A. Get a sleep specialist. B. Find the right mo

42、tivation.C.Abetter plan for sleep can help.D.And consider setting a second alarm.E. If the steps you take are working, keep it up.F. Stick to your set bedtime and wake-up time, no matter the day.G. Reconsider the 15 minutes you spend in line at the cafe to get coffee.解析:本文是一篇说明文,主要介绍了如何帮助人们制订一个计划去调节

43、生物钟,确保起床不再是一件令人头疼的事。36. C根据后句中的关键词one可以判断出,根据空前及空后的内容可知,空处应为解决方法,再结合所给选项可知只有C选项符合语境。37. B本段内容是建议人们要先确定为什么要早起,弄清早起的目的是什么,也就是早起的动机是什么。因此B项可以概括本段的中心。38. G根据下句内容可知,作者建议人们买一个可以定时的咖啡机,这样可以节约15分钟 的喝咖啡时间,能够多睡15分钟,文中的a quarter-hour和选项中的15 minutes相呼应,是信息提示词。故选G。39. F根据段落的中心句可知,本段是建议人们在周末也要坚持自己的作息时间,由此推断出Stick

44、 to your set bedtime and wake-up time, no matter the day符合语境。故选F。40.E后句建议人们如果这样做没作用就尝试新办法,由此推断出该空与If not对应,即如果有效果的话如何去做。故选E。答案:36.C 37.B 38.G 39.F 40.E第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。A Toronto man is offering a free round-the-world air ticket

45、to the right woman. But 41 apply.You mustbe named Elizabeth Gallagher and have a Canadian 42 .Jordan Axani, 28, said he and his then girlfriend, Elizabeth Gallagher, booked heavilydiscounted round-the-world air tickets in May, but their 43 ended and he did not want herticket to 44 . The ticket had a

46、 strict no-transfer(不可转让)45 , but since passportinformation was not required when 46 , any Canadian Elizabeth Gallagher can 47 it.I just want to see the ticket go to good use and for someone to 48 a lot of joy,saidAxani. He posted his 49 on a social networking website, and received thousands of e-ma

47、ils,including thirty from actual Elizabeth Gallaghers with the 50 passports.More 51 ,there are hundreds of Canadians who are interested in 52 their name to Elizabeth Gallagher,Axani said.It was absolutely out of 53 , thousands of e-mails, people around the world54 their stories of travel.Axani wrote

48、 in his postthat he is not 55 anything in return and that the woman who uses the56 ticket can choose to either travel with him or 57 the ticket and travel on her own. The 58 is scheduled to start on December 21 in New York City and continue on toMilan, Prague, Paris, Bangkok and New Delhi before 59

49、in Toronto on January 8. He saidthe 60 woman will be announced on the website and the trip will be shared online.41.A. benefits B. depositsC. restrictionsD. examinations解析:考査名词。A. benefits利益;B. deposits押金;C. restrictions限制;D. examinations考试。根据后句内容You must be named Elizabeth Gallagher and have a Canadian 42可知申请免费环球旅行是有条件限制的,需要是名叫Elizabeth Gallagher、有加拿大护照的女子。答案:C42.A. originB. passportC. accentD. friend 解析:考査名词。A. origin来源;B. passport护照;C. accent口音;D. friend朋友。根据第三段中的including thirty from actual Elizabeth Gallaghers with the 50 passports可知,申请人需要有加拿大的护照。故选B。答案:B43.A. holidayB. marriageC. drea

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1