ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:13 ,大小:50KB ,
资源ID:902411      下载积分:2000 积分
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
如需开发票,请勿充值!快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。
如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
注意:如需开发票,请勿充值!
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【http://www.mydoc123.com/d-902411.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文([职业资格类试卷]教师公开招聘考试中学英语(阅读理解)模拟试卷5及答案与解析.doc)为本站会员(bowdiet140)主动上传,麦多课文库仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知麦多课文库(发送邮件至master@mydoc123.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

[职业资格类试卷]教师公开招聘考试中学英语(阅读理解)模拟试卷5及答案与解析.doc

1、教师公开招聘考试中学英语(阅读理解)模拟试卷 5 及答案与解析阅读理解0 My summer hols wr CWOT. B4, we usd 2 go 2 NY 2C my bro, his GF & thr 3 :- kids FTF ILNY, its gr8.Can you understand this sentence? If you cant, dont feel too bad: neither could the middle school teacher in England who received this as homework. This is Netspeak:

2、the language of computerized communication found on Internet or cellphone. To newcomers, it can look like a completely foreign language. So, what is the “translation“ of the sentence above? My summer holidays were a complete waste of time. Before, we used to go to New York to see my brother, his gir

3、lfriend, and their three screaming kids face to face. I love New York: its great.Schoolteachers and parents say this new form of writing is harming the English language. Increasing spelling and grammatical mistakes can be seen in students writing. They fear the language could become corrupted.Everyo

4、ne should just relax, say linguists. They believe Netspeak is in fact more of a good thing. David Crystal, from the University of Wales, argues that Netspeak and Internet create a new language use and the almost lost art of diary writing has been picked up again. Geoffrey Nunberg, from Stanford Univ

5、ersity, agrees. “People get better at writing by writing, “ he says, “Kids who are now doing text messaging, e-mail, and instant messages will write at least as well as, and possibly better than, their parents. “Linguist James Millroy says, for centuries, it is believed without exception that young

6、people are harming the language. And you can bet your bottom dollar that when todays teenagers become tomorrows parents, they too will think this way. Milroy argues that languages do not and cannot become “corrupted“ : they simply change to meet the new needs.However, Netspeakers do agree that it is

7、 important to teach young people how to speak and write Standard English. Cynthia McVey says, “ I can understand Netspeak worries teachers and its important that they get across to their pupils that text messaging is for fun, but that learning to write proper English is a must for their future. “Per

8、haps we should give teenagers a little more trust anyway. Erin, age 12, says, “I wouldnt use text language in my homework. Texting is just for fun“1 What is the main purpose of the first paragraph?(A)To give an example of a foreign language.(B) To show an example of creative methods.(C) To express w

9、orries about using Netspeak.(D)To lead in the topic of Netspeak.2 Which of the following is true according to the passage?(A)Cynthia McVey points out teenagers can deal with Netspeak properly.(B) Geoffrey Nunberg believes Netspeakers can write Standard English.(C) David Crystal thinks Netspeak helps

10、 develop the habit of writing.(D)James Milroy says that language is changing and improving.3 The expression “ bet your bottom dollar“ in Paragraph 5 means_.(A)be fairly sure(B) be greatly surprised(C) think it a pity(D)find it interesting4 What can be the best title for the passage?(A)Netspeak: A Wi

11、dely-Used Language on Internet(B) Is Netspeak Harming the English Language(C) Is Netspeak Helpful in Language Learning(D)Netspeak: Advantages and Disadvantages4 Waste can be seen everywhere in the school. Some students ask for more food than they can eat and others often forget to turn off the light

12、s when they leave the classroom. They say they can afford these things. But I dont agree with them.Waste can bring a lot of problems. Although China is rich in some resources, we are short of others, for example, fresh water. It is reported that we will have no coal or oil to use in 100 years. So if

13、 we go on wasting our resources, what can we use in the future and where can we move? Think about it. I think we should say no to the students who waste things every day. Everybody should stop wasting as soon as possible.In our everyday life, we can do many things to prevent waste from happening, fo

14、r example, turn off the water taps when we finish washing, turn off the lights when we leave the classroom, try not to order more food than we need, and so on. Little by little, everything will be changed. Waste can be stopped one day, if we do our best.5 From the passage we know that some students

15、often_in the school.(A)eat too much(B) dont work hard(C) waste things(D)throw rubbish everywhere6 Which is not mentioned in this passage?(A)Fresh water.(B) Forest.(C) Oil.(D)Coal.7 What may happen in 100 years?(A)We may still have enough oil.(B) We may still have enough coal.(C) We may have a little

16、 oil.(D)We may have no coal or oil to use.8 Which of the following is right?(A)Waste brings problems.(B) Waste can bring no problem.(C) China is rich in fresh water.(D)Students never waste things.9 Which is the best title of this passage?(A)Stop Wasting.(B) School Life.(C) Waste in the School.(D)Ric

17、h Resources in China.9 A lot of us lose lifes tough battles by starting a frontal (正面的) attackwhen a touch of humor might well enable us to win. Consider the case of a young friend of mine, who hit a traffic jam on his way to work shortly after receiving an ultimatum(最后通牒) about being late on the jo

