ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:14 ,大小:208.71KB ,
资源ID:1513678      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-1513678.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2017年浙江省杭州市大江东九年级第一次中考模拟试题英语及答案解析.docx)为本站会员(inwarn120)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2017年浙江省杭州市大江东九年级第一次中考模拟试题英语及答案解析.docx

1、2017年浙江省杭州市大江东九年级第一次中考模拟试题英语第I卷第一部分听力(共两节,满分30分)(略)第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。ASchool Activities for Kids and TeensJuly is a month of fun-filled activities for kids and teens as long as you know where to findthem. When you want some fun activities for

2、July, consider these ideas happening in this month. 1. Alec is strongly interested in space life. He may go to _.A. Magic ClassB. Science with MeC. Secret of the DragonD. The Search for Life2. John and his 10-year-old son want to watch Secret of the Dragon. How much should theypay?A. $7.40B. $11. 10

3、C. $14. 80D. $23. 20 3. Rita plans to join Magic Class. She may learn about _. A. real magicB. making coinsC. magic storiesD. holding parties4. According to the text, making a guitar needs things except _.A. a piece of woodB. a hammerC. some nailsD. ring ropes5. What do the four activities have in c

4、ommon?A. They are all free. B. They happen in the same place.C. They are all weekend activities.D. They can all be booked by phone.解析:1.推理判断题。根据文章中第二个活动Are we truly alone in space? Is there any lifeout there? These are the questions asked in this show可知,想要了解太空生命,你可以去theSearch Life这个活动。故选D。2.数字计算题。这个

5、题目问到的是关于龙的秘密这个活动,故答案在第一个活动中,且我们要找的是票的价格,根据文章中Adult:7.40 Child (under 15): half可知,成人价格是7.40,15岁以下的孩子半价,故7.40+3.70共计11.10,故选B。3.细节理解题。根据第三项活动Magic Class中的信息:Note Would you like to be amagician? Then join David, the magician, to learn about real magic 描述,可知在这个活动中能 学到真正的魔术。故答案选A。4.细节理解题。根据最后一项活动Please r

6、emember to bring a piece of wood, a hammer,some rubber bands and some nails with you.描述,可知制作吉他需要一块木头,一把锤子和一些钉子。没有提到需要环形绳索。故选D。5.细节理解题。根据这四条活动介绍,可知他们的共同点是都可以通过电话预定。故选D。答案:1. D 2. B 3. A 4. D 5. DBMaking Music with WaterHave you ever tried making music with glasses or bottles filled with water? I bet

7、your favorite band hasnt. Experiment with your own special sounds by turning glasses of water intoinstruments, make some cool music and find out how it works.What youll need:Five or more drinking glasses or glass bottles.Water. Wooden stick such as a pencil.Instructions:Line the glasses up next to e

8、ach other and fill them with different amounts of water. The firstshould have just a little water while the last should be almost full, and the ones in between shouldhave slightly more than the first.Hit the glass with the least amount of water and watch the sound, then hit the glass with themost wa

9、ter, which makes the higher sound?Hit the other glasses and see what noise they make. See if you can get a tune going by hittingthe glasses in a certain order.Whats happening?Each of the glasses will have a different tone when you hit with the pencil. The glass with the most water will have the lowe

10、st tone while the glass with the least water will have the highest.Small vibrations are made when you hit the glass, and this creates sound waves which travelthrough the water. More water means slower vibrations and a deeper tone.6. How many glasses or bottles are needed in the experiment according

11、to the passage?A. Two.B. Three.C. Four.D. Five or more.7. What can we get from the experiment in the passage?A. Light.B. Music. C. Water.D. Glasses.8. Which glass can have the lowest tone in the experiment?A. The glass with no water.B. The glass with the most water.C. The glass with the least water.

12、D. All the glasses.9. What does the underlined word “vibrations” mean?A.破碎B.响声C.震动 D.裂纹10. Where may the passage come from?A. TV program.B. Storybook.C. Science book. D. Advertisement.解析:6.细节理解题。根据Five or more drinking glasses or glass bottles.可知这个实验中需要五个或更多的玻璃杯,故选D。7.推理判断题。根据Experiment with your ow

13、n special sounds by turning glasses of waterinto instruments, make some cool music and find out how it works.可知我们从这个实验中可以听到音乐,故选B。8.细节理解题。根据The glass with the most water will have the lowest tone while the glasswith the least water will have the highest.可知装有最多的水的玻璃杯有最低的声调,装有最少的水的玻璃杯有最高的声调。故选B。9.词义猜测

