ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:15 ,大小:146.31KB ,
资源ID:305141      下载积分:1000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-305141.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2012届四川省乐山市沙湾区初三毕业调研考试英语试卷与答案(带解析).doc)为本站会员(jobexamine331)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2012届四川省乐山市沙湾区初三毕业调研考试英语试卷与答案(带解析).doc

1、2012届四川省乐山市沙湾区初三毕业调研考试英语试卷与答案(带解析) 其他 根据对话内容,在对话的空白处填上恰当的表达,使其意思通顺、合理,结构完整。 Li Ming: Hi ,Liu Mei. I went to the Golden Lake with my family during Dragon Boat Festival. Liu Mei: Really How was your trip Li Ming: (1)_.The scenery there is very beautiful Liu Mei: How did you go there Li Ming: (2)_.My f

2、ather drove us there. Liu Mie: How long did you stay there Li Ming: (3)_. Liu Mei: Three days Fantastic! By the way, do you like the food there Li Ming:(4)_.Its very delicious. Liu Mei: Youre so lucky.(10)_. Li Ming : I am sure you will .It is really worth visiting. 答案: 【小题 1】 Wonderful/Great 【小题 2】

3、 by car 【小题 3】 Three days 【小题 4】 Yes/Sure 【小题 5】 I hope I can go there one day 选择下列各句,填入短文中的空白处,使短文意思完整。 A. The United States is the only industrial country whose population is increasing B. And a fifth go without modern health services C. Asia has more than doubled its population since 1960 D. Most

4、 of the growth is taking place in Africa E. Now some 6 billion mouths must be fed and bodies clothed and housed At the beginning of the 21st century, nearly 60 percent of 4.8 billion people in developing countries have no basic sanitation. Almost a third dont have enough clean water. A quarter dont

5、have enough housing. (70)_. 答案: 【小题 1】 D 【小题 2】 C 【小题 3】 A 【小题 4】 E 【小题 5】 B 【小题 1】从前面的句子: Every year there are about 95 million more people on the earth.每年地球上有 9千 5百万的人口,说明 D项正确。 【小题 2】从后 面的句子: as have Latin America and the Caribbean area.可知说亚洲自从 1960年以来人口翻倍。选 C 【小题 3】从后面的句子: not because of birth,

6、but of the coming of people from the rest of the world.可知美国是唯一的人口增长的工业化国家。选 A 【小题 4】从前面的句子: In 8,000 BC, only 5 million people were alive.可知后面是现在有 60亿的人口 要吃东西,要穿衣服。选 E 【小题 5】从前面的句子: Almost a third dont have enough clean water. A quarter dont have enough housing.可知 5分之一的人没有医疗护理。选 B 单项选择 * Your bedroo

7、m is dirty. Please tidy _ up. -Ok, mum. A. it B. its C. them 答案: A Lets go to Toms birthday party. -Id like to , but I _ yesterday. A. am not invited B. wasnt invited C. didnt invite 答案: B Will they go boating if it _ tomorrow Of course. A. wont rain B. doesnt rain C. will rain 答案: B When did you co

8、me to Shawan -In 2010. I _ here for two years. A. came B. have been C. have come 答案: B How far is it from the park to your home _. A. About ten minutes walk B. About ten minutes walk C. About ten minutes 答案: A Can you climb up the tall tree over there, David Yes, let me _. A. to have a try B. not ha

9、ve a try C. have a try 答案: C Im a little _ than you, but Im as _ as you. A. thinner; stronger B. thin; stronger C. thinner; strong 答案: C They _Shanghai _ the morning of August 5th, 2011. A. got; on B. reached; on C. arrived; in 答案: B Lingling and I are interested in dancing and _ of us are good at i

10、t. A. all B. both C. none 答案: B When you see this sign, you _. A. can turn left B. must turn right C. arent allowed to turn left or right 答案: C -The teacher speaks English _, doesnt he -Yes, I like listening to him. A. badly B. well C. good 答案: B Must I finish my work in an hour -No, you _. A. mustn