18、b. Although there was a good reason for Sams a being lateserious illness at homehe decided that this by-now-familiar excuse wouldnt work any longer. His supervisor was probably already pacing up and down preparing a dismissal speech.Yes, Sam entered the office at 9:35. The place was as quiet as a lo

19、cker room(更衣室) : everyone was hard at work. Sams supervisor came up to him. Suddenly, Sam forced a grin and stretched out his hand. “ How do you do!“ he said. “ Im Sam Maynard. Im applying for a job. Which, I understand, became available just 35 minutes ago. Does the early bird get the worm?“The roo

20、m exploded in laughter. The supervisor clamped off a smile and walked back to his office. Sam Maynard had saved his jobwith the only tool that could win, a laugh.Humor is a most effective, yet frequently neglected (忽略) , means of handling the difficult situations in our lives. It can be used for pat

21、ching up differences, apologizing, saying “no“ , criticizing, getting the other fellow to do what you want without his losing face. For some jobs, its the only tool that can succeed. It is a way to discuss subjects so sensitive that serious dialog may start a quarrel. For example, many believe that

22、comedians(喜剧演员) on television are doing more today for racial and religious tolerance(忍受力) than people in any other forum.10 Why was Sam late for his job?(A)Because he was ill.(B) Because he got up late.(C) Because he was caught in a traffic jam.(D)He was busy applying for a new job.11 The main idea

23、 of this passage is_.(A)Sam Maynard saved his job with humor(B) humor is important in our lives(C) early bird gets the worm(D)humor can solve racial discriminations12 The phrase “ clamped off“ in Paragraph 3 means_.(A)tried to hold back(B) tried to set(C) charged(D)gave out13 Which of the following

24、statements can we infer from the passage?(A)Many lose lifes battles for they are lacking in a sense of humor.(B) It wasnt the first time that Sam came late for his work.(C) Sam was supposed to come to his office at 8: 30.(D)Humor is the most effective way of solving problems. 13 Napoga is a 12-year-

25、old girl in Ghana, Africa. It is hard for her family to get clean water. Every morning , she leaves home at half past five to get clean water for her family in a village far away. It takes her six hours to get enough clean water for daily cooking and drinking. She has no time to go to school or to p

26、lay with her friends. Millions of people in the world are like Napoga. They cant get enough clean water to keep healthy.Earth Day is April 22. But on all other days, we must also remember it. The water we use is the most important natural resource on the earth.Water covers 70% of the earths surface.

27、 But most of that is sea water. We cant use it for very many things. Fresh water covers only 1 % of the earths surface.You probably feel lucky that your life isnt as hard as Napogas. But that doesnt mean you dont have to worry about water. We all face serious water problems. One of them is water pol

28、lution. All kinds of things from cars, factories, farms and homes make our rivers, lakes, and oceans dirty. Polluted water is very bad for people to drink. And dirty water is bad for fish, too. Now, 34% of all kinds of fish are dying out.How do cars and factories make our water dirty? First, they po

29、llute the air. Then, when it rains, the rain water comes down and makes our drinking water dirty. Dirty rain, called acid rain, is also bad for plants, animals and buildings.Scientists say that in 30 years, more than half of the people in the world wont have enough clean water. We have to learn how

30、to save more water for ourselves and our children. Here is some advice for saving water:- Turn off the water while you brush your teeth. You can save as much as 450 liters(升) each month.- Leaky taps(漏水的龙头) waste a lot of water. Fix them right away!- You can easily cut your 10-minute showers(沐浴) in h

31、alfand youll be just as clean.- When you wash dishes, dont let the water run.- Only wash clothes when you have a lot to wash. If your washing machine isnt full, youre wasting water!14 Every morning Napoga went to get clean water_.(A)before she went to school(B) after she finished school(C) without g

32、oing to school(D)after she played with her friends15 On the earth, _.(A)sea water is widely used than fresh water(B) there is very little water for our living(C) there is 71% of fresh water(D)we dont need to worry about water16 Acid rain_.(A)is only bad for living things(B) can be produced in factor

33、ies(C) doesnt do harm to people, but its bad for plants, animals and buildings(D)doesnt just do harm to human beings but to animals, plants and buildings17 Which of the following wastes water?(A)We need ten minutes if we want a clean shower.(B) We should put in enough clothes when we wash them in wa

34、shing machines.(C) You can keep yourself clean by having a shower for five minutes.(D)Dont let the water run when we brush our teeth and wash dishes.18 Whats the main idea of the passage?(A)Something must be done to prevent water from being polluted.(B) Clean water means much to human beings and liv

35、ing things around us.(C) Its time to take care of the water we use.(D)Water is the most important natural resource on the earth.教师公开招聘考试中学英语(阅读理解)模拟试卷 5 答案与解析阅读理解【知识模块】 阅读理解1 【正确答案】 D【试题解析】 在审题过程中请注意是 main purpose 而不是 main idea,第一段就一句话,而且是让人乍看起来一头雾水的句子,这样的句子用在开头,很明显是为了引出下文。或者大家可以运用排除法,文章主要对象是 Netspe

