ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:11 ,大小:81.33KB ,
资源ID:303312      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-303312.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2011年山东省滨州市中考英语试卷与答案(解析版).doc)为本站会员(appealoxygen216)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2011年山东省滨州市中考英语试卷与答案(解析版).doc

1、2011 年山东省滨州市中考英语试卷与答案(解析版) 其他 阅读下面关于运动损伤处理的说明,进行图文配对,将相应的图片序号填入空格中。 Every year millions of people are injured while exercising. Here are four things you can do immediately after an injury. 【小题 1】 Rest. Stop using the injured part of your body. Lie down if necessary. 【小题 2】 Ice. Put ice in a plastic

2、bag. Place the ice on the injured area. Leave the ice in place for 30 minutes. Take away the ice for 15 minutes. Then put the ice back on for another 30 minutes. 【小题 3】 Pressing. Put a piece of clean cloth around the ice and the injured area. You should tie the cloth hard enough to hold the ice, but

3、 not too hard. 【小题 4】 Lifting. Raise the injured area. If possible, raise the area higher than the level of your heart. Remember. If you have a serious injury, see a doctor as soon as possible. A B C D 【小题 5】 In which part of a newspaper can you most probably read this passage A. News. B. Health. C.

4、 Fashion. 答案: 【小题 1】 B 【小题 1】 D 【小题 1】 C 【小题 1】 A 【小题 1】 B 【小题 1】根据 “Lie down if necessary.”可以判断。 【小题 1】根据关键词 “ice”来判断。 【小题 1】根据 “You should tie the cloth hard enough to hold the ice”可以判断。 【小题 1】根据 “Raise the injured area”可以判断。 【小题 1】根据短文我们可以看出这是关于一些受伤后如何急救的一些知识,所以,我们会在报纸的 “健康 ”部分看到。故选 B。 单项选择 * It

5、is_ popular way among the young people to chat on the Internet now. A. a B. an C. the 答案: A David is new here, so we know_ about him. A. nothing B. something C. anything 答案: A We plan to go out for a picnic next weekend. Would you like to come along _. Its my favourite. A Enjoy yourself B It doesnt

6、matter C Youre welcome D That would be very nice 答案: D Food safety is important. Rules _ to stop people from food pollution. A must make B must be made C cant make D cant be made 答案: B There will be a stamp show in the museum _ we visited last week. A who B when C which D what 答案: C Linda, could you

7、 tell me _ He is an actor. A what he does B what does he do C where he works D where does he work 答案: A Smoking is not allowed in public places since May 1st. It may be a good chance for some people to _ smoking. A put up B give up C pick up D look up 答案: B The Internet is really _ to us. We can eas

8、ily find the information we need. A safe B hard C boring D useful 答案: D Would you please pass me something to drink What about some _ A beef B fish C juice D bread 答案: C My parents usually take a walk _ dinner to keep healthy. A at B of C during D after 答案: D Im expecting a digital camera for long,

9、but dad has no time to buy _ for me. A it B one C this D that 答案: B Whos that lovely girl You mean _ girl with long hair Thats Kate. A a B an C the D不填 答案: C I want a_ to cut the big apple. Could you pass me one Certainly, here you are. A. fork B. knife C. spoon 答案: B 完型填空 IMAGINE a life without arm

10、s or legs! You cant hold anyone in your 26 . You cant walk anywhere with your feet. How would you last a day like that Would you 27 at yourself in the mirror like Nick Vujicic, the 29-year-old Australian Nick was born without limbs(四肢) , so life was not 28 for him. At school many students played jok

11、es on him 29 he looked different from everyone else. He was refused to be 30 friends, so he always felt 31 . However, he faced that bravely. He 32 to type and write with two toes(脚趾) at the age of six, and he could 33 surf and play golf. In college, he achieved great success and was among the 34 stu