14、题。根据when you hit the glass, and this creates sound waves which travelthrough the water.可知敲玻璃杯时,产生的声波,会导致玻璃杯震动,故选C。 10.推理判断题。根据全文围绕着一个实验,把装有水的玻璃杯当作乐器来进行敲击,产生不同的声调,构成音乐,这是在做科学实验,故推断这篇文章摘自科学书籍。故选C。答案:6. D 7. B 8. B 9. C 10. CCIt was my first time in the US. I think there is no other country that I have

15、 heard so manythings about before I visited it. Burgers, big cars, fat people, good wine and fantastic cities. Forsure the real experience was quite different. Although you can find all these things there, you willalso find many other things to discover.In Los Angeles, I stayed at a place where they

16、 even produced home-made videos. I alwaysthought in Hollywood only movies with lots of money are produced. But in this place, even partsof the living room were functioned(运作) into a scene. But anyway, this shows what you imagined about a place before arriving might be totally wrong. Now I started to

17、 understand the city is notonly the place where the big movies are made, its also where people are crazy about movies, andalways try to start a production even if they dont have lots of money. People there just really lovemovies, they are motivated(调动积极) to give their ideas a try and at least open u

18、p a channelonline with their home-made stories.Of course, there are many other interesting places in Los Angeles. As I stayed only a fewdays, it was not enough time to see all. But I advise you to have two apps on your smart phone fortraveling in America. First is Yelp to find the closest and best r

19、estaurant or coffee place. And theother is Uber because especially in Los Angeles, you wont find taxis and everything is so far.You can also drive but its wise to park your car close to a subway station and go to Hollywood bysubway. 11. The writer has already known a lot about the U.S. before going

20、there except the_.A. weatherB. foodC. people D. cities12. Which of the following is WRONG about the place where the writer stayed?A. Some home-made videos are also made.B. Not only movies with lots of money are produced.C. Even parts of the living room were functioned into a scene.D. The place is al

21、most the same as what the writer imagined.13. The people in the place where the writer stayed _.A. are only crazy about big moviesB. usually dont have lots of moneyC. always try to start a productionD. may open up a channel online with others home-made stories 14. The writer gives us some advice abo

22、ut traveling in America NOT including _.A. how to find the best restaurantB. where to park our car if drivingC. whether to find taxis if its too farD. how to take a subway to Hollywood15. The passage mainly talks about _.A. what Los Angeles is really likeB. how the writer travels in AmericaC. apps y

23、ou can use on your smart phoneD. the writers travel feelings and some advice解析:11.推理判断题。根据第一段的I think there is no other country that I have heard so many things about before I visited it. Burgers, big cars, fat people, good wine and fantastic cities.可知作者在去之前,已经知道这里的汉堡,汽车,胖人,美酒和城市,故没有了解这里的天气,故选A。12.细

24、节理解题。根据第二段的But anyway, this shows what you imagined about a placebefore arriving might be totally wrong.可知作者停留的地方和他之前想象的不一样,故选D。13.细节理解题。根据第二段的Now I started to understand the city is not only the placewhere the big movies are made, its also where people are crazy about movies, and always try tostart

25、 a production even if they dont have lots of money.可知在作者停留的这个地方,人们对电影着迷,总是努力开始创办新产品。故选C。14.推理判断题。根据最后一段的But I advise you to have two apples on your smart phonefor traveling in America. First Yelp to find the closest and best restaurant of coffee place.可知作 者建议在美国旅行时,应在手机上有两个应用程序,一个程序是找到最近的和最好的餐馆或咖啡店,

26、故推断这是在建议如何找到餐馆和咖啡店。根据And the other is Uber becauseespecially in Los Angeles, you wont find taxis and everything is so far.可知你可以用另一个程序找到出租车和非常远的地方,故推断这是在建议在远的地方如何找到出租车,根据You can also drive but its wise to park your car close to a subway station and go to Hollywood by subway.可知作者建议在哪里停车,故D项的如何做地铁去好莱坞,

27、在文中作者没有建议,故选D。15.概括归纳题。第一段和第二段告诉大家作者在美国旅行的感受,最后一段介绍作者对在美国旅行所提到的建议,故本文主要介绍作者在美国旅行的感受和建议。故选D。答案:11. A 12. D 13. C 14. D 15. D第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)下面文章中有五处(第31-35题)需要添加小标题。请从以下选项(A、B、C、D、E和F)中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。Take time to care for yourself. ChooseMyPlate. gov helps you choose the kinds and amou