11、t B. cant C. neednt 答案: C Wow! What a nice skirt you are wearing! -_. A. Thank you B. I think so C. No, its bad 答案: A Ill have an important exam tomorrow. -_. A. Well down B. Youre welcome C. Good luck 答案: C How much did you _ on this dictionary -Twenty yuan. A. spend B. take C. cost 答案: A 完型填空 One

12、summer evening, a 10-year-old boy was trying to hit a bottle with a slingshot(弹弓 ). The bottle was about 7 to 8 meters _36_. The boy tried many times but still couldnt hit it. His mother just kept passing him small stones. A girl walked by. She _37_ the boy for some time and said to the mother, “Let

13、 me show him how to shoot.” “No, thank you,” said the _38_, “he is blind.” The girl was surprised and asked, “How can he hit the bottle then ” “I tell him he can do it,” said the mother, “_39_ he tries hard enough.” The little boy tried again and again. The mother always told him that he was doing _

14、40_. The boy became more confident. After a long time, it _41_ dark. The girl said goodbye to the mother and son. When she turned to leave, she heard a stone hit the _42_! The little boy finally made it! With confidence and patience, nothing is impossible. 【小题 1】 A. long B. tall C. away 【小题 2】 A. sa

15、id B. watched C. wondered 【小题 3】 A. mother B. boy C. girl 【小题 4】 A. before B. after C. if 【小题 5】 A. good B. better C. well 【小题 6】 A. went B. become C. got 【小题 7】 A. bottle B. slingshot C. stone 答案: 【小题 1】 C 【小题 2】 B 【小题 3】 A 【小题 4】 C 【小题 5】 B 【小题 6】 C 【小题 7】 A 【小题 1】根据上文的内容 One summer evening, a 10-

16、year-old boy was trying to hit a bottle with a slingshot(弹弓 ).可知答案:为 C 【小题 2】根据后文的内容,表示 wonderful , said,表示短暂性动词,故选 B,为延续性动词。 【小题 3】根据前文的内容 A girl walked by. She _37_ the boy for some time and said to the mother,可知答案:为 A 【小题 4】根据上下文句子的关系,可知答案:为 C,表示如果的意思。 【小题 5】根据上文的内容 The little boy tried again and

17、 again.可知答案:为 B 【小题 6】 get+颜色,表示变得怎样,故选 C 【小题 7】根据上文的内容,可知答案:为 A。为射到瓶子的意思。 In real life, robots are mainly used in factories. They do many different jobs. Usually these jobs are too 43 , difficult or boring for humans. Robots also help disabled people and people who cannot look after 44 . For exampl

18、e, scientists are making a robot to help blind people. Now many of them have a dog to help them. The dog is called a guide dog. In the future, guide dogs might be robot dogs. One robot dog is called Meldog. It has wheels. It usually “walks” in front of its owner. It is very clever. It knows the spee

19、d of its owners walk. Meldog talks to its owner by 45 . The owner wears a special belt. This belt 46 instructions to the owner from Meldog such as “Stop here”, “Turn left” and “Turn right”. In the United States, another 47 of robot helps disabled workers. This robot, called Kilroy, helps disabled co

20、mputer operators. The robot 48 the sound of its owners voice. It follows instructions such as “Turn the page” and “Make a cup of coffee”. Robots are also used in American 49 . They can do simple jobs. For example, they shave (刮脸 ) patients and brush their teeth and take meals from the kitchen to pat

21、ients rooms. It never gets lost 50 this robot has a map of the hospital in its computer memory. 【小题1】 A interesting B strange C dangerous D safe 【小题2】 A others B another C them D themselves 【小题3】 A television B radio C loudspeaker D mobile telephone 【小A posts B writes C reads D sends 题4】 【小题5】 A typ

22、e B size C set D double 【小题6】 A guesses B thinks C hears D sees 【小题7】 A cinema B hospitals C museum D theatre 【小题8】 A until B before C because D whether 答案: 【小题 1】 C 【小题 2】 D 【小题 3】 B 【小题 4】 D 【小题 5】 A 【小题 6】 C 【小题 7】 B 【小题 8】 C 【小题 1】根据下文的内容,可知答案:为 C,表示危险的,符合下文内容。 【小题 2】根据文章内容可知答案:为 D,表示他们自己。 【小题 3