12、dents in the studies. And he decided on 35 to do later in his lifeto encourage others to work hard for their dreams. Now Nick is one of the most popular 36 in the world. He travels to many countries and gives speeches about his story 37 difficulties. “Living life fully is about looking at what you 3

13、8 , not what you dont have.” he said. His 39 encourages millions of people. “I tell people to keep on getting up when they 40 and to always love themselves,” he said. “If I can encourage just one person, then my job in this life is done.” 【小题1A arms B ears C eyes D teeth 】 A laugh B cry C smile D sh

14、out A old B easy C modern D difficult A because B if C until D although A his B my C their D our A happy B relaxed C lonely D surprised A failed B forgot C helped D learned A even B ever C never D hardly A tall B lazy C sleepy D excellent A how B who C what D where A doctors B speakers C scientists

15、D managers A at B for C into D against A make B have C lose D want A story B sadness C friend D family A fall B play C listen D exercise 答案: 【小题 1】 A 【小题 1】 C 【小题 1】 B 【小题 1】 A 【小题 1】 C 【小题 1】 C 【小题 1】 D 【小题 1】 A 【小题 1】 D 【小题 1】 C 【小题 1】 B 【小题 1】 D 【小题 1】 B 【小题 1】 A 【小题 1】 A 阅读理解 When you are about

16、to do something brave, a cheerful wish of “Good luck!” from a friend can be helpful. But if you think you need lots of luck, what else might you do In the UK and US there are some strange traditions for bringing yourself a little more good luck. Some are hundreds of years old and some are much newer

17、 Have you heard the saying “When you wish upon a star” If you are looking up at the sky on a clear night and you see a sudden flash of light, it is probably a shooting star! Seeing one doesnt happen very often. The saying goes that if you see one you have been very lucky, and so if you make a wish,

18、 it will come true. Maybe you have heard of the lucky rabbits foot. Some people believe that rabbits are lucky animals, so they carry a part of the rabbit, its foot, for good luck. There are all kinds of strange, unclear rules about which of the rabbits feet is the luckiest. It is said that this goo

19、d luck tradition is the oldest one of all. However, as the funny saying goes, “Depend on the rabbits foot if you will, but remember it didnt work for the rabbit!” People in Britain love trees. If it is autumn and leaves are falling from the trees, some people try to catch the leaves as they fall bec

20、ause they think each leaf they catch will bring them a lucky month in the following yearthey will need to catch 12 falling leaves to have a whole of good luck! 【小题 1】 _ is mentioned in the oldest good luck tradition. A A rabbits foot B A falling leaf C A cheerful wish from friends D A shooting star

21、小题 2】 From Paragraph 3, we know that _. A shooting stars can often be seen B people can see a shooting star on a rainy night C your wish may come true if you see a shooting star D people believe that its unlucky to see a shooting star 【小题 3】 British people try to catch 12 falling leaves because _.

22、A the leaves fall in autumn B there are so many leaves to catch C the leaves can bring them a lucky month D they want to have a whole year of good luck 【小题 4】 In Paragraph 5, the underlined word “them” refers to(指) _. A trees B people C leaves D years 【小题 5】 The passage is mainly about _. A how to w

23、ish upon a star B things that bring good luck C British people love leaves D which of the rabbits feet is the luckiest 答案: 【小题 1】 A 【小题 1】 C 【小题 1】 D 【小题 1】 B 【小题 1】 B When I was ten, my mother worked all day so I had to take care of my younger brother. At that time my little brother was about four

24、years old and he missed mum all the time. One day, after I had given him his dinner, he started crying for mum.He was so young and really needed mum. So I dressed him, put on his shoes, carried him on my back and walked out. Soon he fell asleep. About half an hour later, I found that he had lost a s

25、hoe while sleeping. I took him off my back and put him down. I knew we needed to find that shoe, for our mother couldnt afford new shoes. We had to go back to find it, so I told my brother to wait right there. A man heard it and stopped me just before I walked off. He asked me, “You are leaving your