28、ntsof food and drinks you need. And, make time to be physically active, so you can do the things you want to do.Find out what you need.Get personalized nutrition(营养) information based on your age, height, weight, and physicalactivity level. SuperTracker provides your calorie(卡路里), shows foods and be

29、verages you need,and tracks progress toward your goals. Learn more at www. SuperTracker. usda. gov.16. _Use a smaller plate at meals to help control the amount of food and calories you eat. Enjoysmaller amounts of food.17. _Add fruit to meals as part of main or side dishes. Choose red, orange, or da

30、rk-greenvegetables like tomatoes, sweet potatoes, and broccoli, along with other vegetables for meals. 18. _Sip water or other drinks with few or no calories to help maintain a healthy weight. Keep awater bottle in your bag or at your desk to satisfy your thirst throughout the day.19. _Set a goal to

31、 fit in at least 2.5 hours of physical activity in your week. Being active 10minutes at a time also adds to your weekly total. Ask your friends or family to keep you companyas you bike, jog, walk, or dance.20. _Try out healthier recipes that use less fat, salt, and sugar. Eat at home more often to c

32、ontrolyour eating. If you eat out, check and compare nutrition information. Choose healthier optionssuch as baked chicken instead of fried chicken. 解析:16.根据Use a smaller plate at meals to help control the amount of food and caloriesyou eat. Enjoy smaller amounts of food.可知吃饭时要用小盘子,控制食物的量,享受少量的食物,故小标

33、题是享受食物,但是量要少,故选B。17.根据Add fruit to meals as part of main or side dishes. Choose red, orange, or dark-greenvegetables like tomatoes, sweet potatoes, and broccoli, along with other vegetables for meals.可知吃饭时要吃一些水果和蔬菜,故此处的标题是盘子里一半的食物时水果和蔬菜,故选A。18.根据Sip water or other drinks with few or no calories to h

34、elp maintain a healthy weight.可知喝水或其他没有热量的饮料能帮助保持健康的体重,故此处的标题是喝水,故选F。19.根据Set a goal to fit in at least 2.5 hours of physical activity in your week.可知一周设定目标锻炼至少2.5小时,故此处的标题是要多活动,故选C。 20.根据Try out healthier recipes that use less fat, salt, and sugar.可知尝试低脂肪、少盐、少糖的健康食谱,故此处的标题是要更健康的烹饪,成为更好的厨师,故选E。答案:16

35、 B 17. A 18. F 19. C 20. E第三部分英语知识运用(共两节,满分25分)第一节:完形填空(共15小题,每小题1分,满分15分)阅读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出一个最佳选项。A young painter had just completed a beautiful painting. To get peoples opinions about hispainting skills, he put his 21 at a crossing on a busy street. And below it a board read,“G

36、entlemen, I have painted this piece. 22 Im new, I might have made some mistakes in my work. Please put a cross 23 you see a mistake.”When he came back in the evening to 24 his painting, he was completely shockedto see that the whole painting was filled 25 crosses. And some people had even writtenthe

37、ir opinions on the painting. 26 , he ran to his master and said to him, “Im 27and if this is what I have learned to paint, Im not worth teaching. ”The master 28 and suggested, “Ill let you know that you are a great 29 .Now go to paint the same painting once again and give it to 30 . ”Then they went

38、to the same street the next morning and put the same painting exactly at thesame place. Now the master 31 another board which read, “Gentlemen, I have paintedthis piece. I might have made some mistakes in my painting. I have put a box with colors and32 just below. Please give me a hand. If you see a

39、 33 , pick up the brush and correct it.” The master and the young painter went back home. Two days later, they came back tothe place. The young painter was 34 to see that actually there was not a singlecorrection done! Its easier to criticize(批评) but difficult to improve. If you want to help people

40、35their behavior, youd better learn how to help people change their attitudes or skills. Also, alwaysremember not to judge yourself by someone elses criticism and feel upset.21.A. discoveryB. inventionC. writingD. painting22.A. WhenB. Since C. IfD. Although23.A. whoeverB. whereverC. wheneverD. howev

41、er24.A. collectB. drawC. find D. buy25.A. ofB. atC. withD. in26.A. LuckilyB. SadlyC. NormallyD. Clearly 27.A. uselessB. nervousC. afraidD. angry 28.A. smiledB. agreedC. shoutedD. argued29.A. engineerB. programmerC. artistD. nurse30. A. themB. himC. herD. me31.A. fixed upB. took outC. handed inD. gav