36、ak,而 A、B 两项没有提到 Netspeak,故排除,又因为 C 选项在感情色彩上是负面,与原文感情色彩相违背,故答案选择 D。【知识模块】 阅读理解2 【正确答案】 C【试题解析】 本题为判断正误题,也叫做细节推断题,解题方法依据选项中的人物专有名词来定位找要点,A 定位词为 CM,在原文倒数第二段出现,其中引号的句子中用了 worries 与答案中的 properly 相反,所以排除; B 定位词为 GN 和Standard English,文中出现 Standard English 是在倒数第二段与 CM 相关的信息,所以此选项为典型的张冠李戴;D 选项为片面的夸大其词,文章层面只能

37、看到language is changing,而没有任何细节提到 improving,所以根据文章第四段可以推断出 C 为正确选项。【知识模块】 阅读理解3 【正确答案】 A【试题解析】 本题为短语推断题,解题方法结合上下文逻辑关系,上文提到年轻人会 harming 语言,下文接着说当他们成为父母后,they too will think this way(他们也会这么想) ,那么中间空出一定是强调,并凸显出下文,那么最满足条件的解释是 A 选项。【知识模块】 阅读理解4 【正确答案】 B【试题解析】 本题为主旨大意题,结合专家的观点,即引号中的句子我们可以断定,全文的中心思想是为了凸显出 N

38、etspeak 的好,A 选项文章没有凸显出 widely-used;C 选项没有重点提及到 language learning;D 文章观点很鲜明,并不是正反观点的论证,故选 B。【知识模块】 阅读理解【知识模块】 阅读理解5 【正确答案】 C【试题解析】 从文章的第一句“Waste can be seen everywhere in the school”就说明了在学校浪费现象随处可见,故选 C。【知识模块】 阅读理解6 【正确答案】 B【试题解析】 在第二段中,Fresh water,oil,coal 均有提及,但 forest 没有提到。故选 B。【知识模块】 阅读理解7 【正确答案】

39、 D【试题解析】 由第二段的句子“It is reported that we will have no coal or oil to use in 100 years”可知,在 100 年后,我们可能没有 coal or oil to use。故选 D。【知识模块】 阅读理解8 【正确答案】 A【试题解析】 第二段第一句“Waste can bring a lot of problems”告诉了我们答案,故选 A。【知识模块】 阅读理解9 【正确答案】 A【试题解析】 第一段列举的一些浪费现象,引出第二段的“Everybody should stop wasting as soon as p

40、ossible”,所以 Stop Wasting 为短文的最佳标题。【知识模块】 阅读理解【知识模块】 阅读理解10 【正确答案】 C【试题解析】 根据“who hit a traffic jam on his way to work”可知,他迟到的原因是他碰上了交通堵塞。【知识模块】 阅读理解11 【正确答案】 B【试题解析】 根据短文第一句是主题句“A lot of us lose lifes tough battles by starting a frontal(正面的)attackwhen a touch of humor might well enable us to win(在人生

41、很多场激烈的争斗中,我们如果与人硬碰硬正面交锋的话,可能败得一塌糊涂。而幽默往往使我们反败为胜)”和文章第四段第一句,可知整篇短文讲的是幽默的重要性。【知识模块】 阅读理解12 【正确答案】 A【试题解析】 前面提到主管连辞退他的话都想好了,而 Sam 开的这个玩笑使人们哄堂大笑。而主管为了树立他的威严,仍然强忍住笑。故答案为 A。【知识模块】 阅读理解13 【正确答案】 B【试题解析】 根据“shortly after receiving an ultimatum(最后通牒)about being late on the job”我们可以了解到,Sam 不止一次上班迟到了。【知识模块】 阅读

42、理解【知识模块】 阅读理解14 【正确答案】 C【试题解析】 从第一段中的句子“She has no time to go to school”可知,她根本没有时间去上学。【知识模块】 阅读理解15 【正确答案】 B【试题解析】 第三段中介绍了全球 70被水覆盖,但只有 1才是饮用淡水。而世界上的很多国家和地区都缺水。所以选 B 项,即我们的生活用水很少。【知识模块】 阅读理解16 【正确答案】 D【试题解析】 由第五段中的句子“Dirty rain,called acid rain,is also bad for plants,animals and buildings”可知,acid rain(酸雨)的危害很大。故选 D。【知识模块】 阅读理解17 【正确答案】 A【试题解析】 A 选项与 C 选项相互矛盾,则必有一个为正确选项。而从第三点建议(advice)可知,你可以只沐浴五分钟来节约用水,若用 10 分钟则是浪费水。故选A。【知识模块】 阅读理解18 【正确答案】 C【试题解析】 读完全文我们知道地球上的水资源有限,所以大家都要节约用水。故选 C。【知识模块】 阅读理解

copyright@ 2008-2019 麦多课文库(www.mydoc123.com)网站版权所有
备案/许可证编号:苏ICP备17064731号-1