26、 brother here to find the shoe What would you do if he is not here when you return ” I did not know how to answer that question. He continued, “Its OK if you cant find the shoe, but it is not OK to lose your brother.” Then he sent us to mums workplace by taxi. My whole life I have depended on the ki

27、ndness of many strangers, I feel regretful that I cannot find them and say thank you. I do not even remember what the mans face looked like, but he taught me a lessonpeople are more important than things. 【小题 1】 Why did the younger brother cry for his mother A Because he was hungry. B Because he mis

28、sed his mother. C Because he wanted to sleep. D Because he wanted to play outside. 【小题 2】 What does the underlined word “regretful” in the last paragraph mean A Sorry. B Happy. C Excited. D Angry. 【小题 3】 What did the man mean by saying “Its OK if you cant find the shoe, but it is not OK to lose your

29、 brother.” A People are more important than things. B Things are more important than people. C Both the shoe and your brother are important. D The shoe is more important than your brother. 【小题 4】 According to the passage, which word can best describe the man A Rude. B Funny. C Silly. D Kind. 答案: 【小题

30、 1】 B 【小题 1】 A 【小题 1】 A 【小题 1】 D Animals grow up in different ways. They have lots of lessons to learn. Some animals are born helpless but their mothers protect them. A newborn kangaroo is the size of a bee. She stays in her mothers safe pouch. She doesnt open her eyes for at least five months. A ne

31、wborn monkey cannot walk. He is carried by his mother. Other baby animals can walk soon after theyre born. They learn to run with their mother when danger is near. A baby zebra(斑马) can run an hour after she is born. Some baby animals are born in a place that is safe. Other baby animals are born in t

32、he open. Baby wolves are born in large holes. A baby elephant is born on open, grassy land. Other elephants make a circle(圈) to protect her. Animals that drink their mothers milk are called mammals. A mother bears milk is fatty and rich. Baby bears need lots of fat to keep warm in winter. They have

33、milk for six months. Baby zebras drink milk for six months or more! As baby animals grow they need solid(固体的) food. Baby lions eat what their mother can catch. 【小题 1】 Which baby animals dont open their eyes for at least five months A Lions. B Zebras. C Kangaroos. D Elephants. 【小题 2】 What cant a baby

34、 zebra do an hour after she is born A Drink milk. B Walk by herself. C Run with her mother. D Make a circle to protect herself. 【小题 3】 Which of the following is TRUE according to the passage A Baby wolves are born in the open. B Newborn lions only eat solid food. C Newborn monkeys can walk but cant

35、jump. D Baby bears need lots of fat to keep warm in winter. 答案: 【小题 1】 C 【小题 1】 C 【小题 1】 D Its 10:00 pm. A man leaves a restaurant, gets into his car and drives away. 200 metres further hes stopped by a police officer. Officer: Good evening, sir. Were testing drivers for drunk driving. Would you ple

36、ase blow(吹) into this machine Man: Im sorry, I cant do that. If I blow into that machine, I will get out of air. Officer: Please come along to the office and we can give you a blood test. Man: I cant do that. If you give me a blood test, I will bleed(流血) to death. Officer: Then youll have to get out

37、 and walk five metres along this white line. Man: I cant do that, either. Officer: Why not Man: Because Im dead drunk! I cant open the door. 【小题 1】 The man is stopped _ metres away from the restaurant. A 5 B 10 C 200 D 205 【小题 2】 The conversation probably happens in a (an) _. A office B street C hos

38、pital D restaurant 【小题 3】 The man wouldnt have the test for drunk driving because _. A he is badly ill B he will get out of air C he is dead drunk D he will bleed to death 答案: 【小题 1】 C 【小题 1】 B 【小题 1】 C 单词拼写 根据短文内容和所给中文提示,写出短文空白处各单词的正确形式。每空限填一词。 These days, a Chinese girls travel diary has become a

39、hit online. Zhao Xing, with only a 【小题 1】(地图) , a travel bag and 30 yuan, left the Chinese mainland for the 【小题 2】 (第一) time to Taiwan. At the 【小题 3】 (机场) , she was helped by a man who even told her his phone number. A bus driver was kind enough to 【小题 4】 (叫醒) her up when she fell asleepon the ride.