42、e away32.A. rulers B. erasersC. brushesD. pencils33.A. pictureB. holeC. wordD. mistake34.A. pleasedB. proud C. carefulD. surprised35.A. improveB. enjoy C. teachD. doubt解析:21.考查名词及语境的理解。A. discovery发现;B. invention发明;C. writing书写;D. painting画;句意:他为了得到人们关于他的绘画技能的观点,把他的画放在一条繁忙的大街的十字路口。根据前半句To get people

43、s opinions about his painting skills,可知他想要知道人们对他的画技的观点,因此应把他的画放在那里,故选D。22.考查连词及语境的理解。A. When当时候;B. Since因为;C. If如果;D. Although尽管;句意:因为我是新手,我可能在我的作品中有很多错误。此处我是新手,后一句我很多会出错,前后表示因果关系,故用连词since。故选B。23.考查代词及语境的理解。A. whoever无论谁;B. wherever无论哪里;C.whenever无论何时;D. however无论如何;句意:请你在看到错的地方打一个叉。此处 表示打叉,应是在有错的地

44、方,故选B。24.考查动词及语境的理解。A. collect收集;B. draw画画;C. find找到;D.buy买;句意:当他晚上回来收集他的画时,他十分惊讶地发现那整幅画满是叉。根据前半句的When he came back in the evening可知他晚上回来,是为了拿回他的画,故选A。25.考查介词及语境的理解。A. of的;B. at在;C. with用;D. in在里;句意:当他晚上回来收集他的画时,他十分惊讶地发现那整幅画满是叉。be filled with充满,be full of充满,故选C。26.考查副词及语境的理解。A. Luckily幸运地;B. Sadly悲伤

45、地;C. Normally正常地;D. Clearly清楚地;句意:他悲伤地跑到他的导师那里。根据后文的“Im 27and if this is what I have learned to paint, Im not worth teaching. ”可知这位年轻的画家认为自己画得不好,不值得老师教,故他此处的心情应是难过的,故选B。 27.考查形容词及语境的理解。A. useless没用的;B. nervous紧张的;C. afraid害怕的;D. angry生气的;句意:我真是没用,如果这是我所学到的画画,我不值得教。根据后文的Im not worth teaching.可知他认为自己不

46、值得老师教,因此认为自己是没用的,故选A。28.考查动词及语境的理解。A. smiled微笑;B. agreed同意;C. shouted大喊;D. argued争论;句意:导师微笑着建议到:“我会让你知道你是一个伟大的艺术家。”根据后半句的and suggested可知表示建议的时候,应是微笑着,故选A。29.考查名词及语境的理解。A. engineer工程师;B. programmer程序员;C. artist艺术家;D. nurse护士;句意:导师微笑着建议到:“我会让你知道你是一个伟大的艺术家。”根据前文的A young painter had just completed a bea

47、utiful painting.可知这个年轻人是一名画家,因此以后会成为一名艺术家,故选C。 30.考查代词及语境的理解。A. them他们;B. him他;C. her她;D. me我;句意:现在去把同一幅画再画一遍,然后把它给我。根据前文的Ill let you know that you area great 29 .可知他的导师给这个年轻的画家提建议,因此那个画家应把画给他,故选D。 31.考查动词短语及语境的理解。A. fixed up修理;B. took out拿出;C. handed in上交;D. gave away赠送;句意:现在导师拿出后另一个木板。根据前后文他们在大街上展

48、示他的画,故此处应是拿出木板,上面写上要求,故选B。32.考查名词及语境的理解。A. rulers尺子;B. erasers橡皮;C. brushes刷子;D. pencils铅笔;句意:我已经放了一个颜料盒子,下面还有刷子。根据后文的If you see a33 , pick up the brush and correct it.可知此处放着颜料和刷子,让他们纠正他的画,故选C。33.考查名词及语境的理解。A. picture图画;B. hole洞;C. word单词;D. mistake错误;句意:如果你看见一个错误,捡起刷子,纠正它。根据后文的The young painter was

49、34 to see that actually there was not a single correction done!可知此处表示纠正错误。故选D。34.考查形容词及语境的理解。A. pleased满意的;B. proud骄傲的;C. careful认 真的;D. surprised惊讶的;句意:那个年轻的画家惊讶地看到实际上没有一个错被纠正。根据前文的he was completely shocked to see that the whole painting was filled 25crosses.可知第一次他展示他的画时,上面画满了叉,根据此处的to see that actually therewas not a single correction done!可知这次没有一个错被纠正,故应表示惊讶,故选D。35.考查动词及语境的理解。A. improve提高;B. enjoy喜欢;C. teach教授;D.doubt怀疑;句意:如果你想要帮助人们改善他们的行为,你最好学习如何帮助人们改变他们的态度和技能。根据youd better learn how to help people chang

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1