23、根据文章内容可知答案:为 B,表示通过手机。 【小题 4】 send sth to sp或 sb,表示将 送给某人。故选 D 【小题 5】 a type of sth,表示一种,符合题意。故选 A 【小题 6】 hear,表示听见的意思,故选 C,符合题意。 【小题 7】根据文章内容 they shave (刮脸 ) patients and brush their teeth and take meals from the kitchen to patients rooms.可知答案:为 B 【小题 8】根据文章内容可知答案:为 C,表示因为的意思。 阅读理解 In every count

24、ry, there are thousands of people who want to help out. Many join organizations run (管理 ) by their governments, for example, the Peace Corps in the United States and Voluntary Service Overseas in Britain. Since the powerful (猛烈的 ) earthquake took place in Sichuan, more than 200 thousand volunteers a

25、cross China have been helping there! They do all kinds of work or come up with ways to help improve life. Some offer their professional skills for free. Others have no qualifications (资历 ), but they love to work hard to help. One of the most famous volunteers in the world was Mother Teresa. She coul

26、d be the best volunteer because she gave her life to helping the poorest people of Calcutta. She helped the homeless, cared for the sick, gave out food, and became the mother of those without families. Now more and more teenagers actively look for volunteering opportunities, too. They volunteer beca

27、use they think it will be fun or they will learn something. They also like the idea of being helpful to others, even if it is just handing out books for the teacher. As they get older, these reasons are still the same, but there are other important reasons for volunteering such as learning on-the-jo

28、b, getting work experience, and improving their social life. All volunteers bring joy to the people they help in so many ways. They might read books to the blind, fix up broken homes, find ways to get water for villages. Could you be a volunteer What kind of volunteer work could you do There is some

29、one in the world who needs you. 【小题 1】 The Peace Corps is _ in the United States. A a city B an organization C a volunteer D a school 【小题 2】 The word those in the passage means _ . A the homeless B the sick C the poor D the kids 【小题 3】 What is NOT the reason for teenagers to be volunteers according

30、to the passage A They want to make more friends. B They want to be helpful. C It helps them get work experience. D It can improve their social life. 【小题 4】 Which of the following is true according to the passage A Volunteers need qualifications. B Volunteers offer their help without any pay. C Young

31、 kids cant be volunteers. D Some volunteers bring joy to others. 【小题 5】 What is the main idea of this passage A The world needs volunteers. B Mother Teresa was a great volunteer. C Volunteers do all kinds of work. D There are different ways of volunteering. 答案: 【小题 1】 B 【小题 2】 D 【小题 3】 A 【小题 4】 B 【小

32、题 5】 A 【小题 1】根据文章内容 In every country, there are thousands of people who want to help out. Many join organizations run (管理 ) by their governments,可知答案:为 B 【小题 2】根据文章内容可知答案:为 D 【小题 3】根据文章内容 but there are other important reasons for volunteering such as learning on-the-job, getting work experience, and

33、 improving their social life. 可知答案:为 A 【小题 4】根据文章内容 All volunteers bring joy to the people they help in so many ways. They might read books to the blind, fix up broken homes, find ways to get water for villages. Could you be a volunteer W可知答案:为 B 【小题 5】根据文章内容大意可知答案:为 A Fans often only see the good s

34、ide of fame. They see the happy smiles and great success of famous people. But its difficult for them to understand everything that comes before then. They cant see the hard work or the hours of practice. Li Yundi, the Chinese piano prodigy(天才 ), recently released his first concert recording. He tal

35、ked with Teens about his art and his job. “Of course, the job is hard work,” Li, 25, said. “You need to work hard to be a professional. But you also have to play hundreds of concerts, meet fans, and listen to critics(评论 ) of your music.” In 2000, when Li was 18, he won the top prize at the Internati

36、onal Chopin(肖邦 ) Competition in Warsaw, Poland. This was the first time the top prize had been given in 15 years. Li was also the youngest, and the first Chinese to win the prize. Since then, Li became famous and his list of honors goes on and on. Born in Chongqing, Li began to play piano when he wa