40、 In Taiwan, Zhao told the man who 【小题 5】 (给) her a ride that she was from Beijing. The man asked if there was 【小题 6】 (任何事) else he could do to help make her journey 【小题 7】 (更好的) . “After coming back and thinking over everything Ive experienced, I realized that the people impressed me the most, not t

41、he beautiful scenes or tasty food,” Zhao 【小题 8】(写) in her online diary. From Beijing to Taiwan, so close, so 【小题 9】 (遥远的) away. Zhaos wish is to encourage others to realize their 【小题 10】 (自己的) dreams of making the world a smaller, more friendly place for all. 答案: 【小题 1】 map 【小题 1】 first 【小题 1】 airpo

42、rt 【小题 1】 wake 【小题 1】 gave 【小题 1】 anything 【小题 1】 better 【小题 1】 wrote 【小题 1】 far 【小题 1】 own 【小题 1】考查名词:地图: map 【小题 1】考查序数词:第一 first , for the first time第一次 【小题 1】考查名词:在机场 at the airport 【小题 1】考查词组: wake sb up把某人叫醒 【小题 1】考查动词:给 give,因为主句用的是 told,所以从句的谓语是过去式gave 【小题 1】考查不定代词: if条件句用 anything 【小题 1】 考查

43、形容词比较级:更好的 better 【小题 1】 考查动词:写: write用过去式 wrote 【小题 1】考查形容词:遥远的 far 【小题 1】考查形容词:自己的 own 书面表达 丰富多彩的校园活动吸引着你我。请根据提示写出体育、艺术或其他类校园活动中你喜欢的两项,并说明原因。 Some of my classmates like playing basketball because its relaxing. ( 1) I like _ because _. ( 2) _ 答案: (1) playing football; it can make me strong (2)I lik

44、e drawing because its interesting 假如你是李华,请根据上一小题的提示,给你的英国笔友 Michael写一封信,介绍你们的校园活动,并说说你对校园活动的看法。 注意: ( 1)内容应至少包含两项校园活动,要求意思、语句连贯; ( 2)词数 80100 ,开头已给出,不计入总词数; ( 3)注意书信格式,信中不得出现真实姓名和校名。 June 13th, 2011 答案: Dear Michael, Im glad to tell you something about our colourful school life. We usually have our

45、activities from 4:30 to 6:00 in the afternoon. We have different kinds of activities. Some of us are interested in sports. They play football and basketball. Every term there is a basketball match between students and teachers in our school. We also have some clubs, such as drawing club, dancing clu

46、b and singing club. But computer is the most popular in our school now. We have a computer room in our school. Therere more than 100 computers in it. Every afternoon, some students go and play computer games. On Thursday afternoon we go to English corner. We like talking in English there. We like En

47、glish corner very much. Because we practice lots of oral English there. We hope we can spend more time on such activities and less time on homework. Yours Li Ming June 13th, 2011 翻译 【小题 1】皮特是一个诚实的男孩,是吗? Pete is an honest boy, 【小题 2】雨下得如此大以致我不得不呆在家里。 It is raining heavily I have to stay at home. 【小题 3】这是一个多么有趣的故事啊! interesting story this is! 【小题 4】别在阳光下看书,否则你的眼睛会受到损害。 read in the sun, you will have your eyes hurt 【小题 5】我们应该学会与别人友好相处。 We should learn to well with others. 答案: 【小题 1】 isnt she 【小题 2】 sothat 【小题 3】 What an 【小题 4】 Dont, or 【小题 5】 get along/ on 【小题 1】考查反意疑问句。反意疑问句的谓语要和前面保持一致,

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1