37、s seven. His parents spent all their money and bought a piano for him- a luxury in 1980s China. He worked hard. Every day, Li played for eight hours or more at a piano school. He often played even after the school had closed. Today, Li still can t play a beautiful tune without careful preparation. “

38、 You need to be ready on stage.” Li said. “People are waiting for you. Nobody knows whether you have slept enough, or whether you have another problem in your life. But you need to play great music for your audience. Thats what they want to hear.” 【小 题 1】 What is Li Yundi _. A. A music-critic B. A m

39、usic fan C. A pianist 【小题 2】 What does the underlined word “luxury” mean in Chinese _. A. 奢侈品 B. 流行品 C.豪华 【小题 3】 How long did it take Li to get the prize of Chopin Competition and became famous _. A. 7 years B. 11 years C. 15 years 【小题 4】 What does the underlined sentence in the last paragraph mean

40、 A. You need to sleep well the night before the performance B. You should prepare carefully before the performance. C. You need to know your audience. 【小题 5】 What does the passage mainly tell us _. A. You need to be a prodigy to be successful. B. You need to be happy to be successful. C. You need

41、to work hard to be successful. 答案: 【小题 1】 C 【小题 2】 A 【小题 3】 B 【小题 4】 B 【小题 5】 C 【小题 1】根据文章内容 Li Yundi, the Chinese piano prodigy(天才 ), recently released his first concert recording. He talked with Teens about his art and his job.可知答案:为 C 【小题 2】根据单词的意思和语境可知答案:为 A 【小题 3】根据文章内容 In 2000, when Li was 18,

42、 he won the top prize at the International Chopin(肖邦 ) Competition in Warsaw, Poland.可知答案:为 B 【小题 4】根据句子的意思和语境,可知答案:为 B 【小题 5】根据文章内容大意可知答案:为 C。 Chess Club Do you like to play chess Do you want to play chess well Mr. Wang can teach you. You can come here every Friday from 13:00 to 16:00. Tel: 623-190

43、4 Room 102. Swimmers Wanted Can you swim Do you like kids Can you help teach to swim on weekends Come and join us. Call Jane at 330-9785 for more information. Musicians Wanted Boys and girls, are you music lovers Can you sing or dance Can you play instruments Welcome to our Star Rock Band. Please ca

44、ll Victor at 891-3453 or send an e-mail to . For Sale A washing machine, only used for 6 months, the owner going abroad, $ 275 Call Mike Green at 776-8623 E-mail: 【小题 1】 If you want to help teach the kids swimming, you can call at _. A 330-9785 B 623-1904 C 891-3453 D 776-8623 【小题 2】 You can learn

45、to play chess _. A every day B every Friday afternoon C on weekend D every Friday morning 【小题 3】 If you can play the guitar very well, you can join _. A the swimming club B the chess club C Star Rock Band D the Mike Green Family 【小题 4】 Mike Green has to sell his washing machine because _. A. it does

46、nt work B. he will go abroad C. his friend asks him to do that 【小题 5】 Where may you find the above information _. A. A history book B. A traveling notebook C. The advertising part of a newspaper 答案: 【小题 1】 A 【小题 2】 B 【小题 3】 C 【小题 4】 B 【 小题 5】 C 【小题 1】根据文章内容 Swimmers Wanted Can you swim Do you like k

47、ids Can you help teach to swim on weekends Come and join us. Call Jane at 330-9785 for more information.可知答案:为 A 【小题 2】根据文章内容 Do you like to play chess Do you want to play chess well Mr. Wang can teach you. You can come here every Friday from 13:00 to 16:00. Tel: 623-1904 Room 102.可知答案:为 B 【小题 3】根据文

48、章内容 Musicians Wanted Boys and girls, are you music lovers Can you sing or dance Can you play instruments Welcome to our Star Rock Band. Please call Victor at 891-3453 or send an e-mail to .可知答案:为 C 【小题 4】根据文章内容 A washing machine, only used for 6 months, the owner going abroad, $ 275 Call Mike Green at 776-8623可知答案:为 B 【小题 5】根据文章内 容可知答案:为 C。 书面表达

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1